Suomalaisten lempipuheenaiheet

Eilen blogissa puhutti maidottomuus ja suomalaisten runsas maitotuotteiden käyttö. Aihe on synnyttänyt hyvin keskustelua! Melkein nauratti huomatessani, kuinka kommentointi blogissa heräsi yhtäkkiä eloon. Ehdin nimittäin juuri joitain päiviä sitten tehdä päätelmän suomalaisten lempipuheenaiheista.

Seurasin viime viikolla sivusta erästä keskustelua ja pohdin, miksi minulla ei ole mitään sanottavaa tähän. Samalla aloin miettiä muita keskusteluita, joita olen vain seurannut sivusta kuin ulkopuolinen, vaikka en varsinaisesti mikään sivustaseuraajatyyppi ole. Keskustelujen aiheet olivat pitkälti A. Sää. B. Allergiat. C. Vaivat. D. Työilmapiiri ja pomo E. Vapaapäivät ja lomat.

Nepä ne. Suomalaisten lempipuheenaiheet, joista keskustellaan paljon ja usein vieläpä samalla käsikirjoituksella. Asia on näin tai sitten se on näin mutta huonosti se aina on. Kuorosurkutus ei edistä välttämättä hyvinvointiamme, vaikka saisimmekin vertaistukea. Alkaessani kirjoittaa postausta maidottomuudesta, mietin hetken, sopiiko tämä blogin positiiviseen linjaan. Tiedän myös, että blogiani lukee myös hyvin nuoret ihmiset, jotka saattavat ottaa kirjaimellisesti monen bloggaajan antamia vinkkejä.

Ei ole olemassa totuutta ruokavaliosta, oikeasta ajattelutavasta tai treeneistä, jotka voi lukea blogeista, omaksua sellaisenaan ja tulla täydellisen terveeksi ja timmiksi ihmiseksi. En kirjoittanut aiheesta siksi, että se on trendikästä, tai siksi, että halusin kirjoittaa ruokavaliovalistuksen, koska en oikeastaan edes halunnut. Kirjoitin aiheesta siitä syystä, että olen kokenut omassa olossani merkittävän muutoksen maitotuotteiden poisjättämisen myötä ja mielestäni on tärkeää ottaa asia puheeksi, jotta myös muut hyvinvoinnista kiinnostuneet voisivat saada uusia työkaluja oman optimaalisen olonsa löytämiseen.

Sää-puheenaiheeseen palatakseni, on jännä kuinka se onkin se sää, josta tuppaudumme puhumaan tilanteessa kuin tilanteessa. Se on turvallinen matalan kynnyksen puheenaihe: koskettaa kaikkia ja sisältää yleiset ja yhtenevät mielipiteet, joiden myötä on helppo luoda yhteisymmärrys tuntemattomankin tyypin kanssa. Tapa, jolla ihmiset usein puhuvat säästä on nimittäin tyyliä "huonosää-hyväsää". Säästä märehtiminen ja sen myötä negatiivisen energian levittäminen on kuitenkin smalltalk, jonka voisi korvata vaikka jollain muulla. Ensinnäkin, emme voi vaikuttaa ulkona vallitsevaan säähän. Toisekseen, minun mielestäni ei ole olemassa hyviä säitä ja huonoja säitä. On olemassa vain se seikka, että asumme planeetalla nimeltä Maa, ja kaikki luonnonilmiöt, jotka koemme, johtuu pitkälti sen liikkeistä. Luonnolla on keinonsa ylläpitää elämää. Katso kasveja sateella, ja kuvittele kuinka hyvää kosteus tekee niille. Uskon sateisten päivien tekevän hyvää myös ihmisille ja eläimille.

Olen aina pitänyt sateisista päivistä. Silloin kun sataa, ei ehkä paista aurinko, shit happens, mutta silloin on havaittavissa muunlaisia viboja, kuten seesteisyyttä ja jotenkin kiehtovaa rauhallisuutta. Itse huomaan muuttuvani melkein eri ihmiseksi säiden vaihdellessa. Kun aurinko paistaa, säntäilen paikasta toiseen, syön kun ehdin, olen nauravainen ja energinen. Kerään kokemuksia. Aurinkoisella säällä on kiva ajatella kevyitä asioita ja tehdä kreisejä juttuja, joita voi sadepäivinä kelailla.

Kun sataa, inspiroidun jostain syystä hyvin voimakkaasti ja saatan viettää paljon aikaa mietiskellen ja kirjoitellen. Koen erilaista yhteyttä itseeni. Sateella keskustellessani ihmisten kanssa aistin, kuinka kaikki ovat astetta intensiivisemmin mukana keskustelussa. Aiheet saattavat myös olla hieman syvällisempiä kuin aurinkoisena päivänä. Sateella on erityisen virkistävää käydä ulkona, sillä kostea ja raikas ilma tuoksuu huumaavan hyvältä! Silloin on helmeä suunnata vaikka suppailemaan!

Kommentit

timsu (Ei varmistettu)

Ihana postaus taas jällee! Mut ny oli pakko tulla hehkuttaa ku näin sut (kai) Silvoplees. Katoin just suhu ku menin siit ohi ja sit jähmetyin ja olin omg mä näin Kaisan vihdoin (koska asutaa nii lähekkäin). Ja oikeesti sä vaa piristit mun päivää! Oot ihana ihmine ja ihailen sua valtavasti!

Kaisa Merelä

Hahaha, voi että! :D Olisit tullut moikkaamaan :) Mulla oli vissiin jäätävä verkkariasu päällä kun kipasin nopeasti siihen kamua moikkaamaan kesken kirjoittamisen... :D

lodju (Ei varmistettu)

Raikkaita ajatuksia :) tästä tekstistä tuli kevyt olo!

Kaisa Merelä

Mahtavaa kuulla :)

tarza (Ei varmistettu)

Musta tuntuu, että mun keskusteluälykkyys kokee valtaisan romahduksen aina kesäisin :D työskentelen golf-kentällä, jolloin säätila lupnnollisesti vaikuttaa pelikokemukseen, hyvässä ja pahassa. Voisin vaikka veikata että 90 % keskustelunavauksista liittyy säähän :D

Kaisa Merelä

Hahah, no kaipa siitä säästäkin voi jotain älykästä vääntää! Ehkä pointti ei ole sää aiheena vaan se sävy millä siitä puhutaan... Tiedäthän, auringolla liian kuuma ja sateessa ihan tylsää :D

Johki (Ei varmistettu)

Juuri näin! On hyvä, että kirjoittaa mistä kirjoittaa vaikkei se ehkä valtavirtaa miellytä tai lukevat väärin rivien välistä [valistuksena tai käskynä]. Mistäpä sitä itse osaa kokeilla mitään jos kukaan ei anna vinkkejä :) Netistä minäkin jäljille pääsin ja olen siitä ikuisesti kiitollinen.

Kaisa Merelä

:) <3 Loistavaa kuulla! Kiitos!

Jenini (Ei varmistettu)

Mun mielestä aina on hyvä sää jollekin. Kauniilla, aurinkoisella ilmalla on hyvä sää tehdä pihahommia, käydä kävelyllä, ottaa aurinkoa, leikkiä lapsen kanssa ulkona. Sateisella säällä on hyvä sää siivota ja tehdä sisällä kotihommia, joita ei välttämättä aurinkoisella ilmalla malta tehdä. Pilvisellä säällä on hyvä sää käydä salilla tai juoksulenkillä kun ei ole liian kuuma. Kaikki on kiinni omasta asenteesta.

Kaisa Merelä

Juuri näin! :)

Ella (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/blogit/edgybeauty

Heippa!

Ei liity aiheeseen sinänsä, ehkä toki jollain tavalla, mutta halusin sanoa, että kirjoitin postauksen omista liikunta/ravintomentaliteeteistäni ja niiden muuttumisesta, johon esimerkiksi sun blogi on vaikuttanut hirvittävästi, ja siksi sutkin siellä mainitaan :) tässä linkki, jos kiinnostaa :)

-Ella
http://www.lily.fi/blogit/edgybeauty/liikkumisen-kesamentaliteetti

Kaisa Merelä

Voi ihana! :) Kiitos!

petra (Ei varmistettu)

ihana postaus ja muutenkin oot aivan loistava tyyppi!:) mäkin tykkään sateesta, sillon on jotenkin niin ihana vaan rauhottua :)

Kaisa Merelä

Se rauhoittuminenkin on taitolaji, jos on hirveä säheltäjä kuten esim itse olen :) Kiitos kovasti, huippua kuulla!<3

Ina (Ei varmistettu)

Kaisa! Oon lukenut sun blogia kaaaaauan, ja nyt tuli sellainen olo, että on pakko tulla kommentoimaan, sillä, tiesitkö, olet aivan huippu! Olet inspiroiva ja viisas, kuitenkin terveellä tavalla jalat maassa. Sun blogista tulee hyvälle tuulelle. Musta on erityisen hienoa, että näinä fitnesbuumi- ja muutenkin ulkonäkökeskeisinä ja suorittamisentäyteisinä aikoina joku puhuu terveen kehonkuvan ja rennon meiningin, hyvän olon puolesta. Kiitos inspiraatiosta ja kaikkea hyvää sulle!

Kaisa Merelä

Vau kiitos paljon! :) Arvostan! Kaikkea hyvää sinulle <3

Eeva Markkanen (Ei varmistettu)

Heippa! Kyselisin onko sulla kokemusta vihreäteeuute kapseleista? Mistä tämmösiä kannattas hankkia ja mitä merkkiä, onko Mass.fi sivustolta löytyvät hyvä vaihtoehto? Blogisi tuo hirveästi inspistä reenaamiseen, jatka samaan malliin!

Kaisa Merelä

Moikka! Oon aikoinaan käyttänyt, hyvin buustaa aineenvahduntaa :)

lena / london and beyond (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/lena

Mua kans aina vähän huvittaa nämä suomalaisten keskustelunaiheet. :)

Tuosta maidottomuudesta, mun italiano poikaystävä taas ihmettelee miten täällä käytetään ihan älyttömästä maitoa joka asiassa. Itsekään en maitoa juurikaan käytä ja aina ihmetyttää nämä ihmettelijät kun en maitoa juo. No kun en vaan tykkää! :D Eli tee juuri niinkuin sinulle hyväksi on!

Peace (Ei varmistettu)

Pakko kommentoida tähän kun niin hersyvästi oli aasinsilta tarjolla. Se myös ihmetyttää suomalaisten puheenaiheissa että erilaisuutta aina ihmetellään tosi paljon. Suomalaisille tuntuu olevan myös lempipuheenaihe se kuinka joku voi poiketa omasta rakkaasta ajatusmaailmasta millään tavoin :) itse kauan ulkomailla asuneena ihmettelen eniten suomalaisessa keskustelussa sitä kuinka kaikki pitäisi aina tehdä juuri niinkuin ko henkilö tekee!? Erilaisille ajattelumalleille ei tunnu löytyvän ymmärrystä. Se on vähän hölmöä jos mikä. Matkustelkaa ihmiset jotta ajatuspiirinne laajenee :D

:) (Ei varmistettu)

voi kun ootte höpsöjä :')) ootte ite just näitä ''suomalaisia'' jotka puhuu juuri em aiheista.

nelly (Ei varmistettu) http://imnotyourboyfriend.blogspot.fi/

sää on juurikin mielenkiintoinen aihe! vaikka siitä yleensä puhutaan tosi yleispiirteisesti eli sanotaan se, minkä jokainen näkee ikkunasta, mutta luonnonilmiöt on meiksin mielestä ainakin tosi mielenkiintosii ja on erikoista kun suomen sää muuttuu +25 yhtäkkiä raekuuroon :Dd maailma on jännä ja luonnonilmiöt!

Plants rental (Ei varmistettu) http://www.plantscapeinc.com/

Mistä tämmösiä kannattas hankkia ja mitä merkkiä, onko Mass.fi sivustolta löytyvät hyvä vaihtoehto? Blogisi tuo hirveästi inspistä reenaamiseen, jatka samaan malliin!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.