Loman paikka

Herään 9:00 herätyskelloon. Yleensä herään aiemmin mutta nyt halusin nukkua viikonlopun valvomisia pois. Viereisessä huoneessa porataan. Kuuma. Ensitöikseni avaan ikkunan. Jano. Juon jääkaappiin säilömääni vettä, jonka joukossa on mintun lehtiä, limen mehua sekä vähän ruususuolaa.

Suihkuun. Ei erikoisuuksia. Kuivaan hiukset. Laitan kasvorasvaa. Päivän lookki.

Shortsit, toppi ja lenkkarit valkkaantuvat päälle. Juoksen Punavuoreen. Tai ainakin sinne hoodeille. Lounaspalaveri. Syön paahtopaistisalaattia. Tapaan kivoja ihmisiä. Sosiaalisoidun.

Lähden paltsusta ja kävellessäni asioimaan keskustaan tajuan/päätän/tiedän, että nyt täytyy pitää pieni blogiloma. Ajatustenjäsentelyloma!

Huikeeta viikkoa ihmiset! Palataan varmasti pian! <3

Ps. Kaikki on hyvin! :)

Kommentit

venla (Ei varmistettu)

Nii hyvä että kuuntelet ittees ja osaat pitää breikin ku tulee semmonen olo että tarvii! Uusin voimin ideoin ja motivaatioin taas hyvä jatkaa:) en oo ennen kommentoinu mutta nyt tulin kertomaa että arvostan sua monissa aioissa hirveen paljon ja saat usein mut ajattelemaan asioita. kiitos tästä blogista! Tykkään niin paljon! Hali!(fanihali)

annisofia (Ei varmistettu)

Rattoisaa lomaa =D Kyllä näillä keleillä kelpaa!

jutzq (Ei varmistettu)

Nauti lomasta

anniina (Ei varmistettu)

Sun blogin taso on kyllä laskenut ihan hirveesti tässä muutamien viikkojen sisällä. Vähän tympäisee, kun tuntuu että aliarvioit sun lukijoita... toivottavasti palaat entistä ehompana ja motivoituneena!

Nannah (Ei varmistettu)

Hyvää lomaa!

Noora Turunen (Ei varmistettu) http://caughtinthemiddleblog.blogspot.fi/

Nauti lomasta, ainakin tän helteen jatkuessa kyllä kelpaa!

PS. Hae Jungle Juice Barista (Galleria Esplanadilta) ihana smoothie ja mene istumaan Espan puistoon :)

laura (Ei varmistettu)

ei kai bloggaaja joka on kuitenkin ihan tavallinen ihminen voi keskittyä 100% intesiteetillä blogiin ja sen sisältöön koko aikaa ? kaisalla on varmasti muutakin tekemistä, kuten vaikka nauttia tästä upeasta säästä ! lähde säkin biitsille moikkaamaan aurinkoo, kuka niitä postauksia lukemassa kyhjöttää tällasina kreisin kuumina kesäpäivinä (-; #nohate

laura (Ei varmistettu)

ja tämä siis 20:20 kommenttiin hah :--D

Siis minä halusin nimenomaan tulla kommentoimaan, että IHANAA KAISA, kun sun blogi vaan paranee!! Mä oon lukenut sun blogias ihan alusta asti ja pitänyt sua aina supersymppiksenä! Jossain vaiheessa tuli hetkellinen voihan hitsi-olo, kun ajattelin, että noniin, taas toinen fitness-blogi mitä suomalaiset niin rakastaa, jossa kuvaillaan omaa kroppaa ja syömistä. MUTTa sitten muutit Helsinkiin, ja susta alko tulla esiin uusia piirteitä ja uudet kujeethan ne sulla mielessä olikin! Sitten postasit vielä siitä, miten ulkonäkökeskeisyys treenatessa voi tehdä, ja olin niin ilonen että oot valinnut sen terveen tien! Oot hyvänolon ja terveyden lähettiläs, ja oot mielestäni niin paljon fiksumman oloinen nimenomaan siksi, että sun juttus on ns. Kokonaisvaltainen hyvinvointi!!! Kiitos ihanista jutuista ja piristävistä kuvista!!!! Kivaa lomaa! Xxx

jutzq (Ei varmistettu)

harmittaa kun täällä ei voi tykätä kommenteista... (Y) !

Cayisamaria (Ei varmistettu)

Niimpä!

hellu (Ei varmistettu)

Moi!
En halua kuulostaa valittajalta tms, ja ymmärrän, että on oikeastikin aika rankkaa pitää suosittua blogia. Haluankin vain kertoa miltä minusta lukijanasi tuntuu. Nykyään postauksia tulee harvoin, ja ne vaikuttavat useimmiten hätäisesti kirjoitetuilta. Ymmärrän toki, että elämässäsi on ehkä juuri nyt kiireistä, mutta blogi on toisaalta myös työsi, jos kerran saat sen avulla rahaa. Ja tosiaan haluan korostaa, että minun mielestäni sinun on tottakai suotavaa pitää taukoa, jos sitä tuntuu. Anyway, hyvää kesää sinne Helsinkiin! :)

jenni (Ei varmistettu)

Moikka,

kiteytitpä omat ajatukseni hyvin! Olin miettinyt miten muotoilisin asian tarpeeksi nätisti, sillä en halua olla ilkeä enkä negis. Pidän Kaisa blogistasi kovasti, mutta ollessasi ammattibloggaaja, kuten itsekin usein korostat, olisi sinun myös käyttäydyttävä ammattilaisen lailla. Eri asia jos harrastukseksesi kirjoittelet, silloin kukaan ei voi eikä saa vaatia sinulta mitään. Mainostat facebookissakin miten sinulla on huikeita ideoita tai jo 4 postausta valmiina - missä ne kaikki ovat? Elät juuri nyt aikaisempien, ensimmäisten postaustesi saaman suosion varassa, sillä lukijat haluavat lisää samanlaisia. Se suosio ei kauan kestä. Nämä viime aikojen postaukset voisivat olla kenen tahansa kirjoittamia, kaipaamme panostustasi postauksiin.

Tälläistä lukijamäärää, kuin blogillasi on, ei kuka vain haali. Pidä meistä kiinni.

#äläsuutu #oletedelleenlempparini

Ralph Lauren Polos b6 (Ei varmistettu) http://www.ralphylaurenpolos.com

ralph lauren polos Store>Ralph Lauren Polo Outlet Discount Lauren Polo Shirts
Brand name Putting together As well as Multilevel marketing Brings 鈥?The force Within the Document

Jyyli
Spice 'n' Shine

Lomailet niin pitkään kun siltä tuntuu, aina välillä tarvitsee pientä lepoa ja luovuuskin kummasti lisääntyy kun on hetken ajattelematta yhtään mitään :) Ihanaa, aurinkoista lomaa <3

Hmm (Ei varmistettu)

Olen valitettavasti samoilla linjoilla kuin jotkut edelliset. The Good Morning on ollut lempiblogeja ihan sen alkuajoista lähtien ja sun oma persoona sen tärkein elementti. Mutta nyt kun teet tätä ansiotyöksesi, ammattimainen suhtautuminen blogiin olisi tärkeää. Korostat usein miten paljon aikaa ja vaivaa käytät postauksien prosessoimiseen, tuottamiseen ja suunnitteluun ja että bloggaaminen on lähes 24/7 työtä. Viime aikoina tuo panostus ei ole kuitenkaan näkynyt, ja todellakin ymmärrän että huikeat kelit, muuttokiireet, Helsingin kesä ja elettävä elämä saavat kenen tahansa haluamaan breikkiä duunista. Toivon vain että työnantajasikin ymmärtää, monen muun ei ymmärtäisi ja palkkaa on usein vaikea nostaa itse otetulta lomalta ;)

Tottakai jos laadun palauttaminen vaatii breikkiä ja sopimukset sen sallii, sun on se otettava. Viime blogitauon jälkeen tuntui kuitenkin että unohdit kaiken saamasi rakentavan kritiikin (heittaajat nyt saakin unohtaa!) jota aluksi mietit tosissasi ja kuittasit käytännössä sillä että kellä tahansa on asioista mitään negatiivista sanottavaa, voivat painua lukemaan muita blogeja ja peace. Toivon että tällä kertaa saat otettua tarvittavan breikin ja löydettyä tavan pitää yllä sitä ihanaa kaisalaatua joka tekee tästä ainutlaatuisen blogin ja blogata työksesi. Määrittelet toki itse postausten mielekkyyden ja genren, mutta ole rehellinen itsellesi ja lukijoille äläkä kiltti kuittaa kaikkea sillä että olet luonut uuden blogigenren jossa saa postata ihan just mitä huvittaa. Susta on vaikka mihin, se on kyllä todistettu :)

Ja toivon oikeasti ettei tästä sataisi jätöksiä niskaan, sillä yritin muotoilla asiani oikeasti siten että ymmärtäisit minun tarkoittavan hyvää ja että uskon sun pystyvän parempaan. Ihanaa kesää!

#wtfromaani? #prokaisaminni

J (Ei varmistettu)

Tykkäsin blogistas paaljon enemmän sillon kun bloggasit harrastuksena, etkä maksusta.. Sillon teit sitä ihan omaksikin iloksi. Totuus taitaa olla niinku jostain oon lukenu että indiedays muuttaa omaperäset ja inspiroivat blogit huonommiks.. nyt kun oit ammattibloggaaja rivien välistä loistaa pieni pakkopullan maku...:/ pullista puheen ollen ois ihanaa saada joku uus resepti! Ymmärrän toki että bloggauskaan ei aina mikään maailman mukavin työ ole, mutta ottaen huomioon että saat tehdä juuri sitä mitä haluat, miten haluat, milloin ja missä vain. Ei tavallistakaan työtä voi laiminlyödä silloin kuin huvittaa.

Rulla (Ei varmistettu)

Heippa Kaisa,

onkohan sulla nyt vähän liian kovat paineet blogin suhteen ja olet saanut aikaiseksi kirjoittajan blokin? :) Tää on vaan mun mielipide mutta blogikirjoitus ei ole rakettitiedettä joten mitä jos postaisit vaihteeksi ihan vaan nopeasti kyhättyjä kirjoitelmia, vaikkapa siitä missä menet mitä teet, sulta kun sellaista elämäniloista ja energistä otetta löytyy varmasti ja juuri sitä me sinussa rakastamme, sitä tsemppaavaa asennetta josta saa omaankin elämäänsä potkua! Pidä toki lomaa jos siltä tuntuu mutta uskon että osa meistä lukijoista ilahtuisi myös ei-niin-mietityistä kirjoituksistasi. No yksi lukija ainakin ;)

Jyyli
Spice 'n' Shine

Pakko kommentoida uudelleen näitä muita kommentteja lukiessa. Oon vaan vähän sanaton.

Millä oikeudella kukaan vaatii Kaisalta yhtään mitään? Ensinnäkin mielestäni bloggaamista ei yksinkertaisesti voi verrata tavalliseen työhön. Blogi on aina lähtenyt harrastuspohjalta ja siellä se tulee aina pysymään - vaikka meno vähän vakavammaksi muuttuisi ja taskuun ilmestyisi muutama kymppi lisää. En usko, että Kaisan taskut pursuavat satasia pelkistä mainostuloista... Mitä jos asiaa ei yksinkertaisesti ole? Jos on maannut viikon rannalla, niin mistä sitä kirjoittaa? "Piruvie kun oli taas nätti keli" x7 - ei kiitos. Mielummin postauksia, joihin on oikeasti panostettu - ja vaikka sitten hieman harvemmin.

Mielestäni bloggaaja saa kirjoittaa silloin kuin siltä tuntuu, ja siitä mistä tuntuu. Bloggaaja on ihminen, joka kertoo elämästään blogissaan. Muut kertovat siitä puhelimessa ystävälle. Ethän sinäkään joka ikinen päivä jaksa raportoida kuulumisiasi ystävillesi? Tottakai, ystäviinkin tulee pitää säännöllisesti yhteyttä, ettei suhde kuole. Mutta päivittäinen, pakollinen yhteydenpito olisi vain ahdistavaa.

Antakaa bloggaajien olla ihan tavallisia ihmisiä ja tehdä tätä "työtään" rauhassa ilman paineita. Niitä taitaa muutenkin jo olla tarpeeksi...

riitta (Ei varmistettu)

Olen osittain kanssasi samaa mieltä, mutta se, että bloggaaja kertoo hänellä olevan paljon yhteistyökuvioita jne juttuja vireillä ja postauksia valmiina, saa ihmiset odottamaan niitä. Toki jos kirjoittaminen ei nappaa, olisi syytäkin pitää taukoa, mutta nytkin kyseessä on toinen tauko puolen vuoden sisään. Joo, tauko antaa energiaa jne, mutta jos energia kestää sen pari kk ennen kuin postausten taso laskee, kannattaa ehkä miettiä, onko ammattilaisena bloggaaminen juuri se oma juttu. Älkää suuttuko, tarkoitus ei ollut olla bitch.

anniina (Ei varmistettu)

Niin, bloggaaminen on usein harrastuspohjalta alkanut ja bloggaajat tekevät sitä omaksi ilokseen. Kuitenkin, kuten ylemmissäkin kommenteissa oli hyvin sanottu, kaisa sanoo itsekin olevansa ammattibloggaaja. Ei harrastusbloggaaja. Samoin kun vaikka muusikon ura lähtee musiikkiharrastuksesta, ja sittemmin kerää yleisöä ja saa vaikkapa levytyssopparin, ei tämäkään voi enää vedota loman tarpeessa "kun teen tätä omaksi ilokseni". Silloin siitä asiasta on tullut työtä, ja vaikka kuinka rennonmukava hupsunhauska työ olisikin, kyllä se pitäisi hoitaa ammattimaisesti. Samoin vaikka olen samaa mieltä, että blogi ei ole mittatilaustyötä lukijoille, on kieltämättä huvittavaa että lukijat (=jotka tuovat sivun klikkauksilla ja mainoslinkkejä avaamalla leivän bloggaajan pöytään) eivät saa arvostella postauksia yhtään eivätkä saa kertoa tyytymättömyydestään.Minua on ärsyttänyt jonkun aikaa se, että bloggaajat kovasti mainostavat, että heidän työnsä on kovaa työtä ja nimenomaam oikea työ joka vaatii aikaa ja vaivaa. Uskon tämän täysin, enkä vähättele ketään bloggaajaa sillä saralla! Mutta oikeissa töissä ei voi ottaa lomaa siksi koska huvittaa, kun on hyvä sää tai pitää elää muutakin elämää. Tässä on pieni ristiriita mielestäni.
Pyydän anteeksi kaisa,etten osaa asetella sanojani tämän tahdikkaammin ja että tää teksti on sekava ja toistaa itseään, en jaksa korjata kun kirjoitan hitaalla kännykällä. Oot mun suosikkibloggaajia edelleen ja mun mielestäni upea ihminen!
#nohater #ilovethegoodmorning #romaanitästäkintaisitulla #peaceandlove

atta (Ei varmistettu)

AMEN!
Varmasti jokainen jonka tulonlähde riippuu "faneista" kokee jokinlaista julkista painetta, toiset vaan osaa hottaa sen paremmin.

Sofia (Ei varmistettu)

Ja joskus -enkä tarkoita nyt välttämättä Kaisan blogia- näkee bloggaajan vastaavan ihan asialliseen kritiikkiin ja tyytymättömyyteen, että jos lukijaa ei miellytä ja pitää olla noin negatiivinen niin ei oo mikään pakko lukea. Toi on musta vähän ikävää lukijoita kohtaan. Eihän yrityksistäkään sanota asiakkaille, että "voit mennä muualle jos ei miellytä", ainakaan toivottavasti.

Mun mielestä ehkä vähän vanhemmat bloggaajat on sisäistänyt keskimäärin paremmin tän tasapainoilun sen välillä, että he tekevät tätä omaksi ilokseen, mutta että ammatikseen bloggaamiseen ehkä liittyy myös tiettyjä velvollisuuksia.

Ja mäkään en halua mitenkään loukata enkä väheksyä bloggaamista työnä. En varmasti ymmärrä juuri mitään bloggaamisen huonoista puolista, kun itsellä ei ole niistä kokemusta.

elisa (Ei varmistettu)

Janni Hussi hehkutti sun omenapiirakkaa instagramis!!:)

Matilda (Ei varmistettu)

Olen täysin samaa mieltä kuin muutama aikaisempi kommentoija. En minäkään voi ottaa toimistotyöstäni omia lomia jos ei työnteko ihan maistu. Eikä tässä ole kyse mistään "miten kehtaat olla viihdyttämättä meitä lukijoita säännöllisin väliajoin". Ei ole pakko blogata ammatillisesti, jos ei halua! Sitten voi tehdä jotain muuta ansiotyönään ja pitää bloggaaminen harrastuksena. Voi olla, että tämä tyyli sopisi Kaisalle nykyistä järjestelyä paremmin. Ei kolumnistiltakaan voi tulla yhtäkkiä seuraavan kuun numeroon kolumnin tilalle tekstiä "nyt ei inspannut, yritetään ensi kuussa uudestaan". Ihmettelen lähinnä, miten Kaisan työnantaja suhtautuu näihin hermolomiin...

Kaisa Merelä

Luen ylläolevat kommentit tarkemmin läpi myöhemmin, mutta halusin tulla muistuttamaan eräästä faktasta. Bloggaaminen ei ole toimistotyötä, johon joku sitä epäsuorasti yllä vertasi. En ole työsuhteessa Indiedaysin kanssa. Minulla ei ole työnantajaa. En saa palkkaa. Toimin freelance-bloggaajana, ja täten saan palkkiota. Se on eri asia kuin palkka (googlettakaa).

Olen siis vapaa kirjoittaja ja saan kirjoittaa tai olla kirjoittamatta aivan kuten haluan. Indiedays ei velvoita minua mihinkään. Se, että blogini sattuu olemaan niin luettu, että minun ei tarvitse tällä hetkellä tehdä muuta duunia kuin blogata, ei pitäisi vaikuttaa siihen, että lukijoilla on oikeus sanoa "en minäkään noin vaan saa lomaa ottaa niin et sinäkään." Kuka tahansa bloggaaja saa pitää tauon postauksissa, jos pääkoppa sitä vaatii. Bloggaaminen on luovaa työtä, eikä sitä todellakaan tehdä niin, että istutaan joka päivä 8-4 kirjoittamassa.

Tuloni korreloivat kirjoittamisen kanssa, joten voin lomailla juuri sen verran kun haluan. Sori, mutta nämä vain ovat faktat perusduunin ja freelancerin välillä, deal with it. Mikäli teitä kiinnostaa vapaampi elämä, suosittelen ammatin tai työpaikan vaihtoa, tai vaikka palkatonta lomaa!

:)

Tuulia (Ei varmistettu)

Huhhuh mitä juttuja taas. Älä vaan pahoita mieltäsi Kaisa noista typeristä jutuista. Sun lomien ei pitäisi ketään muuta ihmistä hetkauttaa. Miten kukaan ees jaksaa kirjoitella tuollaista? Positiivista energiaa sulle, mäkin olen saanut sitä sun blogista. Jos jotain ei kiinnosta, niin ei oo pakko lukea :D

Matilda (Ei varmistettu)

En ymmärrä, miksi Kaisan pitää vastata kaikkiin edes hiukan kriittisiin (mutta rakentaviin) kommentteihin niin hirveän kärkkäästi ja tuollaisella f*ck you haters -asenteella. Sellaisilta blogeilta häviää helposti lukijat joiden kirjoittajista jää arogantti ja ilkeä kuva ja jotka eivät osaa yhtään ottaa kritiikkiä vastaan. Vinkkinä vain...

Ulkopuolinen seuraaja (Ei varmistettu)

Heippa Matilda,

mun mielestä Kaisan palautekommentti oli täysin asiallinen viesti, joka yritti korjata ihmisten päässä olevia väärinkäsityksiä siitä mitä ja millä ehdoin hän blogia pitää. ITse en löytänyt siitä mitään arroganttia tai ilkeää, päinvastoin eli lukaise uudestaan ja jätä ennakkoluulot narikkaan?

Ymmärrän kyllä sen että haluat uusia kirjoituksia, minäkin niitä odotan, mutta ymmärrän senkin pointin että 'vapaalta taiteilijalta' niitä tulee sitten kun tulee jos tulee ;) no eiköhän tule :)

turhautuminen ei auta. Kontrasti toimistotyöntekijän rutiineiden ja luovan työn tekijän boheemiuden välillä on niin suuri, että ymmärrys puolin ja toisin on varmaan välillä vähän hakusessa sen suhteen että mikä on ok?

Halusin tämän kirjoittaa hyvässä tarkoituksessa, koska ymmärrän Kaisaa, itse myös luovan työn tekijänä huomaan kuinka 9-5 työläiset ei aina ymmärrä luovan elämän peruspilareita.

Jyyli
Spice 'n' Shine

Tässä sä Kaisa tiivistit mun ylempänä olevan lätinän ja lässytyksen faktoiksi - tässä oli se mun pointti! :D

Ja Matilda, mun mielestä Kaisan vastaus ei ollut hivenenkään ylimielinen tai töykeä - olisikohan asenteessa korjattavaa?

Blog reader (Ei varmistettu)

Ai Kaisan vastauksessa ei ole negatiivista sävyä?

"Saan siis palkkiota. Se on eri asia kuin palkka. Googlettakaa"

"Se, että blogini sattuu olemaan niin luettu, että minun ei tarvitse tällä hetkellä tehdä muuta duunia kuin blogata"
(Mietinpähän vaan, kuinka kauan suosiota riittää...)

"Bloggaaminen on luovaa työtä, eikä sitä todellakaan tehdä niin, että istutaan joka päivä 8-4 kirjoittamassa."
Mutta Kaisa, aikaisemmassa postauksessasi kerroi arjestasi ja siitä, kuinka istut postauksia kirjoittamassa, ideoimassa ja tarkistelemassa usean tunnin päivässä, aamulla ja illalla. Tulosta siis pitäisi syntyä.

Pahin asia on nimenomaan uusi asenteesi, "jos ei kiinnosta, mene muualle". Se kiteytyy täydellisesti vastauksesi viimeisestä kohdasta: "Tuloni korreloivat kirjoittamisen kanssa, joten voin lomailla juuri sen verran kun haluan. Sori, mutta nämä vain ovat faktat perusduunin ja freelancerin välillä, deal with it. Mikäli teitä kiinnostaa vapaampi elämä, suosittelen ammatin tai työpaikan vaihtoa, tai vaikka palkatonta lomaa!"

Etkö arvosta muita kuin itseäsi? Kaikilla ei ole mahdollisuutta vapaampaan elämään, tai edes ammatinvaihtoon. Valitettavasti yhteiskunta vaatii tuollaiseen enemmänkin kuin mielihalun.

Olet nuori. Toivon, että et putoa kovaa ja korkealta. Tarkoitukseni ei ole olla ilkeä, vaikka siltä varmasti kuulostan. Olen ollut lukijasi jo jonkin aikaa, mutta enää en osaa sanoa haluanko jatkaa lukijanasi.

Marja- (Ei varmistettu)

Blog reader: Kiteytit ajatukseni täysin! Minun mielestäni Kaisan kommentti oli todella koppava ja negatiiviseen sävyyn, vaikka kaikki antoivat täysin asiallista ja rakentavaa kritiikkiä, tehden selväksi kuinka mahtava Kaisa edelleen on! Minuakin harmittaa Kaisa asenteesi, enkä usko että nämä muutamat kommentoijat ovat ainoita jotka ovat samaa mieltä kanssani. Toki blogi on sinun, kirjoitat kun huvittaa jne, mutta muistathan kuitenkin sen, että meidän lukijoiden kiinnostuksen ansiosta sinulle maksetaan palkkaa. Vaikka blogisi on nyt todella suosittu (mikä on mahtavaa!!) niin ei sekään ole ikuisesti itsestäänselvää. Alkuhuuma katoaa aina jossain kohtaa ja silloin pitää oikeasti alkaa tekemään töitä ja nähdä vaivaa, että homma luistaa: Tämä pätee niin ihmissuhteissa kuin bloggaamisessakin! Toki ihmisten pitää olla ymmärtäväisiä ja uskon heidän olevankin, mutta en usko että asiaa yhtään auttaa ylimielinen asenne. Älä ota tätä itseesi, tarkoitukseni ei ole vittuilla tai muuta - Olet huipputyyppi plus ajattele positiivisessa mielessä meidät "ärsyttävät kommentoijat" : Kritiikkiä on aina hyvä saada asiakkailta, jotta tietää miten jatkossa parantaa! :-) Tämä pätee missä tahansa ammatissa/työnkuvassa!

rakkautta vain (Ei varmistettu)

Kritiikin (l. kommentoinnin, arvostelun, palautteen, tarkastelun) tarkoituksena on antaa palautetta myös kehittämismielessä (googleta niin tiedät), joten sinun olisi hyvä bloggaajana oppia käsittelemään oikein myös palautetta antavaa kritiikkiä, (kaikella rakkaudella, kaisa<3)
Palautteen tarkoituksena on avartaa tekijän näkemystä omista töistään, vaikkei suinkaan tarkoita sitä, että tekijän tulisi muuttua tai muuttaa teoksiaan. Sinun blogilukijasi ovat todella moninaisia, ja kuten itsekin huomaat, moni pitää blogiasi kehittyneempänä ja edistyneenpänä kuin ennen. Myöskin minä lukeudun heidän joukkoon. Osa meistä kuitenkin pitää toisenlaisista kirjoituksista, mutta onko sillä niin väliä? Kukaan ei ole haukkunut sinua, käskenyt sinua muuttumaan tai puhunut muutoinkaan mitään pahaa. Mielestäni kaikki rakentavaa palautetta antavista kommenteista ovat olleet asiallisia. Kaikilla meillä on mielipiteemme, joten pyytäisin, että te jotka olette blogin puolustuslinjalla, ottaisite huomioon muiden blogilukijoiden mielipiteet ystävällisesti huomioon,sillä kukaan muukaan ei ole täällä arvostelemassa muiden kommentointia. Ymmärrän, että teitä suututtaa, mutta kaikki täällä eivät ole niitä 'kateellisia haters gonna hate'- henkisiä tyyppejä :)

Onnea kaisa YO-lakista, vietähän kiva ansaittu kesäloma!

Hanna (Ei varmistettu)

Mua ihmetyttää suuresti se että miten te lukijat jaksatte valittaa noin typeristä asioista kun blogien lukeminen on teille pelkästään ilmaista huvia josta ette joudu maksamaan mitään. Menettekö te esim. ilmais konsertteihinkin valittamaan että vähän on nyt surkean laatuista musiikkia, että viimeksi oli vähän parempia biisejä. Silloin kun ostatte jonkun palvelun, olette oikeutettuja vaatimaan laatua mutta silloin kun saatte nauttia jonkun luovasta työstä, minkä hän jakaa teidän kanssanne niin miettikää mikä on soveliasta.

Vaikka kirjoittaja saakin tästä elantonsa, on hänen työnsä verrattavissa yrittäjän työhön jolloin on vapaa valitsemaan milloin työskentelee ja milloin ei. Hänen vapautensa on myös päättää millaista työn sisältö on. Veikkaanpa että te palkalliset pidätte kuitenkin paljon enemmän lomia kuin moni yrittäjä mutta toki joudutte olemana töissä silloin kun on määrätty. Elämä tosiaan on valintoja täynnä :)

Eve (Ei varmistettu) http://beadreameralways.blogspot.fi

AIVAN täysin samaa mieltä. Luulen, että ihmiset, jotka ovat kirjoittaneet blogia vähän kauemman aikaa, ymmärtävät, että välillä tarvitsee ihan oikeasti vähän taukoa. Kiitos i h a n a s t a blogista Kaisa, näitä postauksia jaksaa odotella vaikka vähän pidemmilläkin postausväleillä. :)

belsls (Ei varmistettu)

Kylläpäs on paljon negatiivisia kommentteja poikinut tämä postaus. Siis yllättävän paljon. Kun lukaisin päivityksen ensimmäisen kerran kommentteja katsomatta, ajattelin vain yksinkertaisesti että jaa. Kaisa pitää lomaa, sehän on ihan hyvä ja niin kuuluukin tehdä. Varsinkin tuo 'p.s: kaikki on hyvin' tuossa lopussa aiheutti ainakin itselleni pelkästään mukavan olon. Kyllä lomaa kuuluu pitää siltä kuin tuntuu, ei ihminen ole mikään kone. Itsekin kirjoitan paljon, en kylläkään blogia, mutta tiedän kuitenkin sen tunteen kun ei vaan jostain syystä nappaa kirjoittaminen. Silloin päätän pitää tauon, joskus se kestää kaksi päivää, joskus kaksi viikkoa. Ja miten käykään? Palaan koneen ääreen ja kirjoitus sujuu paremmin kuin koskaan. Jos sattuu vielä niin että päällä on ollut jonkinlainen "writer's block" niin tauon jälkeen siitä ei ole tietoakaan. Minusta se kertoo hyvin taukojen merkityksestä. Laatu yksinkertaisesti paranee kun ei pakota itseään kirjoittamaan.

Älä sinä Kaisa korvaasi lotkauta noille jotka ei ymmärrä. Heillä ei voi olla mitään kykyä arvioida näitä asioita yksinkertaisesti koska he eivät välttämättä tiedä mitä bloggaajan arki on. Hyvä se on semmoisessa asiassa tulla pätemään josta ei itse tiedä mitään, paitsi että tuleepahan parempi olo kun saa purkaa negatiivisuutta johonkin toiseen.

Ja nuo kommentit joita eräät heittelee, tyyliin että lukijat alkavat häipyä jos pidät jatkuvasti taukoja jne. Sanonpahan vaan että ei muuten häivy. Kyllä uskolliset ja aidosti kiinnostuneet lukijat pysyvät ja odottavat vaikka vuoden seuraavaa postausta jos tarve vaatii. Jatka Kaisa samaan malliin, pidä vaikka ihan härnäämisen ilosta toinenkin viikko lomaa että noilla on jotain valitettavaa ;) Kiusa se on pienikin kiusa.

Jyyli
Spice 'n' Shine

AMEN! :)

Hmm (Ei varmistettu)

Kaisan vastaus oli asiallinen ja korjasi varmasti monet väärinkäsitykset mitä aiheesta ehti syntyä, mutta tämä kommentti aiheutti jo naamapalmua... En oikein näe tarvetta tässä tehdä jonkinlaista vastakkainasettelua "hyvien ja uskollisten lukijoiden" ja "mistään mitään ymmärtämättömien valittajien" välillä. Tai tällaista jakoa ainakin olin rivien välistä lukevinani...

Uskoisin että jos joku tuottaa materiaalia jonkinlaiselle yleisölle, esim. Kaisa blogissaan lukijoille, lukijoilla on oikeus antaa palautetta. Varsinkin kun sellaiseen erikseen kommenttiboksi on olemassa...

belsls (Ei varmistettu)

Tarkoitukseni ei ollut laittaa lukijoita jonkinlaiseen paremmuusjärjestykseen ja myönnän että kommenttini oli hiemän kärjistävä. Sanoin vain asian sillä tavoin miten itse sen näen, mutta en tietenkään voi olettaa että kaikki jakavat mielipiteen kanssani eikä semmoiseen voi ketään myöskään velvoittaa. Itse en vain koe tarvetta hylätä hyvää blogia pelkästään sen vuoksi kun kirjoittaja haluaa pitää taukoa.

Totta kai blogin pitäminen on aikalailla "two-way street" (eikö näille sanonnoille voisi kukaan keksiä suomalaista versiota? :)). Bloggaaja pitää blogia omaksi ilokseen, sekä itseään mutta monella tapaa myös lukijoita varten. Kyllähän lukijalla on oikeus palautetta antaa kunhan se on asiallista ja rakentavaa, ja kommentteja lukiessa se useimmiten sitä onkin. Minua vain ihmetyttää se että jos bloggaaja pitää tauon tai vaikka useamman, siihen reagoidaan niin vahvasti. Jälleen kerran, two-way street; minusta Kaisa piti tauon sekä itseään että lukijoita varten. Joskus tarvittava energia jatkamista varten tulee nimenomaan noista tauoista, enkä siksi osaa nähdä lyhyen loman pitoa mitenkään laiskuutena tai itsekkyytenä kun se tuskin sitä on. Taukojen merkitys on kuitenkin niin suuri luovaa työtä tehdessä. Minä myös arvostan sitä että bloggaaja ilmoittaa tauon pitämisestä etukäteen, koska kaikki eivät sitä tee. En sano että ehdottomasti pitäisi ilmoittaa, mutta onhan se mukavaa ja kohteliasta lukijaa kohtaan. Minusta tuo etukäteen ilmoittaminen nimenomaan osoittaa että Kaisa ei ole millään lailla välinpitämätön siitä miltä lukijoista tuntuu.

Kaippa tähän asiaan pitäisi jokaisen itse löytää jonkinlaisen kultainen keskitie. Bloggaaja sekä on että ei ole velvollinen lukijaa kohtaan. Itse koen että bloggaaja on velvollinen ensisijaisesti itseään kohtaan, ja se aiheuttaa sen että omia tuntemuksia kannattaa kuunnella. Itsestään ei saa mitään irti pakottamalla.

annie (Ei varmistettu)

Otetaas muuten nyt huomioon semmoinen seikka että kaisa taitaa päästä ylioppilaaksi tänään (eikös? musta on uskomatonta että oot "vasta" niin nuori, tunnut monella tapaa silleen hyvällä tavalla paljon vanhemmalta ja kypsemmältä).

Mitä vikaa siinä siis on ettei sillä ole ollut aikaa istua nenä kiinni ruudussa ympäri vuorokauden? Ei valmistujaisjuhlia tuosta vaan järjestetä, kyllä niihinkin pitää varata aikaa ja minusta on ymmärrettävää että hänellä ei ole ollut nyt mahdollisuuksia päivittää blogia. Loman pito osui minusta ihan oikeaan kohtaan.

Voimariini (Ei varmistettu) http://voimariini.fitfashion.fi/

Jos sun loma sattuu loppumaan piakkoin niin sulle on haaste mun blogissa! :)

Priissu (Ei varmistettu) http://prisse95@hotmail.com

Ihan älyttömän ihanan kuuloista tekstiä, jatka samaan malliin, kiitos vinkeistä, oot mahtava!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.