Raikas ja kesäinen Ravintola Tori

Huomaan usein aurinkoisina päivänä palloilevani keskustassa etsien lounaspaikkaa, jossa voisi syödä ulkosalla. Jostain syystä terassilliset ravintolat keskustassa tuntuvat rajoittuvan ylihinnoteltuihin, mauttomiin ja laaduttomiin rafloihin, joista jää vain kiukkuiseksi. Siis niitä seitsemäntoista euron kanasalaatteja krutongeilla koristeltuna. Plääh!

Ja sitten eräänä päivänä muistin Torin olemassaolon! Mikäli jaksaa poiketa keskustasta ihan vähän Punavuoreen, löytää ihanan pikkuisen torin (Fredrikintori), joka kätkee sisäänsä Torin.

Olen aiemmin poikennut paikassa vain kahvilla, kun kannoin vähän matkan päässä painavia kasseja, ja joku tuli että hei, mennään kahville, ja mehän mentiin. Lähimpään kahvia tarjovaan paikkaan.

Tänä kesänä tuli oikea hetki testata paikan safka. Kesäpäivä, lounasaika ja pari frendiä = täydellinen asetelma Torille. Torin lounaslista vaihtuu päivittäin ja tarjolla on lisäksi lisukesalaattia, leipää ja jälkkäriksi kahvi. Ravintola Torin sisko, AlppiTori, löytyy muuten Alppilasta. Vähän niin kuin minunkin siskoni!

Kun on aterioinut massunsa täyteen, voi tökätä aurinkolasit nenälle, ostaa viereisestä kojusta kukkia ja kierrellä Punavuoren uniikkeja putiikkeja ja käydä Andantessa kahvilla. Tai vaikka vain ihastella punavuorelaisten staileja ja rauhallista elämäntyyliä. Niin vierasta touhua! t. kalliolainen. I kind of like it.

Ravintola Tori, Punavuorenkatu 2.

Kommentit

Emmi (Ei varmistettu) http://www.metimeemmi.com

Tori on ihan meidän naapurissa, mutten ole vieläkään käynyt siellä (pieni häpeä-emoji tähän)... AlppiTori sen sijaan on tutumpi paikka :) Pitääkin poiketa Torissa joskus, kiitos vinkistä! Plussaa tosiaan ulkoilmasta, vaikka näillä keleillä joutuukin vielä palelemaan.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.