Tallinna uusin silmin

Mikä paikka on alle kahden tunnin matkan päässä Helsingistä ja sinne mennessä tuntuu, kuin olisi saapunut pieneen Berliiniin? Sehän on meille kaikille tuttu Tallinna! Tallinnan reissut eivät välttämättä ole olleet meillä suomalaisilla niitä edustuskelpoisimpia matkoja, mutta kaupunkiin voi halutessaan ottaa uuden, hivenen sivistyneemmän näkökulman. Nimittäin juoman lisäksi myös ruoka ja ulkona syöminen on edullista, nuorisokulttuuri on nosteessa sekä vahvan turismin ansiosta koko kaupunki tuntuu olevan suunniteltu matkaajoita varten. Kun Tallinnassa viettää päiväreissun sijaan useamman päivän, kaupungista kuoriutuu kehityskelpoinen ja varsin eurooppalainen matkailukohde.

Koska Tallinnaan matkustaminen on yhtä helppoa ja nopeaa kuin liikkuminen kaupungista toiseen Suomen sisällä, on kyseessä varsinkin stadilaisen täydellinen getaway. Kyllästyttääkö, ärsyttääkö, tylsistyttääkö, stressaako? Kaipaatko vaihtelua ja virkistäytymistä? Uutta inspiraatiota johonkin projektiin tai ihan vain hitsin hyviä ravintoloita, joissa syödä naurettavan edullisesti? Ei muuta kuin pyörällä Helsingin satamaan, fillari messiin laivaan, sadan minuutin matka ja pyöräilemään ympäri Tallinnaa. Suuntasin pakoon Itämeren toiselle puolelle siskoni kanssa, joka on asunut Tallinnassa muutaman kuukauden ajan tänä keväänä. Olin siis onnekkaasti liikenteessä lähes paikallisen kanssa, ja pystyimme täten tekemään vain ja ainoastaan täsmäiskuja parhaisiin paikkoihin.

Iloinen yllätys oli, että ainakin muutamasta kahvilasta saa tilattua Chemexillä valmistettua kahvia, smoothieita ja muita uuden ajan herkkuja. Erittäin maukasta vegaaniruokaa (osa myös raakaa) oli tarjolla Vegan Restoran V -nimisessä suloisessa katuraflassa. Mutta paneudutaan ruokapaikkoihin spesifimmin ihan omassa postauksessa myöhemmin!

Yöpymiseen suosittelen lämpimästi 16 eur hostels -ketjun hostelleja. Kahden hengen huoneen yhdeksi yöksi saa hintaan 32 euroa, mikä on aika hyvä diili omasta huoneesta, johon kuuluu vessa & suihku. Yövyimme sekä Rotermannissa sekä Fat Margaret'sissa, joista viimeisimmässä pääsee myös aamusaunaan!

Tallinna kirjaimellisesti kasvaa silmissä. Joka paikkaan ollaan rakentamassa uusia ravintoloita, klubeja ja jonkin sortin taidekeskuksia. Kaupungissa ei ehkä olla vielä yhtä ajantasalla trendien suhteen kuin Pohjois-Euroopassa ja valtaosa väestöstä on suhteellisen köyhää, mutta omalaatuista potentiaalia kauniista pikkukaupungista löytyy! Siksi en välttämättä lähtisi vertailemaan Tallinnaa muihin Euroopan kaupunkeihin, vaan lähinnä ihmetyttää ja innostaa, kuinka nopeasti se kehittyy. Myös se fakta, että Helsingistä pääsee jonnekin ulkomaille niin vaivattomasti ilman lentämistä, antaa kaupungille paljon anteeksi. Prahassa ja Pietarissa käyneenä voin sanoa, että näistä kolmesta ihan hivenen samantyylisestä "idähtävästä" kaupungista Tallinna oli eniten mieleeni. Toki kaupungista muodostettuun mielipiteeseen vaikuttaa suuresti matkaseura, elämäntilanne (lue: rahatilanne, kröhöm) ja ylipäätään sen hetkiset fiilikset. Eiköhän Hämeenlinnan reissustakin saisi tajunnan räjäyttävän pelkällä hyvällä seuralla.

Täytyy sanoa, että rakastuin Tallinnaan. Oli ihanaa kulkea kaduilla ja olla perus talliainen muiden talliaisten seassa, juuri sellaisena kuin oli. Kaupungin katumuoti on... olematon, eikä suomalaisille ja ruotsalaisille tyypillistä imagopönötystä juurikaan harrasteta. Se sai huomion hyvin pois itsestä, mikä on nykypäivänä aika vapauttavaa kokea.

Kommentit

elisa (Ei varmistettu) http://www.karhusportscience.com

Kuulostaa ihanalta! Kuinka paljon laiva Tallinnaan maksaa? Jos vaikka opiskelijakukkarokin siihen venyisi...

www.karhusportscience.com

Kaisa Merelä

Jotain kakkosella alkavaa! 23-27 egee :)

riikka (Ei varmistettu) http://allthetastesoflife.blogspot.fi

Onko jollain matkanjärjestäjällä tms suoraa linkkiä noihin hotelleihin vai miten varasitte hotskun? :) jos on suora linkki niin saisiko sen liitettyä postaukseen?Kiitos jobetukäteen! Riikka

Kaisa Merelä

Puhelua vaan sinne :) googlettamalla löytyy varmasti!

jaa (Ei varmistettu)

Mun mielestä Tallinnassa ja Eestissä yleensäkin yritetään näyttää rikkaammalta kuin ollaankaan.. juurikin hienojen vaatteiden ja autojen avulla eli imagoa yritetään parantaa.. vaikka suurin osa on oikeasti veloissa korviaan myöten :)

Essi (Ei varmistettu)

Hei ihana paitamekko! Mistähän moisen voisi hankkia itselleen?

Nadja (Ei varmistettu) http://nadjahertzberg.blogspot.com

Oi hitsit, pitäisi todellakin ottaa enemmän irti tuosta naapurimaasta! Kun tosiaan eihän noilla parin tunnin pyörähdyksillä hirveästi ehdi kaupunkia kokemaan. Hmmm, pitäisköhän ottaa joku pidennetty weekendi nyt syksyllä ja lähteä tutkiskelemaan Tallinnaa vähän paremmin...? :)

nadjahertzberg.blogspot.com

selvä

Me oltiin myös poikaystävän kanssa keväällä ekaa kertaa oikeesti kunnolla Tallinnassa, kun käytiin moikkaamassa kaveria joka oli syksyllä muuttanut sinne :) Parissa päivässä syötiin niiin hyvin etten edes muista milloin on viimeksi tullut syötyä niin paljon ja niin hyvää ja niin HALVALLA. Ihan älyttömän hyviä annoksia, esim. kolme taivaallista ruokalajia viineineen maksoi vikana iltana sellaset 20e-30e/nenä....

Oon asunut täällä Tallinnassa kohta 3,5 vuotta ja mä oon edelleen täysin rakastunut. Uskon, että voisin nostaa tätä rakkautta entistä enemmän ylöspäin jos kulkisin enemmän vanhassa kaupungissa rafloissa ja kahviloissa, mä kun niin rakastan pikkuisia kahviloita mukulakivien ympäröimänä. :)Kysynkin, että missä tuollainen kahvila on, josta voi tilata Chemexillä valmistettua kahvia?

ps. Jos haluaa kaupungin parasta jäätelöä, kannattaa mennä Foorum-keskuksen Bonaparte- kahvilaan ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.