Omien fantasioiden kommunikointi

Seksihauduttamosta päivää taas! On taas ollut asioita mielenpäällä. Nimittäin.

Fantasiat, tarpeet ja toiveet liittyen seksiin. Eli, siinä missä orgasmikeskustelu on vajaavaista, niin on myös keskustelu siitä, mitä sängyssä haluaisi toisen kanssa ylipäätään tehdä ja mikä on se oma turn on.

Minusta on aina hirveän hämmentävää kuulla tilanteista, missä kumppania on petetty siksi, ettei hän ole jollain tapaa osannut tyydyttää toisen seksuaalisia tarpeita, vaikkei tästä ole edes koskaan käyty minkäänlaista keskustelua. Jos ei toisen preferenssejä tiedä, ollaan täysin arvailujen ja stereotypien varassa (miehet tykkäävät pitsialusvaatteista ja naiset hellästä ja huomioivasta seksistä).

Sinälläänhän tässä - kuten kaikissa muissakin seksuaalisuuteen liittyvissä sosiaalisissa ongelmissa - on paljon kyse siitä, ettei meille juuri opeteta, että toisinkin voisi toimia. Että kaikki oudoimmatkin mieltymyksemme, toiveemme ja fantasiamme voisi olla tärkeitä jaettavaksi. Että ne eivät ole vain jotain mielen kohinaa, vaan että juuri niistä saattaisimme löytää palan itseämme.

Kuuntelin podcastia, jossa eräs seksityöntekijä kertoi asiakkaan käyneen häneen kiinni aggressiivisesti ja ilman lupaa. Tilanteen rauettua selvisi, että oikeasti asiakas halusi tulla lyödyksi, nöyryytetyksi ja dominoiduksi, muttei tiennyt, kuinka olisi sitä pyytänyt. Hän oli siis päättänyt tunkeutua toisen tilaan toivoen, että haluttu lopputulos saataisiin sitä kautta.

Tähän tiivistyy oikeasti aika iso ongelma.

Se ajatus, mikä minulle tästä heräsi, oli että jos (miehenä) omien halujen ja toiveiden kommunikoiminen seksityöntekijälle, joka lähtökohtaisesti on palvelemassa juuri näitä haluja (kunhan niistä ensin sovitaan yhteisymmärryksessä), on vaikeaa, niin entä sitten omien seksuaalisten preferenssien kommunikoiminen omalle kumppanille, jolla on myös omat toiveet ja halut, sekä emotionaalinen valta loukata tai häpäistä?

Omien fantasioiden kertominen jollekin, jota rakastaa, on yksi haavoittuvimpia paikkoja, mihin parisuhteessa voi mennä. Kaikista hauskinta fantasioissa on kuitenkin se, että meillä kaikilla on niitä ja niitä ei ikinä arvaisi päältä päin. Ne voivat olla kesyjä, hassuja tai sairaita. Osa fantasioista on selkeästi parempia ihan vain fantasioina, ja niitäkin voi hyväksyvässä ilmapiirissä jakaa. 

Tiesittekö muuten, että maissa ja kaupungeissa, joissa on vapautuneempi seksuaalikulttuuri ja parempi sukupuolten välinen tasa-arvo, käytetään vähemmän seksipalveluita, kuin maissa, joissa arvot ovat konservatiivisemmat ja naisen seksuaalisuus on samalla kiellettyä ja himoittua? Mietinkin, voisiko olla olemassa tilanne, jossa parisuhteistamme - ja muista intiimeistä suhteistamme - voisi oikeanlaisen kommunikoinnin ja kunnioituksen myötä tulla entistä täyttävämpiä niin, että:

- Seksityö isossa mittakaavassa olisi vähän vanhanaikaista ja oikeasti enemmän sinkkujen, ei parisuhteessa elävien juttu

- Meidän ei tarvitsisi tunkeutua toisten tilaan vain siksi, että olemme vailla jotain, mitä emme osaa kommunikoida

- Parisuhteistamme tulisi parempia

- Yhteiskunnastamme tulisi tabuttomampi

Mitä ajatuksia herää?

 

Kommentit

Gimli (Ei varmistettu)

"Tiesittekö muuten, että maissa ja kaupungeissa, joissa on vapautuneempi seksuaalikulttuuri ja parempi sukupuolten välinen tasa-arvo, käytetään vähemmän seksipalveluita, kuin maissa, joissa arvot ovat konservatiivisemmat ja naisen seksuaalisuus on samalla kiellettyä ja himoittua?"

Olisi kiva tietää mihin tuo pohjautuu? Onko asiasta tehty tutkimusta vai onko se vain oma mielipiteesi?

Tekstisi on muuten todella hienoa ja tärkeää! :)

Kaisa Merelä

Wikipediasta löysin tällaisen kohdan: "Useiden tutkimusten mukaan seksin myynnin määrä on vähentynyt seksuaalisesti vapaamielisimmissä maissa, todennäköisesti ei-kaupallisen seksin harrastamisen muututtua helpommaksi"

En sitä sitten sen enempää lähtenyt tutkimaan tai tutkimuksia metsästämään, sillä jotenkin tämä on omassa päässäni käynyt järkeen jo pitkään. Tai näin olen sen aina sen ajatellutkin olevan.

Jos mietitään historiaa, jossa prostituutio on aina ollut isona osana ihan normi seksikäyttäytymistä miehillä (siveellinen vaimo kotona ja muita seksuaalisia haluja tyydyttämässä prostituoidut esim. työpaikalla tai ravintoloissa (lähinnä siis kaupungeissa, ei maaseudulla)), niin onhan se selvää, että kun lähdetään purkamaan tätä asetelmaa, että on olemassa vain kahdenlaisia naisia, joilla on eri tehtävä tässä maailmassa olla olemassa miehelle, niin seksuaaliset halumme tulevat kohdatuksi paremmin.

Eli käytännössä naisten seksuaalisuuden vapauttaminen ja salliminen ja siihen liittyvien leimojen poistaminen. Nykyäänhän nainen voi tosiaan samaan aikaan olla se, joka naidaan sekä se, jota naidaan, mutta sinällään kyse on aika uudesta ajatuksesta. Suomen historiassakaan ei tarvitse montaa kymmentä vuotta taaksepäin mennä, kun naisten seksuaalinen käyttäytyminen "julkisesti" tai edes illalla ulkona oleminen leimasi hänet prostituoiduksi. Eli ei vaimomatskua.

Ja kiitos paljon! :)

Hmmmmm (Ei varmistettu)

Vähentynyt seksin myynnin määrä ei ole yhtä kuin vähemmän seksin myyntiä vs. jokin muu paikka.

Olen samaa mieltä siitä, että ainakin omalla järjellä ajateltuna sen uskoisi menevän juuri noin; mitä vapautuneempaa kansaa, sitä vähemmän seksipalveluiden käyttöä. Kuitenkin todellisuudessa on aika monenlaisia muuttujia, mm. se, kuinka paljon oikeasti niissä hyvin konservatiivisissa maissa seksipalveluita käytetään? Ja kuinka paljon esimerkiksi pohjoismaalaiset, moniin muihin nähden hyvin seksuaalisesti vapautuneet ihmiset käyttävät seksipalveluita oman maansa ulkopuolella (Thaimaa, Gambia)?

Aolu (Ei varmistettu)

Mahtavaa, että kirjoitat näistä asioista! Ensin orgasmipostaus ja nyt tämä. Innolla odotan lisää :) Tärkeitä ja mielenkiintoisia asioita mistä pitäisi saada enemmän keskustelua aikaiseksi. Tämäkin postaus on vain pieni pintaraapaus aiheesta.

Kaisa Merelä

Aivan ihana kuulla! :) Ja voi kyllä! Hirveän isoja aiheita ja pintaraapaisuilla myös nuuhkin että onko lukijoilla minkä tason kiinnostusta. Kiitos!

lipe (Ei varmistettu)

Aaah miten herkullinen kielikuva, pintaraapaisulla nuuhkin! <3 Minun pintani alla tuoksuu siltä, että lukisin tästä hyvin mielelläni lisää!

Kaisa Merelä

Ahh ihanaa että arvostat mun tarkasti mietittyjä sanoja!! <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Erittäin suurta kysyntää olisi näille postauksille etenkin itselle!!! Niistä saa ihan erilailla ajatukset liikkeelle ja arvostamaan sitä omaa seksuaalisuutta, vaikka ne herättäisi jopa ärtymyksen tunteita osittain. Mut kannatan ehdottomasti että jatkat edes jonkun verran tätä linjaa ja myös syvennyt joihinkin aiheisiin, ne auttaa varmasti monen ”lukkoja”! Superia!

Kaisa Merelä

Kiitos paljon palautteesta! Tosi hyvä kuulla että mikä kiinnostaa! :) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihan huippupostaus taas! Tykkään tosi paljon lukea seksuaalisuudesta ja kaikesta siihen liittyvästä, varsinkin sun mielipiteitä asiasta on mahtava lukea. Lisää tällasta! :) &lt;3

Kaisa Merelä

Jeee! Kiitti superisti :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mielenkiintoisien asioiden äärellä, jatka samaa rataa neiti hyvä!

Omat fantasiani ovat melko olleet kesyjä/ yleisesti melko hyväksyttyjä/stereotypisiä ainakin toistaiseksi, joten on ollut helppoa avautua niistä aikaisemmille kumppaneille ja sitä kautta hekin ovat voineet helpommin avautua omistaan. Tätä myöten seksikin on ollut varsin fantastista.

Tällä hetkellä on haasteena, että nykyinen kumppanini näyttää olevan varsin vaitelias omiensa suhteen, joten olen joutunut kärsivällisesti etenemään avatakseni keskustelurepertuaariamme mahdollisesti tukahdetuille osa-alueille. Eräs pirkkanikseitäni oli luoda lahjaksi ns. puhelintyttökalenterin, jossa esiinnyin eri tyyppisissä rooleissa liittäen jokaiseen tekstiviestikoodin jolla "tytön" voi tilata kotiin. Puhelinlagat eivät ole vielä laulaneet, mutta hienoista edistystä lienee tapahtunut, ainakin omalla kohdallani. Löysin nimittäin itsestäni aivan uuden Neiti etsivä- fantasian, jossa kinkyä mielihyvää tuottaa vaivihkainen johtolankojen avulla toisen fantasioiden selvittäminen. Ultimaattinen kliimaksi olkoon päästessäni mahdollisesti toteuttamaan edes jonkun fantasian, mikäli se on toteutettavissa. Ja vähintäänkin suhteemme upgradeus avoimuudessa.

Nyt sanaristikoiden pariin -&gt;

leminx (Ei varmistettu)

Toi ensimmäisessä kommentissa mainittu huora/madonna-kompleksi on kyllä niin vahingollinen ja sitkeästi elää vielä monen päässä. Esimerkiksi itse pienenä kiimakimalaisena panen herkästi ekoilla treffeillä, mutta sitten mut motitetaankin f(w)b-lokeroon, vaikka saattaisi kiinnostaa muukin. "Ei vaimomatskua" siis.

Mutta! Toi fantasiajuttu on ehkä hankala kommunikoida siksi, että moni ei ehkä tee niin syvää itsereflektiota. On tosi vaikeeta mennä oikeesti itseensä ja miettiä että no mitä ihmettä mä sitten haluan! Niitä on vaikea erottaa siitä mitä multa sängyssä muka "odotetaan", mitä kumppani mahdollisesti "odottaa", mitä yhteiskunta (pornon perusteella) "odottaa". Ne on niin mutkikkaita tunteita! Lisäksi mulla ainakin on fantasioita, jotka kiihottaa mutta joita en oikeasti halua missään nimessä kokea tai kokeilla (nk vemppufantasiat) - ja ne on niitä, joita en aio ikinä kellekään kertoa, en edes pitkäaikaiselle kumppanille :D

Larissa Aleksandra (Ei varmistettu) http://teekutsuilla.blogspot.fi

Tosi hyvä teksti! Näistä jutuista ei voi koskaan puhua liikaa. Ihmettelen suuresti niitä ihmisiä, jotka vaan menevät suhteeseen ja ikään kuin pistävät kädet silmille ja toivovat parasta, eivät kerro kumppanilleen toiveistaan ja haluistaan niin seksiin kuin moneen muuhunkaan asiaan liittyen, ja sitten erotaan katkerana kun toinen ei osannutkaan lukea ajatuksia. Tähän tosin vaikuttaa paljon myös se, että moni nainen on oppinut häpeämään ja peittelemään omaa seksuaalisuuttaan, niin ei välttämättä uskalla myöntää niitä fantasioita edes itselleen, saati kenellekään muulle.

Mutta kyllä tää maailma tästä muuttuu, kun tarpeeksi moni seuraa esimerkkiäsi ja puhuu asioista suoraan! Oman blogini käsittelee seksiä ja ihmissuhteita ja yritän sen avulla toimia ikään kuin esimerkkinä ja keskustelunavaajana, jotta näistä asioista pikkuhiljaa normalisoituisi ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.