Miten niin kaikki on mahdollista?

Oikeastaan elämässä ei ole mistään muusta kyse kuin sen olotilan saavuttamisesta, missä kaikki on mahdollista. Useimmat, jotka kritisoivat tätä ajatusta, tarttuvat aina tuohon mahdollisuuteen tai mahdottomaan. He sanovat ”Eihän kaikki nyt voi mitenkään olla mahdollista, ei ole esimerkiksi mahdollista että minusta tulisi astronautti!”, mutta he eivät näe tuon ajatuksen pointtia, vaan alkavat järkeillä. Sillä, onko kaikki todella mahdollista, ei ole juuri merkitystä. Sillä on itseasiassa kaikista vähiten merkitystä.

Merkitystä on vain sillä olotilalla, jossa kaikki on mahdollista. Silloin me olemme avoinna, hyväksymme asiat jotka elämä meille tuo, olemme kiitollisia, haluamme kehittyä, pysymme toiveikkaina ja olemme motivoituneita elämään paremmin.

Me emme pelkää. Pelko on juuri se joka estää meitä elämästä näin. Pelkäämme, että annamme kaikkemme eikä meistä tulekaan presidenttejä tai kirjailijoita tai näyttelijöitä. Pelkäämme, että meille paljastuu, ettei meidän ”antamamme kaikki” ollutkaan paljon paskaakaan. Pelkäämme, että meistä paljastuu jotain ikävää, tylsää, epämielenkiintoista, huonoa. Pelkäämme sitä niin paljon, että siirrymme järkeilyyn ja pakotamme muutkin järkeilyn muottiin.Meillä on päässämme käsikirjoitus siitä kuinka elämämme etenee kohti unelmiamme. Juuri tämä käsikirjoitus on meidän tiellämme. Asiat eivät tule tapahtumaan kuten suunnittelemme. Pelkäämme kaikista eniten sitä, että elämämme meneekin jollain muulla tavalla kuin mitä käsikirjoituksessa lukee, vaikka se on ainoa tapa, miten elämä voi ylipäätään mennä, meni se sitten "hyvin" tai "huonosti".

Siitä, tuletko ikinä saamaan haluamiasi asioita, ei ole mitään varmuutta. Tämä ei ole sellainen ”work for it and sooner or later you will get it” –tyyppinen juttu. Kaikki ei ole hallinnassamme. Tämä ajatus sisältyy jo itsessään ”kaikki on mahdollista” -ajatukseen. Se sisältää sen, että kuolet huomenna autokolarissa, sekä sen, että jonain päivänä suurin haaveesi muuttuu todellisuudeksi.

Kuitenkin yksi parhaimpia oivalluksia siinä tilassa, missä kaikki on mahdollista, on se, ettei sinusta koskaan tule onnellisempaa, parempaa tai enempää. Ei edes sinä päivänä kun pääset toteuttamaan syvintä tarkoitustasi täällä. (Tai sitä mitä luulet syvimmäksi tarkoitukseksesi, sillä mikäli se todella olisi syvin tarkoituksesi, tekisit sitä jo muodossa tai toisessa, pienemmin tai suuremmin, antaumuksella tai ahdistuen. (Olotilalla ei ole väliä, sillä on olemassa työkaluja jolla voimme helpottaa meille merkityksellisten asioiden tekemistä niin, ettei se samalla vahingoita meitä.))

Ja siksi juuri kaikki on mahdollista.

Kommentit

Mä oon just viime päivinä pyöritellyt päässäni tekstiä vähän samaisesta aiheesta! Itellä päällimmäisenä ajatuksena se, että kun kaikki on mahdollista, mitähän sitä sit lähtis ensimmäisenä tekemään, jos on vähänkään sellainen kun minä, että haluaa tehdä ja kokeilla kaikkea :D

Hyvää pääsiäistä (Ei varmistettu)

Oli hyvä näkökulma! Kaikki ei ole elämässä mahdollista saavuttaa se on fakta mutta hyvä ja riittävä lähtökohta on juuri se että uskoo että se mikä on itselle tärkeää ja mitä OIKEASTI haluaa saavuttaa on mahdollista saavuttaa! Se on se porkkana mitä elämässä kaipaa jotta jaksaa ylipäätään elää ja mennä eteenpäin. Hienosti kiteytit sen että se riittää että on se usko ja halu, niillä pärjää, meni syteen tai saveen.

October (Ei varmistettu)

Kiitos tästä tekstistä Kaisa! Mies, jonka ajattelin olevan loppuelämäni mies, jätti minut yllättäen eilen. Matto meni ihan jalkojen alta. Olin tehnyt huippusuunnitelman ja kirjoittanut juuri tuon käsikirjoituksen, joten tuntui todella helpottavalta lukea toisen kirjoittamana, että on ihan ok jos asiat ei mene juuri niin kuin on suunnitellut. Että ei tämä ole maailmanloppu, vaan kaikki on mahdollista. Myös se, että elämän mies jättää, mutta myös se, että jotakin vielä ihanampaa tulee eteen.

Ihanaa pääsiäistä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.