Paris

The Good Morning

Olen mukana Indiedaysin ja Tjäreborgin kampanjassa, jonka tiimoilta minut on lähetetty Mintun kanssa tutustumaan ihanaan Pariisiin. Olen halunnut mennä Pariisiin siitä lähtien, kun Sex and the Cityn viimeisissä jaksoissa Carrie päätyy Pariisiin särkemään sydämensä - ja myös lopulta korjaamaan sen, kun Mr. Big ryntää paikalle juuri kun Carrie noukkii hajonneen sydämensä palasia hotellin respan lattialta. Ever since...

Täällä sitä ollaan kaupunkilomalla! Kaikista ihanista pikkukahviloista huolimatta kirjoittelemme tällä hetkellä Starbucksissa. Syy on yksinkertainen: suloisen romanttisilla leivoskahviloilla ei usein ole Wi-Fiä. Teemme kuitenkin mielummin duunia kaupungin vilinässä kuin hotellihuoneella, joten ketjukahvilat olkoot pelastuksemme. Onneksi kyseessä on kuitenkin Pariisin Starbucks, eli playlistillä on vain klassisia viulukonserttoja. Odottelenkin tässä milloin Chopinin tuotanto alkaa soimaan.

Pariisi on ihana. Kiitos kaikista vinkeistä! Olemme toteuttaneet niistä ainakin jo kolme. Eilen Iltasalla kävimme mm. tsekkaamassa Eiffel-tornin ja söimme nutella crepesit jonka jälkeen illallistimme pinkissä ravintolassa. Onneksi aikuisena voi syödä jälkkärin ennen pääruokaa. Osuimme Eiffel-tornille, kun oli vielä valoisaa, mutta pian ilta pimeni silmissä ja pääsimme näkemään tornin valoshown. Mitä pimeämpää tuli, sen kultaisempana torni säihkyi. Niin paljon mahtavampi nähtävyys kuin kuvissa!

Päivällä puolestaan kävimme Place Charles de Gaulle -aukion Riemukaarella, jonka nimi tuli selväksi hyvin pian. Sen luona on nimittäin aika riemukas fiilis. Johtui se sitten valkoisilla viivoilla rajatusta riemuselfie-alueesta joka oli keskellä isoa autotietä, tai siitä että ihmiset todella jonottivat alueen päätyyn päästäkseen ottamaan kuvaa kaaren kanssa, meidät kaari sai hilpeiksi adrenaliinista. Ja kaikki ne japanilaiset ja niiden kamerat asennettuina selfie-keppien päähän!

Ruoka on ollut tajuttoman hyvää. Ei ole tullut vastaan vielä yhtäkään pettymystä. Joka paikassa tuputetaan leipää. Kerrankin on "pakko" syödä vaaleaa leipää, haha! Teimme jo lentokoneessa sovinnon, että tällä matkalla on erittäin salittua vetää hiilariöverit. Maassa maan tavalla! Ranskassa osataan kyllä herkuttelu. Olemme aika hauska kaksikko. Kummallakaan ei ole sen pahemmin suuntavaistoa kuin kartanlukutaitoakaan. Onneksi ei myöskään ole to do-listaa tai aikatauluja, joten intuition johdattelemana on aika hyvä tallata.

Tänään puolestaan menimme Jardin du Luxembourgiin - ehkä romanttisimpaan puistoon jota olen koskaan kokenut. Puisto oli niin kaunis, että oli siinä ja siinä kokiko sen hurmaavana vai tuliko siellä jopa hieman hopeless romantic olo. Aurinko, vesiputoukset, leijailevat lehdet, pariskunnat. Todella ajatuksia herättävä puisto. Ihana detaljee oli myös puistoa ympäri kiertävät lenkkeilijät, joita oli todella paljon. Ei paha ympäristö iltapäivähölkälle!

Näin käy kun häärimme annostemme ympärillä ottaen ruokakuvia, kunnes tarjoilija tarjoutuu ottamaan meistä kuvaa julistaen "beautiful, beautiful!" ranskalaisella aksentillaan. Silmissämme siinti ajatus kuvasta, jossa näkyy sekä me että herkulliset annoksemme, mutta lopputulos taitaakin päätyä kategoriaan "muistokuvat". Hieno trenssi rouvalla, tosin.

Meidän vinkeistä kootun Pariisin matkaoppaan voit kurkata täältä!

Jos ja kun viimeistään nyt iski matkakuume, niin kannattaa käydä osallistumassa Tjäreborgin 200 euron lahjakortin arvontaan täällä! Palataan pian uusin kuvin & kertomuksin!

Kommentit

Miiiina (Ei varmistettu)

Ai ai, onkos sulla rööki kädessä? ;)
Smoking is not cool

Kaisa Merelä
The Good Morning

When in Paris, do as the Parisians do ;)

Pia (Ei varmistettu)

";)".....
Kaks sanaa
Not. Cool.
Jos luulit muuttuvasi jotenki siistiksi urbaaniksi kaupunkinaiseksi niin pahasti meni pieleen. Polttaminen on jokaisen oma asia mutta tollanen close - up sensuellista tupakanpoltosta champ elyseellä (meni päin peetä tiiän) on vaan säälittävää huomionhakua

Jyyli
Spice 'n' Shine

Onhan tupakointi ihan älyttömän huono tapa, hajut ja kaikki, mutta yksi lady tupakka kerran vuodessa ei tapa eikä haittaa ketään...

Ja tuosta "säälittävästä huomionhausta" on kaikilla ihan omat mielipiteensä, ethän siis puhu faktoina! Omasta mielestäni savuke valokuvassa tekee jostain syystä kiehtovan mystisen vaikutelman - ei tahdonalaisesti, vaan mun mielessä, alitajuisesti.

Tulin itseasiassa lukeen nää kommentit just sen takia et mietin, paljonko paskaa Kaisa saa niskaansa yhden tupakkakuvan takia :D Ehkä Kaisa halus tuolla kuvallaan viestiä sitä fiilistä, mikä Pariisista syntyi.

Herätys hei nyt, säälittävää on mun mielestä aikuisen ihmisen laillisten nautinto/päihdeaineiden satunnaisen käytön moralisointi...

Riina (Ei varmistettu)

Voi ei ihanaa nutella crepait. Hmm. :,) voi kamala ko tuli tajuttoman ikävä tuonne onnen mekkaan. :3 pitäkää ihanaa. Odotan lisää postauksia.

eve (Ei varmistettu)

Kirjoitat hyvinvointiblogia, jolla on tajuton määrä lukijoita, paljon susta mallia ottavia nuoria. Blogisi myös ehdolla inspiroivimmaksi hyvinvointoblogiksi.

Eikö tällöin täältä voisi jättää röökikuvan pois? "Maassa maan tavalla" on kehno selitys kuvalle. Pitääkö suomessakin vetää maan tavan mukaisesti kaksin käsin kossua joka kerta, kun sitä on tarjolla?

En sano, että koska kirjoitat tätä blogia, et voisi polttaa tupakkaa kun niin mielesi tekee. Mutta oikeasti, tarvitseeko sitä kuvata tänne? Mitä oikein tavoittelet kuvalla? Onko mielestäsi terveytensä pilaamisessa jotain niin hienoa, että se pitää jakaa tuhansille ihmiselle? Vai onko tupakointi jotenkin vähemmän haitallista, kun sen tekee "as the Parisians do"?

Rakastan Pariisia ja avasin tämän postauksen innolla. Jouduin kuitenkin sulkemaan sen huomattavasti huonommalla mielellä.

tidii (Ei varmistettu)

sulje silmäsi jos et halua. Taiteilija sielu elää pariisissa ja taiteilija ottaa kuvia miten inspiraatiota saa! Ce la vie ja bon voyage Kaisa, ihanaa lomaa!

Kaisa Merelä
The Good Morning

Moikka! Kiitos palautteesta. Kyllä, kirjoitan hyvinvointiblogia, mutta blogini ei koskaan ole ollut faktapitoinen vaan ennen kaikkea lifestyleblogi, jonne kirjoitan omasta elämästäni juuri sellaisena kun se kussakin vaiheessa on.

Vaikka minulla on nuoria lukijoita, luulen jokaisen olevan niin fiksu etteivät he yhdistä tupakkaa terveellisiin elämäntapoihin vaan tässä tapauksessa ennen kaikkea fiilis/hassuttelu jutuksi, jota teen lomamatkallani.

Puhuit terveyden pilaamisesta. Olen käynyt läpi monta eri vaihetta oppiessani asioita hyvinvoinnista. Tällä hetkellä olen omakohtaisten kokemusteni perusteella sitä mieltä, ettei ole mitään varmempaa tapaa pilata terveyttään kuin stressata terveellisyydestä ja ottaa siitä uskonto. Järkyttyä muiden valinnoista, tuomita ja olla kapeakatseinen. Luulen että todellinen hyvinvointi saavutetaan kun lakataan miettimästä minkälainen kuuluisi olla ja nautitaan elämästä, hyvästä ravinnosta ja urheilusta.

Myönnän että savukekuva oli slightly provosoiva, mutta syy miksi nimenomaan halusin sen laittaa oli että haluan astua ulos tietystä kuplasta johon moni minut asettaa. Kyllä, halusin myös provosoida mutta ennen kaikkea kyseessä oli tyylikäs fiiliskuva, ei "pilaan terveyteni" statement.

Miksi tööki olisi yhtään pahempi kuin alkoholi tai roskaruoka? Mikään ei edistä fyysistä terveyttä, mutta kuuluu olennaisesti ihmisten käyttäytymiseen, rööki jopa kautta aikojen.

Tämä kuva ei ollut merkki siitä että olen aloittanut tupakoinnin. Se maistuu pahalle ja vaikeuttaa urheilua. Jätän sen muille. Mutta hei, chill out sometimes! :)

Kivaa syksyä! <3

anns (Ei varmistettu)

Ihania fiiliksiä ja kuvia! Lisää näitä. :) Ja hei jos haluaa valittaa yhdestä röökikuvasta sen epäterveellisyyden vuoksi, eikö myös jutussa esiintyvät kuvat, joissa syöt sokerisia herkkuja kuulu samaan kategoriaan. Miksi ne on ok, myös sokeri tekee huonoa ihmiselle.

Kaisa Merelä
The Good Morning

Mietin myös samaa. Asiat ei oo mustavalkoisia. Hyvinvointi tarkoittaa kaikille eri asioita. Oma tasapaino on löydettävä kaikkien "tee tätä älä tee tätä" - ohjeiden yltäkyllyydessä. Kiitos! :) Lisää on tulossa ;)

anna (Ei varmistettu)

Joo kyllä multakin meni tuon röökikuvan pointi ihan ohi, että miksi se piti tänne blogiin laittaa. Kyllä valitettavasti suurin osa nuorista ei osaa ajatella omilla aivoillaan vielä tossa vaiheessa, vaan mennään porukan/idolien mukana ja tehdään sitä mitä nekin tekee. En ymmärrä mitä hassuttelua on röökinpoltossa. Kyllä mun puolesta saisit polttaa mielin määrin, mutta just sen kuvan laittamista en ihan tajunnut vaan..

Kyllä mäkin olin kesällä Pariisissa, muttei tullut mieleenkään käydä ostamassa röökiä kiskalta sen kunniaksi.

Sun blogi on kyllä ihan mun lemppareita ja on varmasti tulevaisuudessakin! :) Pisti vaan niin pahasti silmään tuo..

Elsary (Ei varmistettu)

"valitettavasti suurin osa nuorista ei osaa ajatella omilla aivoillaan..."
Toi tuntuu pahalta.
Oon yksi Kaisan "nuorista lukijoista", joiden puolesta te tunnutte olevan niin huolissanne. Arvostan Kaisaa paljon, ja mun mielestäni The Good Morning on todella hieno blogi. Kaisa saa postata blogiinsa mitä haluaa.
Tämän sanottuani, myönnän etten itsekään kauheasti pitänyt "röökikuvasta" - suurimpana syynä kuitenkin se, etten itse pidä tupakasta, ja se aiheuttaa minulle päänsärkyä ja huonon olon. Minut on myös kasvatettu "tupakointia vastaan", ja olen ihan kiitollinen siitä.
Toistan itseäni: Kaisa saa postata blogissaan mitä haluaa. Jos hän haluaa postata taiteellisesti hienon kuvan, tehköön sen.
Pointtini (joka kylläkin lähti harhailemaan) oli se, että me nuoret osaamme ajatella itse. Jostain syystä aikuiset ajattelevat aina nuorten olevan ongelmallisia, aivottomia imbesillejä. Emme me ole. Meillä on mielipiteitä ja perusteluja. Me olemme kiinnostuneita asioista, ja niihin vaikuttamisesta. Me osaamme ajatella itse ja muodostaamielipiteemme itse.
Oletteko te aikuiset kaikki unohtaneet, millaista on olla nuori?

Hei HALOO?! Tää kommentti oli nyt ihan turha. En jaksa edes valistaa. Tuo yksi sosiaalinen kahvilatupakka, on TODELLAKIN paikallista, ja jos se sinua häiritsee, niin et taida tietää hyvinvoinnista yhtään mitään. nimim. hyvinvointi on myös mielensisäistä - sitä ei muutama tupakka pilaa!

Natalia (Ei varmistettu) http://idanatalias.blogspot.fi

Äh, haluun pariisiin takas NYT <3

auq (Ei varmistettu)

olet kaisa ihailtavan kypsä ja asiallinen kritiikin kuin kritiikin kohdatessa!

ihanaa loppulomaa teille<3 pariisi on takuulla upea.

Heippa, ja ihana röökikuva. Mä ainakin tykkäsin. Enkä polta! Noi naiselliset pariisitar-röökit on mahtavia :D Luo sitä paikallista tunnelmaa! Hei, jos viel ajattelitte käydä jossain parilla lasillisella tai syömässä jtn pientä, niin mun kavereilla on baari, joka on avattu noin vuosi sitten ja on aika kotoisa ja suosittu paikka! Nimi on LE CARLIE ja osoite on 177 Rue Saint-Martin, Les Hallesin lähellä, mutta lähimmäs pääsette, kun jäätte pois metroasemalla RAMBUTEAU (Metrolinja 11). Riippuen tietysti ketä on paikalla, siellä on yleensä mahtitunnelma ja hauskoja tyyppejä! Omistaja on nimeltään Charlie, ja ovat kavereineen 25-28 -vuotiaita :)

Ja sitten toinen asia mitä suosittelen, on jääminen pois random metropysäkeillä ihan vain jotta voi nähdä jtn ihan randomia... Myöskin yölliset kävelyt ympäri Pariisia ovat aivan mahtavia!!!!

Ines (Ei varmistettu) http://myrunwayoflife.blogspot.com

Ihania kuvia, huikee röökikuva -- vaikka en sitä kannatakkaan. Ja vaikka en röökaamista kannatakkaan niin silti poltan itsekin _joskus_. :-D Että niin. Kukin tyylillään! Ihana sinä ja ihana blogi! <3

Myrkytetty vastoin tahtoaan (Ei varmistettu)

Ai että tupakoimisesta on periaatteessa yhtä paljon haittaa terveydelle kuin sokerimättöjen ja pikaruokien ahmimisesta? Ehkä joo tälle asian harrastajalle, mutta entäs ulkopuoliset? Itse en tiedä mitään kuvottavampaa kuin röökiä vetävän ihmisen lähellä oleminen. Tosi kiva hei kävellä kadullakaan kun joku vetää muodikkaasti myrkkyä poskeensa ja posauttelee ne takana kipittävän naamaan. Ja koulussa ollessa tiesi tasan tarkkaan ketkä khuulit kimmat ja kollit on käyneet tauolla nurkan takana... mut hei tuohan se varmaan niille harrastajille jotain mielihyvää kun tietää että muutkin kärsii.

Oot puhunut tästä "kuuntele vartaloasi ja toimi sen mukaan". No totta kai kroppa huutaa sitä nikotiinia ja muuta paskaa jos sen on siihen opettanut. :D Eipä siinä taida enää mitkään hamput, macat ja muut, mitä "muodikkaat" ihmiset vetää, auttaa. Vai meneekö tämä samaan kastiin sen kanssa kun lihavat mäkkisafkaa rohmuavat syövät kerran kuukaudessa salaatin ja elävät ah-niin terveellisesti?

Ihan sama se kuitenkin on miten eletään, aikuisiahan tässä ollaan ja kuitenkin kuollaan, toiset vain enemmän muiden elämää pilanneina. Elämä kuitenkin eletään vain itseä varten ja minunkin mielestä toisten mielipiteistä ei pidä välittää, mitä se muille kuuluu kuinka elämänsä käyttää? Ei tänne muita miellyttämää ole tultu.

Alkoholin kittaamisesta en edes jaksa aloittaa, onhan se "sosiaalisesti" hyväksyttävämpää ja siitä ei mukamas ulkopuoliset kärsi. nimim. odotan naapurin pikku-perjantaibileitä, voi kumpa sekin kehittäisi itsellensä elämän.

Mielensäpahoittaja, kukkahattutäti, kalkkis, tylsä, ituhippi ja elämästä nauttimisesta ilmeisesti mitään tietämätön kuittaa ja syö toisenkin palasen pannukakkua ja katselee pupukuvia, olkoot ne minun röökini tälle päivää.

ps. ihania herkkukuvia ja joulureseptejä odotellessa.

Mellow (Ei varmistettu) http://peanutbutt.blogspot.fi/

Mietin vaan tuosta tupakasta.. Jotenkin et vaikuta siltä että polttaisit, edes joskus, mutta joo. Niin mäkin tein vielä viime vuonna ja se nolotti ja nolottaa edelleen. En tiiä oikein miksi, ei muiden tupakointi mua häiritse.. Mutta siis niin. Mitä itse ajattelet tupakoinnista? Enkä tarkoita nyt sellaista poliittista mielipidettä, vaan mitä oikeasti ajattelet?
Musta tuntuu, että tupakoinnin paras puoli näkyy aina vain elokuvissa, kirjossa ja valokuvissa. Sitten kun siihen lisää todellisuuden, eli hajun ja ääneen, niin siinä menee se taiteellisuus..
Mutta joo. Pariisi on kyllä kaunis kaupunki.
Pitäkää hauskaa!

Anniina (Ei varmistettu)

Täältäkin löytyy nipottava, tylsä ämmä joka vois hankkia elämän ku toisten röökaaminen niim kovasti vaivaa. Mutta täytyy kyllä sanoa että arvostus sua kohtaan laski ihan pohjamutiin. Kyllä se musta kertoo paljon ihmisestä, että pakko saada blogiin röökikuva koska "maassa maan tavalla" ja "sokerikin tappaa" ja mitäs muita argumentteja tuolla ylempänä nyt olikaan. Mun mielestä on mielen heikkoutta mennä tolleen massan mukana, et imetääs täs ny sätkää posket lommolla ku on nii siistii jee. Tuntuu, että deep down tää on iha bullshittii tää sun hyvinvointiluennointi, kun tupakkaa on pakko päästä vetämään, ja kaikki lucumahamppumacaprode -hifistelytki on vaa muodin mukana menemistä. Näköjään ei voi tietää, mikä täällä blogissa on aitoa.

Ja oikeastaan mua ei edes liikuttais vaikka polttaisit askin päivässä, mutta se että lisäät tilanteesta kuvan HYVINVOINTIblogiin on kyllä naurettavaa.

Anniina (Ei varmistettu)

Äh katkes ajatus näköjään tuossa keskipaikkeilla. Eli en siis tarkoita että siksi että poltat niin et olis kiinnostunut terveydestä, mutta kun moraali terveyteen liittyen on noin alhaalla, alkaa lukijaa mietityttää että ootko oikeasti tosissas näiden asioiden kanssa.

Siiri (Ei varmistettu)

Minä olen seuraillut blogiasi säännöllisesti, ja nyt on myös kommentoitava vaikka yleensä en juuri kommentteja laita. Olen vain mielenkiinnolla seurannut elämäntapa/hyvinvointi postauksiasi/mielipiteitäsi/kirjoituksiasi.

Minun täytyy yhtyä edellisiin kahteen kommentoijaan. Olen tosi pettynyt lukijana, sillä nythän tältä katosi pohja kokonaan. Hyvinvointi blogi, jossa terveelliset elämäntavat/reseptit/vinkit ja treenaaminen on ollut pääajatuksena. Ja yleinen hyvinvointi, olen ajatellut että aidosti ajattelet ja olet oman kehosi voinnista ja terveydestä kiinnostunut.

Tupakointi onkin sitten sellainen juttu, että sama se mitä macaa/prodee vetää suuhunsa. Keuhkot pilalle, eipä siinä sitten valiot/treenaamiset paljon auta.

:( itse en ainakaan enää aio seurata blogia, sillä tämä tuli tunne, että kirjoittaja ei oikeasti välitä lainkaan omasta hyvinvoinnistaan ja arvostaako lainkaan lukijoitaan.

Ulkomaan elävä (Ei varmistettu)

Aika mustavalkoista näyttäisi olevan monen moralisoijan ajattelu täällä kommenttiboxissa. Kun vähän kasvatte vielä tajuatte että elämä ei ole lainkaan mustavalkoista vaan siinä on mukana paljon myös harmaan sävyjä.

Hyvinvointi käsitteenä on aika kokonaisvaltainen juttu. Jos vetää salilla kuus päivää viikossa hampaat irvessä ja vetää vain vehnänohras-maca-spiruliina-chia-pirtelöitä päivästä toiseen koska niin kuuluu tehdä, elämästä tulee kontrolloitua suorittamista ja siitä katoaa kaikki ilo.

Välillä pitää rikkoa kaava, jotta voisi oikeasti hyvin ja että elämänilo ja jännitys ja uutuudenviehätys ja seikkailunhalu säilyvät. Kaikkea on hyvä kokeilla kohtuudella.

En ole mikään pro-tupakointi-tyyppi mutta ymmärrän että hyvään elämään kuuluu äärilaidat silloin tällöin ja niistä koostuu se ns. kultainen keskitie, josta taas vuorostaan koostuu hyvä elämä.

No kukin tyylillään. Mielestäni muiden valintoja moralisoidaan ihan liikaa. Itse en sitä tee koska minulle kuuluu vain itseni moralisointi.

Suomessa muuten poltetaan tänäpäivänä tosi vähän julkisesti, koska siitä on onnistuttu tekemään niin hävettävä tapa ihmisten mielissä. Sama Jenkeissä. Mutta menkäähän ihmiset vähän matkailemaan keskieurooppaan niin huomaatte että aikuiset ihmiset, miehet ja naiset vetävät kessua kadulla aivan rauhassa ilman häpeän häivääkään, esim. just Pariisissa, Berliinissä ja Espanja, Kreikka nyt on ihan oma lukunsa.

akkiiR (Ei varmistettu)

En jaksa jauhaa mitään Kaisan röökikuvasta mutta Ulkomaan elävän kommenttiin sanon sen verran, että totta puhut kun sanot että erityisesti keskieuroopassa (ikävä kyllä) tupakan poltto on ihan perus juttu. Olin kesällä vähän yli kuukauden reilireissulla pääasiassa entisen Jugoslavian maissa. Matkustettiin paljon junassa sekä yöllä että päivällä ja tällaiselle 90-luvun nuorelle oli shokki huomata kuinka PALJON ihmiset poltti. Myös junassa. Itse en muista

akkiiR (Ei varmistettu)

En jaksa jauhaa mitään Kaisan röökikuvasta mutta Ulkomaan elävän kommenttiin sanon sen verran, että totta puhut kun sanot että erityisesti keskieuroopassa (ikävä kyllä) tupakan poltto on ihan perus juttu. Olin kesällä vähän yli kuukauden reilireissulla pääasiassa entisen Jugoslavian maissa. Matkustettiin paljon junassa sekä yöllä että päivällä ja tällaiselle 90-luvun nuorelle oli shokki huomata kuinka PALJON ihmiset poltti. Myös junassa. Itse en juurikaan muista aikaa jolloin Suomessa tupakointi ravintoloissa, junissa jne oli vapaasti sallittu. Itse aiemmim tupakoin mutta nyt olen lopettanut, ja pikkusenkin jos joku vieressäni polttaa siirryn mieluusti hieman sivuummalle. Reissun aikana meinas itku tulla parikin kertaa juuri junassa kun jengi poltti lähes taukoamatta. Myös yöjunissa (ei tietenkään nukkumavaunussa mutta istumapaikoilla). Eikä siinä muu auttanut kuin koittaa kestää tai itse siirtyä muualle istumaan :D ihmisiä ei juuri mun mielipiteet tai pyynnöt hetkauttanu, ja varmasti koska tupakointi junissa on niin normaali asia esim Bosniassa ja Montenegrossa, ettei ihmiset ite taida ymmärtää miten joku muu heidän polttamisestaan voi kärsiä.

nelliyay
Päivätyönä siesta

Minua ei röökikuva niinkään hätkähdyttänyt mutta olisi se ollut kauniimpi ja "more parisian" jos olisi ollut croissant tai capuchino tassussa. Yksittäisenä loma sauhutteluna tämä ei mielestäni vie uskottavuuttasi hyvinvointi bloggaajana, mutta toisin voisi olla jos vakituisesti polttaisit. Onneksi meidän lukioiden ei tarvitse tietää kaikkea. Blogisi on tuote jonka tekemisestä sinulle maksetaan, mutta me lukijat emme siitä maksa ja näin ollen emme mielestäni voi vaatia sinua tekemään tai olla tekemättä mitään. Kuvassa on röökistä huolimatta mielestäni ihana hymy ja lomafiilis!

Mimmi (Ei varmistettu)

Eipä tuo tupakka nyt hetkauta mihinkään suuntaan.
Tosi surullista jos ihmiset on oikeesti sitä mieltä että tupakka estää kirjoittamasta hyvinvointiblogia? Itsekkin tupakoin silloin tällöin ja harrastan paljon liikuntaa. Tupakoin jos mieli tekee kukapa sitä minulta kieltämään?
Ei varmaan tarkoita etteikö tästä blogista voisi kukin itse itselleen mieluisat postaukset lukea ja niistä ottaa itselleen mieluisia neuvoja. Ei kai kukaan luule että se tupakka siellä on ketään mihinkään kannustamassa? Tupakka on ällöttävä tapa ja tappaa mutta meillä kaikilla on paheemme jotka voivat tappaa ja ovat haitaksi meille mutta silti teemme/käytämme niitä. Miksi? Koska kaikki on verrannollista ja on ihan inhimmillistä elää "synnillistä" elämää aika ajoin. Go tälle röökikuvalle! Ihmisten on helppo kommentoida muiden tekemisiä. Kaikki voisivat opetella kannustamaan muita ja olla vähän positiivisempia kanssaeläjiä kohtaan. Tsemppii Kaisa! Blogis on ihan huippu :)

Eve (Ei varmistettu)

Komppaan! Ihme haloo synty yhdestä kuvasta ja jos tässä nyt pilkkua oikein aletaan viilaamaan, niin tsekatkaahan huviksenne röökin koko ;D parit hatsithan tuosta saa verrattuna tavalliseen. Ja joojoo, tupakointi ei ole hyvästä mutta kukapa meistä ei oikeasti välillä tekisi asioita, jotka eivät edistä terveyttä. Vaikken yksityiskohtaisesti tiedäkään, niin kyllä pidemmän kaavan mukaan samaan sarjaan menee mäkkisafka ja sohvaperunat.

Kaisa, sun blogisi on ihan loistava inspiksen lähde, mie ainakaan en yhden tupakkakuvan takia edes mieti lukemisen lopettamista!

haha rupesi kyllä naurattamaan millasen keskustelun kommentiboxiin saa yhdestä harmittomasta kuvasta :D chill out ihmiset, about puolet suomalaisista polttaa ja yksi tupakki sinne taikka tänne.
ihania kuvia, fiilis välittyy ja oon katkeran kade pariisin matkastas! ennjoy :D

Anniina (Ei varmistettu)

Heitäppäs linkkiä lähteeseen, että puolet suomalaisista polttaa? Mä oon ainakin siinä luulossa että tupakointi vähenee vuosi vuodelta ja vain yläastelaiset ja true wt-porukat ajattelevat tupakoinnin olevan siistiä ja kannattavaa :D

Venla (Ei varmistettu)

Enpä kyllä olisi arvannut, miten yksi kuva saa tuollaisen haloon aikaiseksi. En kuitenkaan laittaisi tupakkaa samaan kategoriaan epäterveellisen ruuan kanssa vaan enemmänkin alkoholin, nehän on molemmat päihteitä. Mutta eipä tunnu lukijoita haittaavan, jos bloggaaja on kuvassa viinilasi kädessä. Sehän on vaan sivistynyttä juoda lasi viiniä! Joopa joo, mulle on kyllä ihan sama mitä teet ja en todellakaan aio lopettaa blogin lukemista jonkun tupakkakuvan takia. Päinvastoin, kiva että olet rehellinen etkä piilottele paheitasi :) Ja vaikka olisikin hyvinvointiblogi niin ei luulis olevan vaarallista silloin tällöin poiketa linjasta. Valittaako kukaan jos joku laittaa vaikka virkkausblogiin asukuvan tai ruokablogiin salijuttuja?

Liisa (Ei varmistettu)

Aamen! Tiivistit kauniisti ajatukseni. Lisää asukuvia virkkausblogeihin! Teen ite usein "Kaisat",lomalla kun haluan irrottaa tilanteen arjesta poltan tupakan tai kaksi,ja se tuo hymyn huulille. Vaikken sitä tekisikään arvostaisin Kaisaa silti. Se jos joku kertoo hyvinvoinnista,että on valmis julkaisemaan ko. kuvan tietäen kyllä seuraukset. Kakka+tuuletin

tepsu (Ei varmistettu)

Siis tupakointi on maailman typerin tapa hukata terveytensä ja rahansa - mutta pahempi reaktio varmaan olis, jos jengi näkis bloggarin jossain rööki suussa, ja siitä EI olis kuvia... "Siellä se esittää terveellistä tyyppiä, mutta oikeessa elämässä heiluu rööki huulessa".

Jos kävis ilmi, että tän blogin pitäjä alkais yhtäkkiä vetää kessua kaksin käsin ja puolustelemaan sitä, niin rispekti tipahtais kyllä aika alas, mutta kerrankos sitä yks rööki reissussa vedetään. Olen kyllä tupakoinnin glamourisointia vastaan, kun ihan oikeesti siellä on takana isot firmat, jotka tienaa miljoonia ihmisten addiktioilla... Mutta ehkä tässä nyt ei ole siitä kysymys..?

Jos pitää miettiä, että miten Kaisa-Minni esittää tupakan, niin musta ihan fiksusti. Yks röökikuva koko blogin historian huomioonottaminen on aika vähän. Ja siis, täähän kai tosiaan on lifestyle-blogi -- ei kouluterveydenhoitaja... haloo..

sara (Ei varmistettu)

Huvittuneena luen tupakkakommentteja. Toisaalta oon tosi ylpee tästä meijän tulevasta nuorisosta, kun ovat noin tupakkavastaisia! Se on oikeesti hyvä asia. Mutta itse vaikka en polta ja oon tupakkaa vastaan, niin ei tulis mieleenkään ruveta moralisoimaan sellasta, joka ehkä joskus polttaa yhen tupakan. ;) Sen verran paljon aiheesta opiskelleena farmakologian ja toksikologian luennoilla, tiedän että yksi tupakka kerran kuussa ei tuo keuhkosyöpää. ;) Ja jos alkoholiin mennään niin mun henk.koht mielipide on, että yks lasillinenki on pahempi ku yks tupakka. :D Ja alkoholi aiheuttaa miljoona kertaa enemmän haittoja (sosiaalisia, psyykkisiä,fyysisiä myös lähipiirille..) Suomessa, kun tupakka!!! Että hei..
Mutta aivan ihanan näköstä on Pariisissa! Sinne vois lähteä kyllä uudestaan. Nauttikaa olostanne sielä! :)

Jonna (Ei varmistettu)

The good morning 4.0 = push up-rintsikat ja tupakointi :D ei vaan, hauska että järisytät välillä niitä lokeroita joihin bloggaajat laitetaan riippuen aihealueesta josta milloinkin kirjoittaa.

Meikä (Ei varmistettu)

Hymyilin kieroa hymyä nähdessäni "kohusavukekuvan". Mielestäni blogin ei tarvitse olla mikään epätodellinen kuva siitä miten ihmisten pitäisi elää. Kuva on aitoudessaan ja inhimillisyydessään kaunis. Ja ihmisten provosointi tekee toisinaan hyvää. Heräsipä joku ajattelemaan.

EllaE
Ella Elers

Mä kirjoitin ihan kokonaisen blogipostauksen tästä sun postauksesta ja sen herättämästä keskustelusta, tosi mielenkiintoinen aihe tämä kokonaisvaltanen hyvinvointi.

Myrkytetty vastoin tahtoaan (Ei varmistettu)

Heh, onkohan tämän kirjoituksen lukijat aikaisempia postauksia tai instagramia seuranneetkaan? Selvästihän Kaisa on tätä tapaansa jostain syystä halunnut salata. Tämä onkin kiinnostanut minua kovasti, että miksi niin kovasti liikunnasta ja terveellisesti syömisestä vauhkoava harrastaa tätä? Meinasin aiemmin tehdä postaustoiveen tupakoinnista Kaisan näkökulmasta, mutta tämä "niin kauhen muodikas ja hupsun hauska kuva vahvasta ja itsenäisestä naisesta pikkarainen rööki suussa" sai vihdoinkin kommentoimaan ekan kerran. Kaisa nyt vain ehkä naamioi tämän kaapista ulostulemisen näin humoristisesti että "järkyttäisi" muiden maailmaa.

Ja edelleen, ei se sokerin ja rasvan mättäminen hankaloita kuin omaa elämää. Alkoholi ja tupakointi taas haittaa ulkopuolisia. Voih, kun saisi nämä myrkyn puuskuttajat pois ihmisten ilmoilta, vaikka sitten sijoittamalla jotain pieniä myrkkyluolia sinne tänne jossa voivat yhdessä keskustella kuin khuuleja ja rikkaita ovat kun voivat näinkin aatelista harrastusta jatkaa. Näin puhdistuisi niin katukuva kuin viattomien keuhkot.

Hyvinvointihan on jokaisen oma asia, mutta onhan se nyt ihan hirveän noloa jos pelaa tietokonepelejä kotona nettikavereiden kanssa kuin että on kittaamassa viiniä ympäri kyliä ja sauhauttelee muutamat askit sosiaalista sätkää?

Hyvinvointi blaablaablaa. Eikun siis ihan oikeasti, hyvinvointihan on ihan henkilökohtainen juttu. En myöskään koe että Kaisalla olis mikään oikea velvollisuus toimia Suomen nuorten naisten putipuhtaana ja täydellisen terveellisyydeen esikuvana ("täydellinen" terveellisyys on varmaan jotain selkeää ja tosi hienoa).

Tupakka sinne tai tänne, vaikka tupakoinnista en kyllä oikeasti välitä enkä itsekään ole polttanut koskaan muuta kuin satunnaiset about viis röökiä. Nekin kaikki humalassa. Enpä usko että niillä ihan kauheaa vaikutusta mun terveyteeni on ollut. Jotenkin teki mieli silti kommentoida itsekin tähän "tupakkakuvakohuun", sillä kun näin kuvan niin ajattelin tasan kahta asiaa: 1.) Jotenkin niin stereotyyppisen pariisimaista, hitto melkeinpä tekee itekin mieli polttaa rööki Pariisissa 2.) No nyt tulee paskaryöppy.

Ehkä toiset ottaa tän sun blogis jotenkin enemmän tosissaan kuin meikäläinen, mut mulle nyt vaan tuli fiilis et ihana Pariisi, pääsispä itekin.

isa (Ei varmistettu)

Niin se vaan on, että ei turhaan ole poistettu tupakan kuvia kauppojen kassoilta tai ei ole turhaan kielletty tupakan mainostamista. Jos tupakka ei näy, sitä poltetaan vähemmän. Pointtina tämä "välilillä on hyvä ottaa chillisti" on hyvä, mutta jos sen mukana saattaisin vahingossakaan inspiroida jotakuta hiutsenkin ajattelemaan tupakasta positiivisesti, jättäisin kuvan laittamatta. Tai poistaisin sen, jos tulen toisiin aatoksiin jälkikäteen.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.