Motivus - kuntosali kuin koti

Mielettömiä ideoita olitte keksineet edelliseen postaukseen, jossa kyselin mitä saisi olla. Tässähän riittää hommaa jouluksi asti! Lisää ideoita saa käydä heittämässä. Niin ja nyt kun tuo joulu mainittiin niin pakko sanoa että olisihan se pitänyt arvata että joulureseptejä, joulufiilistelyä, joulusitä ja joulutätä toivottiin jo kovasti. Hei, puut eivät vielä edes kellerrä kunnolla! Aloitan aina joulun odottelun suunnilleen elokuussa, mutta tänä vuonna joulu tuntuu olevan vielä kaukana tulevaisuudessa. Niin kuin se onkin. Fiilistellään siis syksyä vielä hetki, jooko?

Tämä aamu oli aika merkittävä. Heräsin ja ensimmäinen päätös mitä tein heti sängyssä oli, että nyt on päästävä salille. Söin puuroa ja kananmunan, nappasin matkalta kahvin ja iskin Kampin Motivukselle ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen. Kuntosali, johon syntyi keväällä himotreenaajana niin vahva side, että sitä paikkaa on ollut mieletön ikävä! Mikään muu sali ei vain tunnu yhtä kotoisalta, eikä missään muualla saa hikeä yhtä hyvin pintaan. Kaipa jokaisella on se oma kotisali, jonne aina palaa, vaikka kokeilisi välissä muita. Minun syrjähyppyni kesän ajan oli Fitness24seven, jota en edes käyttänyt paljoa, sillä sinne ei vain tehnyt mieli mennä.

Motivus on monipuolinen, iso ja helpostilähestyttävä - siis kaikin puolin kelpo kuntosali. Luulen kuitenkin, että kiintymykseni todellinen syy on niissä fiiliksissä, joita paikkaan yhdistyy. Olin juuri muuttanut Helsinkiin kun solmin yhteistyön kuntosalin kanssa. Treenit luisti silloin paremmin kuin koskaan ja täten paikassa tuli koettua paljon vahvoja tunteita; itsensä voittamista, innostumista, iloa, kiitollisuutta, ylpeyttä, raivoa, aggressiivisuutta, ajoittain turhautumistakin. Kaikista päälimmäisenä mielessä on kuitenkin se sanoinkuvailemattoman hyvä olo, jonka kanssa sieltä lähti kotiin.

Suoraan sanottuna palaaminen Motivukselle jopa hieman jännitti. Ei ylitsepääsemättömällä tavalla, vaan siksi koska tiesin etten tulisi päästämään itseäni helpolla. Jos jossain paikassa on tottunut tekemään sata lasissa, niin sitä tapaa ei niin helposti poisteta. Olin kuitenkin innoissani ja tiesin tämän päivän jotenkin loksauttavan palasia kohdalleen. Oliko se tämä rutiini, joka elämästäni puuttui?

Minusta ei varmaan koskaan tule sitä naista, joka käy pari-kolme kertaa viikossa salilla ylläpitääkseen hyvää kuntoa. Tiedättekö, sellaista ihailtavan tasapainoista elämänhallitsijaa, jolle urheilu on osa muuta elämää. Olen ärsyttävä kaikki tai ei mitään -tyyppi. Joko treenaan viisi kertaa viikossa ja kahtena muuna päivänä ajattelen treenaamista, tai sitten en treenaa ollenkaan ja täytän sen tyhjiön kaikella päinvastaisella; alkoholilla, tupakalla ja hyvällä ruualla. Muistan Natan joskus maininneen samasta asiasta. Hyvä tietää ettei ole täysin yksin. Onko hollilla muita go hard or go home -tyyppejä?

Kultaista keskitietä siis etsimässä! Se voisikin olla hyvä tavoite loppuvuodelle. Kiitos Motivus, ilo tehdä yhteistyötä kanssanne taasen! <3

PS. kuvien pakaratreeni löytyy täältä.

Kommentit

Sinii (Ei varmistettu)

Moi! Mulla ihan sama! Keväällä oli kunnon saliputki, useampana kertana viikossa pakko päästä salille. Kesällä mentiinkin sitten melkein nollilla.. Nyt taas syksyllä noin neljä kertaa viikossa salilla ja välipäivinä mietitään jo seuraavia treenejä/treenaamista..
Kultaista keskitietä tosiaan vailla ollaan :D

EllaE
Ella Elers

Mullekin neljä reeniä + 1 kehonhuoltopäivä viikkoon kiitos! (peukkuemoji) Se on niin että vähintään viisi kertaa viikossa liikuntaa (ja kyllä, ne kaksi vapaata fundeeraan treenihommia) tai muuten tulee ärripurri ja maailmanloppu.

Musta tuntuu, että se on mulle just se keskitie :) Mun keho ilmottelee noin kuukauden välein että nyt pidetään kevyempi viikko, ja nyt mä oon oppinu kuuntelemaan sitä.

Treeni-intoa! :)

Majayna (Ei varmistettu)

Kääks, meitsi käy tällä hetkellä samalla salilla! Muutin kesäkuussa Helsinkiin, ja kesä-heinäkuun kävin Itiksen Elixialla. Elo-syyskuussa en sitten käynytkään yhtään millään salilla, kun oli niin hulluna koko ajan jotain menoa, etten osannut alkaa keskittyä uuden salin etsimiseen. Motivus sitten tuli vähän vahingossa eteen hyvän tarjouksen kanssa ja päätin kokeilla, koska pakko nyt oli jo päästä treenaamaan, ennen kuin kunto ihan täysin rapistuisi. Ja taidan kyllä tykätä tästä salista. Plussaa kotimaisesta ketjusta! Meinasin ensin mennä suuren ryhmäliikunta- ja Les Mills -tarjonnan perässä Sats Elixialle, mutta se ettei se ole suomalainen ketju vähän kaiveli mieltä :D Loppujen lopuksi en kyllä edes tarvitse suurta ryhmäliikuntatarjontaa: mulle riittää kun saan käydä salilla ja BodyCombatissa (mitä Motivukselta löytyyki!) Tiedä vaikka törmäisin joskus sinuun!

anniina (Ei varmistettu)

Motivuksellako ei paljoa ryhmäliikuntaa?:D
Oon käyny just ite Elixialla joskus ja siellä oli nimenomaan ongelmana et tunteja meni alle 10 päivässä ja just kun ois joku käyny aikatauluun, niin tunti oli joku mistä en tykänny:D Ja sit toiset Elixiat oliki eri puolella kaupunkia, eli ei mitään järkee lähtee idästä keskustaa yhden jumpan takia.. Mut Motivuksella menee taas keskustan alueella helposti 5-6 tuntii samaan aikaan ja ihan sikana valinnan varaa:) kandee hyödyntää kaikkia saleja!
Oon käyny Motivuksella joku 5 vuotta lukuunottamatta tota kuukauden elixia hairahdusta ja en lähe kyllä vaihtamaan:) superhyvii tunteja ja hyvät salit! ja ei mitään turhaa hifistelyä!:) plus joo suomalaisuus on kans kova juttu!!

Katsku (Ei varmistettu) http://Www.keepongrowing-kk.blogspot.com

Mä niin fiilaan sua! Mä oon pahimmasta päästä tollanen kaikki tai ei mitään tyyppi, ihan sama juttu kuin sulla! Heti kun on treenittömiä päiviä takana enemmän kuin kolme, alan löysäillä ihan toden teolla ja kuvioihin astuu just noi kaikki pahamaineiset asiat ja niiden lisäksi pahimmillaan vielä roskaruoka sen koko kirjossaan. :-D

kuu (Ei varmistettu) http://kuukatriina.blogspot.fi

Mulla lopahti motivaatio ihan täysin fitness24sevenin takia. Uus paikka ja uudetlaitteet, mutta jotenki ihan liian clean. Se on sellasille ketkä tekee salilla vaan "lämmittelyjä" ( kuntopyörä, cross trainer...). Jotenki siitä vaan puuttuu se fiilis! Ehkä siinä on just se, että kadulta ja kauppakeskukssta näkee sisään. ihan kun olis näytillä koko treenin ajan :/ ( ainakin lahessa). Munki vanha sali lopetettiin just ton fitnessin tulon myötä :s

Riikka (Ei varmistettu) http://allthetastesoflife.blogspot.fi

Mulla on oikeestaan vasta nyt, monen vuoden tauon jälkeen kehkeytynyt rakkaus liikuntaa kohtaan. Vuosia sitten mulla oli kausi, jossa kävin neljästi viikkoon salilla ja söin ihan väärin (=liian vähän mahd pienellä kalorimäärällä) mutta nyt, nyt ymmärrän mistä kaikki vauhkoaa! :D Nykyään käyn kolmesti viikossa n. tunnin tehokkaalla lenkillä, ja viikosta riippuen kerran/ pari ratsastamassa. Nyt vihdoin mäkin koen sen ilon minkä liikunnasta saa. Ja huomaan jopa ne "olosi on virkeämpi, nukut levollisemmin" jne muutokset. Samoin ruokavaliota oon saanut reippaasti parempaan suuntaa, mm. nytkin uunissa on munakoiso-tomaatti-parsakaali-paprika vuoka maustettuna chilillä ja oliiviöljyllä. Tuoksu on aika huumaavaa ja sitä voi mättää napaansa ilman huonoa omaatuntoa!
Täytyy sanoa, että vaikka syksy tekeekin tuloaan, niin mulla on kyllä pirun hyvä olo :-)

Maana (Ei varmistettu)

Juu, sama juttu mulla. Kesällä vedin 15-17h treeniä viikossa ja sit ku kesä loppu nii tuli joku floppi et kävin tyyliin yhden kerran viikossa :D en siis toki vetäny salilla kaikkia treenejä vaan kävin juoksemassa ja spinningiä yms. Aivan liikaa treenitunteja viikkoon, ei kerennyt palautua kovin hyvin. Mutta juu, nyt treenaan noin 8-10 tuntia viikkoon ja koen palautuvani aika hyvin joten en nyt sen vähempää tee. Kai mä tosiaan oon vähän go hard or go home-tyyppinen ihminen :D

iinamaj

nojoo, aika sama täysillä tai ei yhtään -asenne on täälläkin! :D ois muuten kiva jos tekisit postauksen siitä miten sun kroppa on muuttunu erilaisten treenien vaikutuksesta ja miten sun suhtautuminen kroppaas on muuttunu! :)

Maana (Ei varmistettu)

Komppaan, tää olis tosi mielenkiintoinen!

rippe (Ei varmistettu)

jep, kaikki tai ei mitään - niin tuttua. Täällä kroppa huutaa hoosiannaa ja järki sanoo et jää tänään sohvalle kattoo täykkäreitä viinilasin kaa mut ei. Pakko lähteä rääkkäämään itseään sillä siitä vaan tulee niin hyvä olo. Oon huomannut, että mulle tulee tää kuntosalivaihe aina, kun henkilökohtases elämäs tapahtuu suurensuurii negatiivisii muutoksia. Jotenkin mun on paljon helpompi rääkätä itteeni salilla veren maku suussa, ku märehtii niitä huonoja juttuja sohvalla ja itkee huonoo elämää. Silti mä toivon, et oppisin lepopäivän ja palautuksen tärkeyden. Noh, pikkuhiljaa!

Motivus (Ei varmistettu) http://www.motivus.fi

Kiitos Kaisa ihanasta tekstistä, kuvailit Motivusta juuri siten miten toivommekin ihmisten meidät kokevan! Hieno kuulla, että itse tuntemamme kotoisuus välittyy. Tervetuloa takaisin ja paljon tsemppiä & energiaa treeneihin! Terveisin, Motivuksen väki

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.