Motivaatio hukassa?

Minä uskon luontevuuteen. Uskon siihen, että jos jokin asia tuntuu vaikealta, tuskaiselta, tai ikävältä, se ei ole tarkoitettu tehtäväksi. Uskon, että seuratessamme elämässämme niitä ärsykkeitä ja niitä tarjouksia, jotka tuntuvat meistä huojentavilta ja saavat hymyn huulillemme, menemme aina oikeaan suuntaan.

Täten myös uskon, että jokaisessa meissä piilevä suuri potentiaali tulee käyttöön, kun teemme asioita, jotka ovat meille luontevia. Ne voivat olla asioita, jotka ovat meille helppoja, ominaisia tai ne voivat olla asioita joissa haluamme kehittyä, ja jotka ovat mielekkäitä.

Eikö olekin näin, että oikeat ihmiset tulevat elämäämme, kun teemme niitä asioita, joista nautimme? Jostain kulman takaa, aivan kuin itsestään elämäämme ilmestyy uusi ihminen, jota ei tarvinnut pakottaa tai etsiä mistään. Hän vain tupsahti. Uskon, että he ovat niitä ihmisiä, jotka pysyvät elämässämme ilman suurempia pinnistelyjä, ilman suunnittelua siitä, milloin on aikaa tavata, ja ilman pohdintaa siitä mitä tekemistä keksisi. Heidän kanssaan on luontevaa olla ja viettää aikaa, ja vaikka heistä ei hetkeen kuuluisi, tiedät että he ovat yhä tallella. Tunnet sen.

Minun mielestäni on mielenkiintoista, kuinka ihmiset yrittävät niin paljon väkisin asioita. Aivan kuin kaikki maailmassa romahtaisi, jos emme jatkuvasti koittaisi pyristellä vastavirrassa. Mitä jos koittaisit tänään vain olla? Huomaat, että tiskialtaassa lojuvien astioiden lika ei syövytä astioita, eikä sähköpostin inboksi oikeasti räjähdä tai mene tukkoon, kuten usein itsellemme (ja muille) selittelemme. Lihaksesi eivät kuihdu, eikä rasvavarastosi tuplaannu, mikäli otat vähän rennommin treenien kanssa. Päin vastoin, saatat saada lisää intoa ja energiaa lähteä liikkumaan.

En kannusta ketään "laiskuuteen", ja mielestäni koko sana on epätarkka, sillä "laiskuutta" ei ole oikeasti olemassa. On vain olemassa ihmisiä yrittämässä tehdä asioita, joita heidän sisin ei tahdo tehdä. Monet "laiskat" ihmiset olisivat varmasti tuottavia ja motivoituneita omalla tavallaan, mikäli kohdistaisivat potentiaalinsa itselleen tärkeisiin asioihin.

Mielemme on nimittäin niin kummallinen, että kun hetkeksi päädymme ajattelemaan asioista tyynesti, mieli alkaa motivoitua sille luonteviin asioihin. Minulle blogilomat toimivat niin, että päättäessäni jäädä lomalle ja ilmoittaessani siitä postauksella, koen niin huojentavan olon, että jo saman päivän aikana saatan olla taas kirjoittamassa, sillä se on minulle luontevaa.

Kommentit

Heidi (Ei varmistettu) http://goldpouredout.weebly.com

Ihana Kaisa! Oot löytänyt aarteen! Just dig deeper and more wisdom will come to your way! Sun blogi on ihana!

Saraphina (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/blogit/saraphina

Juuri tällaista motivointia kaipasinkin! Ihanaa, että katsot asioita niin positiivisella tavalla. Tää päivä otti äsken täyskäännöksen! :)

Heidi (Ei varmistettu)

Sun blogiloman jälkeen oon ahminnu täältä joka postauksen. Tykkään tästä meiningistä! :)

niina (Ei varmistettu)

Sulla on ihan mahtava elämänasenne ! voi ku mäki osaisin suhtautua kaikkeen rennosti ja antaa vaa elämän mennä :D

Erika (Ei varmistettu)

Tosi järkevää tekstiä! Itsekin otin oikein haasteeksi tälle kesälle ottaa rennommin eikä stressata liikaa (esim. treeneistä tai syömisistä). Huomasimpa, että eilen treeni maistuikin paljon paremmalta kun se ei ollut ns. "pakollinen" vaan ihan hetken mielijohteesta aloitettu.

Odotan aina innolla, mitä kirjoittelet seuraavaksi. Oon seuraillut tätä jo aika kauan, ennen edellistäkin blogilimaa ja musta tuntuu että ainavaan tekstit ja niiden aiheet paranee. Oon niin rakastunut tähän blogiin! Kiitos että olet olemassa :)

Nöpönen (Ei varmistettu)

Ihana ihana Kaisa !!!

Miia (Ei varmistettu) http://miukunen.blogspot.fi

Ihan täyttä asiaa, kun osaisi vaan itsekin välillä rentoutua ja lakata suorittamasta liikaa, mikä tuntuu olevan mun ikuinen kiroukseni... Oot ihana, jatka samaan malliin! :-)

Karoliina (Ei varmistettu)

Hei jos sulle sais postaustoiveita esittää, ihan vaan sun nykyisistä aamupaloista olis mielenkiintosta lukea! Kun olet ilmeisesti vähän muuttanut ruokailutottumuksiasi ja itsellänikin olis harkinnassa toi paleoruokavalio(: ja sitten vaan loppuun halusin sanoo et aivan huippublogi! Löysin tän samoihin aikoihin kun pistin elämäntapani uuteen uskoon ja voi luoja, miten iso apu sun reseptien kanssa on ollut! SUURKIITOS!!

Anne (Ei varmistettu)

Nyt on kyllä vähän mustavalkoista tekstiä minusta. Maailma romahtaisi jos kaikki eläisivät tällä tavalla, sillä suurin osa tarvituista ammateista taitaa kuitenkin olla niitä, missä työtä pitää tehdä silloin kun pitää, eikä silloin kun siltä tuntuu. Ammatinvaihto ei ole yleinen apu, sillä luovia ammatteja ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi ja jollain on elettävä ja elätettävä perheensä. Entäs ne ihmiset, joilla on kunnianhimoinen tavoite tulevaisuudessa, esim. ammatti? Rakastan omaa uraunelmaani yli kaiken, mutta päästäkseni sinne on tehtävä erittäin paljon asioita "väkisin" ja esim. puolen viikon löysäily kyllä lisäisi tällaisella yhtä aikaa korkeakoulua ja työtä tekevällä stressitaakkaa ja työmäärää niin huomattavasti seuraavan viikon ajaksi että sellaiset irtiotot ei tule kysymykseen. Useassa asiassa on myös vastuussa itsensä ja oman onnellisuutensa vuoksi muista ihmisistä siinä määrin, ettei usein ole todellisuudessa mahdollista tehdä niin kuin tuntuu. Entä ne, ketkä painivat vaikeuden kanssa elässään, mutta joiden on joko voitettava se työllä tai jäätävä sen alle? Mielestäni tietty kauaskantoisuus on avain ja enemmänkin sen miettinen, onko valitsemasi tie oikea, eikä aina vain tämän päivän mietintä. :) Tämä asenne toki sopii monelle ihmiselle, mahtavasti esim. lomalaiselle tai muuten paljon vapaa-aikaa omaavalle ihmiselle, mutta ei kaikille. Halusin tuoda toisen näkökulman eli omani esille eli siksi pitkä sepustus, mutta kaikella ystävällisyydellä kuitenkin tämän halusin tuoda esiin, joten jos tämä kuulostaa turhan kärkkäältä, älä välitä siitä, sillä siinä tapauksessa kyse on vain ilmaisutapani heikkoudesta. :D Tarkoitan vain hyvää, loisto blogi. :)

Satu (Ei varmistettu)

Mielestäni toit ihan hyvin toisenkin näkökulma esiin. Kuitenkin myös niiden, joilla on kunnianhimoinen ammatti tavoitteena, voisi olla hyvä muistaa että elämässä on muutakin kuin se työ, eikä liikaa "hukata" itseään sille tielle. Kun keskittää ajatuksiaan sinne, mikä milloinkin tuntuu hyvältä, parantaa se tuottavuutta ja tehokkuutta myös itse työssä. Esimerkiksi etätyömahdollisuudet ja joustava työaika sopivat moneen ammattiin ja niihin voisi kannustaa enemmän – niin työnantajien kuin työntekijöidenkin puolesta.

Tykkään tästä sun blogin uudesta fiiliksestä! Mahtava elämänasenne, loistomimmi olet :)

Hennis (Ei varmistettu)

Moikka! Kerroit tuolla aikaisemmin jättäneesi maitotuotteet lähes kokonaan. Kerrohan hei millä sen rakkaan rahkan olet korvannut?

Smee (Ei varmistettu)

Kerrankin vähän kiinnostavampi teksti! Samoja juttuja olen itsekin jo pitkään miettinyt, kun ei oikein huvita tehdä mitään, enkä tiedä, mikä tässä elämässä pohjimmiltaan kiinnostaisi. Motivaatio on todellakin hukassa kaiken suhteen, ja olen yrittänyt kääntää asian itseni kannalta "hyväksyttävämpään" muotoon ajattelemalla, että ei tämä välttämättä ole laiskuutta, vaan yritän vain tehdä vääriä asioita. Ehkä persoonallisuuteni on tällainen, ja haluan tehdä kaiken omaan tahtiini ja downshiftaamalla. Itse toki en ole bloggaaja, eikä minulle sitä elantoa tule kotona istumalla, mutta tällaista tämä tällä hetkellä on.

summer (Ei varmistettu)

Herkullisen näköinen aamiainen (I presume...) kulhossa! Vesi kielellä täällä utelisin, mitäs herkkua tuo mustikkapuuron näköinen kesäkulho sisältää? :-)

Innostunut (Ei varmistettu)

Ihana postaus, juuri sitä mitä tällainen ujonpuoleinen stressaajatyttö tarvitsi nyt. :) Tuli jotenkin rento olo postauksesta ja päätin aloittavani huomenna elämäni ensimmäisen blogin ja vieläpä omalla äidinkielelläni virolla, mitä voisin sanoa joskus jopa hävenneeni. Uskomatonta miten yksi postaus voi piristää näin paljon!

Tin (Ei varmistettu)

Ihana lyhykäinen postaus :-) mulla on kauheasti stressiä nyt aivan kaikesta, tämän lukeminen sai minun sisälläni "huh" olon. Kiitos paljon siitä :-) Kyllä elämä järjestyy kun antaa sen mennä omalla painollaan eikä yritä liikaa :-) Samoin kävi treenaamiseni kanssa, silloin kun yritin liikaa ja asetin isoja kilottavoitteita, luovutin monesti ja paino jojoili. Nyt otan rennosti ja treenailen koska se on hauskaa ja on treeni fiilis. Nyt paino on laskenyt ja pysynyt siinä!

Sinulla on kyllä taito kirjoittaa ja saada immeinen ajattelemaan. :) Olet ihanan positiivinen ja hauska persoona.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.