Kuumat yöt

Ne ovat täällä. Niin ihania kuin helle ja lämpö ovatkin, öisin saisi minun puolestani olla edes hieman syksyisempää. Jos ja kun kesäkuussa nukuttiin onnellisesti vielä peiton alla - pimennysverho kylläkin vedettynä visusti alas - nyt kärsitään niidenkin päivien edestä. Peitto on kiskottu pussilakanasta ulos ja potkittu talvivarastoon. Pussilakanakin lojuu vain koristeena vieressä, kun öistä koitetaan selvitä. Paras asento on selällään ja raajat reilusti erillään, alasti.

Oikeanlainen (lue: rauhallinen, lähes eloton) hengitys auttaa myös. Varmaan sanomattakin selvää, että kaikki kämpän ovet ja ikkunat ovat apposen auki koko yön. Sängyn vieressä oleva ikkuna toimii aika hyvin jäähdytysluukkuna mm. jaloille tai päälle. Sinä, joka näit Hakaniemen boheemissa ympäristössä seitsemännen kerroksen ikkunasta ulos puskevat nilkat toissayönä, niin FYI se olin minä.

Kylmä suihku (tai uinti) juuri ennen nukkumaanmenoa on tullut täällä jo rutiiniksi. Jos oikein haluaa hifistellä kropan jäähdytyksen kanssa, niin suihkun lopuksi voi kastella vielä pelkän alakropan niin hyisellä vedellä kuin hanasta irtoaa. Vilukissat tekevät saman pelkille jalkaterille.

Kuumaan yöhön valmistaudutaan hyvissä ajoin. Koko päivän kestäneen vedenkittauksen voi vaihtaa illan tullen jääpalojen syöntiin. Niitä voi rouskutella tai sitten niellä kokonaisina, jolloin ne jäähdyttävät kroppaa aika mukavasti sisältä käsin. Myös kaikenlaista liikkumista ja liikehdintää kannattaa varoa illan tullen.

Nyt muuten kannattaa käytännönsyistä olla sinkku. Iso, lämpöätuottava, tuplasti enemmän hikoileva möykky vierellä ei ole välttämättä se toivotuin juttu näinä öinä. Tai ainakin on oltava tosi iso sänky, jotta sitä pääsee karkuun.

Onneksi kaikki ei kuitenkaan ole niin mustavalkoista. Hikisen yön voi muuttaa myös tunnelmalliseksi parvekeyöksi ja huomata kuinka uni tulee siellä vielä epätodennäköisemmin. Mutta saapahan nauttia kauniista auringonnoususta! Kuva viime kesältä.

Kommentit

Stylejungle (Ei varmistettu) http://www.the-style-jungle.blogspot.fi

:--D Ihan kuin olisi omia fiiliksiä ja kokemuksia lukenut! Aurinko ja kesä on ihania, mutta oon kans öisin kärsiny kuumasta kämpästä. Aurinko porottaa koko päivän tähän ja yöt on silkkaa tuskaa +30 asteessa, täällä melkein vois harrastaa hotjoogaa. Oonkin miettinyt millä sitä viilentäisi itseään tai kämppää, kiitti vinkeistä!;--)

Ellu (Ei varmistettu)

Mä oon miettinyt tota, että auttaako se kylmä suihku oikeasti viilentämään kroppaa, vai saako se kropan vaan lämmittämään itseään lisää? Kun sitä sanotaan, että kannattaa juoda kylmiä juomia jos on kylmä ja kuumia jos kuuma, kun keho sitten aloittaa lämmönsäätelyn tämän mukaan. Mene ja tiedä. :D Toisaalta ajatuskin kuumasta suihkusta näillä keleillä tekee pahaa!

Neiti Punahilkka (Ei varmistettu) http://neitipunahilkka.blogspot.fi/

Hahah joo huomattu on, että näillä helteillä tuplasti isompi toinenpuolisko ei välttämättä ole se vilpoisin vaihtoehto... :D Toinen on nukkunut sängyssä ja toinen sohvalla, että saisi edes jotenkin nukutuksi. Mutta siihen se oma valittelu kelien puolesta jääkin, ihanaa kun on kerrankin kuuma! (toisaalta toivoisin että pihalla olis uima-allas tai meri parinsadan metrin päässä kotiovelta...)

Saara (Ei varmistettu)

Itse asun ylimmässä kerroksessa ja aurinko porottaa koko päivän suoraan sisälle asuntoon. Kunnollista läpivetoa ei saa aikaiseksi, koska yksiössäni on vain yksi pieni avattava ikkuna + parvekkeen ovi. Yöt (ja päivät) ovat lievästi sanottuna tuskaisia! Mutta kesä on vaan kerran vuodessa...

http://saarukka.blogspot.fi/

memmi (Ei varmistettu)

Tää on ainoo syy, miks oon ilonen siitä, että joudun töitten takia viettämään kesäni vanhempieni luona. Täällä on nimittäin ihan törkeen hyvä ilmastointi, eipä oo kuumudesta tietookaan. Tosin ens viikon jälkeen suuntaankin takas kohti kaupunkia ja omaa kotia, eli tervetuloa hikiset ja unettomat yöt :-D

Millimetri (Ei varmistettu)

Kyllä, halavatun helteet! Kaihtimet pitää pitää visusti kiinni eikä voi edes ikkunoita aukaista sitten, kun arska alkaa porottamaan iltapäivän jälkeen tähän puoleen taloa.... Ekassa kerroksessa asustelen maantasalla ja tässä on lasitettu iso terassi, MUTTA kun vielä ei ole kaihtimia siinä niin on NIIN kuuma pätsi, ettei mitään tolkkua! Pitäisi kokeilla tuossa terassilla nukkumista, kunhan saa kaihtimet =D Mutta eka kerros ja ulko-oven vieressä niin saako korvatulpillakaan unta...
Sekin on huono juttu, kun ei voi pitää makkarin ikkunaa auki yöllä, kun ei tiijä kuka hyypiö sieltä voi sisään loikata, pitää varmaan hommata joku lukitussysteemi tuohon, kun sitä ei ole.... Tuuletin on POP! Muuten en kyllä unta saa! Kannattaa kyllä hommata, kyllä se sen verran auttaa! En osaa alasti nukkua, ikinä. Pelkään sitä, jos vaikka yöllä kävelisin unissani (jota olen viimeksi harrastanut ala-asteikäisenä. Veljeni kyllä kerran löysi itsensä rappukäytävästä alushoususillaan,erehtyi kuulema luulemaan puhelimen ääntä ovikelloksi, heräsi kun ovi meni kiinni. Siinä sitten piti soitella vara-avainta kotiinsa rappusista, mahtavaa, hyvä kun känny oli kädessä.) ja olisin alasti jossain päin käytävää, ehkäpä............. Toppi nytkin kesä aikaan päällä pikkareiden kera.

Nina (Ei varmistettu) http://ninayhdellaiilla.blogspot.fi

Kyllä yksiössä, jonne paistaa koko päivän aurinko sisään, on vaan niin mahtavaa (not) nukkua näillä hellekeleillä. Onneksi mulla on kunnon tuuletin, en varmaan edes nukkuis muuten.

Kantsii ehdottomasti unohtaa se kylmä suihku ja mennä mah lämpöseen! Suihkussa tuskallinen olo, mutta sen jälkeen pysyy paljon pidempään viileänä!!

Minäkin olen nukkunut partsilla kuumina kesäöinä vuosia, ollut ihana kokemus :)

Kyselijä (Ei varmistettu)

Moikka! Ensinnäki, kiitti tästä ihanasta blogista!! :) mä mietin, että ois joskus tosi kiinnostavaa ja kannustavaa kuulla siitä miten sä ilmeisesti jätit kalorien kyttäämisen vähemmälle, annoit painoa tulla lisää (toki paljon myös lihaksen muodossa ;) ) ja suhteutumisesi ruokaan muuttuu vissiinkin paremmaksi ja se näkyy susta kyllä kokonaisvaltasesti hyvinvointina nykyisin ihan ehottomasti. Eli siis millanen prosessi se oli, mitä ja miten se tapahtui käytännössä, millaisiksi ajatusmallit muokkautui?

Niina (Ei varmistettu)

Lakana vähäks aikaa pakastimee ennen nukkumaanmenoa! :)

Hanski (Ei varmistettu) http://www//http.hannu.raty@kolumbus.fi

Upea kuva ja viilentävän hieno toteutus Suomen trooppisiin öihin hyttyshunnun alla. Lisäviilennyksenä käytin viimeksi märkää lakanaa, Tiberiaksen kuumissa olosuhteissa, kaskasten naksutusta kuunnellen. Grillattujen lammasvartaiden tuoksuja en voinut kuitenkaan estää ;)

Enni (Ei varmistettu)

Ootko kuullut näistä thintea jutuista mitä on näkynyt somessa tosi paljon nyt, mitä oot mieltä?

Jenni (Ei varmistettu)

Seurusteletko vielä sen essin kanssa?:)

Kkk (Ei varmistettu)

XD eivät ole missään vaiheessa seurustelleetkaan..

Kaisa Merelä

Essi on hyvä ystäväni. Emme ole seurustelleet :)

Alessia (Ei varmistettu) http://stylist-diaries.blogspot.fi/

Täälläkin nukkumaan menosta on tullut pidempi prosessi. Otan kylmän suihkun ennen s'nkyyn menoa, hiukset ylös nutturalle, vettä lasiin yöpöydälle, pyyhe pakkasesta pussiin ja hässäkkä tyynyliinan alle:D Sais vähän yöt viiletä, alkaa näkyä tää unettomuus naamassa..

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.