Omenaproteiinipiirakka ilman proteiinia

Kiitos edellisen postauksen vastaanotosta! Lämmitti mieltäni kovasti. Vastailen kommentteihin pian!

Nyt kun kerran aloitettiin puhumaan niistä resepteistä ja patojen äärelle palaamisesta, niin jatketaan hetki samalla linjalla. Otin nimittäin ne äidin tuomat omenat hyötykäyttöön ja tein (syksyn must!) omenaproteiinipiirakkaa hieman uudella reseptillä. Toisin sanoen ilman proteiinia.

Kuten tiedätte, käytin ennen aika reippaasti keinotekoisesti makeutettuja proteiinijauheita, joita tämänkin piirakan reseptissä esiintyy. En ole kuitenkaan hetkeen niitä käyttänyt ja siksi mömmöproteiinin tunkeminen piirakkaan tuntui omituiselta, riskeeraavalta. Pelkäsin, että se maistuu liikaa läpi. Eipä siis muuta kuin soveltamaan! Resepti-Kaisan henkiinherätys.

Mikäli minulla olisi stevialla makeutettua heraproteiinia tällä hetkellä kaapissa, käyttäisin kylläkin sitä. Nyt kun kaapista kurkkasivat vain ei-niin-neutraalin-makuiset herne-, hamppu-, ja riisiprodet, skippasin proteiinin kokonaan ja käytin tilalla mantelijauhoja noin desilitran verran.

Makeutuksen puolestaan korvasin kymmenellä vaniljastevia-tipalla ja pienellä määrällä hunajaa.

Piirakassa oli jokin kummallinen sivumaku, ja luulen, että se johtui mantelijauhoista. Lopputulos on kyllä "ihan ok" ja kaupaksi näyttää menevän, mutta olen kriittinen omille leipomuksilleni. Ensi kerralla käytän varmaankin speltti- tai kaurajauhoja. Tai maustamatonta heraa. Silloin täytyy vain kiinnittää erityishuomiota makeutukseen.

Mutta onneksi uunissa käytetyt omenat ovat aina yhtä makoisia, eli ei piirakasta varmaan katastrofia saa tekemälläkään. Alkuperäiseen reseptiin pääsette täältä! Toteuttakaa sellaisenaan tai soveltakaa oma versionne, mutta älkää eläkö syyskuuta läpi syömättä omenapiirakkaa. Menkää vaikka kahvilaan tai äidin luokse, jos ei jaksa leipoa. Se on ihan ok.

Täydennetään omenasoseella ja maapähkinävoilla.

Toinen blogissa esiintyvä omppuresepti on viime syksynä julkaistu omenakaurapaistos ja "vaniljajäde". Suosittu on ollut sekin. Täytyy varmaan seuraavaksi testata sitä. Toivottavasti se on yhtä hyvää kun muistelenkin.

Jos ei, niin korjataan ;)

PS. Mutsi, tuo lisää omenia!

Kommentit

Nea (Ei varmistettu)

Tää ehkä liittyy enemmän tohon edelliseen postaukseen, mutta kun nyt rupesin kirjottelemaan ni menkööt ;) oli vaan pakko tulla ilmottelemaan, että ihan alkuajoista sun blogia seuranneena oon nähnyt ja huomannut blogin puolella tapahtuneen muutoksen. Joulun tienoilla olin ehkä vähän surullinenkin: blogi muuttuu liikaa, entistä lemopariblogia ei tuu enää vilkastua kun kerran viikossa, jos sitökään. Kesän aikana en oikeestaan käyny kun ehkä kerran vilkasemassa :D nyt syksyn tullen kun oot palaillut blogin puolelle, oon alkanukin tykätä tästä muutoksesta. Ja tajunnut, sehän olen minä(kin) joka on joulusta muuttunut ja paljon! Se into ja kommentoinnin himo (?) on taas palannut ja tekee mieli kokoajan tarkistaa oisko uusia postauksia!
Niin paljon kuin tää blogi ja sä Kaisa ootte muuttunut, ni voin jopa sanoa että alat taas muistuttaa itteäs (tai ainakin sitä mitä oon jotenkin kokoajan odottanutxD) ihana saada lemppariblogi 'takasin' . +tällähetkellä blogi on 100 kertaa parempi kun koskaan ennen, keep it on girl! ️

Kaisa Merelä

Tosi kiva kuulla, siis että blogi on nyt kiva :) Harmi, että kaikki "vaiheeni" eivät ole olleet sun mieleesi, mutta eihän koskaan voi kaikkia miellyttäkään! Tulee varmasti vielä uusia kausia, joista et välitä, mutta kiva että tällä hetkellä tykkäät tulla lukemaan juttuja :D

Kiitos!

ihanaa, et oot vihdoin tajunnu mitä kakkaa ne protskujauheet on!! yritin jo sillon vuos sit sulle selittää soijaproteiinin (joka on musta ehkä mauttomin) ihanuudesta, mut et yllättäen ikinä vastannu mitään :D mun kohdalla se kamala sivumaku tulis kitkerästä steviasta ja ite käyttäisinki mielummin vaik hunajaa. ihana resepti joka tapauksessa :)

Tinkelitonkeli (Ei varmistettu)

Mun on pakko kertoa, että löysin blogiisi "vasta" viime syksynä ja olin ihan pähkinöinä kaikista niistä ihanista resepteistä, joita täältä silloin löysin... Luin kaikki postauksesi tuolloin varmaan yhdeltä istumalta, olin niin innoissani kaikesta näkemästäni!! Petyin kuin pian blogin löytämisen jälkeen blogi alkoi muuttua ihan erilaiseksi, mutta jollain tasolla kyllä ymmärsin, mitä oli tapahtumassa... Olen lukenut jokaisen postauksesi viime talven/kevään/kesän "etsikkoaikanasi" toivoen, että vanha The Good Morning palaisi takaisin. Viime aikoina blogi on muuttunut yllättävän hyvään suuntaan - vanhaa TGM henkeä on jo aistittavissa! Tapahtui blogin kanssa jatkossa mitä ikinä hyvänsä, aion pysyä uskollisena lukijanasi hamaan tappiin saakka :)

Milka (Ei varmistettu) http://milkainnamaaria.bellablogit.fi

Näyttää ihan liian hyvältä!!!

http://milkainnamaaria.bellablogit.fi

linda (Ei varmistettu)

Heippa kaisa :) nyt oli pakko komentoida sillä pyrin kans itse noudattamaan gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota puhtaista raaka-aineista. Paljon on tullu kokeiltua erilaisia reseptejä niin makeita ku suolasii ja oon huomannu et piirakkapohjat ja kakut toimii paremmin ku sekottaa eri jauhoja. Käytin esim tattari-, riisi- ja mantelijauhoja piirakkapohjaan ja toimi. Pohjasta tulee parempi koostumus ainakin mun kokemuksella :) ihanaa päivää sulle ja kiitos blogista. Tykkään sun uudesta tyylistä :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.