Macaletut

Kuulin jotain ihanaa vähän aikaa sitten. Juttelimme ystäväni Ainon kanssa elämästä, keväästä ja hänen muutaman viikon kaukomatkailustaan yksin. Hän oli juuri palannut Suomeen. "Mä olen rakastunut!" hän sanoi niin että silmistä säihkyi uuden viehätys ja vastanpohjaa kutkuttava onni. Minä huokaisin nousevalla intonaatiolla, otin rinnastani kiinni ja suustani pääsi: "Ihanaa, keneen?!" Hän vastasi: "Itseeni!"

Ehkä paras vastaus, mitä voi olla olemassa. Se minulle oli sen päivän paras uutinen. Unohtui tosin kysyä eräs tärkeä yksityiskohta; Aino, milloin on häät?

Aasinsillalla itseensä rakastumisesta samaisen suhteen hoitoon, eli laatuaikaan itsensä kanssa. Tiedättekö sen hetken, kun on ihan in the zone itsensä kanssa? Kun huomaa, että viihtyy siinä hetkessä paremmin kuin missään muualla, ja omat ajatukset on se paras keskustelukumppani.

Sen nimittäin koin tänä aamuna taas pitkästä aikaa paistellessani lettuja, joihin eksyi tällä kertaa messiin macaa. Mietin, miksi ihmeessä olen niin hyvällä tuulella. Ajatusten flow oli mielekästä seurattavaa. "Kyllä tää tästä", huomasin ajattelevani tyynesti kaikesta mikä huoletti. Olin toki käynyt lenkillä, sen jälkeen ajatukset tuntuu aina olevan enemmän kasassa, mutta nyt fiilis oli eri.

Sitten tajusin yhtäkkiä, etten ole ollut pitkään aikaan kunnolla yksin. Ja varsinkaan yksin keittiössä. Siinä sitä taas kokkailtiin aamiaispannukakkuja yhdelle niin kuin kolmisen vuotta sitten joka ikinen aamu.

Veitsen tippuessa maahan ja pannukakkujen kääntyessä täydellisesti tarttumatta yhtään kiinni pannuun muistin, miksi ylipäätään tykkäsin olla keittiössä. Se on terapeuttista. Se, kun valmistaa itselleen. Kun ei tarvitse miettiä, tykkäävätkö muut siitä ja onko sitä nyt tarpeeksi, vaan kun saa laittaa kaiken rakkauden siihen yhteen annokseen ja sitten nautiskella sen pois. Puhumatta kenellekään tai kiittämättä ketään mistään (paitsi ehkä itseään). Mielestäni itselleen kokkaaminen on yksi konkreettinen itsensä rakastamisen muoto.

Macaletut yhdelle
2 munaa
1 banaani
2-3 rkl kaurahiutaleita tai maustamatonta heraa
2 tl raakakaakaojauhetta
1 tl macaa
ripaus suolaa
lisämakeutukseen esim. vaniljasteviatippoja

Laita kaikki ainekset pitkään mukiin (esim. sheikkeriin). Muussaa sauvasekottimella tasaiseksi taikinaksi. Paista kookosöljyssä pieniä tai suuria lättyjä.

Ohje on hyvin sovellettavissa. Voit esim. jättää kaakaon tai macan tai kauran/heran kokonaan pois, mutta korvaa sama määrä jollain muulla jauheella. Perusohje on 1 banaani ja 2 munaa, kaikki loppu säädettävissä. Mitä enemmän käytät kuivia ainesosia, sen helpompaa on tosin kääntää letut ehjinä, eli niitä voi toki lisätä enemmänkin kuin ohjeessa neuvotaan. Älä paista ihan täysillä ja odota kärsivällisesti ennen kuin flippaat.

Mukavaa viikonloppua, selkeyttä ja iloa!

Kommentit

Riikka (Ei varmistettu)

Voi kyllä! Itselle kokkaaminen on todellakin konkreettinen muoto itsensä rakastamisesta. Se onkin erittäin hyvä teoria siihen miten olen parina viime vuotena löytänyt itseni ja alkanut viihtymään selfzonella. Varastan lauseen käyttööni. Sä olet viisas nainen Kaisa!

Lillutaan, kellutaan ja fiilistellään. Elämä kuljettaa :)

balanssis.com

Kaisa Merelä

Vau. Kiitos sanoistasi. :) Näin tehdään!

Jyyli
Spice 'n' Shine

Mun arkinen laatuaika itseni kanssa on bussissa istuminen kuulokkeet korvilla. Ajatus virtaa ja saa hetken keskittyä ihan vain itseensä. Työpäivän kohtaa paljon paremmalla tuulella ja virkeänä. Täydellistä <3

Kunpa sitä aina osaisi ajatella, että kyllä kaikki järjestyy. Niin siinä kuitenkin käy. Välillä vain uppoaa epätoivoon ja itsesääliin. Onneksi on aina joku, joka sanoo sen tärkeän lauseen :)

Kaisa Merelä

Mäkin muistelen kouluaikojen bussimatkoja lämmöllä... Meni meditaatiosta kun vaan tuijotti ulos ja penkki hytkyi turvallisesti :) Ja näinhän se on! Vois tatuoida otsaan "worry less" et muistais, heh

Noora Turunen (Ei varmistettu) http://caughtinthemiddleblog.blogspot.fi/

Sinäkin olet Kaisa kokeillut jäisiä marjoja! Kokeilin tuossa yksi päivä heittää valmiiden lettujen väliin jäisiä mustikoita ja olivat kyllä aivan superhyviä! :)

Kaisa Merelä

Joo, jäisiä niiden pitää olla lettujen päällä! :) Ihana pureskeltava tekstuuri ja viileys lettujen lämmön rinnalla.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.