Shit, it's Monday again

" Mondays are fine. It's your life that sucks. "

Ehkä töykein quote mitä olen kuullut, mutta samalla niin naulankantaan. Maanantait tarkoittavat uuden viikon aloitusta ja paluuta viikonlopun riennoista ns. arkeen, eli juurikin siihen perus puurtamiseen, mistä elämäsi (halusit sitä tai et) suurimmaksi osaksi muodostuu. Miksi meitä ihmisiä ärsyttää aloittaa uudestaan ja uudestaan juurikin se elämämme keskeisin ja tärkein rupeama? Onko jotain vinksallaan jos oman elämän ytimeen palaaminen tuntuu kerta toisensa jälkeen pahalta? Minusta on ihan kivaa että on joku paikka minne palata aina maanantaina. Jokin kiinteä rutiini. Etten nyt aivan lähtisi lentoon. Syy miksi filosofoin juuri tänä maanantaina tästä aiheesta on että mulla pyörähtää viimeinen rutiiniviikko käyntiin ties miten pitkäksi aikaa. Viimeinen kouluviikko lukiossa. Sitten olen aivan irrallaan. Tuntuupa hassulta. Ihanalta.

Jos oman arjen aloitus eli maanantai vituttaa jokainen kerta, niin kannattaa miettiä miten omasta arjesta voisi tehdä vähän vähemmän hirveän. Joskus se vaatii radikaalejakin muutoksia. Uusi viikko, uusi mahdollisuus tehdä täyskäännös. Vai olisiko kyse vain pienistä asioista, jotka voisimme tehdä toisin? Hymyillä vähän enemmän, moikata reilusti juuri niitä "en tiedä pitäiskö moikata vai ei" -tuttuja, nauraa kun jotain ärsyttävää tapahtuu, repiä huumoria kaikesta kurjasta, hakea aamukahviksi latte kahvilasta suodatinkahvin sijaan, antaa anteeksi typerät riidat, koittaa ymmärtää eri sukupolvea olevia ihmisiä, olla mielummin hiljaa kuin sanoa jotain ilkeää, kehua mielummin kuin olla hiljaa...

... morottaa bussikuskia, kävellä kovaa puoliksi kylmyyden ja puoliksi urheilun vuoksi, huomata kuinka päivä pitenee joka päivä, katsella lapsia ja muistella kuinka vapauttavalta toppahaalari tuntui päällä, muistaa rasvata sääriä vähän useammin, luvata itselleen jaksaa pestä meikit joka ilta, haaveilla vähän enemmän, huolehtia vähän vähemmän..

Hyvää huomenta ja inspiroivaa viikon alkua!

Kommentit

Tulppu (Ei varmistettu)

Ihana postaus =) Nyt tää maanantai ei enää tunnukaan niin kurjalle, se on kaikki omasta asenteesta kiinni!

Kaisa Merelä

:))) näin on!

Sofia (Ei varmistettu)

Ihanaa kiitos tästä, muistutus asenteisiin katsomiseen teki hyvää :) hyvää maanantaita <3

Kaisa Merelä

Sitä samaa ! <3

annisofia (Ei varmistettu)

Hienoa maanantai filosofointia =) Oikeastaanhan maanantait ovat ihania, uusia "alkuja", joista on helppo lähteä liikkeelle jos edellisellä viikolla kaikki on mennyt päin mäntyä.
Minä odotan jo innoissani sunnuntai-iltana nyt rutiiniksi muodostunutta maanantain aamukävelyä ja puurolautasta. Nuo juuri ovat niitä elämän niin ihanaksi tekeviä arkirutiineja. Kiireessä ja "monday sucks" fiilis päällä nuo pienet ilot tuntuvat vain liian usein unohtuvan.
Heh. Täällä myös pyörähätää käyntiin viimeinen kokonainen kouluviikko ja vapaus koittaa. Ihanaa ja aavistuksen pelottavaa samaan aikaan.
Ihanaa viikkoa! =)

Hemppe (Ei varmistettu)

Itse myös olen ollut tällainen "oh fuck it's monday"-ihminen, mutta jotenkin työssäolon jälkeen ei oo enää sellaista fiilistä, varmaan siks kun olin töissä vähän miten sattuu eikä maanantaisin välillä ollut töitä vaan sai nauttia vapaapäivästä. :D ja nyt kun aloitin taas koulunkäynnin, niin ei oo (ainakaan vielä) hiipinyt tuo vanha maanantaivihaaja takaisin, mutta saas nähä tässä kun viikot kuluu... :D

peeäs, tykkään tosta sun kahvimukista ! :)

Lallati (Ei varmistettu)

Hei, ihanaa kun olet palannut bloggailuun! Ja samaa mieltä, maanantait voi tökkiä mutta jos tökkii liikaa pitäisi miettiä mitä muuttaa! Itse oon maanantaista innoissani, koska pääsen illalla tuplajoogaan ja kiva palata taas yliopistolle törmäilemään kamuihin <3

Pakko muuten myös kommentoida, että diggailen tosi paljon resepteistäsi ja meiningistäsi ylipäätään. Tuli vähän shokkina myös suoraan sanottuna jossain vaiheessa kun oivalsin, kuinka paljon nuorempi olet, vaikutat niin kypsältä! :)

Tsemppiä kirjoituksiin, jos sulla oli vielä niitä jäljellä! Ihanaa uutta elämänvaiheen alkua, se on jännittävää, mut niin siistiä! Itse voin samaistua siinä mielessä, että oon nyt valmistumassa yliopistosta ja hitto kun se jännittää!! :D

Aurinkoista viikkoa!

katja (Ei varmistettu) http://onnionkoti.blogspot.con

susta on tullut mulle ehkä joku guru sun elämän asenteen kanssa! you keep that girl! jokaisessa päivässä on jotain hyvää, vaikka sitä välillä joutuis etsimäänkin. tänään oli hyvä päivä, palaan tänne varmasti lukemaan tän postauksen, kun huono päivä iskee! :)

Reetta (Ei varmistettu) http://starryskyfall.blogspot.com

Minkälaisia suunnitelmia sulla on lukion jälkeen? :-)

Aino (Ei varmistettu)

Millä reseptillä oot tehnyt noi sun ig:ssä olevat pannarit? Se on tuo kuva joka on viikko sitten otettu ja siinnä on mukana mustikoita (jotain rahkaa johon ois kiva tietää e ohje kans :D) ja banskua ja vähän jotain pähkinöitä, niin onko tuo resepti täällä blogissasi? :D

mira (Ei varmistettu) http://mirannn.blogspot.com

Niin ihana postaus! Oon niin samaa mieltä sun kanssa. Ja mun mielestä kaikki on ihan vaan asenteesta kiinni kuitenkin :)

Enni Lavonius (Ei varmistettu) http://enniy.blogspot.fi

Voi oon aina kuvitellut, että oot paljon vanhempi! :D Vaikutat tosi kypsältä ja sun blogi on yks lemppareista! Aitous ja elämänilo oikeen kumpuaa susta ja tästä ihanasta blogista :)
Kivaa maanantaita<3

Jenna (Ei varmistettu)

En oo aiemmin kommentoinu, mut sulla on aivan ihana blogi ja elämänasenne! Tästä postauksesta tuli tosi hyvä fiilis :) itelläkin vika normiviikko lukioo jäljellä, jäiks.. :D

Kommentoi