Proteiinipitoista naposteltavaa?

Juhannus on ohi ja kesän odottelu voi alkaa, hehheh. Olen lankuttanut koko päivän. Kun tykkää touhuta, eikä edes omaa kovin hyviä unenlahjoja, voi sängyssä makoilu kokonaisen päivän ajan tuntua lähes yhtä eksoottiselta kuin ulkomaanmatka. Omalla tavallaan mielettömän chilli päivä, vaikka en sänkyhengailijatyyppiä olekaan.

Vähintään yhtä ahkerasti kuin te olette minulta säännöllisin väliajoin kyselleet hyviä proteiinipitoisia naposteluvinkkejä, olen minä metsästänyt niitä kissojen ja koirien kanssa. Välillä olen kolunnut kauppojen hyllyjä, välillä taas koittanut luoda täydellisen protskupatukan reseptiä sauvasekoittimen äärellä toistaiseksi tuloksetta. Mikä tuote ei muka pilaannu huoneenlämmössä, olisi mieluiten maidoton, helppo kantaa mukana, sopivan pieni pureskeltava, hyvänmakuinen... Kriteerejä riittää! Ja kysyntää varsinkin. Harmi, ettei tarjontaa kovin hirveästi. Vielä.

Tässä kuitenkin eräs kokeilemisen arvoinen vinkki. Paahdetut soija- ja härkäpavut! Pähkinöihin ja siemeniin verrattuna ne ovat kevyempää naposteltavaa, kun kaloreita sadalle grammalle kertyy vain 363 kcal. Prodea löytyy kivat 38,5g/100g. Merkki on Noh ja itse löysin pussit Kaisaniemen K-supermarketista. Hintaa en valitettavasti tarkkaan muista mutta jotain kolmen euron paikkeilla se oli. Herkullisia ovat, varsinkin nuo soijapavut!

Energistä tulevaa viikkoa!

Kommentit

Maija (Ei varmistettu)

Hei Kaisa! Oon tässä jo vuoden alusta sun blogia seurannu ja aina on pitäny kommentoida mut mut.. Nyt kuiteski teki mieli tulla esittäytymään ja sanomaan että "uudistumisen" jälkeen sun postaukset on ollu just mun mieleen. :D Sulla on tosi mielenkiintoinen tapa kuvailla asioita ja teksti on leppoisaa luettavaa.
Tuli mieleen, joko sulla ja jollain sun lukijalla oli se aamupalahetki? Tuleeko siitä postausta?
Noita papuja täytyy lähteä huomenna metsästämään!

Kaisa Merelä

Vau, kiitos kovasti!! :)

Aamupalahetki on pahasti päässyt unohtumaan, mutta sen todellakin tulen toteuttamaan ja olen lähiaikoina yhteydessä voittajaan :)

Maija (Ei varmistettu)

Ai niin, se piti vielä sanoa, että eikö tätä kommenttiboxia sais johonkin parempaan muotoon? Muuten tosi selkeä blogi ja helppo käyttää, mutta kommentit on jotenkin häiritsevän muotosia. :D Pystytkö itse vaikuttamaan tähän asiaan?

Kaisa Merelä

Hmm.. kommentoitkohan puhelimella? Selaimessa pitäisi näyttää ihan selkeältä... :)

lodju (Ei varmistettu)

Oot aikasemminkin maininnu noista huonoista unenlahjoista ja minä täällä huokaisen helpotuksesta kun en olekaan yksin tän asian kanssa. Eli. Tuntuisko susta luontevalta vähän ehkä avata sun unitottumuksia ja ehkä ongelmia? Ite oon kärsiny tosi paljon unettomista öistä ja luulen että se vaikuttaa mun elämän laatuun enemmän kun osaan kuvitellakaan. Ja jos vähän tähän loppuun sivuan tota itse AIHETTA niin kiitos snacksivinkistä :D

Kaisa Merelä

Heh, mulla uni menee tosi kausittaisesti! :) Tällä hetkellä elän onnellista vaihetta, että nukun kuin tukki! Yleensä silloin kun olen vain yli-innostunut ja täynnä inspiraatiota ja energiaa, en saa nukuttua... Joten enpä tiedä onko siinä sen suurempaa avattavaa :D Olen oppinut elämään sen kanssa ja sillon kun ei nukuta niin silloin luodaan :)

Nanskutytt (Ei varmistettu) http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/

Jos haluaa päästä halvemmalla, ovat GoGreenin pikaherneet, -kikherneet ja -linssit myös oiva valinta! Ne voi itse paahtaa pannulla herkullisiksi haluamiensa mausteiden kera tai ihan vain suolan kanssa. Proteiinia kertyy 20 gramman molemmin puolin. Suosittelen ehdottomasti myös tätä vaihtoehtoa, jossei NOHia löydy.

K-kauppojen lisäksi NOHin tuotteita myydään myös muun muassa P&S:ssä ja olen törmännyt niihin myös monissa muissa paikoissa. Silmät vaan tarkkana kaupoissa pyöriessä ;)

Soijapapuja (kuten myös esimerkiksi härkäpapuja) voi myös itse liottaa ja keittää, jonka jälkeen ne voi uudestaan kuivata ja sen jälkeen paahtaa pannulla mieleisikseen. Kuulostaa työläältä, mutta ei se sitä ole! :)

http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/

Kaisa Merelä

Kiitos paljon vinkistä, täytyy kokeilla ehdottomasti! :)

Nanskutytt (Ei varmistettu) http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/

Hei, vielä sen verran, että P&S:stä löytyy paahdettuja luomusoijapapuja ja maustettuja paahdettuja kikherneitä irtomyynnistä, joiden kilohinta on muistaakseni 21€ ja 18€. Tuon kokoiselle pussille tulisi siis hintaa noin 2€. Luontoa sekä rahaa säästyy ja onpahan luomutuote ainakin tavalliseen verrattuna puhtaampi. :)

Kaisa Merelä

Ja kiitos taasen! :D Huippua! Ovat varmaan ihan puhtaita ja sokerittomia? :)

Nanskutytt (Ei varmistettu) http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/

Yep, kyllä ovat! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.