Niille, joilla menee huonosti

Teepussien sitaatit: big love. Joskus juon teetä pelkästään sen takia, että saan jännittää avatessani teepussia, mikähän miete sieltä tällä kertaa tulee. Tiedättekö, arjen harmitonta hömppää, joka vain jostain syystä kiehtoo. Vähän samalla tavalla, kuin naistenlehtien horoskooppeja lukiessa kaikki löytää aina tekstistä jonkin yhteyden omaan elämään (lue: mikäli he kovasti haluavat löytää sen), yritän minäkin löytää teepussien sanoista jotain yhteyttä omaani.

Eräänä päivänä teepussin viesti oli jotenkin poikkeuksellisen negatiivissävytteinen siinä mielessä, ettei siinä rohkaistu nousemaan kuin Fenix-lintu tuhkasta ja toitotettu kuinka elämä on ihanaa ja positiivista, pitää vain arvostaa pieniä asioita ja rakastaa lähimmäisiä. No, te tiedätte kyllä. Siinä nimittäin luki:

Niin. Mutta miltä mikään kiva tuntuisi, jos ei välillä menisi vähän huonommin? Positiivinen elämänasenne on kultaa ja oman elämän laatuun voi aina itse vaikuttaa, mutta välillä kaikki ei menekään, kuten olisi halunnut. Silloin kyseistä hetkeä ja elämäntilannetta ei halua hyväksyä.

Parasta tässä sitaatissa oli mielestäni se, että se muotoili elämän "huonot kaudet" niin, kuin ne olisivat välttämättömiä ja tarpeellisia. Siis täysin ok asioita. On ok mennä huonosti. Anna mennä huonosti! Kun on paskaa, niin sitten on kunnolla paskaa! Joskus se voi tuntua vapauttavaltakin.

Älä ota paineita hyvästä elämästä. Sinulla on sellainen jo, juuri sellaisena kuin se on.

Kommentit

-V- (Ei varmistettu)

Kiitos Kaisa tästä! Viime aikoina on ollut vähän turhan paljon negatiivisia asioita: läheisen kuolema, toisen läheisen vakava loukkaantuminen, stressiä kirjoituksista sekä muutenkin koulusta ja tulevaisuudesta ja sekä monesta muusta asiasta. Nyt oon matkalla hautajaisiin ja oonkin nää viimeset viikot ollu aika maassa enkä oo jaksanut tehdä oikein mitään, energiat ihan lopussa ja treenitkin jääneet. Tän postauksen ansiosta sain tähän kaikkeen ihan uuden näkökulman. Kiitoskiitoskiitos!

Kaisa Merelä

Todella lämmittävää kuulla, että postauksesta oli apua. Sulla tosiaan on pakkautunut paljon surua samaan syssyyn. Silloin pitää muistaa olla itselleen lempeä ja antaa kaikkien tunteiden tulla ja olla. Mielettömän paljon voimia, jaksamisia, haleja, tsemppiä sulle! <3

memmi (Ei varmistettu)

Okei tää menee ehkä vähän sivuraitelle, eikä mulla nyt mitään ns. kunnolla oikeeta huonoo kautta oo, mutta voisikohan tätä ehkä silti soveltaa tähän mun omaankin "huonoon" kauteen eli fuksisyksyn liian paljon alkoholilla läträämiseen ja sen johdosta myös ultimaaliseen liikkumattomuutteen ja jatkuvaan väsymykseen. Tää alkaa olee jo oikeesti aika ällöö ja kieltäydyn ees ajattelemasta miten monena päivänä oon parin viime viikon aikana ollut enemmän tai vähemmän viihteellä.. :-D Jospa vaan tarviinkin tän kauden muistutukses siitä, että miten paljon parempaa elämä on terveellisten tapojen kanssa. Tietysti tää tilanne nyt on täysin omista valinnoista riippuvainen, mutta silti. No, kyllä sitä ehtii muuttuu taas tylsäks opiskelijabileistä useimmiten kieltäytyjäks, kun on ensin saanu luotuu hyvän pohjan uusille opiskelukaverisuhteille!

Pakko kyllä vielä mainita, et tää on ihan mielettömän jännä huomata, kuinka paljon tällaset elämäntavat ja valinnat ylipäätään vaikuttaa ihmiseen niin fyysisesti kuin henkisestikin. Fyysinen puoli luonnollisesti on ihan ymmärrettävää, tuskinpa sitä nyt kauheen hyvässä hapessa tollasella meiningillä ollaan, mutta se henkinen. Koen melkein olevani ihan eri ihminen kuin aiemmin. Huomaan, että stressi alkaa nousta esiin paljon helpommin, välillä ahdistaa turhatkin asiat ja jotenkin tuntuu kadonneen se sellanen ihana jatkuva sisältä päin kumpuava onnellisuuden tunne. Siis oon kyllä ihan onnelinen jne, mutta aiemmin mulla oli suunnilleen päivittäin vähintäänkin jostain asiasta sellanen älyttömän riemuidiootti olo, hymyilin ittekseni ja fiilistelin kaikkea ja kaikkia. Nyt tuntuu vähä sellaselta tasapaksulta meiningiltä vaan. En nyt tietenkään varma oo, että johtuuko tää muutos tästä nykysestä tilanteesta, mutta voisin kyllä väittää alkoholin kulutuksella ja liikkumattomuudella olevan osaa tähän.

Ja tähän vois olla hyvä lopettaa tämä kommentti, ei niiltä sivuraiteiltä näköjään pääse pois :-D

Kaisa Merelä

Mahtava kommentti! :D Voin samaistua. Itselläkin alkoholinkäyttö tuppaa olemaan silloin tällöin kausittaista... Bilekaudet on kyllä tosi raskaita fyysisesti mutta ehkä jopa enemmän henkisesti... tai sitten se fyysinen huono olo vaan vaikuttaa heti siihen henkiseen, kun on tottunut olemaan niin elämänvoimissaan!

EllaE
Ella Elers

Wow,

sielunsisko. Mä just ihan tossa viis minuuttia sitten julkasin postauksen siitä, että hitto vie kun yritän ja yritän ja yritän olla onnellinen mutta kun just nyt ei natsaa. Niin sitten ei natsaa.

Toivon että törmätään joskus, jotenkin tuntuu, et meillä riittäis juttua!

Kiitti ja kuitti :)

Kaisa Merelä

Oi, jos törmätään niin tuu vetää hihasta! :) Mäpä käyn lukemassa sun postauksen.

EllaE
Ella Elers

Joo tuun ihan taatusti! :) Kivaa syssyä :)

Edda (Ei varmistettu)

Niin totta! Eikös se niin mene, ettei sateenkariakaan olisi ilman sadetta. Sitä piti kysyä, että mistä saa noin ihanaa teetä?

Kaisa Merelä

Voi apua, en oo varma, sain tuparilahjaksi. Tää on Shotimaa Feuer & Flamme Sweet Choco & Chili.. Kannattaa googlettaa. Ehkä punnitse&säästä yms? :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos jälleen, tää teksti muistutti taas siitä että pitää arvostaa niitä elämän pieniä asioita ja sitä mitä on. Liian usein haaveilee aina vaan paremmasta ja unohtuu se että oma elämä on itelle just se paras ja näin asioiden kuuluukin mennä! Jos elämä joskus on paskaa ja on ollutkin ni ainshan siitä on noustu ja tullaan nousemaan. Usein entistä vahvmKiitos perjantain piristyksestä, oot mahtava ja uskomattoman voimaannuttava ihminen!

Kaisa Merelä

Kiitos paljon sanoistasi. Ja ihan oikeassa olet!!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos jälleen, tää teksti muistutti taas siitä että pitää arvostaa niitä elämän pieniä asioita ja sitä mitä on. Liian usein haaveilee aina vaan paremmasta ja unohtuu se että oma elämä on itelle just se paras ja näin asioiden kuuluukin mennä! Jos elämä joskus on paskaa ja on ollutkin ni ainshan siitä on noustu ja tullaan nousemaan. Usein entistä vahvempana. Kiitos perjantain piristyksestä, oot mahtava ja uskomattoman voimaannuttava ihminen!

lodju (Ei varmistettu)

Todella, todella ihana sitaatti. Laittaa miettimään. En edes nyt jaksa yrittää laittaa järkeviksi lauseiksi.. :D

Kaisa Merelä

Niin, tiedän :')

May (Ei varmistettu)

Tää ei varsinaisesti liity postaukseen, mutta kertoisitko mistä sait tietää että sun yo-essee julkaistiin? :) Toisaalta, mulla menee kyllä huonosti enkä tiiä millon tää paska loppuu. Sitä odotellessa.

Kaisa Merelä

Tuli kirje postissa! :) Tsemppihaleja sinne!

Tulppaani (Ei varmistettu)

Mistä tuollaisia teepusseja saa? :)

Kaisa Merelä

En tiedä, sain tämän lahjaksi. Vastasin ylempänä samaan kyssäriin jos jaksat vähän skrollailla! :D

Maija (Ei varmistettu)

Kiitos ihan hullusti tästä postauksesta!! Oon aina tiedostanut että elämässä on hyviä ja huonoja aikoja, mutta koskaan en oo törmänny näin hyvään tsemppaukseen. Jostain syystä nää sanat: "Anna mennä huonosti! Kun on paskaa, niin sitten on kunnolla paskaa!" sai mut liikuttuun. Oot huippu!

Kaisa Merelä

Kiitos! <3

nelliyay

Voi vitsi Kaisa kiitos.
En ole varmaan aijemmin edes kommentoinut blogiisi vaikka kovasti siitä pidän. Tänään just tämä postaus revähti puhelimen ruutuun kuin suora viesti universumilta! Palasin juuri kotiin eläinlääkäriltä, siellä saatoin sylissäni kuusi vuotiaan, ihanan, mutta lonkkavikaisen koirani viimeiseen uneen. Ja nyt olen ihan pohjalla ja elämä tuntuu kiduttavalta ja tukahduttavalta aavikolta tosiaan. Takana on kuusi vuotta auringonpaistetta. Tiedän että elämä kyllä kantaa ja olo tulee helpottumaan, mutta nyt saa tuntua pahalta. Tämä postaus helpottaa oloani tänä yhtenä elämäni vaikeimpana päivänä. Tällekkin aavikolle sataa vielä jokin päivä, mutta nyt kuuluu surra.
Vielä kerran kiitos!

Kaisa Merelä

Tosi mukava kuulla että tästä oli hyötyä sulle. Voin vain kuvitella surusi määrän, paljon tsemppiä! <3

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos tästä muistutuksesta. Välillä sen aina unohtaa. Kaikki fiilikset on ihan OK. Jopa se ikävä, paska fiilis kuuluu elämään. :)

Nyt on taas helpompi hengittää. Ja oikeastaan paskan olon tuntemisen sijaan tunnen iloa. Mindfullness <3

Kaisa Merelä

:) <3 Niinpä.

Laura (Ei varmistettu)

Hei! Onko vielä olemassa postausta sun Yo-eväistä kun muistelisin että aikoinaan kirjoitit niistä...?
Jos ei, niin olisitko niin mahtava ja antaisit hyviä vinkkejä Yo-eväisiin!

Kaisa Merelä

Moikka, kiitti vinkistä! Kommenttisi inspiroimana kirjoitin aiheesta postauksen! :)

Milja (Ei varmistettu)

Kiitos tästä postauksesta. Olen viimeisen vuoden ollut todella onnellinen, nauttinut täysillä elämästä ja oppinut mitä todellinen vilpitön onnellisuus on. Nyt kuitenkin viimeaikoina minulle on tullut vastoinkäymisiä ja olen kuvitellut että olen menettänyt onnellisuuden, sen kaiken positiivisen energian mitä huouin, vaikka kuinka olen yrittänyt etsiä valoisia puolia. Nyt ymmärsin että ei tarvitse, jos menee huonommin niin sitten menee. Sain ttilanteeseeni kokonaan uuden näkökulman. Kiitos <3

Kaisa Merelä

Ymmärrän tosi hyvin mitä tarkoitat. Mukava kuulla! <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.