Satavarma Sandro

Kyllä minä vain jumalaani kiitän yhdestä asiasta. Nimittäin siitä, että asun tien toisella puolella Helsingin pomminvarminta raflaa, pohjois-afrikkalaista Sandroa. Ties kuinka monet kerrat sinne on loikittu lätäkköjen yli sateessa lounaalle tai illalliselle. Jotenkin Sandroon liittyy aina sade. Paitsi viikonlopun brunssien yhteydessä. Silloin paistaa joka kerta. Ihme juttu.

Niin satoi myös tänään, kun kaksi aamupalan skipannutta päätti puolen päivän jälkeen vihdoin taipua helppoon lounaaseen - jonkun toisen valmistamaan.

Seisova pöytä on paras pöytä ja Sandrossa se notkuu syntisen hyvää kasvisruokaa. "Salaattipöydän" lisäksi voi keittiöstä tilata myös (lihaisan) pääruuan. Ymmärrän kaiken, mitä tulee lihanhimoon, mutta mielestäni seisovan pöydän antimet ovat niin runsaat, ettei pääruokaa (lihaa) juuri kaipaa. Kuka ylipäätään tarvitsee muuta lounaakseen kuin Sandron klassista hummusta, tsatsikia, tomaattikastiketta ja sitä ihanaa leipää?

Sandro on tullut meitsille tutuksi lähinnä brunssien ja illallisten merkeissä, mutta viime aikoina siellä on tullut käytyä nimenomaan lounaalla. Kävimme vaihtelun vuoksi testaamassa pariin otteeseen myös toisen, Eirassa sijaitsevan Sandron, lounaan.

Joko Eiran ikuinen aurinko vaikutti asiaan tai sitten se vain oli karu totuus: Kalliosta poistuessa laatu parani. Ehkä Eirassa on niin rauhallista, että kokeille jää aikaa lisätä safkaan viimeinen ainesosa eli rakkaus. Tai sitten eiralaiset ovat vain vaativampia kuin ikuista vappua viettävä kalliokansa. Tiedä tuota. Mutta en valita, sillä Sandro se vaan aina toimii.

Pikkupikareissa on mysteerisen herkullista, makeaa minttuteetä. Kahvinjuojana olen vaikuttunut. Tee on niin hyvää, että kokemuksen vankalla äänellä kehotan aloittamaan sen tankkauksen jo syömisen yhteydessä. Nimittäin kun on vetänyt ns. sandrot, on aika tuskallista koittaa mahduttaa enää suuria määriä nesteitä mahalaukkuun, kun haluaa kuitenkin juoda vielä kahvitkin.

Kommentit

Anna (Ei varmistettu) http://2avlt5.blogspot.fi/

Huhhuh miten hyvän näköistä ruokaa, pakko varmaan testata kun seuraavan kerran tuun Helsinkiin!

Tiia (Ei varmistettu) http://www.kulkeva.blogspot.fi

En voi uskoa, etten oo vieläkään käynyt Sandrossa! Pari vuotta sitten oltiin menossa sinne aamupalalle, mutta se oli jostain syystä kiinni ja se sitten jäi. Oon kuullut niin paljon tuosta lounaspöydästä ja nää kuvat on niin uskomattoman hyvän näköisiä, että pakko mennä sinne!

Ursula (Ei varmistettu) http://www.ursulaleh.blogspot.fi

Siis apua kuinka vesi herähti kielelle näitä kuvia katsellessa! Näyttää ja kuulostaa crazy hyvältä ja jos tonne päin joskus eksyn niin tollane rafla on kyl must testata :DD

ibutsi (Ei varmistettu)

Sandron brunssi <3 <3 täydellisyys!

ChristinaChaneleon
Chaneleon

Sandro on ihana <3 Brunssin puolesta ja muutenkin!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.