Raakasuklaa for dummies

Kasvoilleni levisi lähes hävytön hymy, kun sain hurmaavalta naishenkilöltä, Vivian Valpurilta viestin, jonka pystyi tulkita lähes treffikutsuksi. Hän nimittäin pyysi minut luokseen neuvomaan raakasuklaan valmistuksessa. "Joltain pr-toimistolta" saadut raakasuklaa-ainekset olivat lojuneet käyttämättöminä jo kuukauden päivät ja nyt oli aika tarttua toimeen. Mimmi, jonka aikaisemmat kokemukset raakasuklaasta oli "maistui ihan röökinpuruilta", olisi käännytettävä raakasuklaan ystäväksi, ellei jopa raaksuklaafanaatikoksi. Sukladdiktiksi. Nyt oli lähettävä ruohonjuuritasolta ja sehän passaa!

Pakkasin macat, vaniljasteviat, guaranat sekä erytritolit messiin ja lähdin kohti "raakasuklaa for dummies" -deittejä, kuten Vivian itse niitä kutsui. Suklaat valmistuivat samalla kun keskustelimme asioista, joista nyt naiset voivat keskustella suklaan äärellä. Eli ihan kaikesta oikeastaan. Eniten ehkä kuitenkin miehistä, tai sitten siitä, kuinka tärkeää on olla lempeä itselleen. Tiedättehän, love yourself, eat some chocolate ja sitä rataa. Kunnon girl date!

Mikäli kaakaon raakaan makuun ei ole vielä tottunut, kannattaa aluksi valmistaa raakasuklaata aika vahvasti makunystyrät edellä. Aivan kuten viinin, kahvin ja juustojen kanssa, myös raakasuklaa avautuu aivan uutena maailmana, kun sen maku tulee tutuksi. Sitten voidaan valmistaa jos jonkinmoista yrtti-, chili-, sieni-, tai merileväsuklaata ja oikeasti nauttia sen mausta sekä tietenkin päräyttävistä sivuvaikutuksista ;)

Tässä pieniä vinkkejä, kuinka raakasuklaasta voi tehdä helpommin lähestyttävää:

- Käytä tarpeeksi makeutusta. Aivan kuten Viviankin suklaanteon lomassa totesi: "Nyt alkaa maistua suklaalta", heti kun makeutusta oltiin lisätty roimasti. Voit käyttää kalorittomista makeutusaineista esim. steviaa, hieman lempeämpää vaniljasteviaa, tai sokerimaisen koostumuksen omaavaa erytritolia eli "karppisokeria". Makeutukseen voi toki käyttää myös hunajaa, agavesiirappia tai kookossokeria.

- Lisää vaniljaa jauheena tai uutteena, sillä se pehmittää kaakaon makua. Myös muita mausteita voi halutessaan kokeilla.

- Kannattaa käyttää suklaassa sekä kookosöljyä että kaakaovoita, mikäli siis tykkää kookoksen mausta. Suklaan voi tehdä myös käyttäen pelkkää kaakaovoita.

- Varmistu siitä, että käytät laadukkaita tuotteita, sillä laatu vaikuttaa merkittävästi myös suklaan makuun. Superfoodeja on markkinoilla nykyään paljon, joten laadussakin löytyy iso skaala, josta valita. Suosittelen lämpimästi Foodinin tuotteita, sillä brändin takana oleva mies, sympaattinen Lasse Jalkanen on niin intohimoinen laadun suhteen, että on vieraillut monilla kaakaotiloillaan ja on täten harvinaisen perillä tuotteidensa alkuperästä, valmistuksesta ja laadusta. Sama mies on muuten Goodio-raakasuklaan takana, joka on muuten maailman parasta kaupasta ostettavaa raakasuklaata!

- Heitä suklaan sekaan kaikkea herkkua, kuten kuivattuja hedelmiä ja marjoja, pähkinöitä, tuoretta banaania, marjoja, pähkinätahnoja tai taatelinpalasia. Ne tekevät suklaasta herkullisen makunautinnon, sillä pelkkä suklaa voi aluksi tuntua aika stydiltä.

Hyviä suklaatreffejä! ;) Kokoontukaa yhteen ja herkutelkaa!

Kommentit

Iina (Ei varmistettu) http://www.shapeandcake.blogspot.com

Hyviä vinkkejä, ja muutenkin kaikki raakasuklaaseen liittyvä on aina kiva lukea. :) Itse olen rakastunut täysin raakasuklaaseen. Aluksi käytin makeutukseen kookossokeria, mutta nykyisin agavesiirappi on ykkönen. Kannattaa myös kokeilla kaakaomassan ja kaakaovoin yhdistelmää raakasuklaan ''pohjana'', siten että aineiden suhde on 50/50, itse olen tykästynyt kyseiseen yhdistelmään kovasti. Marjajauheet tuovat myös kivaa makeutta ja makua raakasuklaaseen. Tein äskettäin superherkullista mustaherukkaraakasuklaata, jonka reseptin voi tsekata täältä, jos vain kiinnostaa:

http://shapeandcake.blogspot.fi/2014/06/mustaherukkaraakasuklaa.html

Namehisa (Ei varmistettu) http://ganbattedesuka.blogspot.fi

Mua on jo piiitkään himottanut kokeilla raakasuklaata! Onko se makeutus välttämätöntä, vai toimiiko ilmankin? Harmi kun on ne ainekset sen verran tyyriitä että ei näin opiskelijabudjetilla... D: Mut toisaalta, kerrankos sitä eletään. Jossain vaiheessa pakko kyl tesmailla! :)

Suklaafani_92 (Ei varmistettu)

Et taida olla maistanut Pana Chocolatea, myydään Ruohonjuuressa? Taitaa mielipiteesi vaihtua maailman parhaasta suklaasta kun sellasta saat kätösiisi!

terkuin suklaafani_92

Sinituulii (Ei varmistettu)

Postaukseen liittymättä kysyisin sopiivatko proteiini patukat mielestäsi silloin tällöin syötäväksi herkuksi ei niin aktiivisesti kuntoilevalle?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.