Kuvaukset ilman kuvaajaa

The Good Morning

Teknologia on tullut bloggaajien avuksi ja nyt photoshootit voi pitää ilman kilttiä poikaystävääkin. Tarvitaan vain kamerajalusta, älypuhelin, Olympus PEN Lite E-PL7 ja vähän pokkaa, mikäli photoshootit haluaa pitää ihmisten ilmoilla.

Olen mukana Indiedaysin ja Olympuksen kampanjassa, jonka myötä olen päässyt tutustumaan Olympus PEN Lite E-PL7 -kameraan. Sinkkubloggaajana eritoten käyttöä on ollut kaukolaukaisulle, joka toimii siis yhdistämällä puhelin ja kamera WiFi-yhteydellä. Sitten tsekataan puhelimen näytöltä miltä näyttää, tarkennetaan oikeaan kohtaan ja tiks tiks tiks!

Mm. näille voimme jättää hyvästit:

"Et sitten sanonu että mun hiukset oli ihan huonosti koko ajan. Uusiks!"

"Viittisitsä ottaa musta nopeesti pari kuvaa, pliiiiss! Ai et jaksa, no maksan kaks kybää?"

"Älä räpsi koko ajan, vaan ota harkittuja."

"Se tarkentaa siitä ku painat näytöstä mun naamaa. Kato et se vihree neliö on mussa."

Kyseessä on siis "kaikki pitäis tehdä ite niin tulis hyvä" -tyyppien toiveiden toteutuminen kameroiden saralla.

Ainoana ongelmana on puhelimen piilottaminen kuvissa, joissa näkyy koko kroppa. Nykyihmisellä taitaa kyllä olla puhelin kädessä koko ajan, laukaistiin sillä kuvia tai ei, joten ehkä se on ihan luonnollinen näky. Tässä minä vain muina naisina päivitän Instagramia Siltasaarenkadulla, ihan perus juttuja.

Enkö asukin ihanalla kadulla? Palveluita löytyy aina apteekista leipomoon, hyviin ravintoloihin ja isoon ruokakauppaan. Hakaniemessä on ihmisen niin hyvä olla, sanon minä. Kun täällä jättää kuulokkeet läheiseen puistoon kuudeksi tunniksi ja palaa sitten katsomaan, ovatko ne tallella, ne lepäävät siellä rauhassa odottaen omistajaansa. Tai kun menee kauppaan ja jättää vahingossa lompakon pyörän koriin, se on yhä tallella kun sen luokse juoksee kassalta. Molemmissa tosielämän tapauksissa oli varmasti suurena tekijänä uskomattoman hyvä tuuri, mutta pistän ne silti Hakaniemen luotettavien ihmisten piikkiin, koska se tuntuu kivalta ajatukselta.

Olympuksella on käynnissä nyt joulutarjous. E-PL7:n ostaja saa kaupan päälle huippudesignia, nimittäin Design House Stockholmin Harri Koskisen suunnitteleman Mini Block -klassikkolampun (arvo 121,00€)! Jos uuden kameran hankinta on ollut mielessä, niin tässä olisi aika oiva sauma.

Jos puolestaan ilmainen kamera kiinnostaa, niin Olympksen kampissivuilla (täällä!) kommentoimalla meidän bloggaajien kuvia osallistuu E-PL7:n arvontaan. Arpaonnea kaikille!

Elämänlaatu on kyllä parantunut tämän kaukolaukaisuominaisuuden myötä. Kaukana ovat ne ajat, kun laitettiin itselaukaisin päälle ja juostiin kuvaan ja vedettiin jokin väkinäinen ilme päälle. Kiitos Olympus, kun olet vastannut bloggaajien avunhuutoon!

Kommentit

Miia (Ei varmistettu) http://miukunen.blogspot.fi/

Voin niin samaistua noihin hiusongelmiin yms. kuvatessa kuvaajan kanssa! Kaikki lauseet oli kuin suoraan mun elämästä! No, onneksi mulla on tapana lahjoa ahkeria kuvaajiani jouluna ja synttäreinä vähän isommilla lahjoilla :-D

Kaisa Merelä

Aika hyvä palkinto! ;D Pitänee muistaa omia samoin.

Sanna (Ei varmistettu)

Haha, luulen että sulla on käynyt vaan erityisen hyvä nakki noiden säilyneiden tavaroiden kanssa :D Frendi on sillä samaisella kadulla sijaitsevassa baarissa duunissa ja kertonut monesti että pihalle jätetty lukittu pyörä on melkein poikkeuksetta aina varastettu. Oli sitten päivä tai yö.. Mutta hyvä että muilla on vähän enemmän ollut onnea matkassa!

Kaisa Merelä

Joo, luulen myös että tuuria oli mukana! Toi on kyllä jännä tuo lukittujen pyörien häviäminen. Kuinka ne meenaa ajaa kunnialla pyörällä, jonka lukko on rikottu?

S (Ei varmistettu)

Asun tässä ihan vieressäsi ja rakastan niin asua täällä, Kallio on paras osa Helsingistä! Mutta siitä olen kyllä täysin eri mieltä että tavarat säilyis siinä mihin ne jättää :D sulla on käynyt tuuri!

Kaisa Merelä

Joo, Kallio varsinkin on jo ihan eri aluetta. Miellän itseni hakaniemeläiseksi, vaikka lähellä linjoja asunkin! :D Mutta tuurista oli varmasti kyse noiden tavaroiden kohdalla...

Sina V. (Ei varmistettu) http://sinaviola.blogspot.fi/

Hei toosi rohkaiseva postaus, oon nimittäin miettinyt tässä että olis niin helppoa ja kätevää jos kävisi ostamassa jalustan ja lähtis tonne kuvailemaan ihan itsekseen. Kuitenkin oon miettinyt just sitä että onko pokkaa vaan hääriä tuolla keskenänsä :D Mutta toisaalta mitäs sitten, ainakin saisi kuvia just silloin kun itselle sopii. Voisin lähteä sinne jalustaostoksille :D Ja itsekin muutin hetki sitten tähän Hakaniemen tuntumaan ja tykkään!

Kaisa Merelä

Voi, mäkin rakastan Hakista! :) Ja todellakin viitsii mennä kuvailemaan. :) Ihmiset saattaa katsoa mutta katsokoot!

Tiia (Ei varmistettu) http://www.kulkeva.blogspot.fi

Ihania kuvia! Vaikka mulla ei kyllä pokka kestäisi kuvailla itseä keskeillä katua, propsit siitä :D Hakaniemi on ihan mahtava asuinalue, erityisesti persoonallisuutensa vuoksi. Sieltä löytää aina jotain uutta ja jännittävää. <3

Kaisa Merelä

Ihan samaa mieltä! :)

Santtu (Ei varmistettu)

Toimiiko toi ominaisuus pelkästään kuvia ottamalla, vai onko mahdollista kuvata videoo myös? kovasti kiinnostaisi :)

Kaisa Merelä

Onnistuu myös videointi sillä tavalla! :)

Sonja (Ei varmistettu) http://www.passionhere.blogspot.fi

Voi ei toi olis kyllä ihan unelma kamera!! Itellä vielä ei oo ees omaa kameraa ja toi olis kyl hyvä hankinta ihan blogin ja ammatinkin puolesta, sillä opiskelen graafista suunnittelua! Varmasti ois tosi kätevä! Noo pitää alkaa säästämää ja tehä enemmän duunii täs opiskelujen ohessa :s en kyl malttais odottaa! <3
Ps ihana blogi :) !

-Sonja
Passionhere

Iiris (Ei varmistettu)

Hakis on paras! Mulla on myös hetki sitten tapahtunut ihana juttu sieltä kerrottavana!
Olin Ympyrätalon Ässässä käydessä tiputtanut matkakorttini maahan. Menin sitten steissin HSL:n pisteeseen aikeissani ostaa uusi, niin he ojensivat mulle matkakorttini ja kertoivat, että joku hymyilevä nuorimies oli sen sinne itse kiikuttanut Hakaniemestä! <3 Erityismainintana se hymy, toimiston täditkin olivat ihan hurmaantuneita! :D
Täällä on hyvä olla!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.