Pari joululahjaideaa

The Good Morning

Voi joulu, joulu, joulu miten nopeasti tuletkaan! Viikon päästä jo? Rehellisyyden nimissä: en ole ostanut vielä lahjan lahjaa. No niin, nyt se on sanottu ja jokainen läheiseni, joka tämän lukee, voi laskea odotuksiaan aatolle.

Kaisa, otetaanpa 1.12. julkaistusta postauksesta tähän lainaus:

"(Joulukuussa:) – Aion keksiä killerijoululahjat läheisilleni. (Tässä vaiheessa kuuta sanon aina näin, kunnes paniikkishoppailen turhaa krääsää 21. joulukuuta)"

Katsos, tietää jopa itse jokavuotuisen käyttäytymismallinsa, muttei silti tee asialle mitään. Tosi tylsä läheinen!

Onko muita Minna Myöhäsiä? Toisaalta, nyt on vasta 17. päivä, joten mahdollisuutemme ovat vielä auki.

Tiedättekö, tilasin ameriikoista vaatteita yli kuukausi sitten. Maksoin parikymmentä dollaria ylimääräistä, että saisin pikalähetyksellä vaatteeni noin 5 arkipäivässä, jotta ehtisin pukea mustat ylipolven buutsit Kaisambulan avajaisten jatkobileisiin. No, vaatteet saapuivatkin lopulta kuukauden kuluttua tilaamisesta, eli money well spent.

Onneksi Suomen sisäisissä lähetyksissä nettitilaukset toimivat niin paljon nopeammin, ja siksi lahjoja ehtii vielä hankkimaan koto-Suomesta ilman paniikkipyörimistä kaupungilla. Ihan vaan kotisohvalla istuen ja glögiä siemaillen.

Tässä pari tärppiä meikäläisen suosikkiverkkokaupasta, Puhdistamolta tietenkin!

Puhdistamon havupuu-uutejuoma

En tiedä miksi kukaan antaisi toiselle joululahjaksi havupuu-uutejuomaamutta toisaalta en keksi, miksi kukaan olisi antamatta! Otan juoman lahjavinkkien yhteydessä esille siksi, että tilasin tätä metsän, Suomen ja saunan makuista juomaa hetki sitten ensimmäistä kertaa, ja oh boy. Rakastuin niin kovaa, että ajattelin jopa vaihtaa kaukorakkauteni kookosveden tähän suomalaiseen ihmejuomaan. Tai ainakin ottaa rinnalle hyväksi kaveriksi.

Havupuu-uutejuomasta liikkuu paljon huhuja pitkin intterwebsiä. Joku on parantunut syövästäkin sen avulla. Sen sijaan, että tekisin tutkimusta sen terveellisyydestä, ja eksyisin lopulta lääketeollisuuden propagandasivuille, diggailen perusloogisesta ajattelusta:

Metsä ja luonto on ehkä viisain, alkuperäisin ja terveellisin asia, mitä pallollamme on. Jo 20 minuuttia puiden siimeksessä oleilua tekee kehossamme merkittäviä fysiologisia muutoksia. Metsä parantaa, oikeasti. Tästä johdettuna ajatus siitä, että voisin juoda metsää päivittäin, tuntuu melkeinpä salaisuudelta, jota ei kannata kaikille huudella. No, minä huutelen, koska haluan teille hyvää, senkin rakkauspakkaukset. Silläkin uhalla että seuraavat 5 kuukautta havupuu-uutejuoma on loppu Puhdistamon verkkokaupasta ja jään nuolemaan näppejäni Mustikkamaalle. Muistattehan, että "rakkaus" -koodilla tämäkin tuote on sen 15% mukavampi joulusta kärsivälle lompakollenne.

Huom! Erittäin hyvä lahja myös itselle.

Smoothie-mixit

Terveemmän elämän uudenvuodenlupaajan starttia voi omalta osaltaan tukea antamalla hänelle lahjaksi raikas smoothiemix! Se on ihana kaivaa esiin, kun joulusta on päästy yli ja kaikki tuore maistuu taas houkuttelevalta. Makuvaihtoehtojakin löytyy yhteensä neljä!

Onko läheisesi...

... Herkuttelija? Puhdistamon suklaasmoothie on sekoitus raakakaakaota, paahdettua kaakaota, riisiproteiinia, carobia, macaa ja mct:tä. Nam! Pyöräytä banaanien ja kookosmaidon kanssa sekaisin ja nautiskele terveestä elämästä.

...  Aurinkoon kaipaava? Puhdistamon energiasmoothie on oma lempparini! Se on ihanan kirpsakka sekoitus kurkumaa, tyrniä, ruusunmarjaa, porkkanaa, mangoa ja macaa. Ahh, mikä etelänloma suussa! Tämäkin itseasiassa toimii kookosmaidon ja banaanin kanssa blenderissä pyöräytettynä.

... Suomen luontoa rakastava? Puhdistamon marjasmoothie on jokaisen mättäällä viihtyvän tai ainakin marjastusreissun antimista nauttivan tyypin go-to. Jos kesän sadosta ei ole pakastimessa enää mitään jäljellä, kuivattujen marjojen jauhe toimii hyvänä korvikkeena! Laita banaanin ja avocadon kanssa blenderissä sekaisin.

... Menestyjä? Puhdistamon vihersmoothie tuo tehokkuutta ja lisäenergiaa menevän arkeen. Se tasapainottaa, ravitsee ja piristää niin kehoa kuin mieltä. Tällä lähtee päivä käyntiin oikealla meiningillä. Yhdistele blenderissä vihreisiin kasviksiin, avocadoon ja lisää vaikkapa vihreä omena tuomaan kirpeää makeutta.

Puhdistamon verkkokaupasta löytyy toki kaikkea muutakin kivaa. Ja koodilla "rakkaus" tuttuun tapaan -15% alennusta. <3

Pari joulua takaperin ilahdutin muuten perhettäni näillä smoothiepakkauksilla. Isä sai vihersmoothien, äiti marjasmoothien ja isosisko suklaasmoothien. Meni aika hyvin itseasiassa yhteen tämän postauksen luonnekuvaustenkin kanssa.

Onnekasta lahjojen metsästystä!

Kommentit

Anna (Ei varmistettu)

" Sen sijaan, että tekisin tutkimusta sen terveellisyydestä, ja eksyisin lopulta lääketeollisuuden propagandasivuille, diggailen perusloogisesta ajattelusta:
Metsä ja luonto on ehkä viisain, alkuperäisin ja terveellisin asia, mitä pallollamme on. Jo 20 minuuttia puiden siimeksessä oleilua tekee kehossamme merkittäviä fysiologisia muutoksia. Metsä parantaa, oikeasti. Tästä johdettuna ajatus siitä, että voisin juoda metsää päivittäin, tuntuu melkeinpä salaisuudelta, jota ei kannata kaikille huudella. No, minä huutelen, koska haluan teille hyvää, senkin rakkauspakkaukset. Silläkin uhalla että seuraavat 5 kuukautta havupuu-uutejuoma on loppu Puhdistamon verkkokaupasta ja jään nuolemaan näppejäni Mustikkamaalle. Muistattehan, että “rakkaus” -koodilla tämäkin tuote on sen 15% mukavampi joulusta kärsivälle lompakollenne."

Nyt tää kyllä särähti omaan korvaan ihan hemmetin paljon. Tutkimuksellahan juuri nimen omaan voidaan todistaa tuotteen toimivuus! Ja ei utkimuksia lukemalla päädy lääketeollisuuden propagandasivuille, varsinkaan jos luet tutkimuksia luotettavasta lähteestä. Sen sijaan saa tieteellistä todistusta jonkin tuotteen hyödyistä (tai vaihtoehtoisesti siitä, että tutkimuksilla ei ole pystytty todistamaan siitä olevan hyötyä). Mä olen seurannut sua jo monen monta vuotta, ihan sieltä leipuri-Kaisan ajoista asti, mutta tästä nykymeinigistä en kyllä tykkää yhtään :-( Ymmärrän että tykkäät luonnontuotteista ja niin tykkään minäkin, mutta ei niihinkään pidä sokeasti uskoa. Peruslooginen ajattelu ei toimi tällaisissa tilanteissa; et voi sanoa jonkun tuotteen toimivan vain, koska "no ajattelin ihan loogisesti niin kyllä se toimii". Se ei vaan mene niin. Ja vieläpä kuulostaa todella naurettavalta, varsinkin yhdistettynä siihen, että teet Puhdistamon kanssa yhteistyötä. En sano etteikö esimerkiksi juuri havupuu-uutejuoma toimisi (kiinnostuneena etsin siihen liittyen muutaman tutkimuksen eläimillä, joissa näkyy mielenkiintoisia tuloksia), mutta jos aiot markkinoida sitä lukijoillesi, tuo esiin edes oikeita faktoja "perusloogisuuden" sijaan :-(

Tässä hyvä linkki niiden tieteellisten todisteiden hakuun: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ :-)

Sara (Ei varmistettu)

Nyt oli todella hyvä kommentti! Ihan samanlai tämä on sitä puhdistamon propagandaa, vieläpä ilman oikeita tutkimuksia. Sitä propagandaa löytyy heidän mainostamiltaan sivuilta ja kaikki vain siksi, että firma tuottaisi enemmän.

Kaisa Merelä
The Good Morning

Moikka Sara! Totta. Jokaisen firman myyntiargumentit voi tietenkin ottaa propagandana, varsinkin mikäli ne ovat levinneet yleiseksi ilmiöksi. Eli että myös muut samantyyppiset firmat käyttävät samoja argumentteja = syntyy olettamus/illuusio/"uskototuus" siitä, että tämä tuote varmaan siis tekee tämän. Samaa on käytetty mm. maidon ja jopa timanttien markkinoinnissa.

Propagandaan vielä sellainen, että siinä on ero, mikä on esim. valtion toimesta harjoittamaa propagandaa ja mikä yksittäisen yrityksen "propagandaa" tai myyntiä tai miksikä sitä nyt haluaakaan kutsua. Valtio tai yhteiskunta toimii silloin, kun ihmiset ovat tottelevaisia, rauhallisia ja uskovasisia (valtioon). Se on hyvä muistaa.

No, sillä ei sinänsä ole väliä minulle, että "kuka on oikeassa", mikä on valtion agenda ja kuka maksoi kenen tutkimukset. Pienenä ihmisenä koen ainoaksi mahdollisuudekseni kokeilla itse, tunnustella, testailla ja päätellä mikä toimii juuri minulle. Se ei välttämättä toimi muille, mutta mielelläni vinkkaan löydöksistäni, jos joku muukin voisi niistä hyötyä. :)

Kaisa Merelä
The Good Morning

Moikka Anna! Kiitos kommentista, asiaa puhut :) Tämä dilemma on mietityttänyt minua jo pidemmän aikaa. Haluan kirjoittaa teille tuotteista, joista itse diggaan (olipa nyt vaikka sitten yhteistyö kyseessä tai ei), mutta se, mistä en pidä, on tuotteiden perustelu tieteen avulla, sillä en itse elä niin. Haluan olla rehellinen ja kirjoittaa siitä, mitä oikeasti ajattelen, ja oikeasti en ajattele esim. havupuu-uutejuomaa ostaessani, että haluaisin lukea hirveästi ensin tutkimuksia siitä. En vain ole sellainen. Tuntuu muutenkin, että holistinen/luonnollinen/ruoka on lääke -tyyppinen ajattelu on vielä suurilta osin taistelua tiedettä vastaan, vaikkei sen tarvitsisi! Tiede voi kulkea käsikädessä luonnon kanssa. On hyvä tietää myös, että monia tutkimuksia myös on rahoittamassa lääkefirmat :) Esim. tuo tekstissä mainittu syöpä on niin helkkarin iso bisnes, ettei siitä oikein osaa tällainen tavis sanoa mitään.

No, long story short, sen sijaan, että uskoisin kaikkea (tai mitään?) mitä "ylhäältä päin" sanotaan, diggailen kuunnella nykyisin omaa kehoani :) Ja se ainakin tuntuu tykkäävän tuosta havupuu-uutejuomasta!

PS. Uskon, että jonain päivänä pystyn lähes kaikkiin väitteisiini linkkaamaan hyvin valideja tutkimuksia! Tiede ei vain ole siellä ihan vielä ;)

Anna (Ei varmistettu)

"No, long story short, sen sijaan, että uskoisin kaikkea (tai mitään?) mitä “ylhäältä päin” sanotaan, diggailen kuunnella nykyisin omaa kehoani Ja se ainakin tuntuu tykkäävän tuosta havupuu-uutejuomasta!"

Ymmärrän kantasi, mutta sinä kuitenkin myös teet yhteistyötä Puhdistamon kanssa ja sinun avullasi he saavat tuottoja, omaa hyötyäsi unohtamatta. On tosi kyseenalaista mainostaa tuotetta seuraajille ja vielä todeta, ettei halua edes lukea tutkimuksia sen terveellisyydestä! En tiedä mikä Puhdistamon linja tämän kanssa on, mutta ei tämä hyvää kuvaa Puhdistamostakaan anna, jos heille on ok että mainostat tuotteita jotka ovat "loogisesti hyviä". Lisäksi harhaanjohtava mainostaminen on lainvastaista (vaikka et nyt itse suoraan sanonutkaan, että havupuu-uutteella syöpä paranisi).

Haluan vielä tarkentaa että mä olen itsekin luonnontuotteiden ystävä niin ruuassa kuin kosmetiikassakin, mutta tällä hetkellä luonnontuotteet sun muu on IN ja oiva keino tahkoa rahaa. Markkinoilla on paljon luonnontuotteita joilla oikeasti on ihan huikeita vaikutuksia ihmiskehoon, mutta ei ole fine mainostaa ja tehdä yhteistyötä firman kanssa ilman, että pystyy esittämään tuotteet lukijoilleen faktojen nojassa. Niin kuin sanoin, superfoodeilla sun muilla on helppo tehdä rahaa, joten vähintä mitä niiden mainostaja voi tehdä, on lyödä faktoja pöytään miksi tämä tuote on hyvä ja miksi juuri sinun kannattaisi lisätä se ruokavalioosi. Ja riittävä perustelu ei ole se että "metsä parantaa, oikeasti" :) Ja vielä mitä tuohon tutkimusten linkkaamiseen väitteiden tueksi tulee, todella monesta superfoodista löytyy tieteellisiä tutkimuksia niiden hyödyn tukemiseksi. Kaikesta ei ole näyttöä, mutta niinhän se tieteessä meneekin. Ei kaikkea pystytä todistamaan toimivaksi tai sitä ei ole vielä tutkittu. Ja joo, joitain tutkimuksia myös rahoittaa lääkefirmat mutta läheskään kaikkia ei (ja lääkefirmojen rahoittamiin tutkimuksiin on toki fiksua suhtautua vähän varauksella ja lukea lisää aiheesta muista tutkimuksista). Siksi tuo argumentti on vähän hölmö, varsinkin kun puhutaan luonnontuotteista jotka eivät ole lääkefirmojen kehittämiä/myymiä.

Kaisa Merelä
The Good Morning

Moikka Anna! Jep, monista ns. superfoodeista on tehty jo onnistuneita tutkimuksia ja tieto niiden terveellisyydestä alkaa muodostua ns. faktaksi myös tähän moderniin maailmaan. Useimmat superfoodeistahan ovat olleet aikoja sitten ihan perus luonnonlääkintää, eikä kukaan ole epäillyt niiden tehoa, vaikkei tutkimuksia vielä silloin tehtykään. ;) Ja mitä bloggaajan velvollisuuksiin tulee, olen "yksityishenkilö" ja tämä on henkilökohtainen blogini, joten siltä osin voin sanoa tykkääväni tuotteesta x vain koska tykkään siitä. Se, onko se kovin uskottavaa, lukijoita palvelevaa tai ammattitaitoista on tietenkin asia erikseen. Ihanaa joulua! <3

Bloggaajilla on velvollisuudet (Ei varmistettu)

"Ja mitä bloggaajan velvollisuuksiin tulee, olen “yksityishenkilö” ja tämä on henkilökohtainen blogini, joten siltä osin voin sanoa tykkääväni tuotteesta x vain koska tykkään siitä."

Jos teet bloggaajana yhteistyötä/ sponsorointia jonkun firman kanssa tai saat tuotteita ilmaiseksi niin on sinun se kirjoitettava. Onhan se päivän selvää, että kirjoitat Puhdistamon tuotteista (pelkkää hyvää) vain koska saat siitä rahaa/ tuotteita ilmaiseksi. ;)

Kuluttajansuojalain 2 luvun 4 §:n mukaan markkinoinnista on käytävä selkeästi ilmi sen kaupallinen tarkoitus sekä se, kenen lukuun markkinoidaan. (https://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-julkaisut/julkaisut/kuluttaja-asiamiehen-linjaukset/aihekohtaiset/mainonnan-tunnistettavuus-blogeissa/)

Kaisa Merelä
The Good Morning

Moikka! Tuo on ihan totta. Tästä ja osasta muistakin postauksista on puuttunut maininta, että tuotteet saatu Puhdistamolta! Täytyy jatkossa laittaa! :)

Ja tuo mitä Puhdistamon tuotteista puhumiseen tulee, niin valitsen hyvin tarkasti yhteistyökumppanini, ja teen lähtökohtaisesti yhteistyötä vain niiden yritysten kanssa, joiden tuotteista minulla on positiivista sanottavaa. :) Tottakai jos vastaani tulee tuote, josta en pidä tai jossa on jokin "vika", voin myös kertoa sen. En koe, että se vähentää kauttani tullutta myyntiä firmalle x tai pilaa tämän mainetta, vaan ehkä jopa lisää myyntiä, sillä se lisää minun mielipiteeni uskottavuutta? :)

Ihanaa joulua!

Emma (Ei varmistettu)

"Tuntuu muutenkin, että holistinen/luonnollinen/ruoka on lääke -tyyppinen ajattelu on vielä suurilta osin taistelua tiedettä vastaan, vaikkei sen tarvitsisi! Tiede voi kulkea käsikädessä luonnon kanssa. "

Miten itse ehkäiset tätä "taistelua" ? Tekstisi ja kommenttiesi perusteella kaivat kuilua entisestään. Viitaten Annan kanssa käymääsi keskusteluun. Jos ei halua pelkästään tutkimustulosten esittelyyn lähteä, hyvä kombo voisi olla muutama hyvä tutkimus + sinun käyttökokemuksesi. Olivatpa ne sitten eri- tai samansuuntaisia.

Mukavaa joulunaikaa!

Kaisa Merelä
The Good Morning

Moikka Emma! Kiitos ehdotuksestasi. :) Olen kuitenkin tietoisesti valinnut blogissani linjan olla esittelemättä/linkkailematta tutkimuksia. Tiedän, että jotkut ravinnosta bloggaajat linkkailevat tutkimuksia aina jonkin väitteen laukoessa, mutta tykkään pitää omani kevyempänä lifestyleblogina, jossa puhun omista mielipiteistäni ja kokemuksistani. :) Ihanaa joulua myös sinulle!

Pääsky (Ei varmistettu)

Olisi hyvän maun mukaista, läpinäkyvää bloggausta kertoa, että affiliate-koodit tuovat bloggaajalle tuloa.

Kaisa Merelä
The Good Morning

Kiitos! Koitan keksiä tähän jonkin rutiinin, jota alan käyttämään, jotta asia on selkeästi merkattu. Ehkä alan käyttämään vain sanaa affiliate-koodi? Olisikohan se tarpeeksi selkeä? :) Ihanaa joulua!

Maija (Ei varmistettu)

Moikka, oon lukenut sun blogia alkuajoista lähtien ja blogis oli yksi mun lemppareita, jonka luin aina kun uusi postaus tuli. Nyt sun blogi on muuttunut puhtaasti Puhdistamon mainosalustaksi, enkä enää saa sen lukemisesta mitään irti. En kiellä ettet itse tykkäisi tuotteista, mutta tämäkin postaus sisältää joululahjaideoita pelkästään Puhdistamolta. Olisi kiva kuulla mitkä on SUN joulahjaideoita, ei puhdistamon. Mukavaa joulunodotusta. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.