Kuinka herättää uinuva seksuaalisuus?

Lähetitte pari kuukautta sitten paljon kysymyksiä liittyen rakkauteen ja seksiin. Rakkautta tulikin käsiteltyä silloin aika paljon, mutta se seksi-osio jäi aika lahjakkaasti minun puoleltani vastaamatta. Odottelin sen suhteen otollisempaa aikaa. Aikaa, että minulla olisi jotain sanottavaa siitä, vaikka kyllähän minulla on koko ajan ollutkin! Sanat eivät vain ole muotoutuneet tekstiksi, ennen kuin sain yhteistyöpyynnön naisten seksuaalista voimaantumista edistävältä Smile Makers -firmalta, joka valmistaa vibraattoreita ja liukuvoiteita. Onneksi kysymyksenne ovat olleet visusti tallessa ja nyt kesäsateiden aikaan seksihelteen loistaessa poissaolollaan niihin on ollut enemmän kuin mukava palata.Ensinnäkin, kiitos. Kysymyksiä oli moneen lähtöön, ja olen otettu luottamuksenne tasosta! Käydessäni niitä läpi, suurinta osaa niistä tuntui yhdistävän sama, jopa hieman paradoksaalinen teema nimittäin seksittömyys. Siis se, kun mikään ei oikein sytytä ja yhteys omaan kehoon, omiin haluihin, omaan seksuaalisuuteen on yksinkertaisesti hukassa. Seksiä ei tule ajateltua, eikä sitä oikeastaan sen suuremmin himoitsekaan. Ja kun se tapahtuu - se ei oikeastaan tunnu miltään.

Ymmärrän. Meidät ihmiset on aika hyvin pystytty erkaannuttamaan luonnollisesta seksuaalisesta olemuksestamme tabujen, sääntöjen, leimaamisten ja rajoitusten ansiosta. Toisaalta myös ravintomme ja elämäntapamme ei ole nykypäivänä enää ihmiselle ideaali ja luonnollista seksuaalisuuttamme ravitseva. Tutkimusten mukaanhan ihmiset, ja eritoten nuoret, harrastavat nykyään vähemmän seksiä kuin koskaan aikaisemmin.Luonnollisesti puhun tässä postauksessa kokemastani seksuaalisuudesta naisena, sillä miehen seksuaalisuudesta minulla ei ole ainakaan tässä inkarnaatiossa kokemusta, joten siitä puhuminen menisi helposti vähän ohi. Mutta mitä naisiin ja miehiin ja kaikkeen siltä väliltä tulee, niin use it or lose it toimii aika hyvänä ohjenuorana, kun puhutaan seksuaalisuudesta. Tai rahasta. Tai rakkaudesta. Se mitä laitat liikkeelle, kasvaa sinussa. Kun seksuaalisuus on aktiivista ja osa omaa fyysistä todellisuutta, sen energia alkaa virrata vikkelämmin ja valjastuu käyttöömme niin töissä kuin kaikissa ihmissuhteissammekin.

Siispä, seksiä kannattaa todellakin harrastaa: yksin tai yhdessä! Ja sitä kannattaa harrastaa ilman mitään ylärajaa, sillä mielestäni se on parhaita juttuja, joita hyvinvointinsa eteen voi tehdä. Omaa seksuaalisuutta voi ruokkia ja jalostaa niin kumppanin kanssa kuin oman käden kauttakin - tai halutessaan vaikkapa miljonäärin tai ranskalaisen miehen kanssa (Smile Makersin vibraattorit on nimetty huvittavasti, vähintäänkin mielikuvitusta triggeröiväksi.)Kaikenlaisia myyttejä liikkuu selibaattien ja masturbointilakkojen tuomasta "voimasta", mutta itse olen ainakin lakannut uskoamasta niihin. Uskon, että varsinkin nainen pääsee kosketuksiin feminiinisyytensä ja seksuaalisuutensa kautta nimenomaan seksin kautta, ei pidättäytymällä siitä.

Koska seksin ympärille on ladattu niin paljon tabuja ja virheellistä värittymää, emme aina täysin pääse käsiksi siihen, miten hieno piilotettu aarre se on. Itseasiassa meitä (naisia) on jopa estetty löytämästä seksuaalisuuttamme, sillä voima, mikä sen takanta löytyy, on kesyttämätön, voimakas, kaikkivoipa, jumalainen. Koulun seksuaalivalistus opetti ainakin minulle sen, että seksi on jotain neljän seinän sisällä tapahtuvaa puuhastelua. Nyt aikuisena olen aivan hämilläni siitä, miten väärän kuvan koko jutusta sain. Seksi on luonnollisin osa ihmisyyttämme ja asenteemme siihen näkyvät meissä biologisella, sosiaalisella, fyysisellä, psyykkisellä, henkisellä ja taloudellisella tasolla.En tietenkään tarkoita, että pankaa nyt kaikki kaikkia, sillä seksuaalisuus on myös hyvin herkkä ja haavoittuva alue. Kyse on syvimmiltään itseensä tutustumisesta, irtipäästämisestä, nautinnosta, yhteydestä. Enkä myöskään sano, että seksiä tulee harrastaa vain sen takia, että seksiä pitää harrastaa. Että kyllä se saatana kohta tuntuu, jos ei vielä tunnu. Tällainen lähestymistapa seksiin ei palvele ketään. Mikäli sytyttävää seksikumppania ja aitoja haluja ei kyseisellä hetkellä ole, kannattaa tilanne hyväksyä ja alkaa keskustella oman seksuaalisuutensa kanssa - mieluiten käytännön tasolla eli masturboiden.Naisten masturbointi on vieläkin (kai?) vähän tabu, vaikka se on yksi nautinnollisimmista rakkauden muodoista, mitä voimme itsellemme antaa. Se on turvallista ja intiimiä, siinä ei (luojan kiitos) ole raskaus- tai sukupuolitautivaaraa ja kaiken lisäksi kukaan ei hankaa kuivia limakalvojasi rikki, samalla kun mietit pitäisikö asia ottaa puheeksi vai vain hankkiutua tilanteesta äkkiä eteenpäin. Jep, kuulin Smile Makersin tekemästä laajasta tutkimuksesta, että 25-50% naisista ei kehtaa kertoa kumppanilleen, että kosteutta ei ole tarpeeksi, ja että seksi sattuu. Ja 70% naisista sattuu jossain kohtaa seksiä. Ja 50% naisista haluaisi harrasta enemmän seksiä, mutta vain kolmasosa heistä saa säännöllisesti orgasmeja.

Smile Makersin agenda onkin poistaa tabut naisten seksuaalisuuden ympäriltä, normalisoida seksuaalista hyvinvointia edistävät tuotteet, kuten vibraattorit ja liukuvoiteet ja levittää tietoisuutta naisten seksuaalisuudesta niin hyvinvointi- kuin kehitysmaissakin. Heidän mukaansa naisten on aika alkaa ownata oma seksuaalisuus, löytää sen voima, olla ylpeitä siitä ja sätellä sitä ympärilleen.Mutta palataan takaisin alun kysymykseen. Kuinka saada tatsi omaan kadotettuun seksuaalisuuteen? Kysymykseen on varmasti olemassa monia vastauksia riippuen siitä, mistä näkökulmasta ja tieteestä asiaa haluaa lähestyä. Minun vinkkini on käytännöllinen ja ainakin kokeilemisen arvoinen, jos ei muuta: masturboi joka päivä kuukauden ajan. En tarkoita, että masturboit kuukauden ajan silloin kuin ehdit ja jaksat, vaan että teet sen oikeasti. Myös niinä päivinä, kun et jaksaisi tai ei huvittaisi. Voit ajatella sitä opiskeluna, jos se auttaa. Jos kuukauden jälkeen et ole huomannut mitään muutosta, voit jättää asian sikseen, mutta voin melkein luvata, että muutosta vähän jokaisella elämän osa-alueella on luvassa.

Miksi masturboida, jos haluaa nauttia seksistä kumppanin kanssa? Eikö se syö samasta pussista? Ei todellakaan! Masturboidessa oma seksuaalisuus saadaan heräteltyä arjen alta. Se helpottaa orgasmin saamista myös kumppanin kanssa. Se, kun tietää mistä itse tykkää, on lähtökohta sille, että voi kommunikoida sen myös toiselle. Ja kun seksuaalisuus on "aktiivisessa tilassa", ei pitkiä lämmittelyjä kumppaninkaan kanssa aina tarvita.

Mitä ajatuksia teillä herää aiheesta?

Smile Makersin tuotteita voi tilata heidän nettikaupastaan tai käydä Stockalla hypistelemässä!

Kommentit

Pasi (Ei varmistettu)

Täyttä asiaa koko teksti näin miesnäkökulmasta. Omien kokemuksieni mukaan osalla nuorista naisista omaan kehoon ja seksuaalisuuteen tutustuminen on jäänyt minimaaliselle tasolle. Syyt kyllä tiedämme ja niitä tulikin jo esille. Haluaisin kannustaa kaikkia tutustumaan itseensä oman itsensä parhaaksi. Hyväksynnän kautta aluksi. Kaksi viimeistä seksikumppaniani eivät juuri tunteneet omaa seksuaalisuuttaan. He eivät hyväksyneet kehojaan eivätkä tunteneet sitä, tai ns. "omia paikkoja". Kumpikaan ei kysymäni mukaan saanut orgasmeja juuri koskaan, itsekseenkään. Eivät kyllä tosin juuri edes masturboineet ja leluja ei ollut koskaan ollut. Itselläni on niitä toistakymmentä ja suosittelen kaikille sukupuolesta yms. riippumatta niihin tutustumista avoimesti laajalla näkökulmalla.

Tämä aihe on askarruttanut itseäni siitä asti kovasti, kun tyydytin toista kumppaniani sormella ja hän ei tiennyt, että sormi oli hänen sisällään. Ei siis kirjaimellisesti tuntenut paikkojaan oikeastaan ollenkaan. En reagoinut asiaan juurikaan, koska tilanne itsessään oli täysin hyväksyttävä. Koska itse olen tutkinut ja toteuttanut kehoani, seksuaalisia tarpeita, fantasioitani ja fetissejäni itsetyydytyksen saloihin tutustumisen jälkeen noin 11-vuotiaasta asti, niin tunsin suorastaan sääliä toista kohtaan. Niin paljon olisi hänelle uskoakseni ihanaa koeattavaa, mutta itsensä hyväksymistä ja sitä kautta itseen tutustumista ei ole tapahtunut juurikaan. Muutos on aina onneksi mahdollista, ja nopeaa. Joskus yllättävän helppoa, joskus todella pelottavaa, hidasta ja haastavaa. Mutta kun panoksena on oma hyvinvointi ja oma elämä, niin ei ole minun mielestäni kuin yksi tie, eli muutoksen tie. Jos joku luki tänne asti, niin päätän kommentiin positiivisesti; em. seksikumppani sai lopulta yhdynnässä kertomansa mukaan ihanimman orgasminsa. Kiitos, kun sain siinä häntä auttaa. Täällä me miehet olemme teitä palvelemassa loppujen lopuksi. <3 Muistakaa, että olemme kaikki arvokkaita ja hyväksynnän arvoisia.

Alexandra (Ei varmistettu)

Hatunnosto tälle tekstille! Liian tabu on (naisten) masturbointi! Suosittelen muuten Hannah Wittonin doing it -kirjaa jos ja kun seksijutut kiinnostaa!

Ps. Jäi kiinnostamaan toi vaaleansininen, mikä on toi ihme pääty siinä :D

Saara (Ei varmistettu)

Pasi says -nimimerkin kommentti oli hyvä lisä tähän Kaisan postaukseen, tykkäsin molemmista!
Ja vähän asian ohitse, Kaisa, sun iho näyttää tosi hyvältä, puhtaalta ja heleältä! Ootko vain onnistuneesti muokannut kuvia, vai miten hoidat ihoasi? :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.