Rakasta rakastamista

Näin viime yönä vahvan unen elämäni suurimmasta rakkaudesta. Tai no, en voi sanoa että suurimmasta, sillä rakkaus on aina yhtä suurta, sen sävy ja intensiteetti (tiheys) vain vaihtelee. Mutta näin unta yhdestä elämäni ikimuistoisimmasta, minua sykähdyttävimmästä, minuuttani muuttavasta rakkaudesta. Sellaisesta rakkaudesta, jonka kokee elämänsä aikana ehkä kerran tai kaksi, ja joka jättää kokijaansa palamaan liekin, joka ei ikinä sammu.

Edelleen, pysyen omassa rakkaus-teoriassani, koen, että tämä rakkaus oli nimenomaan rakkautta minussa ja meidän välissä. Ei hänessä. Siksi osaan nauttia siitä rakkaudesta vielä tänäkin päivänä ja olla katkeroitumatta siitä, että en saanut häneltä yhtä paljon rakkautta takaisin.Unessa hän oli ihan lähelläni. Hän oli avoin, läsnä ja lähelläni. Kaikki kolme asiaa, jotka saavat minun veren kiertämään nopeammin. Uskaltauduin unessa kysymään häneltä ensimmäistä kertaa miksi meistä ei koskaan tullut mitään, vaikka selkeästi niin oli tarkoitettu. Hän sanoi, että ei hän tiennyt että meistä olisi voinut tulla jotain. Ei hän tiennyt, ei hän tajunnut, ei hän tuntenut sitä. Hän sanoi sen, ja oli eloisa, hymyilevä, huomioonottava. Kaikkea sitä, minkälaiseksi olin hänet päässäni maalannutkin. Minä meinasin jo sanoa että kyllähän sinä tiesit ja tunsit sen, mutta tajusin että niin. Ethän sinä. Sehän on ollut koko ajan vain minussa.

Heräsin hymy kasvoillani. Se oli tärkeä kohtaaminen. Ja juuri sitä mitä tarvitsinkin. Muistutuksen rakkaudesta. Olen kokenut sen, miten raastavaa yksipuolinen rakastaminen voi olla. Miten kertakaikkiaan masentavaa, ylä- ja alamäillä varusteltua puhelimen tsekkailua se voi olla. Ja juuri se kärsimys on toiminut minulle kipinänä löytää parempaa, aidompaa, täyttävämpää ja hyvätahtoisempaa rakkautta: rakkautta universumia kohtaan.Ylipäätään mitä rakkauteen tulee, keskity aina vain omiin asioihisi. Keskity siihen mahtavaan tunteeseen, mitä sekopäinen ihastuminen saa sinussa aikaan. Nauti niistä tuntien kestoisista juoksulenkeistä, kun energiaa riittää vaikka et ole muistanut syödäkään. Nauti innostuksesta, nauti siitä kun uni ei tule ja siitä, kun ystäväsi kysyy että mitäs sinulle on tapahtunut ja siitä kun hymyilet vastaantulijoille ja elät nautinnosta käsin. Se kaikki tunnevyöry on sinulle, sinua varten! Jotta sinä hyödyntäisit sitä elämässäsi.

Sillä se, kun rakkaudella on kohde, on jo ihan toinen asia ja vaatii ihan toisenlaisen yhtälön. Kun rakkauteen liittyy toinen ihminen, ei mikään teihin liittyvä ole sinun hallinnassasi. Et voi hallita rakkauden kohdettasi, et teidän välistä rakkautta etkä tapahtumien kulkua. Kaikilla noilla elementeillä on oma tahtonsa.Ja sinä. Sinä saat nauttia tunteesta, joka sinussa palaa. Sitä ei kukaan voi koskaan viedä sinulta pois. Jos sidot suuren tunteesi hädissäsi rakkauden kohteeseesi ymmälläsi siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu, tartut häneen kuin pelastusrenkaaseen ja tulet ajan mittaan vihaiseksi ja katkeroituneeksi siitä, että hän tukahdutti tunteesi. Et ole vihainen siitä, ettei hän ollutkaan sinua varten, vaan siitä, että hän vei pois sen ihanan tunteesi. Siitä kaikessa on kyse.

Kun rakkautta ei sido siihen ihanaan tyyppiin (jonka nimikin kuulostaa jo synonyymilta rakkaudelle...), saat kokea hänen sytyttämäänsä rakkautta sinussa vielä vuosienkin päästä lähes yhtä autenttisena, lähes yhtä hullaannuttavana energiana, olipa teidän tienne sitten erkaantuneet tai iloisesti yhdistyneet. Ja tämä energia on pieni rakkaustehdas sisälläsi, joka tuottaa sinulle ja ympärilläsi oleville asioille aina vain lisää rakkautta. Rajattomasti.

Kommentit

Deode (Ei varmistettu)

En näe mitään pahaa näissä kuvissa!

Oot Kaisa ihana. Ootan aina innolla sun postauksia ja snäppejä ja tarinoita ja mitä kaikkea... Katsoin yksi päivä monesti sun snäppikertomukse, koska se oli juuri sitä, mitä tarvitsin siihen hetkeen. Mulla on vielä hirveästi matkaa omaan vapauteeni (tunnen olevani niin monessa kahleessa, että niiden avaamiseen menee aikaa), mutta ehkä vielä joskus.

Pusuja.
Rakkautta.
Kaikkea mitä ikinä tarvitsetkaan.

Kaisa Merelä

Voi ei, ihana! Kiitos. :') Merkitsee paljon minulle kuulla tuollaista palautetta. Pusuja ja rakkautta myös ja kaikkea mitä sinä juuri nyt tarvitset! <3

mimi (Ei varmistettu)

JES!! Hyvä Kaisa, oot viisas ihminen :)

Kaisa Merelä

Kiitos :D :)

Oona (Ei varmistettu)

Komppaan kyllä edellistä kommentoijaa!
Tää postaus oli just sitä mitä tavallaan tarvitsinkin ajateltavaksi. Varsinkin tokavika kappale kolahti tähän hetkeen.
Haluun kyl kiittää sua näistä postauksista ja snäpeistä, saan niistä ihan hirveesti itellekkin kaikkea ajateltavaa. Tuntuu että oon heränny tämmöseen ajatusten rassailuun muutenkin tässä viime aikoina, niin on ihana ruokkia niitä muun muassa näillä teksteillä :)

Kaisa Merelä

Voi kiitos Oona! <3 Parasta kiitosta minulle on tuollainen palaute :)

Maija (Ei varmistettu)

"Kun rakkauteen liittyy toinen ihminen, ei mikään teihin liittyvä ole sinun hallinnassasi. Et voi hallita rakkauden kohdettasi, et teidän välistä rakkautta etkä tapahtumien kulkua. Kaikilla noilla elementeillä on oma tahtonsa."

Toi on vaan niin totta! Oon kyllä myös sitä mieltä, että tän lisäksi toisten eteen on tehtävä töitä ja panostettava toisiin. Muuten ei "pelkkä rakkaus" riitä. Mitä sä olet itse mieltä siitä mitä asioita pitää tehdä suhteen eteen? Olisi kiva kuulla sun mielipide!

Kaisa Merelä

Hmm.. en ehkä itse näe sitä "työnä", mutta tiedän mitä tarkoitat. Jos haluaa saavuttaa pitkän ja tasapainoisen suhteen, se vaatii tietynlaista... kunnioittamista ja energioiden säätelyä. Työ on minulle jotenkin latistava ja alaspäin vetävä sana rakkauden yhteydessä. :)

Woundedlaugh

Nää on tosi tärkeitä juttuja... ja vaaau miten ihania kuvia ja kuinka kaunis oot! <3

Mun blogissa juttua mun snapchatistä ja viimeisimpiä kuvia sieltä, paljon ruokaa ja smoothiekulhoja :) <3

http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/03/snapchat-shots-lately.html

Kaisa Merelä

Kiitos <3 Pitää käydä tsekkaamassa ;)

Luciferiina (Ei varmistettu)

Kiitos tästä. Tuntuu kuin olisit kirjoittanut tämän juuri minulle, juuri tähän hetkeen. Kiitos.

Hieman helpottavaa (ei missään nimessä vahingoniloisella tavalla) myös lukea, että noinkin säteilevä ja ainutlaatuinen ihminen kuin sinä, on kokenut yksipuolista rakkautta. Ei se ettei kelpaisi omana itsenään, aina ei vaan natsaa. Mutta nimenomaan hienoa että kykenee tuntemaan jotakin niin suurta!

Rakkaus. Ah ja au.

Jatka samaan malliin Kaisa :)

Kaisa Merelä

Kiitos itsellesi kommentista ja kauniista kehuista. :) Ja ymmärrän mitä tarkoitat! Se on lohdullista huomata ettei yksipuolinen rakkaus koskaan ole omaa syytä vaan jotain, mitä tapahtuu kaikille! <3

Jen (Ei varmistettu)

Toivoisin sulta kirjaa. Edes pienen pientä, juuri tälläisiä ajatuksia, jotka saisin kansien välissä luettavaksi. Rakastan tälläisiä tekstejä ja ajattelua, joka vie pienilläkin sanoilla jonnekin syvemmälle. Kiitos Kaisa !

Bambilara (Ei varmistettu)

Komppaan kympillä !!!!!

Tuulikki (Ei varmistettu)

Koin kyllä myös aikamoisen valaistumisen tän tekstin myötä. Oon ollut ( ja olen edelleen ) sydäntäsärkevän ihastunut yhteen mieheen, jonka kanssa juttumme loppui jo vuosi sitten. Olen tapaillut muita miehiä sen jälkeen ja ehkä jopa yrittänyt metsästää sitä samaa tunnetta, mitä lyhyesti koin tämän spesiaalin miehen kanssa. Tapailumme kesti nanosekunnin, mutta sen aikana koin jotain niiiiin vahvaa ja tajunnanräjäyttävää, että koen, etten ole vuodenkaan jälkeen päässyt yli hänestä. Monesti olen miettinyt ottavani yhteyttä häneen uudelleen ja kertovani miltä minusta tuntui, miltä minusta yhä tuntuu, koska pelkään, että joskus tulevaisuudessa en pysty koskaan sitoutumaan kehenkään, koska muistan niin vahvasti ne tunteet, jotka koin häntä kohtaan. Mutta ehkä ymmärrän tämän tekstin myötä, että vain minä koin niitä tunteita, hän oli sokea meidän väliselle kemialle ja kipinälle. Että jatkossa, kun hän eksyy ajatuksiini, imen siitä tunnekuohusta energiaa itseeni, enkä anna sen lamauttaa minua, kuten olen tähän saakka antanut.

elsa (Ei varmistettu)

Huh. Kuvailit tuon unen niin elävästi, että tuntuu niin kuin olisin itse nähnyt sen! Minun hän on sinun hän. Joskus mietin vähän katkerasti, miksi hän ei halunnut nähdä, miten paljon rakkautta meissä olisi voinut olla. Eikö hän ollut valmis siihen, pelkäsikö hän? Mutta kaikki katkeruus haihtuu, kun pystyn näkemään hänet sellaisena, kuin hän on tuossa unessa, niin auki ja läsnä, vilpitön ja hyväntahtoinen. Ei hän olisi voinut päättää toisin, se tunne ei vain ollut hänessä sama.

Kiitos hänen, nyt minä viimein ymmärrän, mitä tarkoitetaan ehdottomalla rakkaudella, sillä hän oli ensimmäinen, jota rakastin rajattomasti, heikkouksia myöten. Nyt tiedän, että minulla on kyky siihen tunteeseen. Minulla on rakkauden voima. Voin palata siihen ja jakaa sitä itselleni ja eteenpäin.

Kiitos sinun, muistin, miten minun pitäisi tätä katsoa - ja näen taas vähän selkeämmin.

Kommentoi