Pariisi - silmänruokaa kaikkialla

The Good Morning

Viimeinen Pariisi-aiheinen postaus on käsillä. Kuten aiemmin mainittu, pääsin Tjäreborgin ja Indiedaysin kampanjan tiimoilta käymään Pariisissa kuluneella viikolla.

Pariisissa on aika inspiroivaa shoppailla, kun kaduilla on aina käynnissä muotinäytös. Sekä paikallisille, että Pariisissa vieraileville turisteille tuntuu olevan itsestäänselvyys näyttää tyylikkäältä. Olisin voinut seistä kadun kulmassa kokonaisen päivän kuvailemassa ohikävelevien ihmisten tyylejä. Ja aww'ittelemassa rakastavaisille.

Pariisissa kauneusihanteet otetaan kirjaimellisesti.

Eipä paikallisessa poliisissakaan varsinaisesti vikaa ole. Olisittepa nähnyt meikäläisen, kun kolme isoa poliisiautoa pysäytti liikenteen ja poliisit tulvivat univormuineen autoista ulos jututtamaan jotain mopoilijaa, joka taisi olla kaatunut aiemmin. Se, miksi poliiseja tarvittiin toistakymmentä, oli täysin toissijainen tieto. Nimittäin... Kamera! Kamera! Missä se kamera on? Miksei näy? Ääh, linssinsuojus! Noniin, tarkenna nyt. Jes, just noin! Jopa Ranskan poliisien asussa on otettu tyylikkyysaspekti huomioon. Miksei suomalaispoliiseilla ole noita hienoja lakkeja?

Teimme Mintun kanssa shoppailun suhteen täsmäiskun Rue de Rivolille ja sen läheisyyteen. Sieltä löytyi mm. Zara, American Apparel, Pimkie, perus h&m:t, Bershka, jne. Olisi ollut ihana discoverata paikallisia suunnitelijoita ja heidän putiikkejaan, mutta valitettavasti vastaan tuli taas ajankäytölliset esteet. Ehkä sitten ensi kerralla!

Oletteko muuten huomanneet kuvien laadussa eroa? Sain juuri ennen matkaa uuden kameran, Olympus PEN E-PL7. Näköjään tällaisen "en tykkää ottaa kuvia, haluan vain kirjoittaa" -bloggaajankin saa käännytettyä valokuvaajaksi helkkarin hyvällä kameralla. Vielä kun oppisi muokkaamaan niitä hyviä kuvia..

Muistakaa käydä osallistumassa siihen Tjäreborgin matkalahjakortin arvontaan täällä, ja mikäli Pariisista tuli hyviä matkakertomuksia mieleen, ne voi käydä naputtelemassa tänne.

Alkaneella viikolla taas uudet kujeet. Koitetaan pysyä pirteinä!

Kommentit

Niina (Ei varmistettu)

Kuvanmuokkausta kannattaa kokeilla ensin pixlr.com sivustolla, suosittelen! Tollas expressillä saa tutustuttua helposti ja nopeesti kuvanmuokkauksen ihmemaahan :)

Kaisa Merelä
The Good Morning

Ai, kiitoksia!! :) Pitää kokeilla!

Meri (Ei varmistettu)

Vitsit mikä matkakuume tuli näiden Pariisi -postauksien myötä! Niin mukavaa luettavaa ja ihania kuvia :--)!

Kyllä poliiseilla Suomessakin on mahdollisuus käyttää noita lakkeja, joita suikiksikin kutsutaan ;--D. Yleensä se lippis vaan on paljon yleisempi, kaipa täällä vähän karsastetaan suikkien käyttöä sitten, harmi!

Rudi (Ei varmistettu) http://tunnetaifuuni.blogspot.fi/

No ei kyllä matkakuume yhtään helpottanut näitä Pariisi aiheisia postauksia lukiessa. Pariisi on mun kaupunkien top-femmassa, joihin pitää päästä joskus tulevaisuudessa matkustamaan.

Sellainen kysymys, että puhuuko teistä kumpikaan ranskankieltä ollenkaan? Jos ei, niin miten hyvin pärjäsitte pelkällä englanninkielellä?

lena / london and beyond (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/lena

Ma eksyn kerta toisensa jalkeen tanne naita Pariisi-juttuja lukemaan. Tosi kivoja kuvia olet ottanut, mun suosikkeja on kylla nuo komeat pariisilaiset poliisit. ;)

Pinjafin

Oi että..oma pariisi kuume vain kasvaa! Kaksi vuotta sitten olin juuri tällä syyslomaviikolla tutkailemassa pariisin katuja, ja voin sanoa vain että koska pääsee takaisin... Kirjoitit itsekin kuinka Lontoo vie jokaisesta kaupungista, ja olen edelleen tätä mieltä vaikka pari kertaa on tullut jenkeissäkin pyörähdettyä. Euroopan kaupungeissa vain on sitä jotain! <3 Ehkä pitäisi hieman tasoittaa Lontoo-Pariisi akselia ja lentää Pariisiin ensikesänä ihanan poikaystävän kanssa, nim. kolmesti Lontoossa, kerran Pariisissa.. :-D

Caz (Ei varmistettu)

Hyvä on tuo poliisin peba!! Mama gillar!! ;))

Matkailija (Ei varmistettu)

Pariisi on kyllä siitä hyvä paikka, että kaikki kuuluisimmat nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä. 4 tunnissa ehtii kaikki nähdä ulkoa. Ja shoppailupaikkoja on rajattomasti! Täytyy vain hetki kuluttaa aikaa että löytää omalle hintatasolle sopivan liikkeen.

Itse menin metrolla Boulevard Haussmannille ja sieltä löytyi ihan perus H&M liikettä, mutta lisäksi pidin Galleries Lafaytte:stä (himpun verran tyyriimpi liike). Ihan kohtalaisesti pärjäsi englanninkielen taidolla ja käsimerkeillä, mutta monet ranskalaiset katsoivat kieroon eivätkä puhuneet laisinkaan englantia. Joko eivät osanneet tai tahtoneet, mutta outoa käytöstä varsinkin myyjiltä noinkin kansainvälisessä turistikaupungissa.

Mitä tuohon poliisin kuvaan tulee, niin suurimmassa osassa maissa on poliisien ja sotilaiden kuvaaminen kielletty.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.