Tällä hetkellä inspiroi

  • Naiseus. Kaikki sen ilmenemismuodot ja siinä piilevä huikea kesyttämätön voima, jota niin kovasti yhteiskunnassamme yritetään taltuttaa - niin miesten kuin naisten itsensäkin toimesta. Niin kauan kuin omaa naiseuttaan pitää tietyssä boksissa, asettaa sille rajoja, luulee sen olevan väärin, arvostelee tai häpeää naiseuttaan tai vartaloaan, rajoittaa itseilmaisuaan naiseutensa takia, pelkää saavansa huonon maineen naiseutensa takia tai luulee olevansa vähempiarvoisempi kuin vaikkapa mies, niin aivan yhtä kauan kokee tarvetta rajoittaa myös toisten naisten tapaa olla nainen ja arvostella heitä siitä. Olet mitä puhut muista naisista. Period.

  • Kivenkova luotto elämään. Uhkarohkeus. Palo. Päättäväisyys. Riskien ottaminen. Intohimon ruokkiminen. Halu keskittyä vain ja ainoastaan niihin asioihin, jotka ovat minun elämän tarkoituksen kannalta tärkeitä. Asioihin, jotka ovat aidosti aikani arvoisia. Asioihin, jotka vievät minua eteenpäin unelmissani. Elämä on aivan liian ainutlaatuista tuhlattavaksi mihinkään muuhun, kun siihen, mille sydän aidosti sykkii, ja viime aikoina se on tuntunut vahvemmin kuin pitkään aikaan. The time is now. It always is and has always been.
  • Seksipositiivisuus (sex-positive -movement). En ole varma, suomennetaanko sex-positive noin, mutta tämä aate tarkoittaa sitä, että seksuaalisuus ja seksuaalinen aktiivisuus kaikissa sen muodoissa nähdään lähtökohtaisesti hyvänä, luonnollisena ja terveellisenä ihmiselle, ja että kaikki seksuaalisuuden muodot ovat hyväksyttäviä, elämää rikastuttavia ja ihmiselle hyödyllisiä niin kauan kuin jokainen toimii sen puitteissa omasta vapaasta tahdostaan. Seksipositiivisuus pitää sisällään niin aseksuaalit, prostituoidut (ei ihmiskauppaa), homoseksuaalit, stripparit kuin vaippafetissitkin. Ydin on siinä, että seksiä ja seksuaalisuutta ei nähtäisikään lähtökohtaisesti kieltojen, sääntöjen, varoitusten, kontrollin, pelkojen ja tabujen kautta, kuten yleisesti yhteiskunnassamme tapana on ("Varokaa raskaaksi tulemista, sukupuolitauteja sekä tietäkää kaikki mikä pornossa on väärin", terveisin terveystiedon oppikirjat), vaan hyväksynnän, nautinnon ja seksuaalienergian täyden potentiaalin vapauttamisen kautta. Vapautta minulle olla minä on myös vapautta sinulle olla sinä.
  • Hippeyden ja kaupallisuuden yhdistäminen. En ole suoranaisesti avautunut blogiini henkisestä heräämisestäni, sillä niistä asioista on haastavaa puhua. Ne on paljon helpompaa kokea. En kuitenkaan pysty enää elämään epätietoista elämää, sillä olen päässyt kokemaan niin paljon henkisyyden, läsnäolon ja sydäntietoisuuden parissa, ettei mikään muu tapa elää vie enää voittoa. Tässä piilee kuitenkin eräs vaara. Sen nimi on hippi-alert. Saataa nimittäin olla niin, että kun olen jonain kauniina päivänä kokemassa energioita ja universumin rakkautta oikein intensiivisesti vaikkapa jollain tantrafestivaaleilla, niin putoan hippirotkoon ikuisiksi ajoiksi. Ihan totta. Ja sieltä minua ei välttämättä saa enää ikinä palautettua toimimaan massojen kanssa. En vain kykene siihen, sillä ulosteeni on violettia ja pupillini sydämenmuotoiset. Minä vain istun risti-istunnassa jossain paikassa, mikä ei ole luokiteltavissa miksikään konkreettiseksi paikaksi, se vain on, ja kikatan olemassaolon ihanuutta. Tunnen, miten rakkaus tanssii minussa ja sekoan sen värähtelyistä. Trippailen. Näen kimalluksia. Silmäni hohtavat kuin hullulla ja olen äärettömän onnellinen. Näen ihmisten ytimeen ja huomaan mitä valheita he kertovat itselleen, jotta heidän ei tarvitsisi huomata kuinka äärettömän upeita he ovat. Saan kyvyn parantaa. Olen parantanutkin monia. Se on ihanaa, mutta se on haluamani konkretian tasolla hyödytöntä. Energeettisesti tuollainen hihhulointi tosin tekee paljon, ja kyllähän sieltä energiasta käsin pystyy paljon vaikuttamaan fyysiseen todellisuuteenkin asti. Mutta se, mitä oikeasti aidosti haluan antaa tälle maailmalle, on tehdä töitä massojen kanssa. Haluan kirjoittaa tätä blogia, esimerkiksi. Haluan myös olla suhteellisen helposti lähestyttävissä ja ymmärrettävissä. Siispä tutkin parhaillaan sitä, kuinka yhdistäisin hörhöilyn ja bisneksen. Toistaiseksi olen päättänyt luottaa blogin suhteen unisiepparivapaisiin badass kuviin ja tekstiin, jossa hippikerroin on aiheesta riippuen enintään 60%. Miltä kuulostaa? 
  • Aidosti palkitsevat ja kehittävät ihmissuhteet. Olen saanut elämääni upean ihmissuhteen, joka ei perustu millekään määritelmälle, tarpeelle tai vaatimukselle. Ihmissuhteen, jossa halu kehittyä, kehittää toista ja oivaltaa koko ajan uutta ihmisyydestä ja elämästä on suurempi kuin yksikään itsekäs tarve, puute tai pelko. Ihmissuhteen, jossa kaksi kokonaista ihmistä tutkii tunteita, egon ja pelon temppuja ja työntää toisiaan kohtaamaan pelkoja ja menemään unelmia kohti. Ihmissuhteen, jossa palataan aina takaisin vapauteen ja rakkauteen. Siihen, missä kumpikaan ei tarvitse toista mihinkään. Se, että vierailemme tämän kestoltaan meistä riippumattoman hetken toistemme elämissä, on vain älyttömän upea meille suotu lahja, josta jokainen sekunti ja minuutti on ihmeellinen. Kiitollinen siitä.

Kuvat: Samuel Glassar (editoitu by Kaisaminni)

Kommentit

auq (Ei varmistettu) https://aulikurvinen.wordpress.com/

Todella tärkeitä juttuja. Noita teemoja olen minäkin pohtinut ja soveltanut elämääni, osittain sun vaikutuksesta, kun oot jakanu ajatuksiasi ja näyttänyt mitä parhainta esimerkkiäsi somekanavillasi. Olen kiitollinen, että seuraat unelmiasi, koska se on antanut ainakin mulle paljon!

Kaisa Merelä

Ihana! Kiitti paljon, mahtavaa kuulla :)

Charkku
Charlotan silmin

Hahah, oot hauska :D Hippikerroin 60 kuulostaa vielä ehkä ihan siedettävältä. ;) Tärkeintä on kirjoittaa sellaisista jutuista, mitkä innostaa itteään ja tuottaa sellasta sisältöä, mistä voi olla ylpeä. Oli se sitten mitä vaan.

x Charlotta
www.charlottaeve.com/fi

Kaisa Merelä

Se on just näin. <3 Ihana kun kommentoit :)

Sofia (Ei varmistettu)

Olisi ihanaa kuulla vähän vinkkejä miten päädyit henkiseen heräämiseen ja miten pysyt tietosena arjen jokaisena hetkenä? Itse huomaan että kiireen ja väsymyksen keskellä ego tulee helposti esiin.

Kaisa Merelä

Tuttu tunne! Sanotaanko, että päädyin heräämään paremman toivossa. Uskon, että ns. "henkiseen heräämiseen" päätyy aina kärsimyksen kautta. Jokainen ihminen täällä kokee kärsimystä, mutta kun koettu kärsimys ylittää sen tietyn ihmisen ihmisen sietokyvyn, eli kun kärsimystä on tarpeeksi, ihminen päättää yksinkertaisesti lopettaa kärsimisen. Mehän voidaan lopettaa kärsiminen jos me halutaan. :D Se on hullua ja siistiä. Ja sitten tietenkin luin paljon aiheesta, tapasin valaistuneita tyyppejä, meditoin jne. Huomaan myös, että arjen keskellä välillä putoaa 3D-maailmaan, missä on 3D-maailman ongelmat ja ärsytykset ja vastustukset, mutta ainakin itselläni helpoin tie sieltä ulos on lopettaa kaiken tekeminen, istua, sulkea silmät, ja palata kiitollisuuteen. Eli lähtien ihan siitä että olen kiitollinen että sain äsken ihanaa ruokaa aina sinne asti että olen kiitollinen että saan olla juuri tällä sekunnilla elossa. Se toimii itselläni kaikista voimakkaiten. :)

J (Ei varmistettu)

Hei,
haluaisin kysyä oletko koskaan miettinyt vegaanista elämäntapaa? Kirjoituksistasi kumpuaa kunnioitus ja rakkaus elämää kohtaan. :) Siksi toivoisinkin kuulevani ajatuksiasi veganismista?

Kaisa Merelä

Moikka! Joo veganismista vois kyllä tehdä postauksenki verran juttua. :) Sitä on kysytty aika paljon. Kiitti vinkistä!

Jen (Ei varmistettu)

Kiitos kivasta postauksesta !
Snäppiäsi seuratessa olen usein löytänyt itseni miettimästä, että etkö halua siis parisuhdetta? Tämä ihmissuhde josta tässä puhut vaikuttaa tasapainoiselta ja ihanalta, mutta palaan aina miettimään, etkö koskaan aio "seurustella" , hsnkkka lapsia, päättää olla aina yhdessä tai muuta? Vaikutat olevan ihmissuhteessa, jossa haluatte olla vain toistenne kanssa. Olisiko teille ok jos jompi kumpi sekstailisi muidenkin ihmisten kanssa?

En tiedä osasinko ilmaista ajatuksiani, mutta toivottavasti ymmärrät pointin. Kiitos inspiroivasta ja pohdintaa herättävästä blogista ja snäpistä !

Kaisa Merelä

Moikka! Ymmärrän sun kysymyksen pointin :) Itsekin tullut kyllä pyöriteltyä monia kysymyksiä ja etsittyä vastauksia ja muutenkin oppinut tuntemaan itseään paljon syvemmin. Rakastan rakastaa ja olla rakastettu ja hengata "vain me kaksi" -tyyliin. Olen seurustellut elämäni aikana useasti ja useita vuosia ja huomannut että perinteinen parisuhde (jossa toinen omistetaan ja toisen tekemisiä rajoitetaan) ei ole sellainen, jonka koen tuovan lisäarvoa elämääni. Vapaus ja vapaaehtoisuus on minulle suuri prioriteetti. Ihannoin ihmissuhdetta, jossa toiselta ei vaadita mitään, ja joka tuo pelkästään lisäarvoa elämään, ei kuluta tai jarruta. Olen kirjoittanut paljon aiheesta, mm. Uuden ajan parisuhde -postauksessa. Haluan ehdottomasti myös tässä elämässä lapsia, jos minulle sellaisia suodaan! :)

Kastanja K

Hei! Vitsi kyllä tykkään sun blogista, just sellaista muistutusta mitä jokainen kaipaa. Siitä ei ihan hirmu kauan ole kun tänne vasta löysin, mutta sen verran olen lukenut että tiedän, että arvomme ja maailmankuvamme ja monet valitsemistamme näkökulmista kohtaa ja kolahtaa vähän pelottavankin hyvin. Välillä tuntuu että lukisin itse kirjoittamaani tekstiä! Mutta pidemmittä puheitta, näin seksiteemalla kun ollaan, niin haluaisin kysyä sun ajatuksia ja valintoja ehkäisyyn liittyen. Arvostaisin todella kuulla sun näkemyksiä, tai edes lyhyesti sanottuna: Mitä ehkäisymenetelmää itse käytät?

Oot säkenöivä <3

Kaisa Merelä

Voi että mikä kommentti, huikee!! :) Mahtavaa kuulla että saat samaistumispintaa täältä. Ehkäisystä on tulossa postaus jossain vaiheessa, mutta itse en tällä hetkellä käytä mitään hormonaalista ehkäisyä. Uskon tosiaan, että on olemassa tapa ehkäistä varmasti ilman, että naisen joutuu laittaa kehoonsa ylimääräistä hormonia :)

Mulla särähtää puhe "ylimääräisestä" hormonista. Ei synteettinen tarkoita sitä. Esimerkiksi monelle endometrioosista kärsivälle hormonilääkitys on avain jolla parhaassa tapauksessa saavuttaa kivuttomuuden tai välttää pkv-lääkkeiden tiuhan käytön.

Kaisa Merelä

Tarkoitin ylimääräisellä hormonilla kehon ulkopuolelta tulevaa hormonia :) Mutta ymmärrän pointtisi!

annaelinainen (Ei varmistettu)

Blogi on juuri ihana tällaisena ja säkin tuollaisena hörhönä ja aitona ihmisenä <3 Yritin itse peittää omaa hörhöyttäni vuosien ajan ja välillä tuli ajanjaksoja, jolloin yritin mukautua takaisin mainstreamiin. Sit tajusin et hei mitä hittoa mä teen! Ja nyt ollaan ikuisella hörhöyden tiellä sano siihen muut mitä tahansa

Kaisa Merelä

Ihana HÖRHÖ !<3 Se on just näin!

Noora (Ei varmistettu)

Ihanaa, että olet olemassa! Voi vitsi, taidan olla rakastunut. Mulle tulee aina niin hyvä mieli sun kirjoituksista. Girlpower <3

Anonyymi1234 (Ei varmistettu)

Moi!

Oon ilolla lukenut monia sun postauksia seksuaalisuuteen ja seksiin liittyen. Esimerkiksi sun orgasmi postaus oli todella virkistävää luettavaa.

Seksipositiivisessa liikkeessä mua kuitenkin häiritsee ajatus, että prostituutio olisi yksi seksuaalisuuden muodoista. Arvioiden mukaan yli puolet Euroopassa työskentelevistä prostituoiduista on ihmiskaupan uhreja. Heitä on miljoonia. Melissa Farleyn tutkimusten mukaan noin puolet prostituoiduista (teki tutkimusta 12 maassa, haastatteli satoja prostituoituja) ovat kokeneet lapsina seksuaalista hyväksikäyttöä. Prostituutio ei ole heille jokin "sisäsyntyinen seksuaalisuuden muoto", vaan trauman uusintamista. Tutkimuksen mukaan 90% prostituoiduista tekisi mieluummin jotain muuta työtä. Totta kai monella muullakin alalla iso osa työntekijöistä tekisi varmaan mieluusti jotain muuta työtä, mutta itse koen (ja niin olen käsittänyt sinunkin kokevan), että seksuulisuus on niin upea ja tärkeä osa ihmisen elämää ja hyvinvointia, että on aivan eri asia joutua taloudellisen pakon esimerkiksi siivoamaan vessoja kuin palvella seksuaalisesti päivästä toiseen kymmeniä asiakkaita, joiden kanssa ei muuten haluaisi olla seksuaalisessa kontaktissa.

Kaipaisin prostituutio-keskustelussa myös avauksia seksiä ostavien miesten vastuusta. (Ostajat ovat yli 99% miehiä, toki naisasiakkaitakin löytyy.) Ostaja ei voi ikinä varmasti tietää, onko seksin myyjä ihmiskaupan uhri tai ajautunut ammattiin menneisyyden traumojen takia. Isoin osa seksin ostajista ei tosin edes välitä.

Suosittelen lukemaan esimerkiksi tämän jutun, joka kuvaa miten prostituution laillistaminen Saksassa on epäonnistunut: http://m.spiegel.de/international/germany/human-trafficking-persists-des...

Täällä taas voi lukea millaisia arvosteluja seksin ostajat prostituoiduista kirjoittavat nettiin: http://the-invisible-men.tumblr.com

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.