Tapahtui tänään

Kävelin pitkin Aleksanterinkatua ja etsin jotain kivaa kahvilaa, jossa olisi terassi, mihin istahtaa kirjoittamaan. Königin mustanpuhuvat sohvat houkuttelivat minut luokseen, vaikkei paikka varsinainen kahvila ollutkaan. Tilasin kahvin ja kaivoin läppärin syliin. Mistähän sitä tänään kirjoittaisi? Mikään vanhoista luonnoksista ei oikein tuntunut ajankohtaiselta ja koitin ideoida jotain uutta. Mitä olen viime aikoina miettinyt? Mitä mielen päällä on juuri nyt?

Kesken ajatusteni minua lähestyi ulkomaalainen nainen ruusukimpun kanssa. Hän tarjosi minulle ruusua. "No, thanks", vastasin hymyillen. Jouduin sanomaan saman vielä pari kertaa, ennen kuin hän siirtyi tarjoamaan sitä viereisellä sohvalla istuvalle miehelle, jolla oli juuri sopivan pituinen sänki ja päällään skarppi puku. Tilanne oli mielenkiintoinen.

"Give it to her. I'll pay for it. How much is it? Give it to her, just to remind her that she is female and she's beautiful"

Ehdin läväyttää leveän hymyn, kiittää, vastaanottaa ruusun naiselta ja tuoksuttaa sitä. Mies kaivoi rahat naiselle ja ryntäsi puhelimeen muualle. Pian hän tuli takaisin, hyppäsi kahvilan eteen parkkeeratun maasturin rattiin ja ajoi pois. Hänen teensä jäi höyryämään pöytään. Ja kas näin, minulle tupsahti aihe, josta kirjoittaa. Kiitos, komistus.

Olen viime aikoina miettinyt paljon tapahtumia ja sattumia, jotka tupsahtelevat elämiimme "kuin tilauksesta". Monet ihmettelevät: "Miten sulle aina tapahtuu kaikkea?". Olen myös miettinyt, kuinka muotoilen tämän ilman, että kuulostan hörhöltä, mutta uskon, ettei ole olemassa "sattumia" eikä ole välttämättä olemassa tuuria. Liian monet elämäntapahtumani ovat todistaneet hämmästyttävän pätevästi kaikella olevan tarkoituksensa.

Sen sijaan uskon, että jokaiselle meille on järjestetty kasapäin erilaisia tilanteita ja mahdollisuuksia, kun osaamme vain pyytää ne luoksemme ja sitten huomata ne. En usko, että mitään hienoa ja pysyvää tulee etsiä, pakottaa ja koittaa pitää yllä väkisin, vaan uskon, että kun lakkaamme yrittämästä, asiat järjestyvät haluamallamme tavalla. Se nimittäin toimii myös silloin, kun emme välttämättä edes tiedä tarkkaan, mitä haluamme, mutta jokin nykyisessä tilanteessa tuntuu tökkivän. Kun rauhotumme ja ajattelemme asioista mielekkäällä tavalla, luomme myönteisen kuplan ympärillemme, ja jotain ihmeellistä alkaa tapahtua. Aina ei tarvitse tapahtua suurta, sillä jokaikinen pieni tapahtuma johdattelee meitä kohti suurempaa.

Tarinan opetus:

Königissä käy potentiaalista porukkaa.
Herrasmiehiä on yhä olemassa.
Kun ylimääräistä rahaa löytyy, sen pystyy muuntamaan pienellä vaivalla iloksi.
Ruusunkaupittelijat ja muut kerjäläisyrittäjät: iskekää naisten lähellä oleviin miehiin!
Sain uuden tarinan "miehet ovat ihania" -kokoelmaani.
Tilannetaju on erittäin seksikäs ominaisuus.

Ps. Samaan teemaan liittyen: Muistin juuri, että melkein tasan vuosi sitten, viime syksynä, kävellessäni kadulla siskoni ja äitini kanssa, joku mies tuli antamaan minulle ruusun. Kirjoitan harvoin sattumuksistani blogiin, mutta juuri siitä satuin kirjoittamaan. Tarina löytyy täältä.

Maagista viikonloppua!

Kommentit

Katriina / Hetkiä (Ei varmistettu) http://khetkia.blogspot.fi

Et kuulosta yhtään hörhöltä. Ajattelen just samanlailla ja oon huomannu niin monta kertaa tuon miten asiat vaan järjestyy. Usein ajattelen, niin että kun uskaltaa lähettää ajatuksia ilmaan, niin lopulta ne toteutuvat. Taidan siis itse olla hörhö :D

Kaisa Merelä

Ollaan vaikka hörhöjä sit yhdessä. :D Ihan oikeassa olet!

Maija (Ei varmistettu)

Ihana ja viisas postaus! Pisti miettimään, kun sanot, ettei ole sattumia vaan kaikella on tarkoituksensa. Olis hyvä muistuttaa siitä itselleen silloin, kun on kärsimättömällä tuulella. :)

Kaisa Merelä

Jep, se unohtuu kyllä meiltä kaikilta tiettyinä hetkinä :)

ansku (Ei varmistettu)

Ihana postaus.

Haluaisin vaan kiittää sua ja sun mieletöntä taitoa kirjoittaa asioista niin miellyttävällä ja rauhallisella tahdilla, että ne tuntuvat valavan muhun aina uutta uskoa huomiseen. Päätin juuri melkein 2 vuoden seurustelusuhteen, ja mun on ollut tosi vaikea jaksaa pitää päätä pystyssä. Sun blogin auki klikatessa ja tämmösiä juttuja lukiessa tulee kuitenkin aina fiilis, että kyllä se siitä. Elämä kantaa, ja mulla on edessä mahtavia juttuja koettavana. Tässä kolahti erityisesti toi väkinäisen yrittämisen lopettaminen: kun ei toimi niin ei toimi, sitten pitää hengähtää ja antaa itselleen aikaa ja anteeksi.

Mutta niin, kiitos tästä. Toivottavasti munkin kohdalle osuu vielä tuollaisia ruusumiehiä... :)

JenniKaroliina

Hei, ootko lukenu Rhonda Byrnen The Secret-kirjaa? Kertoo juurikin tuosta, miten vedämme puoleemme niitä asioita, joita toivomme ja ajattelemme :) Jos et ole lukenut, niin suosittelen erittäin lämpimästi!

Milla (Ei varmistettu) http://belsissa.blogspot.fi/

Ihana postaus! Itsekin uskon siihen, ettei kaikki (tai kenties mikään) ole vain sattumaa. Tosin minä nyt taidan jossain määrin hörhö ollakin. :D Minullekin on tullut paljon hienoja tilaisuuksia todella yllättävistäkin paikoista ja vieläpä silloin kuin niitä on vähiten osannut odottaa. Välillä huonoina aikoina tuntuu, ettei missään ole mieltä, mutta nekin ajat on loppujen lopuksi tärkeä kokea. Jälkeenpäin tulee monesti huomanneeksi, että niistäkin on oppinut paljon ja niin pahalta kuin onkin saattanut tuntua, niin se on ollut juuri sitä mitä on tuolloin tarvinnut henkisen kasvunsa kannalta.

Sun postauksesi saa mut aina positiiviselle mielelle! Kiitoksia siitä! :)

elisa (Ei varmistettu) http://www.karhusportscience.com

Tää oli ihana postaus! Itsekin tahdon uskoa että kaikella on tarkoituksensa. Se tuo luottoa ja lisää uskallusta hypätä tuntemattomaan kun uskoo että kyllä ne asiat jotenkin järjestyy...

www.karhusportscience.com

Erika (Ei varmistettu)

Nyt meni kyllä aamukahvit väärään kurkkuun tätä lukiessa... Sä osaat jotenkin sanoillas avata patoutumat ja täällä mä itkua tuherran koska se mitä äsken kirjoitit, osui ja upposi. Just noin mäkin ajattelen! Luulin ettei kukaan nykypäivänä kykene ajattelemaan noin, koska suoritukset ja tulokset ja äkkiä mulle heti-ajattelu valtaa koko aivokapasiteetin.

Siitähän elämässä on kysymys: kohtaamisista, sattumasta ja matkan varrella saaduista oppiläksyistä. Pitäisi vaan aina koittaa muistaa olla kiitollinen siitä mitä on saanut kokea ja uskoa, että elämä tuo tullessaan vielä hienompia asioita, kun vaan jaksaa uskoa.

Se mitä tahdon sanoa, on että minusta on äärettömän hienoa että kirjoitat blogiisi "blogienvastaisia" tekstejä, eli menet yleensä pintaa syvemmälle. Ihmisten elämä on nykyisin niin pintapuolista ja kiiltokuvilla päällystettyä, että ne todelliset arvot unohtuvat. Ja sä muistutat ihmisiä niistä kauniilla ja koskettavalla tavalla. Ja toivoisin että jaksat aina olla aito ja positiivinen ja jakaa ajatuksiasi ihmisille, sillä juuri tällaiselle olisi tilausta kaiken tämän pintaliitoyhteiskunnan tarjoaman onton sisällön tilalle.

T: Ehkä vähän pöhkö lukijasi :D

anakin (Ei varmistettu)

Ootko sä joku meedio? Tuntuu siltä että aina aina AINA kun itsellä tuntuu olevan tie hukassa, sinä tulet ja läväytät tämmöisen postauksen. Joka ikinen kerta.

Halusin vain kiittää olemassaolostasi. Tuntuu hassulta tuntea yhteyttä ihmiseen jota ei tunne ja joka asuu toisella puolella Suomea. Merkillinen tämä maailma.

Iris (Ei varmistettu)

Olet vain niin kaunis, ettei kukaan mies voi vastustaa ja siksi sulle satelee ruusuja :) Ihana postaus, kirjoitat hienosti.

Sara (Ei varmistettu)

Ehkä joskus puoli vuotta sitten kerroin ystävälleni, miten haluisin piristää jonkun tuntemattoman ihmisen päivää antamalla hänelle ruusun. Noh kuinkas kävikään, muutama viikko sitten Kööpenhaminassa kadulla seisoessani tuntematon mies ojensi minulle punaisen ruusun ja käveli pois. Jäin hämmentyneenä tuijottamaan häntä suu auki, en ikinä ollut tullut ajatelleeksi, että joku tuntematon voisi samalla tavalla piristää omaa iltaani :D Toisella puolella katua mies kääntyi katsomaan sinne missä itse seisoin ja vilkutin hänelle kiitokseksi. Vielä vähän kauemmaksi käveltyään mies kääntyi uudestaan ja vuorostaan vilkutti minulle. Päätin laittaa hyvän kiertämään ja annoin ruusun vähän myöhemmin jollekkin nuorelle miehelle, en olisi saanut sitä kuitenkaam ehjänä Suomeen tuotua :)

Kieltämättä usko ihmisten ystävällisyyteen ja hyvyyteen palasi! Ja mitä kirjoitit tekstissäsi, samaistun siihen ihan täysin :) Kiitos ihanan syvällisistä postauksista! <3

Niitä hyviä asioita alkaa tapahtumaan kun pitää mielen positiivisena, sillä silloin uudet tarjoukset ja mahdollisuudet näyttäytyvät positiivisessa valossa ja kun niistä ajattelee positiivisesti, sanoo niille "kyllä" jolloin tuntuu kuin hyviä asioita vain tulvisi elämään. Kun on negatiivinen mieli, nämä sattumukset tuntuvat raskailta ja välillä ihan jopa vastoinkäymisiltä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.