TALVEN PROJEKTINA KEHO

Haha, otsikko kuulostaa joltain blogspot-alustalla tapahtuvalta Saritan elämäntapamuutospäiväkirjalta, jossa nähdään rakeisia kuvia aamurahkasta ja ihanan realistisia eteisen peilin edessä otettuja kehityskuvia sloggit ja sporttiliivit päällä.

Lupaan kaksi asiaa: 1. Blogissani ei tulla näkemään rahkaa. Ei enää ikinä. 2. En tule ikinä esiintymään teille sloggeissa ja urheilurintaliiveissä eteisen kellertävän kattolampun alla. (Sitä en tosin kiellä, ettettekö saattaisi nähdä kuvia, joissa roikun timanttistringit jalassa tangosta pää alaspäin jalat 180 asteen kulmassa. Puolialastomuushan on paljon hyväksyttävämpää silloin, kun sen tekee taiteen nimissä.)

Niin, syksyn projektina olisi siis tämä ihana ja rakas kehoni. Kuten sata kertaa mainittu, tämä vuosi on ollut meitsille aika rankka henkisesti johtuen useista peräkkäisistä fyysisistä vammoista, jotka ovat sitkeän systemaattisesti estäneet minua liikkumasta. Lasinsiru jalassa vei heti alkuvuodesta pari viikkoa, ja luulin kuolevani sairasvuoteeseeni, sillä en tiennyt vielä mitä tuleman pitää: Selän murtuma nappasi sitten nätisti muutaman kuukauden ja heti sen parannuttua hamstring-jänne irtosi istuinluusta ja varasti toiset muutaman kuukauden hyvää treeniaikaa.

Noh, kuten aina menettäessämme jotain, myös tässä tuli kyllä huomattua liikuntakyvyn arvokkuus ihan uudessa valossa. Maatessani kotona itkien tajusin kaksi asiaa (tykkään näköjään tässä postauksessa listata kaksi asiaa): 1. Tulevaisuudessa arvostan, suojelen, varjelen ja kunnioitan kehoani. Sekä muistan lämmitellä! Ja ei temppuja humalassa, Kaisa, EI. 2. Tajusin, että rakastan urheilua enemmän, kuin varmaan mitään koko maailmassa.

Ja niin minä päätin, että kun jonain kauniina päivänä hamassa tulevaisuudessa olen kivuton, aion opetella kaikkia uusia temppuja, aloittaa uusia lajeja, kehittää liikkuvuuttani, nopeutta, voimaa, aerobista kuntoa ja kasvattaa lihaksia. Tiedättehän, sitä perus urheiluhulluutta. Että nyt räjähtää, saatana.

Ja tässä sitä ollaan! Kivut on kivasti kurissa ja aamut niin kirpeitä, ettei voi olla lähtemättä lenkille. Salilla on myös lähtenyt hommat hyvin luistamaan, vaikka vähän elefantilta vielä tuntuu. Lisäksi päivittäinen venyttely on nykyään jo peruskauraa, kiitos Samuelin, jonka uskomattoman järkkymätön iltavenyttelyrutiini on saanut minutkin ähisemään iltaisin takareisieni kanssa.

Nyt vielä niitä uusia lajeja lukujärjestykseen niin hyvä tästä talvesta tulee! Olen alustavasti ajatellut juurikin sitä tankotanssia, timanttistringeillä tai ilman, tai jotakin itsepuolustuslajia. Olen aina ollut kova painimaan, joten sitä olisi kiva kokeilla ihan valvotuissakin olosuhteissa. Lisäksi joku tuntematon kysyi minulta eilen metroasemalla, olenko nyrkkeilijä, ja se tuntui tavallaan aika helvetin hyvältä, joten thai- ja potkunyrkkeily kiinnostaa myös. Onko teillä minulle lajiehdotuksia?!

Kuvat: Samuel Glassar

Ei mulla kai sitten muuta, kuin että ensi keväälle on olemassa kaksi vaihtoehtoa. 1. Olen tuplasti enemmän rikki kuin nyt. 2. Olen tuplasti enemmän tikki kuin nyt.

Tikissä ei rimmannut. Annetaan se anteeksi, taiteen nimissä.

Kommentit

Miko (Ei varmistettu)

Huikee postaus Piristi mukavasti aamua.
Tsemppii!! Kiva seurata sun fitnesstouhuilua!

Kaisa Merelä

Haha. Kiitti Miko! :)

Anni (Ei varmistettu)

Kolme vuotta thainyrkkeilyä harrastaneena ja vaparia sivusta seuranneena voin sanoa, että ehdottomasti thaikku mielummin, kuin potkunyrkkeily. Thaikku on ihan parasta:D ja vrt. potkunyrkkeilyyn paljon laajempaa ja koko kehon kattavampaa. Uskon, että thaikku vois sopia sulle aika hyvin! Meillä ainaki keskitytään tosi paljon siihen läsnäoloon, ja et voima lähtee rentoudesta ja et asiat tehdään oikein, kropan ehdoilla. Meillä on kropassa ihan järetön voima, jos osataan vaan käyttää sitä. Toki opeustapa riippuu varmaan salista paljon.
Joka tapauksessa, lämmin suositus! Ja vapari sit siinä vielä next levelille, pääsee mattoon painimaan ;)

Kaisa Merelä

Hei kiitti Anni kommentista! Vapari on kiinnostanu kyllä aina "vapaa"-sanan takia, ja joskus tullu kateltuu otteluita, mut joku osa mussa ehkä vähän on varovainen sen suhteen. Pelkään mun sievien kasvojen puolesta XD Mut joo, thaikkunyrkkeily nyt ainaki alkupalana. Kuulostaa supermielenkiintoselta toi mitä kerroit siitä!

Esba (Ei varmistettu)

Ahaha, täällä 7 vuotta potkista takana. Suosittelen ennemmin ku thaikkua :D ikuinen potkis/thaikku taisto pääsee tässä aluilleen. Thaikussa saa potkia suoria potkuja reiteen mikä on musta jo ihan riittävän hyvä syy vältellä lajia. Vaikka ei tietenkään varmaan missään peruskurssilla eikä muutenkaa reeneissä täysiä mutta silti!
Enkä usko että on thaikku sen kokonaisvaltasempaa ku potkis. Kyllä potkiskin paljon vaatii, jos sitä tosissaan haluaa harrastaa.

Helsingistä löytyy ainakin GB Gym missä myös vaparia ja nyrkkeilyä tarjolla!

Min (Ei varmistettu)

Hei ehdottomasti Kaisambuun toi iltavenyttelyrutiini!

Kaisa Merelä

Hei joo, kiitti vinkistä! :)

SusannaJasmin

14.10. On tampereella gloriassa sensuellin tankotanssin tapahtuma, jos se kiinnostaa enemmän kuin sporttipuoli

Kaisa Merelä

Uuh, menisin jos Tampereella olisin!

Mulla ei oo youtube-tiliä, joten tuun tänne kommentoimaan: Kiitos sulle ja Samuelille vapaata suhdetta käsittelevistä videoista Kaisambu-kanavalla! Oon ite pitkään pyöritellyt samansuuntaisia ajatuksia nykyisessä ja jo aiemmissa suhteissa sekä sinkkuaikoina, mutta te ilmaisette samat jutut niin hyvin, että omat hajanaiset fiilikset, pointit ja ajatukset aiheesta on järjestäytyneet paljon selkeämmäksi kokonaisuudeksi. Ihanaa että puhutte aiheesta noin avoimesti, nää jutut varmasti kiinnostaa ja koskettaa tosi monia muitakin. Muutenkin ihan mahtava meininki videoissa, oon fiilaillut :) Kaikkee parasta teille<3

Kaisa Merelä

Moi Ella! Siistii et tulit kommentoimaan tänne, lämmittää kuulla! :) <3 Ja parasta syksyä sulle kans!

Maria (Ei varmistettu)

Ihana postaus! Ja sporttiliiveistä puheenollen - vaikka et aio poseerata niissä kelmeän valon alla, oisko sulla jotain suosituksia hyvistä ja tukevista urheiluliiveistä? Oon pienikokoinen mutta rintava ja tuntuu usein et tukea vois olla enemmän. Tällä hetkellä ShockAbsorberin Ultimate Run -liivit käytössä mutta vaihtoehdot kiinnostaisi :)

Kaisa Merelä

Moikka! Kumpa voisin suositella joitain liivejä - olis meenaan itellekin käyttöä! Samat ShockAbsorberit mullakin käytössä kun sulla. Voin koittaa vielä tehdä researchia, tosin ;) En oo hetkeen tsekkaillu liivitarjontaa ku luovutin jossain vaiheessa :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.