Lohtuaamiainen: pikatuorepuuro

Voi kun elämässä tapahtuu taas niin mukavia asioita, sellaisia joita on aina haaveillut ja odottanut tapahtuvan ja ehkä vähän salaa pidätellyt itseään mutta sitten kun ne tapahtuu niin huokaisee syvään ja tuntee että näinhän sen kuului mennä. Hhhhh. Jännittävää!

Kaikkea muuta kuin jännittävää oli tämän aamun tuorepuuro. Se oli melkoista comfort foodia. En ollut tietenkään illalla laittanut mitään tuorepuuroja valmistumaan jääkaappiin, mutta aamulla sitä teki hirmuisesti mieli.

Muistin yhtäkkiä viime kesän ja ystäväni Tian. Hän teki aamuisin meille löysää smoothiemaista tuorepuuroa blenderissä. Tai siis, Vitamixissä, nehän ovat kaksi eri asiaa. ;) Puuroon tuli tattaria, jäisiä marjoja, vettä, chiasiemeniä, ehkä proteiinia(?) sekä joitain salaisia lisäyksiä.

Nyt Tia on kaukomailla ja minun täytyy selviytyä aamupuurosta yksin.

Siispä kaiholla muistellen viime kesää heittelin Vitamixiin

puolikkaan banaanin

pari kourallista jäisiä vadelmia

reilun desin kaurahiutaleita

ruokalusikallisen chiasiemeniä

ripauksen suolaa

stevia-tippoja

vähän hunajaa

vähän macaa

ja sopivasti vettä

Vadelmaisen tuorepuuron ja maapähkinävoinokareen makuyhdistelmästä tuli mieleen maapähkinä-mansikka-juustokakku. Muistatteko sen? Minä en nimittäin muistanut ennen tämän aamiaisen makumaailmaa. Voisi kokeilla joku päivä vieläkö sen tekeminen onnistuu!

Kommentit

Lili (Ei varmistettu) http://www.do-what-you-really-love.blogspot.com

Paljon kiitoksia kivasta reseptistä! Ja oon muutenkin tosi iloinen kun olet taas kevään mittaan alkanut kirjoitella blogia, sun tekstejä on vain Kaisa niin kiva lukea. :) Tosi hyvää kesää sulle ja kiitos vielä reseptistä!:)
www.do-what-you-really-love.blogspot.com

Kaisa Merelä

Ihana, voi kiitos! Tosi mukava kuulla :) Leppoista/kreisiä/melankolista kesää sinnekin!

Julia Juliska (Ei varmistettu)

Hei! Yksi tähän mitenkään liittymätön kysymys raakasuklaaekspertille: Mitä makeutusta sa yleensä käytät? Mä oon käyttänyt hunajaa, mutta en saa sitä ikinä sekoittumaan kunnolla vaikka kuinka sekottaisin, jolloin suklaapalasta puolet ei maistu miltään ja puolessa maistuu hunajaöverit. Onk vinkei? Kiitos!

Kaisa Merelä

Käytän kans hunajaa mutta myös vaniljasteviaa, täten hunajaa ei tarvitse niin paljon laittaa! Mutta on myös kokemusta tästä samasta ongelmasta, joskin välillä makeutus jakautuu tosi tasaisesti. En oo oikeen selvittäny että mistä se johtuisi. Ainakin suklaata kannattaa sekoitella aina välissä kun kaatelee muotteihin, se hunaja tuppaa olemaa aina siellä pohjalla. Mutta suosittelen tosiaan myös jonkun toisen makeutuksen käyttöä niin kaikki ei jää hunajan levittymisen varaan! :)

Anette (Ei varmistettu)

Se hunaja pitää laittaa heti öljyn/voin jälkeen! Missään muussa vaiheessa ei voi enää laittaa, muuten klimppiintyy pahasti, itselläkin kokemusta... Ja kovaa hunajaa jos haluaa käyttää, pitää ensin "pehmentää" lisäämällä ihan vähän kuumaa vettä erikseen astiassa, ja sit vasta lisätä, niiden öljyjen sekaan.

Sori nyt ku näin tulin pätemään, mut ku, i feel your pain. :D Kaisa voi sitten vastata muuhun makeutukseen liittyen. :)

Noora Turunen (Ei varmistettu) http://caughtinthemiddleblog.blogspot.fi/

Kokeilin joskus tuorepuuroa tattarista ihan sillä tuloksella, että porukat meinasi kuolla nauruun kun vääntelin naamaami sitä syödessäni. Not good...
Tätä sun pikatuorepuuroa voisin kyllä kokeilla jonakin ihanana kesäaamuna! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.