Talvinen Tallinna

Kesällä lupasin, että palaan Tallinnaan pian. Näköjään sopivan pian oli nelisen kuukauden päästä, marraskuun viimeisenä päivänä. Astuin syyssateisesta lumettomasta Helsingistä laivaan ja laivasta ulos lumiseen Tallinaan, jossa kävi viima ja naama jäätyi yhteen ilmeeseen. Olin unohtanut miltä pakkasen jäädyttämä naama tuntuu! Alkushokin jälkeen täytyi alipukeutumisen vuoksi käydä ostamassa uudet vuorelliset nahkahansikkaat ja ekstraneule takin alle. Kaulahuivistakin piti taiteilla myssy.

Menimme lounaalle Tallinnan parhaaseen ravintolaan; Vegan Restoran V:hen, josta kirjoitinkin kesällä blogiin ensimmäisen kerran (klik!).

Kyseinen ravintola on täysin vegaani ja siellä on tarjolla myös raakaruokaa. V:ssä oli uusittu menua, mikä oli positiivinen ylläri. Jäätyneitä reisiä sulatellessani listan pasta-annos kuulosti kaikista lohdullisimmalta. Lämpöä tilattiin pöytään myös valkkarin muodossa. Jälkkäriksi oli saatava vitriinissä koreileva kirsikkainen vegaanicupcake!

(Paikka ei ole pimeä, päin vastoin, mutta pöytien yllä olevat spottivalot saavat valaistuksen näyttämään mielenkiintoiselta kuvissa.)

Tallinnassa ihaninta onkin ravintolat ja kahvilat. Niitä on kaupungissa hirveä määrä ja ne ovat kaikki mielestäni laadukkaita ja todella kohtuullisen hintaisia. Samaa ei voi sanoa esimerkiksi Helsingin keskustasta, jossa ylihinnoitellut ja mauttomat ruuat ovat lähinnä sääntö eikä poikkeus. Täällä pitää todella tietää, minne menee syömään, mutta Tallinnassa hakuammunnallakin usein onnistuu.

Täysillä vatsoilla oli hyvä jatkaa joulutorille. Kävimme myös glögeillä Must Puudelissa, jonka sisäpihalla tuli kesällä juotua drinkki jos toinenkin. Tämän kertainen glögi muistutti kylläkin jouluisen juoma sijaan lämmitettyä sangriaa, mutta kylmissään kai sitä ihminen juo vaikka lämmintä Koskenkorvaa. Tai ainakin suomalainen Tallinna-visiitillään.

Ehkä keväällä lumien sulaessa ja kaupungin herätessä eloon olisi seuraava hyvä kohta visiteerata taas etelänaapuria. Sinne on niin nopeaa ja edullista matkustaa, että siellähän kävisi vaikka pelkällä lounaalla, haha!

Kommentit

Rena (Ei varmistettu) http://dressedwithsoul.com

Watching your pictures brings me really into Christmas mood! Love your cosy winter outfit <3

xx from Bavaria/Germany, Rena
International Giveaway: Christmas Surprise with Self Interest
www.dressedwithsoul.com

Kaisa Merelä

Oh thank you for commenting, again!! :) <3

Hilla (Ei varmistettu)

Voi miten herkullisen näköstä safkaa! Ja aivan mahtavan näköinen Tallinna, kyllä nyt alko tehdä mieli käydä pikkuvisiitillä pienen tauon jälkeen :)

Kaisa Merelä

Jep, kannattaa! :)

Hanna (Ei varmistettu)

Ihanan näköstä! Hei, mistä onkaan tuo musta takkisi kotoisin? Olen tuollaista metsästänyt tuloksetta. Needs to knowwwww!

Kaisa Merelä

Se on Zarasta! :) Ihan tänä syksynä ostettu, toivottavasti löytys vielä..!

Annina (Ei varmistettu) http://anninaintallinna.blogspot.fi

Hauskaa, olin itsekin juuri tuona samana päivänä Must Puudelissa. Harmi, ettei satuttu paikalle samaan aikaan, muuten olisin varmasti tullut kiittää sua kivasta blogista :)

Kaisa Merelä

AIjaa!! Hauska sattuma. Kiitos :)

Iida (Ei varmistettu)

Nolona myönnän, että en ole ikinä käynyt Tallinnassa. Kaikkialla muualla Euroopassa on kyllä tullut reissattua, mutta jotenkin tuo eteläinen naapuri on jäänyt ihan unholaan. Täytyy kesällä tai ensi syksynä korjata asia ja tehdä Tallinnaan retki poikaystävän kanssa, kun hän pääsee pois armeijasta. :)

Kaisa Merelä

Suosittelen ehdottomasti! :) Suuria ei kannata odottaa, mutta Tallinnan kehitys viimevuosina on ollut huikea!

Tiia (Ei varmistettu) http:/kulkeva.blogspot.fi

Ihana Tallinna! Se on kyllä kauneimmillaan juuri kesällä ja Joulun alla. Tuota V:tä en ole päässyt vielä kokeilemaan, mutta Tallinnan ravintolavalikoima on muuten aivan loistava - upeaa ruokaa kohtuulliseen hintaan. Mitä muuta voi toivoa?!

Kaisa Merelä

Jep you said it! Munkin mielestä Tallinna on kesällä ihan mieletön. Oli se nyt joulun aikaankin, varsinkin kun siellä oli jo lunta ja täällä ei!

Roosa (Ei varmistettu)

Moikka! Löysin blogisi aivan sattumalta ja onneksi löysin! Aivan ihana! Hyvää joulunodotusta! :)

Kaisa Merelä

Oi, mahtava kommentti! :) Kiitos. Sulle kans! <3

Tuuli (Ei varmistettu)

Hei tästäpä tulikin mieleeni, että koska sinä olet noin upea bloggaaja ja kirjoitat juuri siitä mistä ja miten haluat, niin voisitko joskus tehdä postauksen nuista mainistemistasi Helsingin keskustan ravintoloista, joita täällä käydessään kannattaa välttää?? Olisi ihanaa vaihtelua yleensä paikkojen suositteluun ja hienoa, että välttäisi itse menemästä helposti näihin ei niin hyviin paikkoihin :) samalla kyseiset raflat voisivat saada vihiä tästä, ja ehkäpä jopa ottaa postauksestasi ja kritiikistä vaarin ja lähteä kehittämään ravintoloitaan! :)

Kaisa Merelä

Aika hyvä idea!! Oon koittanut pitää blogin linjaa positiivisena ihan siitäkin syystä, etten halua kuluttaa aikaani kenenkään haukkumiseen/negatiivisista jutuista kirjoitteluun, mutta tuostahan voisi oikeastaan olla hyötyäkin monille teille. :) Pistän korvan taakse ehdottomasti! Ensin pitää kierrellä vielä vähän lisää huonoissa paikoissa. Tarjoaisivatkohan ne safkat ;D

marianne (Ei varmistettu)

Pakko kommentoida vaikkei liity Tallinnaan niin mitenkään. Käytiin tänään äikässä läpi sun kirjottama essee viime kevään kirjotuksista ja luin sen nyt vasta ekaa kertaa. Ihan huikee!! Oli jotenki outo tunne ku käytiin tekstiä läpi ja siitä tuli paljon kehuja ja tunsin jotenki jonkunlaista ylpeyttä tyyliin "luen tän kirjottajan blogia. Sen kaikki tekstit on yhtä hyviä. Se on vaan mahtava, tiedän". Hämmästyin vähän mun reaktiota kun ei kuitenkaan tunneta, luen vaan sun tekstejä. Silti tuli jotenki tosi hyvä olo ku opettaja sano että ottakaa mallia jos osaatte. Teki heti mieli ruveta mainostamaan tätä sun blogia koska täällä kaikki sun kirjotukset on ihan järisyttäviä! Tulin vaan siis kertomaan pienet terveiseni että olet mahtava kirjoittaja Kaisa :) ihanaa joulunodotusta!

Emilia (Ei varmistettu)

Haluaisin antaa pienen vinkin Viroa koskien, kannattaa joskus suunnata johonkin muuhun kaupunkiin kuin Tallinnaan. Tiedän, et Virosta ei kovin montaa isompaa kaupunkia löydy, mutta esim. Tarto on aivan ihana! Lievää kotikaupungin kehuskelua, hehs. Ollaan monesti juteltu opiskelukavereiden kesken, että Tallinna ei edes tunnu enää Virolta Tartossa asumisen jälkeen. Maailman sympaattisin pieni kaupunki, hyviä ruokapaikkoja ja baareja, ja kauniita vanhoja taloja. Suosittelen!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.