Muista syödä suklaata!

The Good Morning

Fazer tiedoittaa, että heidän ja Helsingin Yliopiston yhdessä tekemässään tutkimuksessa on käynyt ilmi, että suklaan kohtuullinen nauttiminen päivittäin voi olla osa tasapainoista ruokavaliota, eikä se vaikuta henkilön painoon, kolesteroliin tai verensokeriin - ainakaan kielteisesti. (lähde)

Tällaisena ravitsemustietoisena elämäntapaherkuttelijana tekee mieli todeta että shit sherlock. Eikä siinä mitään, hieno tutkimus ainakin niitä ajatellen, jotka edelleen mieltävät fiksun herkuttelun terveyttä huonontavaksi asiaksi. Ainut vaan, että koehenkilöiden oli siis poistettava päivittäisestä energiansaannista 250 kaloria, ja korvata se samalla määrällä (seitsemän Fazer tumma suklaa -konvehtia) suklaata. "Breaking news: Suklaa ei lihotakaan!!!"

Epäilen, että mikäli tämän terveysleiman saaneen tumman suklaan kuitenkin vaihtaisi vielä astetta terveellisempään versioonsa, raakasuklaaseen, saattaisi terveydessä tapahtua hyvinkin paljon positiivisia ihmeitä, eikä statistiikat pysyä vain ennallaan. Funktionaalista ruokaa!

"Suklaa on suklaa vaikka voissa paistaisi, minä vedän Fazerin sinistä, koska se on parasta." No, vedä vain, mutta tosiasia on, että mitä enemmän suklaata käsitellään (kuumennetaan, jauhetaan kauan, viedään monen prosessin läpi) sitä vähemmän siihen jää ravintoaineita, jotka juuri ovat se suklaan pointti. Eli juuri se syy, miksi meidän tekee niin paljon mieli suklaata (lue: sen sisältämää ravinnerikasta kaakaota). Ja myös syy siihen, miksei yksi rivi riitä, vaan vasta koko levyn vedettyä himo lakkaa. "Normaali suklaa" on siis sokerilla ja maidolla kyllästämisen jälkeen paljon laimeampaa, kuin puhdas originelli raakasuklaa.

Kaikki sanovat, että raakasuklaalla himo lakkaa jo parin palan jälkeen. (No, kenellä lakkaa ja kenellä ei!) Ultimaattisen kaakaotyydytyksen lisäksi sivuvaikutuksena ideat saattavat alkaa virrata soljuvammin ja maailma näyttää erilaiselta, kuin hetki sitten. Hetkinen, oliko tuo puu tuossa äsken? Onko tuo mies koko ajan hymyillyt minulle tuolla nurkkapöydässä?

Olen ihan rakastunut Lovechockin raakasuklaaseen. Se on heittämällä parasta, jota olen maistanut (ja olen maistanut aika monia!). Jokaisen patukan sisällä on vielä tsemppaava mietelause, joka on jo itsessään tarpeeksi hyvä syy avata patukka. Lovechockin suklaata pitäisi olla saatavilla ainakin hyvinvointiputiikeissa, joissa muutenkin myydään raakasuklaata.

Haaste: Korvaa päivittäisestä ruokavaliostasi x -kalorimäärä raakasuklaalla. Et liho, etkä sairastu diabetekseen, mutta saatat rakastua. Suklaan lisäksi siis myös elämääsi, itseesi ja kaikkiin vastaantulijoihin kaduilla.

Kommentit

Pipsa (Ei varmistettu) http://www.maku.fi/blogit/terveen-hyvaa

Aikamoinen tutkimus, mutta mitäpä sitä ei myynnin lisäämiseksi tehtäisi. Ei tyhmä ole se joka väittää vaan se joka uskoo, vai miten se meni...

Minustakin on aina ollut ihmeellistä, kun porukka väittää että tummaa suklaata/raakasuklaata riittää se yksi pala. Noh, eivät ainakaan ole maistanut Lovechockia. Noi on nimittäin niin hyviä, että välillä tuntuu ettei yksi kokonainen patukkakaan riitä :)

Rena (Ei varmistettu) http://dressedwithsoul.com

Oh, this must be so yummy!
xx from Germany/Bavaria, Rena
www.dressedwithsoul.com

öö (Ei varmistettu)

Ihan samalla tavalla tuosta lihoo kuin Fazunkin suklaasta ;)

Kaisa Merelä
The Good Morning

Sitä en missään vaiheessa kieltänytkään, vaan puhuin terveydellisestä aspektista sekä siitä että raakasuklaata riittää pienempi määrä (ehkä) ;)

Iida (Ei varmistettu)

Mulla on jotenki mennyt tää koko raakasuklaan "hehkutus" ihan ohi. Oon kyllä kuullut siitä, mutta ei ole koskaan tullut maistettua tai tutustuttua siihen, vaikka suuri suklaan ystävä olenkin. Saako noita patukoita ihan peruskaupoista (Prisma, S-market ym.) vai myydäänkö näitä ainoastaan hyvinvointi- ja terveysliikkeissä?

Löysin blogisi vasta vähän aikaa sitten, mutta luin lähes kaikki postauksesi läpi. Tykästyin ehdottomasti eniten sun monipuolisiin postauksiin sekä aivan loistavaan kirjoitustyyliin. Olen myös 19-vuotias ja asun Helsingissä, joten pystyn jotenkin samaistumaan sun kirjoituksiin ja ajatuksiin. :)

Kaisa Merelä
The Good Morning

Ihanaa! Mahtava kuulla :) Tervetuloa hyvien aamujen pariin <3

Lovechockeja saattaa olla jopa isommissa kaupoissakin, ainakin Helsingissä :) Kampin K vois olla aika varma valinta, kun siinä on se oma osasto "terveyskarkeille" :)

Sanni (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/blogit/sanni-s

Myös sokoksen S-marketista (ja mahdollisesti joistain muistakin) saa Lovechocin patukoita ainakin parissa maussa! ;) namnam!

Iida (Ei varmistettu)

Kiitos tosi paljon molemmille vinkeistä! Täytyy joku päivä käydä metsästämässä. :D

Elina (Ei varmistettu)

Myös Prismoista löytyy !

Laura (Ei varmistettu) http://shakeitoff-laura.blogspot.fi

Eikä, just pari minuuttia sitten ajattelin, että meen kohta tekemään satsin raakasuklaata pakkaseen, kun edellinen satsi pääsi loppumaan tossa pari päivää sitten. Nyt ainakin meen tekemään kun tämän postauksen luin!:)
Täytyy muuten itsekin maistaa noita lovechockin suklaita, oon niitä nimittäin niin monet kerrat kaupoissa katellu. Ah, suklaa on parasta<3

Olivia (Ei varmistettu)

Ei liity tähän postukseen mutta opiskeleko jotain terveyteen/ravintoon yms liittyvää alaa kun tunnut tietävän asioista hyvin? :-)

Kaisa Merelä
The Good Morning

En opiskele :) Oon itse hankkinut tietoa paljon, sillä aihe kiinnostaa paljon! :)

katsku (Ei varmistettu) http://www.keepongrowing-kk.blogspot.com

Tosi hyvännäköistä toi suklaa, pakko maistaa joku päivä :) Oon jouluun asti karkkilakossa, mutta raakasuklaata saa tietysti kohtuudella syödä, eli testaukseen asap :-)!

Noora (Ei varmistettu)

Raakasuklaan ainoa miinus onkin siis se hinta. Mutta hyvä maksaa ja mitä sitä ei terveytensä eteen tekisi. Ja onneksi, voi onneksi tätä herkkua voi nini helposti tehdä itse!

Kaisa Merelä
The Good Morning

Sinäpä sen sanoit! :)

Rimpula (Ei varmistettu)

Moikka Kaisa!

Nyt ei liity suklaaseen mutta näin Instassa kun before&after kahvikuvan ja sulla on kyllä niin wow kulmat kun oot ne duunannut että voisitko please tehdä videotutoriaalin kuinka saat tuollaiset upeudet aikaiseksi! Et pahemmin kauneus/muotipuolelle blogissa mene mutta tee tässä poikkeus jooko! ;)

Kaisa Merelä
The Good Morning

Oi, ihana. Ymmärrän kyllä. Meikkivideon tekeminen tuntuu tällä hetkellä erittäin kaukaiselta ajatukselta, mutta eihän sitä tiedä mikä vloggaaja musta vielä jonain päivänä kuoriutuu! :D laitan korvan taakse!

Eveliina Ilola (Ei varmistettu)

Hei, ihan täysin off topic, mutta kun jossain postauksessa tuskailit luonnonkaipuun ja kaupunkirakkauden yhdistelmää, tuli mieleen että ootko ikinä käynyt Viikissä? :) Kyseessä on kaupunginosa parinkymmenen minuutin bussimatkan päässä Hakaniemestä, josta löytyy isoja metsäalueita, peltoa, lehmiä, latoja ja ihan mahtavat lenkkeilymaastot.

Kaisa Merelä
The Good Morning

Voi, ihana kommentti. Oon käynyt Viikin prismassa :DDD Close enough?? Ei mutta joo, sinne pitäisi kyllä päästä, oon kuullut paljon hyvää. Ehkä teen retken sinne tänä talvena :) KIITOS!

santra (Ei varmistettu)

Raakasuklaa <3 tummasuklaa <3 maitosuklaa jouluna <3
joten, meidän perheessä rakastetaan suklaata. Harmi vaan että olen ainut joka rakastaa raakasuklaata. Aion ottaa joulun tavoitteeksi vaihtaa jouluiset maitosuklaamössökonvehdit tuhdimpaan tavaraan, eli teen itse joulusuklaamme. Huh sitä urakkaa!
Olisiko ideoita millaisia erilaisia konvehteja voisin tehdä? Listalla on jo suklaalla päällystetyt pähkinät ja kuivatut hedelmät, ehkä jonkin sortin rockyroad suklaa ja ihan perus konvehdit.
Etsin ideoita lähinnä maitosuklaanystäville, jotka eivät vielä ole niin täysin tottuneet kaakaon hienostuneeseen makuun.

Kaisa Merelä
The Good Morning

Ihanalta kuulostaa!! Me tehtiin viime jouluna myös itse suklaata. Laitettiin leivinpaperille pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, marjoja (ihan mitä tahansa herkkua) ja kaadettiin sulaa tummaa suklaata päälle, annettiin kovettua ja leikattiin paloiksi ja kulhoon :) Tuohonhan voisi käyttää vaikka sitä maitosuklaatakin, ja seassa voisi olla rocky road tyyliin vaahtokarkkeja (onko rocky roadissa vaahtokarkkeja ;D?) Soveltaa voi loputtomiin!

anni (Ei varmistettu)

Mä oonkin aina(ehkä jopa liian usein)korvannut "oikean" ruuan suklaalla heheh.. jos syön suklaata päivällä, ei tuu syötyä niin paljoo esim päivällistä tms. Mut suklaa saa vaan niin hyvälle tuulelle. Tuntuu et kaikki ois hyvin. Raakasuklaalle en vaan oo lämmennyt ;D kyllä se fazerin sininen.. <3

Iiris (Ei varmistettu) http://aitikuosiin.blogspot.com

Pähkinä/siitepölyallergikkona saan raakasuklaasta allergiaoireita, olen jopa kerran oksentanut raakasuklaasta tehdyn kakunpalan jälkeen. Kaikessa superfood-hurmiossa kehoitan kuitenkin varovaisuuteen. Sama juttu, luonnonkosmetiikka on tosi pop, mutta jotkut herkkäihoiset ja allergiset saavat siitäkin oireita. Hyvää se raakasuklaa kyllä oli. Omatekemästä tuli vain kutinaa suuhun joten kyllä useampi pala olis mennyt:)

Mutta olen kyllä sitä mieltä, että suklaa kuin suklaa. Ei suklaasta tartte väkisillä tehdä terveysjuttua, on herkullista ihan semmoisenaan.

Kaisa Merelä
The Good Morning

Oho, aika ikävä homma! Oletko koittanut tehdä suklaata laadukkaista tuotteista, jotka korostavat ettei ole pähkinää tai muuta mukana? Aika monihan niistä taitaakin siitä mainita.

Ei tietenkään väkisin tartte, mutta kun kerran päihtynyttä oloa vastaavan raakasuklaa-flown saavuttaa niin sitä ei kyllä mihinkään vaihda ;)

Iiris (Ei varmistettu) http://aitikuosiin.blogspot.f

No itse asiassa kotisuklaan tein kaakaovoista ja raakakaakaojauheesta eli ei mitään muuta - puhtainta mitä voi olla. Luin kyllä myöhemmin että kaakaopavut raakana ovat jotain sukua pähkinöille tms. ja voivat siis aiheuttaa näitä oireita.

Siitä kakusta en tiedä, maistoin paikallisen superfood-kahvilan maistiaisia ja tosiaan vatsa ei sitä kestänyt.

Kehoitan vaan varovaisuuteen. En ole itsekään mikään erityisen allerginen oikeasti.

Varsinkin jos jonnekin kekkereille tekee ja tarjoaa niin kannattaa mainita asiasta.

Nadya (Ei varmistettu) http://no-onelikeme.blogspot.fi/

Huomasin ite vähän yllättävän jutun: ostin levyn tummaa suklaata (koska sitä mainostetaan ja kehutaan paremmaksi kuin maitosuklaa) ja vertasin kalorimääriä juurikin siihen Fazerin siniseen. Tummassa suklaassa oli enemmän kaloreita!
Vaikka tiiän kyllä että aidossa tummassa suklaassa on silti parempia "terveysominaisuuksia" kohtuudella syödessä,
niin tuli vähän huijattu olo silti :D

Onkohan mua nyt mainostuksella vedetty höplästä vai
löytyiskö joltain asiaan perehtyneeltä joku looginen selitys tähän?
:)

Kaisa Merelä
The Good Morning

Maitosuklaahan on nimensä mukaisesti maitosuklaata, siinä on siis maitoa. Maidon kaloripitoisuus per 100g on huomattavasti pienempi kuin muiden suklaassa esiintyvien raaka-aineiden, kuten kaakaovoin, kaakaomassan ja sokerin. Kun näitä (enimmäikseen noita kaakao-alkuisia) korvataan siis maidolla, kalorimäärä pienenee.

Harmi vaan, että juuri nämä kaloripitoiset kaakao-alkuiset ovat niitä terveysvaikutteisia! ;D

Jonkin tuotteen terveellisyys ja sen kalorimäärä ei kyllä tosiaan korreloi. Sen voi nähdä esimerkiksi Light-limsoja ja avocadoa verrattaessa.

Nadya (Ei varmistettu) http://no-onelikeme.blogspot.fi/

Haa, kiitos vastauksesta! Johan ymmärsi tämäkin tavantallaaja sen perimmäisen eron nuissa suklaissa. Ja täytynee ehdottomasti kokeilla tuota raakasuklaata :)

Gunagolu (Ei varmistettu)

Oon jo tovin seurannut sun blogia mutta kommentoin nyt vasta ensimmäistä kertaa. Sulla on kiva blogi ja lähestyt asioista sellaisesta näkökulmasta että tavallinenkin tallaaja tajuaa mistä on kyse :D

Mun mielestä on vähän hölmöä, että joskus tuijotetaan vaan niitä kaloreita. Monella tuntuu olevan sellainen käsitys, että kaiken terveellisen tulisi olla vähäkalorista ja sitä kautta siis myös terveellistä. Mutta eihän se niin mene, kyllä terveellisetkin herkut voi lihottaa jos niitä syö mielin määrin. Mun mielestä oliskin tärkeetä että katotaan niitä ravintoarvoja ja mitattaisiin tuotteiden terveellisyyttä sen kautta eikä vain sen miten paljon jossakin on kaloreita :) Tähän esimerkkinä veljeni reaktio, kun kerroin, että yritän syödä terveellisemmin ja kerroin tekeväni silloin tällöin raakakakkuja. Siihen sain vastaukseksi; "voihan sitä itseään huijata noinkin". Eli hänen mielestään kakku kuin kakku, kaloreineen päivineen :D

Kaisa Merelä
The Good Morning

Kiitos, kiva kuulla! :) Hahah, aikamoinen kommentti veljeltä. Se ei taida tietää mitä raakakakku saa aikaan energiatasoille ja endorfiinien tuotannolle ;)

Elina (Ei varmistettu)

Noi on törkeeen hyviä!! <3___<3 Ite täytyy tosin ostaa aina vaan yks kerrallaan, koska en osais hillitä itteeni noiden kanssa, en sitten yhtään :'DD

Ootko maistanu Puhdistamon appelsiiniraakasuklaata? Sekin on ihan törkeen namia, vähän Fazerina-viboja siinä!

Noora (Ei varmistettu) http://caughtinthemiddleblog.blogspot.fi/

Tää on niin suklaisen hyvä idea että pakko kokeilla!

minä (Ei varmistettu)

ootko arponut jo niiden tyynyjen voittajan :O

Kaisa Merelä
The Good Morning

Olen! :)

ssanni (Ei varmistettu)

RRRRAU rakastan sun tekstejä, älä lopeta ikinä! <3

Kaisa Merelä
The Good Morning

IHANA!!! <3 Kiitos, sydämen pohjasta.

Tiina (Ei varmistettu)

Kyllä kerran kun tutustuu kunnon raakasuklaaseen ei ole paluuta! :) sokerikoukusta kun kerran pääsee eroon niin tavalliset maitosuklaat ei oikeesti enää maistukaan hyvältä.
Tuohon em. kalorikeskusteluun suosittelen kyllä lukemaan tekstin Lihastohtorin blogista "pahimmat ravintomyytit kalori on tai ei ole kalori" herättää ajatuksi siitä miten eri ravintoaineet käytetään kropassamme hyödyksi.

Ansu (Ei varmistettu)

mä oon niin hulluna fazerin siniseen, tykkään nimenomaan vetää vaikka koko levyn päivässä jos huvittaa... Olen yrittänyt opetella tykkäämään tummista suklaasta. Mutta yäk, en tykkää! Ei pystynyt sitä syömään, joten laitoin tummasuklaan johonkin leipomiseen. Onko raakasuklaakin yhtä vahvaa kuin tumma suklaa? Mitenköhän onnistun tykkäämään edes tummista suklaasta, näin ollen pystyn sitten vähentämään epäterveellistä suklaata ja sitten syömään tummaa suklaata tai raakasuklaata? :D jotain vinkkejä siihen touhuun! :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.