"Kuules nainen..." (vieraskynä: Myskis)

Se on sellanen juttu, että miehen on tehtävä mitä miehen on tehtävä. Minähän toin Kaisan maalle. Kerran viidessä vuodessä järjestetään Vesilahden Narvassa markkinat, joihin kokoontuvat "kaikki" pirkanmaalaiset. Lähinnä siis maalaiset. Ei muuta kuin kassit kainaloon, Kaisa nysseen ja Helsinkiä pakoon. Matkakohteeksi Suomen onnellisin kunta ja matkaseuraksi maailman kaunein nainen. Näin siinä käy, kun ottaa landespeden kainaloon.

Kaisan kysellessä matkalla, mitä kyseisillä markkinoilla tehdään, en osannut oikein vastata. Markkinoilla kun ei oikein tehdä mitään, siellä lähinnä tapahtuu. Markkinoilla myydään ja ostetaan, mitäpä muutakaan. Historiallinen kulkue esittelee markkinoiden historiaa, kyläläisten itse näyttelemänä. Ihastuttavaa katsella vaareista vauvoihin nousevan lavalle eri aikakausiin pukeutuneina. Osalla kulkueen jäsenistä on vuorosanat, osalle riittää lavalla tappeleminen.

Mitäpä olisivat markkinat ilman muurinpohjalettuja. Kaisan jatkuvasti kasvavaa kahvihimoa vastaan tapellessa on syytä pitää breikki markkinahumusta ja istahtaa kivelle nauttimaan lettukahvit. Kaisa ehtii nauttimaan markkinoiden langattomasta netistä ja minä pystyin keskittymään herkulliseen lettuun. Laitoin jopa valkoista sokeria Kaisan jonottaessa kahvia toisaalla ;)

Ehkäpä erikoisin nähtävyys on tervahauta, jota valmistellaan viikkoja ennen markkinoiden alkamista. Isoon monttuun kasataan tervaksia (tervaisia puita) ja päälle kerros turvetta. Markkinat alkavat haudan sytyttämisellä. Viisi vuorokautta puukasa valuttaa tahmaista tervaansa kasan alle jäävään kaukaloon, josta sitä vuodatetaan lukijakommenttien tapaan tervaämpäriin.  Pilttipurkki tervaa, 3 euroa. ;) Tervaa valutetaan reilusti yli 1000 litraa, joten siitä riittää koko perheelle. Tervanpolton yhteydessä syntyy myös oheistavaraa, kuten hiiltä. Minulle ja Kaisalle sitä tarjottiin 10 euron säkkihintaan, mutta eiköhän Salmisaaren hiilikasa riitä meille hesalaisille.

Savuavan tervahaudan vieressä myydään markkinavieraille nokipannukahvia. Ei sinällään erikoista kaupungissa kaikenmaailman kuppiloissa istuneelle ja Shell-huoltoasemien viiden centin "suojapaahtoihin" tottuneelle. Tilanne muttuu erikoiseksi, kun kyytipojaksi myydään viiden metrin päässä sijaitsevan leivinuunin kypsentämiä ohrarievän-viipaleita kirnuvoilla höystettynä. Etenkin kun sitä voin kirnuamista voi seurata siinä syödessä. 

Taivaassa perseet tervataan, lauloi jo Eppu Normaali aikoinaan.

Vieraskynäilijänä (krapulaisen Kaisan tuuraajana) toimi puoliksi narvalainen kotiseutuopas Myskihärkä eli Myskis eli se vanhan näköinen mies Kaisan kuvissa. Perse tervassa vuodesta 1987.

Kommentit

tini (Ei varmistettu)

Olipa ihana postaus, tuli hyvä mieli teidän puolesta :)

Kaisa Merelä

Kiva kuulla ja kiitos! :)

Inka (Ei varmistettu)

Oi kun ihana! Hyvin kirjoitti ja bloggasi kaiken kaikkiaan vieraskynäläinenkin. :) oli hauskaa kuulla miekkosen ikäkin.

Kaisa Merelä

Hehe joo, hän on tuollainen multitalent, hoituu munkin duunit :D

Eve (Ei varmistettu)

Huikeeta tekstiä! Hyvä että miespuolisetkin pääsee välillä ääneen ;)

Kaisa Merelä

Eiks ookin! ;D

lotjake (Ei varmistettu)

Valloittava postaus! :)

Kaisa Merelä

Kiitetään! :)

Nanne (Ei varmistettu)

Hauska postaus! :) Tervaa? Mitä sillä tehdään voiko sen syyä tai laittaa hajuksi löylyihin?

Kaisa Merelä

"hesalaiset... no ei ainakaan syödä" :DD Sillä estetään suksien lipsuminen ja kyllästetään puuvene. En tienny mäkään ennen kun kysyin. ;) Toi pilttipurkeissa myyminen hämäsi pikkasen. Eivät ne ostajat niillä pilttipurkillisilla mitään teekään, ja ostavat viiden vuoden päästä uuden purkin taas. :D Kuuluu markkinoiden henkeen kuulemma!

Sirpale (Ei varmistettu) http://www.paikina.blogspot.com

Ihanan piristävä postaus näin aamuisin :)

Kaisa Merelä

Kiva kuulla!!! :)

miggen (Ei varmistettu)

Miksköhän bloggarit luulee et niiden poikaystävät kiinnostaa lukijoita? *Insert "no eipähän tarvii lukee sit enää blogia jos ei kiinnosta" tai "mun blogi, kirjoitan mitä haluan" -kommentti*

Kaisa Merelä

Niin no, kävijäluvuista päätellen näyttää kiinnostavan enemmän kuin meitsin raflasuositus-höpinät. Onhan tämä erilaista vaihtelua peruspostauksiin ja monipuolistaa sisältöä. Harmi ettei kaikkia voi aina miellyttää! Seuraava postaus on meitsin käsialaa, promise. ;)

Heidi (Ei varmistettu)

Mietin samaa! Vieraskynä on toki hauska idea tosiaan monipuolistaa sisältöä, mutta luen blogia pääasiassa Kaisan hurmaavan persoonan ja kiinnostavien ajatusten vuoksi.

En halua antaa noottia tästä postauksesta, tämä oli kivasti toteutettu. Hyviä kuviakin. Samaistun silti tuohon "miksköhän bloggarit luulee et niiden poikaystävät kiinnostaa lukijoita" -pohdintaan, enkä sano tätä pahalla! :)

Hauskaa kesää! (Ei varmistettu)

No mua ainakin kiinnostaa bloggareiden poika-/tyttöystävät, ihme mutinaa taas ihan hölmöstä aiheesta. Tottakai kiinnostaa bloggariin liittyvät asiat enkä usko että olen ainoa. Mistä se bloggari sit ees kirjoittaisi jos ei itseensä liittyvistä (ainakin löyhästi) asioista. Ja blogi ei ole mikään "pyhä" etteikö sinne voisi tehdä kaikenlaisia kokeiluita, blogisti päättää mitä blogiinsa laittaa nih.

Tällaiset valitukset on samaa linjaa kun yhdelle toiselle bloggarille valitettiin että hän laittaa liikaa kuvia postauksiinsa : D jälkijunassa 99% oli kuvamääriin tyytyväisiä, pari soraääntä joukossa halusivat silti negatiivisen mielipiteensä kuuluviin heh.

Heidi (Ei varmistettu)

Totta kai blogiin saa tehdä kaikenlaisia kokeiluja! Kai niitä saa sitten ystävälliseen sävyyn kommentoidakin? :-D

Tiedän, että on olemassa ilmiö, että bloggaajien poikaystävät kiinnostavat. Osalla uteliaisuus menee jopa yli, kun henkilöllisyyttä urkitaan selville kyseenalaisinkin keinoin. Halusin vain tuoda esille, että kaikkia aihe ei kuitenkaan kiinnosta! En tiedä miksi, mutta itsestäni en löydä sitä uteliaisuutta tätä asiaa kohtaan. :D Sanon tämän siitäkin syystä, ettei Kaisa jäisi harhaluuloon siksi, että vähemmistö hiljenee. Ainakin itseäni lukijoiden näkemykset aidosti kiinnostaisivat, vaikka lopulta postaisinkin juuri siitä, mistä itse haluan.

Toivottavasti sain esitettyä mielipiteeni niin ystävällisesti kuin halusin, tarkoitukseni ei ole lytätä muita kommentoijia tai Kaisaa tai olla mikään "soraääni". :)

mahtavaa tekstiä, vika lause sai mut jo nauramaan ääneen! virkistävää vaihtelua :-)

Kaisa Merelä

Tosi kiva kuulla!! :)

Emilia (Ei varmistettu)

Oli hyvä teksti ja kiva lukea tälläsiä vieraspostauksia! Lisäää!!

Kaisa Merelä

Haha, mahtavaa! :D

N (Ei varmistettu)

Olipa ihana! Olipa myös kiva tsekata tämä, kun en itse tällä kertaa ehtinyt Narvan markkinoille. Itse olen alkuperäinen vesilahtelainen, tosin nykyään tamperelainen vaikkakin Vesilahdessa tulee edelleen paljon rampattua. Ihana, että veit Kaisan landespedeilemään, se varmasti maistui kummallekin! Narvalaiset ovat lähes oma kansansa, joka pitää kokea :D :D :D

Kaisa Merelä

Haha, hei mahtavaa! Narvalaiset ovat ainakin tämän astisen kokemuksen perusteella mukavaa kansaa! :D

Redcoffee
Changing time

Taivava ja sympaattinen kirjoitus.
Mun mielestä oli tosi kiva, kun Kaisan poikakaveri kirjoitti.
Koska teki sen tosi hyvin. Lukisin mielellään jatkossakin hänen tekstiään Kaisan tekstien seassa. Meinaan, etten laita pahakseni. ;)

Mira (Ei varmistettu)

Näin sut tuolla :)

Janina (Ei varmistettu)

Tosi kiva postaus ja idea, Kaisa! Oppisin itsekin vaikka mitä uutta hah! Hiukan harmittaa, miten tässä tyyliin viimeisen puolen vuoden aikana oon huomannut että sun blogiin tulee tosi ilkeitäkin kommentteja ja blogi on, täysin hyväksytystikkin, muuttunut. Musta sä olet aina yhtä mielenkiintoinen tyyppi ja blogisi on pysynyt alkuajoista asti lempparinani! Kaikkea hyvää sulle ja Teille :)

Linda (Ei varmistettu)

Huikea teksti!! :) Jos joskus toistekin väsykrapula yllättää niin tätä lukisi mielellään lisääkin. Parasta oli toi lopun allekirjoitus :D

Tää oli mahtava, ihana kesäfiiliksen täyteinen postaus! Teillä on kyllä kummallakin sana hallussa :D

Sanna (Ei varmistettu)

Ihan huippu postaus! :-D Näitä toivotaan täällä lisää! :-D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.