Mitä kuuluu Fitnessgurulle?

The Good Morning

Monet varmaan muistavat Fitnessgurun tuotteiden olleen noin vuosi sitten iso osa meikäläisen ruokavaliota; heraa, pipariprodepatukoita, aminohappoja, pre-workout-jauhetta, fatburnereita... Melkein kaikki heidän tuotteet on tullut kokeiltua läpi. Olen myös täysin oma-aloitteisesti ja -kustanteisesti mainostanut lisäravinteiden lisäksi heidän nerokasta sheikkeriään. Ex-true-fani siis. Silloin oli käynnissä myös niin kova treenikausi, että jälkeen päin sitä muistelee vain kateellisen ja helpottuneen sekavassa olotilassa; kroppa oli kova kuin kivi mutta hyvästä olosta joutui karsimaan.

Muistatte varmaan senkin, kun sitten heräsin kaiken tämän fitnessmössön lisäaineisiin. Aluksi ajattelin esimerkiksi heran sisältämän asesulfaami K:n ja sukraloosin menettelevän silloin tällöin käytettynä, kun en tiennyt vielä steviaheroista. Kuitenkin siinä vaiheessa, kun tajusin syöväni lisäravinteita melkein enemmän kuin oikeaa ruokaa (liioittelen, paljon), myrkkyjen määrä alkoi mietityttää.

Vaihdoin puhtaisiin proteiinijauheisiin. Lopetin aminohapot, treenibuusterit ynnä muun hifistelyn. Kaipuuta yltiömäiseen megabuustijauhepurkki-kauteen ei ole oikeastaan ollut. Mutta sitten meiliin pärähtää Fitnessgurulta tarjous vastaanottaa tuotteita testiin. Hymähdän vanhoille ajoille, vastaan kohteliaasti kieltäen, ja jaksanpa vielä selittää senkin, ettei blogissani esiinny enää keinotekoisia tuotteita, sillä en enää kannata niitä, vaikka aiemmin olen heidän tuotteistaan pitänytkin. Tuskin viestin saajaa tieto kiinnosti, mutta ajattelinpa selvitellä kieltäytymistä edes itselleni. EDIT: silloin tällöin keinotekoisten makeutusaineiden nauttiminen ei ole mielestäni paha juttu, mutta päivittäistuotteet erikseen.

Yllätyksenä saankin vastauksena linkin Fitnessgurun luonnollisten tuotteiden kaartiin ja kehotuksen etsiä, josko sieltä löytyisi jotain kiinnostavaa. Siis täh, joku ihminen oikeasti lukee näitä meilejä? Yllätyn, ja menen huvin vuoksi tsekkaamaan mitä tuotteita tarjolla on. Luomumaapähkinävoita, kuivalihaa, maustamatonta heraa... No jaa, kaipa noita voisi kokeilla! Pistän vastauksena listan tuotteista, jotka kelpuutan.

Paketti saapuu, ja suurena pettymyksenä siellä onkin jotain aivan muuta; kalorittomia nuudeleita sekä kaikkia niitä tuotteita, joista puhuin postauksen alussa. Ei mennyt ihan nappiin tämä. Joko kyseessä on inhimillinen virhe tai sitten yhteistyö oli juurikin sellaista, mitä se yleensä isojen massafirmojen kanssa on. Automaattimeilailua, jossa henkilökohtaisia viestejä ei tunneta. Ei näin, Fitnessguru!

En jaksanut lähettää perään kyselyjä, sillä jotenkin tämä oli odotettavissa. Mutta tätä kyseiselle lafkalle nähtävästi kuuluu tänä päivänä.

Kalorittomat nuudelit olivat siis ainoa uusi tuote minulle. Paketin kyljessä lukee: "Fitness Noodles enables you to make the dishes you love without the calories you hate." Hmm, mielenkiintoinen näkökulma. Kalorit ovat siis vihattava asia? Energia, ravinteet ja tässä tapauksessa siis hiilarit ovat pahasta? Kuka tahansa, joka treenaa oikein, ei osta tuota. Mutta ihan hyvä myyntikikka ikuisuuslaihduttajille.

En tosin tuomitse nuudeleita aivan kokonaan. Plussaa tulee siitä, että ihme ja kumma tuotteessa on vain kolmea ainesosaa: vettä, glucomannan-kuitua ja stabilointiainetta. Tilanne, jossa näkisin nämä toimivaksi voisi olla vaikkapa dieetti, jossa kalorit vedetään tarkoituksella alas hetkellisesti. Miksikään elämäntapanuudeleiksi näitä ei kuitenkaan kannata ottaa käyttöön, sillä silloin ruuan merkitys voi unohtua tai häiriintyä. Viisaat siis käyttäköön Fitness Nuudeleita!

PS. Fitnessguru, mikäli haluat korjata tilanteen, jään innolla odottelemaan listaamiani tuotteita!

Kommentit

Kuu (Ei varmistettu) http://kuukatriina.blogspot.fi

haha, hyvä kun kerroit myös sen kamppiksen takana olevan tarinan, eikä pelkkää hehkutusta, lisäks hyvä näpäytys ko firmalle;)

Mun kaveri sano, että noi haisee ihan kamalalta ja on jossain ihmeen liemessä. Mikä on sun tuomio noin maullisesti ja näöllisesti ja hajullisesti noihin :D?

Kaisa Merelä
The Good Morning

En oo vielä avannut pakettia! :D Vois vaikka gourmet-illalliseksi vetää jauhelihan kanssa. Lupaan palata asiaan heti kun oon testannut!

Laian (Ei varmistettu)

Kerran kokeilin kanawokin sekaan ujuttaa, ei pysty suosittelemaan kenellekään jolle ruoan maku merkkaa jotain /o

janita (Ei varmistettu)

Oot kyllä rohkee mimmi kun uskallat tämmösen tekstin kirjottaa. Pointsit sulle siitä, että sanot sen mitä oikeasti oot mieltä etkä vaan hehkuttanut tuotetta! :)

Laura (Ei varmistettu)

Niin samaa mieltä!! Juuri tämä on yksi niistä syistä, miksi rakastan Kaisa sun blogia: sinä se et kaunistele vaan kerrot asiat juuri niin kuin ne ovat! Jatka vaan samaa rohkeaa rataa ja aivan ihanaa joulunodotusta (-:

Kaisa Merelä
The Good Morning

Kiitos! :) Koen että mun tehtävä edes yksittäisenä tyyppinä olla vastaan tätä nykyistä kulttuuria, jossa rahalla voi ostaa näkyvyyttä ja positiivista mainontaa. Itse haluan uskoa aitouteen, joka uhkaa hävitä blogiskenestä!

Sanonpa vaan (Ei varmistettu)

Oletko sä nykyään kävelevä mainos?

Liisa (Ei varmistettu)

Luitko sää nyt ollenkaan tota postausta?

Kaisa Merelä
The Good Morning

Hmm. Mielenkiintoinen kysymys, jota varmasti jokainen bloggaaja voi miettiä. Kyllä, suuri osa bloggaamista on mainostaminen. Se mitä tuotteita ja miten/miksi mainostaa, on sitten eri juttu. Itse pyrin tuomaan blogissa esille vain sellaisia tuotteita, joihin itse aidosti uskon, ja jotka haluaisin lukijana myös tietooni. :) Niin, ja kannattaa lukea postaus!

Laura (Ei varmistettu)

Mä olen lopettanut monen blogin lukemisen juuri siksi, kun niistä on tullut poskettoman myynnin ja mainonnan välikäsiä.

Sun blogiin palaan päivä päivän jälkeen! :)

E (Ei varmistettu)

Heh, fitnessnuudelit.. :''D Itellekin tuli fitnessgurulta näitä joskus kylkiäisenä mutta vieläkään en ole ymmärtänyt näiden pointtia. Ruuan merkitys on tosiaan nyt jollakin Markkinointi-Martalla unohtunut tässä näin. Heitin paketin avaamattomana roskiin. Onneksi.

Kaisa Merelä
The Good Morning

Go girl! :D Arvostan. Ihanaa että kuluttajat eivät ole zombeja, tai ainakaan minun lukijani. ;) Mä haluan kyllä testimielessä kokeilla noita!

Ines (Ei varmistettu) http://myrunwayoflife.blogspot.com

Itse oon kerran ostanut fitnesstukusta noita fitnessnuudeleita ihan kokeilumielessä! Annokseni "reseptin" keksin omasta päästäni ja täytyy sanoa että tuli ihan hyvää ja täyttävää jopa, vaikka sitä kaikista eniten epäilin!

Kirjoitin tosta mun fitnessnuudeli-kokeilusta omassa blogissani yhden postauksen, jos kiinnostaa käydä lukemassa! :) http://myrunwayoflife.blogspot.fi/2014/10/super-hifistelya-fitnessnuudelit-resepti.html

Mutta täytyy sanoa että kokeilut nuudeleitten kanssa jäi siihen.... Ainakin toistaiseksi, ei huvita maksaa moisista opiskelijana 2,5 € paketti! :-D

Ursula (Ei varmistettu) http://www.ursulaleh.blogspot.fi

Ihanaa et uskallat kirjottaa tänne just mitä haluat! Sellanen puuttuu täältä blogimaailmasta.
Oon muute pitkään kattonu sun hiuksia ja ihoa ja huomannu et ne on mahtavassa kunnossa ja oikee hehkuu! Millasii tuotteita käytät? :-) Veikkaan kyl et toi sun huippu ruokavalio vaikuttaa niiden kuntoon?

Kaisa Merelä
The Good Morning

Moikka! Hmm, aika hankala kysymys, käytän tosi vaihtelevasti kaikenlaisia tuotteita! Hiuksiin hopeahohtotuotteita ja ihoon päivettävää voidetta jos nyt pähkinänkuoreen laitetaan. :)

Silja (Ei varmistettu)

Moi!

Kiva tämmönen erilainen postaus, ei aina suurta hehkutusta mainoksissa! Kiitos rehellisyydestä.

Tuli vain mieleen, kun puhut nykyään usein siitä, kuinka kovassa tikissä olet ollut mutta nykyään otat rennommin. Kuinka paljon olet sitten antanut itsesi löysäillä? Nykyään laitat tosi harvoin itsestäsi treenikuvia ja jos susta on kuvia niin on vain löysiä mustia vaatteita..

Harmittaa kun nykyään puhut ns huonoon sävyyn siitä kuinka paljon treenasit ja ettet ollut onnellinen kun jouduit rajoittamaan niin paljon. :( silloin kun postailit , susta huoku positiivisuus. Oliko se pelkkää kulissia?

Kaisa Merelä
The Good Morning

Moikka! Olin kyllä tosi onnellinen silloin, niin kuin olen nytkin! :) Kumma että on sellainen kuva, että olen puhunut negatiiviseen sävyyn... Sehän oli huippua aikaa! Nyt on ollut puolen vuoden ajan elämässä niin paljon muuta, että treeni on jäänyt kakkoseksi. Koitan kyllä koko ajan ottaa elämää rennommin jotta jää voimavaroja treenata taas kunnolla ;)

siiri (Ei varmistettu) http://siiriandsiiri.blogspot.com

Meillä on aina ollut ihanan henkilökohtaista viestittelyä Fitnessgurun kanssa ja kyllä tykkään heidän tuotteistaankin, erityisesti juuri tuo peanutbutter on mieleen! Eipä ollut kalorittomat nuudelitkaan mikään pettymys, mutta pisti miettimään että kuka haluaa syödä jotain mistä ei kuitenkaan saa mitään ravintoa tai hyötyä?

Ihanan rehellinen postaus ja oot kyllä ihan ehdoton lempparibloggaaja, näistä kun tulee aina niin hirmusen hyvälle tuulelle!

Ilona (Ei varmistettu)

minä...koska syöminen on kivaa :D

Evellyn (Ei varmistettu) http://go-eve-go.blogspot.fi

En ole Fitnessgurun nuudeleita testannut, mutta Fitnesstukun shirataki-nuudelit (sisältö: Vesi 96,2%, jamsjuurijauho, stabilointiaine kalsiumhydroksidi) eli dieettinuudelit ovat tuttua kamaa ja puhun todella niiden puolesta nyt ja tulevaisuudessakin. Blogillani on tosin hieman eri lähtökohta ja lukijakunta kuin sulla: laihdutus.

Ylipainoisille, ruokakäyttäytymistä opetteleville ja houkutuksista kärsiville henkilöille ainakin nuo shirataki-nuudelit ovat mielestäni hyvä vaihtoehto. Hiilareita ei voi dieetillä vetää loputtomasti ja kun puhutaan vielä ihmisistä, joilla selkeästi ruokakäyttäytyminen ei ole aiemmin ollut tervettä, miinuskaloreita tarvitaan ja taitoja vielä opetellaan, en näe mitään vikaa näiden syömistä vaikka eräänlaisena "spaghetti bolognesena" sen sijaan, että a) syödään pelkkää jauhelihaa ja manataan, miten dieetti on kurjaa tai b) sorrutaan vetämään ylimääräiset spaghetit, koetaan morkkista, todetaan dieetin menneen pilalle ja herkutellaan lisää.

Kärjistän, kyllä, mutta kaikkia skenaarioita on mahdotonta käydä läpi yhdessä kommentissa. :-) Dieetin tueksi aivan ehdottomasti pystyisin siis näitä runsaskuituisia nuudeleita suosittelemaan, mutta treenaaja tarvitseekin enemmän kaloreita ja hiilareita (kuten itsekin nykyään makroja laskeskellessa). Oma vinkkini käyttöön, jos käyttäytyvät yhtään kuten shirataki-nuudelit: huuhtele hyvin, valuta hyvin ja ehdottomasti mausta hyvin!

Evellyn (Ei varmistettu) http://go-eve-go.blogspot.fi

(Jestas mikä romaani, sori. :D) Tähdennän vielä, että joskus siirtyminen huonoista elintavoista niihin meidän mittapuilla terveellisempiin vaatii muutamia väliaskelmia sen sijaan, että muutos tapahtuisi kertaheitolla ja yhtäkkiä. Sellaisiin tilanteisiin nämä dieettinuudelit toimivat kyllä, vähän kuten totesitkin; väliaikaisratkaisuna eli dieetillä. :)

Pirkko (Ei varmistettu)

Ihan mukavaa luettavaa

Jrtks (Ei varmistettu)

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että mitä useampi ihminen ilmaisee ääneen sen, että lisäravinteiden sisältämät omasta mielestäni myrkylliset makeutusaineet kuten esimerkiksi paljon käytössä olevat asesulfaami ja sukraloosi, voitaisiin vaihtaa vaikkapa steviaan, voisi se vauhdittaa uusien tuotteiden markkinoille tuomista ja tuotteiden hiomista terveellisemmiksi.

Paljon treenaaville lisäravinteet ovat käytännöllisiä, suhteellisen edullisia (vrt. hera-annos vs. rahkapurkki) ja treeniä tukevia (imeytymisnopeudet yms.), joten suosin kyllä niiden käyttöä, mutta olen joutunut myös paljon säveltämään, jotta terveelliset vaihtoehdot ovat löytyneet. Steviahera+maustamaton malto toimii todella hyvin palautusjuomana, intrajuomaan/latureita olen puolestani joutunut itse rakentamaan eri purkeista+stevialla makeutetuista mehuista/tuoremehuista, joka vaatii aikamoisen sekoittelun.

Kaisa Merelä
The Good Morning

Samaa mieltä. Hyvä pointti! Luulen että nyt eletään jonkin sortin murroskautta, kun kuluttajat alkavat suosia luonnollisuutta. Firmoilla saattaa mennä hetki herätä, mutta tuntuu että esim. steviatuotteet yleistyvät koko ajan. Tarkoitus ei siis ollut haukkua pelkkää FG:tä, ihan samalla tavalla vaikka Mass Nutrition ja muut suositut valmistajat käyttävät samoja makeutusaineita. Tuohon mainitsemaasi mehujuttuun täytyy sanoa, että olen aloittanut pienimuotoisen yhteistyön suomalaisen Evoke -proteiinimehun kanssa! Aika nerokas tuote. Siitä vielä blogin joulukalenterissa arvontaa ym. myöhemmin. :)

Sissi (Ei varmistettu)

Ihanaa, kun kirjoitat suoraan! Ei sitä ainaista monelle bloggaajalle tyypillistä hymistelyä :) Jee Kaisa!

Hauskaa kun kirjoitit Fitnessgurusta, olen alunperin ruvennut lukemaan blogiasi kun googlettelin kokemuksia fg:n proteiineista ja sitten jäitkin lukulistalle, olemme siis Fitnessgurun yhdistämät! Tosin itsellekin tuli kahden kiwi-jugurtti-pönikän jälkeen jotenkin etova olo koko mausta ja luin hieman noita ravintosisältöjä niin ei prkl. Mulla oli myös tosi pitkään eräänlainen sokerikoukku päällä ja luulen että noi fitnessgurun jauhot ovat osaltaan ylläpitäneet sitä.
Itse vaihdoin sitten johonkin starnutritionin maustamattomaan heraan mihin olin tosi tyytyväinen, ei maistunut juuri millekään ja kun laittoi vähän banaania tai jotain luonnollista makua mukaan niin toimi oikein hyvin! Nyt menin epähuomiossa ostamaan jotain muistaakseni Fastin sitä cake-bake-mikälie kaseiiniprotskua maustamattomana enkä saa sitä mihinkään menemään, aivan jäätävän makusta scheisssea! Johtuu siis tosiaan tosta kaseiinista eikä ole mitenkään fastin vika mutta ei rrrkele mihin mää ton työnnän!!
Vähän lähti raiteiltaan tää kommentti xD mutta Kaisa oot bloggaajien parhaimmistoa ehdottomasti, oot hyvin pitänyt oman meiningin näissä kirjotuksissa etkä oo tosiaan lähtenyt vaan erinäisten yritysten mainoshahmoksi, siitä kiitos <3 se on nimittäin aina tosi surkeaa kun löytää jonkun hyvän blogin, se saa enemmän lukijoita ja samalla yleensä postausten taso laskee kun lehmän häntä.

N (Ei varmistettu)

Sun blogeista on tullut yks lemppareista ihan lyhyessä ajassa. Arvostan tätä rehellisyyttä ja aitoutta mikä täällä on, ja sen takia jaksaa aina tulla takaisin :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.