Päiväni aamusta iltaan

The Good Morning

Olen mukana Indiedaysin ja Olympuksen kampanjassa, jonka tiimoilta olen saanut käyttööni Olympus PEN E-PL7 -kameran. Se on pieni kuin mikä, mutta ottaa hämmästyttäviä kuvia (odottakaa, kunnes pääsette tämän postauksen Töölönlahti-kuviin!).

Kuvasin kameralla yhden päivän aamusta iltaan. Valitsin linssin alle sellaisen päivän, jolloin minulla ei ollut mitään menoa. Ei yhden yhtä palaveria, pönötystilaisuutta tai muuta työjuttua. Tässä Kaisan maailman tavallisin päivä:

Herätys soi klo 9. Normaalisti se soi kahdeksalta, mutta kun edellisenä yönä uni ei ollut tullut millään, olin siirtänyt herätystä hieman eteenpäin.

Ensimmäinen asia, jonka teen, on sellainen, jota ehkä niin moni ei tee marraskuisena aamuna; avaan sängyn vieressä olevan ikkunan. Ihanan raikas, viileä ilma puhaltaa sisään ja hengittäminen tuntuu huojentavalta kun on koko yön hengittänyt samaa ilmaa. Puen päälle treenivaatteet ja hupparin, juon ison lasillisen kylmää sitruunavettä ja istahdan työpöydän ääreen.

Sitten suoritan rituaalin, jonka olen oppinut Kukka Laaksolta. Sen nimi on aamusivut. Kirjoitan kolme A4-kokoista paperia tekstiä käsin. Ihan mitä vain. Tämä teksti ei ole tarkoitettu kenenkään luettavaksi, edes itseni. Tarkoitus on vain työstää juuri herännyttä mieltä ja kaivella mahdollisesti yön aikana alitajunnasta pompanneita ajatuksia – näin minä näen sen toimivan. Tavan pitäisi edistää luovuutta päivän aikana ja ratkaista mieltä painavia ongelmia jo heti aamusta.

Kirjoitan arjessani paljon tekstejä, jotka tulevat julki kaikkien arvosteltaviksi ja kommentoitaviksi. Siispä on ihanaa aloittaa päivä kirjoittamalla jotain, minkä ei tarvitse olla mielenkiintoista, järkevää, kieliopillisesti oikein tai hauskasti kirjoitettu. Aamusivuissa voi vaikka pohtia yksityiselämän juttuja, joista ei blogiin kirjoita. Huom. aamusivut on kirjoitettava ennen sosiaalisen median tsekkausta!

Kun mieli on herätelty, lähden herättelemään kroppaa kävelylle. Hakaniemen “keskustassa” on jo kova kuhina päällä. Kolmea eri ajoneuvoa ajaa ristiin rastiin, ihmiset kipittävät suojateiden yli ja Kanniston leipomosta kantautuu juuri paistetun leivän tuoksu. Niin kotoisaa.

Kiilaan Tokoinrantaan, josta matka jatkuu junaraiteiden yli kulkevan Linnunlaulun sillan kautta Töölönlahdelle. Ilma on mitä täydellisin. Tämä on juuri se aika vuodesta, kun aamukävelyt virkistävät poikkeuksetta.

Näistä kuvista saattaa luulla, että osaisin käyttää jotain niinkin monimutkaista ohjelmaa kuin PhotoShop, mutta ei, näissä on vain Olympuksen oma filtteri, jonka laitoin suoraan kamerasta. Voitteko kuvitella? Kamerasta löytyy tosin myös ne "muuten mustavalkoinen, mutta vain punainen/vihreä väri näkyy" filtterit, mutta minulle oli uutta, että siellä oli myös sellaisia kuvanmuokkauksia, joita joku voisi oikeasti tosissaan käyttää.

Ja mitä Töölönlahteen ja kaupunkielämään tulee; jos nyt oikein osuvasti muotoillaan, niin elämäni on oikeastaan tasapainottelua (taistelua) jatkuvan luontoon pyrkimisen ja ison kaupungin rakastamisen välillä. Harmi ettei molempia voi aivan täysin saada yhtäaikaisesti. Kengissäni on välillä vähän vaikeaa pysyä tasapainossa. Lähellä olevat puistoalueet ovat ihan hyviä ensiavun lähteitä, mutta vasta Helsingin ulkopuolella saavuttaa todellisen yhteyden luontoon.

Kotiin päästyäni alan valmistamaan aamiaista. Ulkoilun jälkeen tekee mieli lämmintä puuroa. Luomukaurapuuro saa kaverikseen kanelista raejuustoa, karpaloita ja palasen raakasuklaata. Kauhuissani huomaan että kahvi on lopussa ja täten joudun tyytymään teehen. Kahvin puuttuminen syö hieman aamun idylliä, mutta koitan sinnitellä…

Aamiaisen jälkeen/sen lomassa avaan koneen ja isken sähköpostien kimppuun. Olen maailman huonoin sähköposteihin vastaaja. Olen mediakommunikaatiointrovertti. Se vaatii minulta tosi paljon vastata sähköposteihin, oikeasti. Ja olen niiden jälkeen aina ihan sosiaalisesti uupunut. Olen “suoraan asiaan” -tyyppi, ja sähköposteissa ärsyttää muodollisuudet, jotka nyt vain on pakko olla niissä. Rakastan saada ihania ystävällisiä meilejä, mutta niiden kirjoittaminen on jostain syystä uuvuttavaa.

Sitten avaan postausluonnostelman raakasuklaasta ja alan työstää sitä. Luen luonnostelman ja se on ihan hirveä. Kuulostaa mainonnalta, vaikka kirjoitan kyseisestä raakasuklaasta omasta tahdostani ilman mitään yhteistyökuvioita. Turhudun. Poistan koko tekstin ja aloitan alusta.

Sitten alan miettimään, miksi edes kirjoitan tästä raakasuklaasta. Kiinnostaako ketään? Tuijotan pöydällä olevaa patukkaa. Se on kyllä perhanan hyvää suklaata, kai niitä lukijoita kaikki herkku aina kiinnostaa? En halua kirjoittaa kliseistä “raakasuklaan hyödyt” -postausta ja yhtäkkiä en keksikään mitään muuta sanottavaa kuin “tämä on paras suklaa”. Ärsyynnyn. Tarvitsen kahvia. Siitä tämä johtuu. Tänään ei näköjään tulekaan postausta ulos, tai sitten palaan siihen myöhemmin iltapäivällä. Nyt täytyy saada kahvia ja mennä salille ennen kuin tulee lounasnälkä.

Parin askeleen päästä kodistani on onneksi Silvoplee, josta nappaan luomukahvin mukaan. Juon sen metrossa matkalla salille ja käyn päässäni läpi päivän treeniä ja koitan terästää keskittymistäni. Kahvi tuntuu taivaanlahjalta ja nousee ihanasti päähän.

Käyn Motivus Centerillä, joka sijaitsee Kampissa. Menen sinne aina joko kävellen, juosten, pyörällä, sporalla tai metrolla. Tällä kertaa halusin sinne mahdollisimman nopeasti, joten valitsin metron.

Jalkapäivä. Vedän joka kerta hieman erilaisen treenin ja aina fiiliksen mukaan. Juoksen itseni matolla lämpimäksi, jonka jälkeen aloitan jalkaprässillä yhdistetyn lämmittelyn ja ensimmäisen työsarjan. Aloitan laittamalla pakkaan todella vähän painoa ja teen 12 toistoa. Hitaasti, keskittyen, herätellen lihaksia. Tämän jälkeen lisään painoa aina palikka kerrallaan niin kauan, kunnes ne 12 toistoa saa tehtyä juuri ja juuri hammasta purren, ja siinä on sen päivän taso. Suoritan sillä painomäärällä 3 x 12 setin ja siirryn siitä muihin liikkeisiin. Toistojen määrän ei välttämättä tarvitse olla 12, vaan se voi olla vaikkapa 8, jollon painoa luonnollisesti tulee enemmän.

Heh, otin videota taljapotkuista, josta sitten nappasin stillin postausta varten. A blogger gotta do what a blogger got to do...

Treenin päätteeksi juon palautusjuoman ja teen loppuverryyttelyn hyötyliikkumalla itseni kotiin. Käyn suihkussa, puen freesit vaatteet päälle ja menen takaisin keskustaan tapaamaan kaveriani Lottaa myöhäisen lounaan merkeissä.

Vatsa kurnii matkalla keskustaan. Lotta tulee luokseni, kun odotan häntä Factoryn edessä ja laittaa ensitöikseen toisen kuulokkeensa korvaani. "Kuuntele, miten hirveetä ärränbeetä oon kuunnellu koko päivän".

Kamera, jossa on käännettävä näyttö, on todellakin nykyaikaa. Kuinka selfie voi mahdollisesti onnistua sellaisilla kameroilla, joissa näyttö ei käänny? Ei se tosin näytä onnistuvan aina niillä kääntyvillä näytöilläkään...

Lotta on kaveri yläkoulusta, ja tapaamme noin kaksi kertaa vuodessa. Silloin päivitämme puolen vuoden tapahtumat pähkinänkuoressa, toisin sanoen yhdellä lauseella. Muuten keskitymme puhumaan kaikesta epärelevantista, kuten viime viikonlopun tapahtumista.

Lounaan jälkeen käyn ostamassa juttuja, joita yrittäjän kuuluu kuulemma ostaa: kansio ja A4-papereita.

Matkalla kotiin on jo pimeää ja Kaisaniemen Finnkinon kohdalla tulee mieletön leffafiilis. Astun sisään ja ilokseni elokuva, jonka olen aiemmin päättänyt mennä katsomaan, alkaa parin kymmenen minuutin kuluttua. Ostan lipun ja pullon vettä. Ihanaa, omaa aikaa! Tätä olen kaivannut. Irtiotto omista ajatuksista hetkeksi.

Elokuva on nimeltään Luokkajuhla, ja se ylittää odotukseni. Kertakaikkisen täysosuma! Leffa yllättää rajuudellaan ja sillä kuinka pitkälle kiusaamisaiheen kanssa mennään. Se todella tempaisee mukaan, eikä koko elokuvan aikana tule paljon omia juttuja mietittyä tai arvioitua paljonkohan leffaa on vielä jäljellä. Itseään näyttelevä päähahmo on mielettömän inspiroiva ja anteeksipyytelemätön kaikessa vahvuudessaan ja itsevarmuudessaan. Leffan jälkeen tuntuu, että uskaltaisi sanoa kenelle vain päin naamaa sen mitä hänestä ajattelee. Se vahva tunne kestää koko illan.

Kotona teen vielä safkaa ja juon kamomillateetä. Väsyttää. Ei tee mieli avata konetta tai puhelinta, joten postauksen tekeminen jää sitten siihen. Fiilistelen elokuvaa ja luen vielä vähän "Etiketti - Käytösopas arkeen ja juhlaan" -kirjaa, ennen kuin nukahdan.

Mikäli joku teistä pohtii uuden kameran hankintaa, voin käsi sydämellä suositella tätä, jota itse käytän. Bloggaajana voin ainakin sanoa, että kulkee mukana kuin puuterirasia. Olympus PEN E-PL7:n hinta on 599,90€ (klik). Olympuksella on itseasiassa nyt käynnissä tarjous, jossa kyseisen kameran ostaja saa kaupan päälle Design House Stockholmin Harri Koskisen suunnitteleman Mini Block -klassikkolampun (arvo 121,00€)!

Eikä tässä vielä kaikki terveisin ostos tv:n ääninäyttelijä. Kameran voi myös voittaa! Kommentoimalla meidän bloggareiden kuvia täällä osallistuu kameran arvontaan. Onnea hirmuisesti!

PS. Mitä piditte näin pitkästä postauksesta? Liikaa vai juuri sopivasti? :)

Kommentit

Hauska vähän erityyppinen my day -postaus mitä näkee muissa blogeissa :) eli just kivan pitkä kun kerrottavaa on paljon, haha. Ja joo suklaapostaukselle lukija täällä! Alkoi tekemään nyt ihan sikana mieli raakasuklaata...

Kaisa Merelä
The Good Morning

Jee, kiitoksia! :) Katsotaan jos saisin aikaiseksi suklaista postausta.. :)

nelly (Ei varmistettu) http://imnotyourboyfriend.blogspot.fi/

Oot avartanut mun mielen siitä, että tää harmaa sää on oikeestaan aika tosi jees ja kaunis jopa!

Kaisa Merelä
The Good Morning

Ihanaa kuulla!! <3

Tiia (Ei varmistettu)

Hei mitä tykkäät tosta motivuksesta? :) oon täs etsiskellyt hyvää salia ja motivus vaikuttaa suht kohtuuhintaselt ja monipuoliselt mestalt..?

mige (Ei varmistettu)

Ihan huippusali! Etenkin Center, Adlon auki 24/7

Kaisa Merelä
The Good Morning

Motivus on mun mielestä hyvä sali sen tunnelman vuoksi! Siellä käy ihan kaiken ikäisiä ja näköisiä tyyppejä, ja se on ihan huippua! :) Siellä on myös monipuoliset laitteet ja vapaapainoille on oma huone <3 Myös venyttelyhuone ja kehonpainoharjoitteluun keskittyvä huone löytyy! Kävin välissä toisessa salissa, mutta palasin Motivukselle, koska en löytänyt sitä samaa lämmintä tunnelmaa muualta. <3 Käyn itse Kampin Centerissä!

Bigblue (Ei varmistettu) http://hetkiaikuisuudessa@blogspot.com

Mun on vaan pakko Hakaniemeläisenä mainita, että tämä on paras paikka Helsingissä missä voi asua! Omakin sielu kaipaa luontoa, mutta todellakin, meri on kokoajan läsnä, Keskuspuisto on nurkan takana ja Hakaniemestä pääsee kaikkialle yhtä hyvin kuin keskustastakin. Lisäksi Hakaniemi ja Kallio on niin monikulttuuristunut viime vuosina, että koko alue on jopa (voiko sen sanoa?) trendikäs.

Kaisa Merelä
The Good Morning

Jep, olet niin oikeassa! Ja kyllä todellakin, kova muuttovirta mm. Punavuoresta Kallioon on havaittu - sekä palvelujen että ihmisten osalta! :)

MELKEIN

Juuh ei kyllä kääntyvä linssi auttanut tällä kertaa... Selfie game -666

Tanja (Ei varmistettu)

Ehdottomasti tällaisia pidempiä postauksia jatkossakin :)

Kaisa Merelä
The Good Morning

Ihanaa, kiitos! :)

henna (Ei varmistettu) http://thehomerecipe.blogspot.fi

Tää oli juuri sopivan pitkä. Muutenkin tosi kiva postaus, kuten tuolla jo olikin mainittu niin piristävällä tavalla vähän erilainen kun yleensä my day-postaukset ovat :)

Kaisa Merelä
The Good Morning

Ihana kuulla. Kiitos :)

Ihana postaus - tällaista lisää!:)) Tosi hienoja kuvia olet ottanut; oma suosikkini on tuo huulipunakuva, missä pelataan syväterävyydellä :) Ja itse ainakin HALUAN sen raakasuklaapostauksen! :)

Kaisa Merelä
The Good Morning

Jeee, kiitos!! :) Katsellaan suklaajuttuja.. ;)

Essi (Ei varmistettu)

Jeee Kaisa, tää oli hyvä postaus!! Ja kivaa tietää miten sun päivät (toki kaikki on samanlaisia ;)) menee. :) Jatkoa ehottomasti <3 Iloa sun päivään! Voisin manifestoida niin, että törmätään kaupungilla joku kaunis päivä!

Kaisa Merelä
The Good Morning

Hahah, jep! Jokainen päivä samanlainen, tietty ;) Kiitos kommentista! Jos ikinä törmätään, tule vetämään hihasta! <3

Ida (Ei varmistettu)

Vitsi, mua alko kutkuttamaan toi kun sä vaan kuljet leffateatterin ohi ja sit meet sinne ja vielä yksin nauttimaan pätkästä. IHANAA! Mikä vapaus.

Kaisa Merelä
The Good Morning

:) Niin, onneksi kaikki voivat tehdä niin!

Miia (Ei varmistettu) http://miukunen.blogspot.fi/

Tosi kiva postaus! Musta on aina hauska päästä vähän lähemmäs sitä bloggaajan tavallista arkea :-) ja kyllä se raakasuklaapostauskin olisi avosylin ainakin täällä otettu vastaan!

Kaisa Merelä
The Good Morning

Kiva kuulla :) Ehkä näitä tulee jatkossa sit lisääkin... ehkä ;) Katsotaan suklaajuttuja!

noora (Ei varmistettu)

Tästä postauksesta tuli jotenkin hyvä mieli!

Kaisa Merelä
The Good Morning

Oooo! <3

Laura (Ei varmistettu)

Ihan mahtavaa että sun blogi on olemassa, oot todella inspiroiva ihminen Kaisa :) Jatka samaa rataa, tän blogin lukeminen antaa aina energiaa kun sitä eniten kaipaa!
PS. Juuri sopiva postaus tämäkin!

Iisa (Ei varmistettu)

Samaa mieltä täällä! Ja osaat kirjoittaa niin mukaansatempaavasti aiheesta kun aiheesta. :)

Kaisa Merelä
The Good Morning

Olette ihania. <3 Kiitos!!! :)

Jenny (Ei varmistettu)

Hei Kaisa! Mulla tuli huippu postaus idea mieleen! Nyt kun vuodenvaihteen jälkeen rupeaa kirjoitukset lähestymään niin olisi huippua että tekisit vinkki postauksen!! Vinkkejä miten keskityt ja keskität motivaation opiskeluun! Miten välillä on pakko luopua jostain kivasta opiskelun takia! Opiskelutekniikoista!! Ja jotain inspistä niille joiden kirjoitukset ja ehkä koko lukio meni penkin alle ja nyt kirjoittaa uudelleen korottaakseen arvosanoja!

Jotain apua lukuaikataulun tekemiselle ja siinä pysymiselle!!

Kiitän etukäteen :)

Kaisa Merelä
The Good Morning

Hei, kiitti vinkistä!! Kattellaan todellakin tätä :)

Rosannan elämää

MOikka! Löysin sun blogin tuon kamerakilpailun kautta ja ihastuin heti :) Pelkästään jo tämä ensimmäinen postaus minkä sulta luin oli aivan koukuttava enkä voinut pitää yhtään taukoa vaikka mulle yritettiin taustalla samalla puhua jotain! Ehdottomasti alan lukemaan lisää sinun juttuja, teksti ei ollut yhtään liian pitkä vaan sopiva :) Kamera tuntuu ihan huipulta ja niin sinäkin!

Kaisa Merelä
The Good Morning

Vau, mahtava kommentti! Kiitos paljon! :) Toivottavasti susta kuoriutuu mun uusi lukija ;) <3

Sarah Grünn

Postaus ei ollut ollenkaan liian pitkä! Tämän pituisissa teksteissä ymmärtää paremmin miten toisen ajatus kulkee ja kuinka se ponnahtaa asiasta toiseen noin vain. Koska kyseessä ei ollut "erityinen" päivä, jäi sijaa ajatuksille :) Otan ehdottomasti käyttöön myös mainitsemasi aamusivut, kuulosti toimivalta idealta :)

Kaisa Merelä
The Good Morning

Ihanaa, mahtava kuulla! :) Kiitos!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.