Unelmien saavuttaminen affirmoimalla

Miten kaksi persaukista ei millään ihmeellisillä tuloilla varusteltua tyyppiä hommasi itselleen saunallisen, kahdella parvekkeella varustellun vuokrakämpän merinäköalalla läheltä keskustaa?

Sitä minäkin välillä mietin. Vastaus on yksinkertainen ja vähintäänkin mielenkiintoa herättävä: affirmoimalla.

Tässä postauksessa kerron, mitä affirmointi minulle on ja miksi sinunkin kannattaisi alkaa tekemään sitä. Tai itsasiassa, sinähän olet tehnyt jo. Koko elämäsi ajan. Harmillisesti vain usein, kun meille tapahtuu jotain hyvää, ajattelemme, että kävipä hyvä tuuri. Tuuriajattelu pitää meidät pimennossa siltä "salaisuudelta", jonka avulla saavutimme haluamamme, ja jäämme odottelemaan hyvää tuuria jatkossakin sen sijaan, että tietäisimme tasan tarkkaan mitä tehdä.

Affirmoinnin voi selittää monella eri tapaa, riippuen täysin siitä, kuinka hippi on. Selitän ensin "järkevämmin" ja sen jälkeen vähän hurummin.

Affirmointi tarkoittaa tavoitteiden/unelmien toteuttamista mielikuvien avulla. Unelmoinnin ja affirmoinnin ero on ehkä siinä, että unelmoidessa emme välttämättä ota unelmiamme kovin todesta, tai pidä niitä realistisina toteutuviksi. Unelmoinnissa on häivähdys epäilyä ja juurikin sitä tuuriajattelua. Affirmointi puolestaan on röyhkeää unelmointia, jossa unelman tiedetään toteutuvan. Unelmointi on "voi kun" ja affirmointi on "sit kun".

Kaikki ajatuksemme on käytännössä affirmointia, sillä kaikki se, miten ajattelemme itsestämme ja tekemisistämme, vaikuttaa siihen, mitä teemme seuraavaksi. Ja se, mitä teemme seuraavaksi, on ainoa asia, jolla on merkitystä tulevaisuutemme kannalta.

Erityisen tehokasta affirmointi on kuitenkin suunnitellusti. Eli ihan istumalla alas, sulkemalla silmät ja alkamalla kuvittelemaan omaa tavoitetta tai unelmaa. Miltä tuntuu, kun olet saavuttanut sen, mitä haluat? Miltä sinussa silloin tuntuu? Tunnustele sitä tunnetta, kieriskele siinä, täyty siitä tunteesta. Mitä ympärillä näkyy? Mitä teet siellä? Miten elät elämääsi? Mitä yksityiskohtia ympärilläsi on? Mitä tapahtuu seuraavaksi?

(Hippivaroitus!) Näitä kysymyksiä kysymällä pääset "integroitumaan" siihen energiaan, jota unelmiesi toteutuminen edustaa, ja jossa se vaikuttaa. Pääset siis samaan värähtelytasoon unelmasi kanssa. Tietty värähtely vetää aina puoleensa sitä samaa värähtelyä, se on vetovoiman peruslaki. Alat siis vetää unelmaasi puoleesi tässä maailmankaikkeudessa, jossa kaikki on energiaa, ja kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Mitä yksityiskohtaisemmin näet toteutuneen tavoitteesi ja elämäsi siellä, sitä todemmalta se alkaa sinusta tuntua. Ja kuten tiedämme: mieli on voimakas. Kun jokin tuntuu meistä mielen tasolla todelta, ei mene kovinkaan kauan, että se energia muuntuu fyysiseksi todellisuudeksi. Oikestaanhan ajatuksemme ja fyysinen todellisuus eivät ole kaksi eri asiaa, vaan yhtä ja samaa. Mutta koska suurin osa meistä on niin samaistunut 3D-maailmaamme, uskomme vain sen, mitä näemme ja mitä voimme koskettaa. Harhaudumme ajattelemaan, että vain kaikki aisteilla havaittava olisi totta. Oikeasti ajatuksemme ja energiamme ovat aivan yhtä todellisia, kuin tuolimme ja pöytämme, ja ne vaikuttavat suoraan ympärillämme muovautuvaan fyysiseen todellisuuteen.

Joku fiksu joskus sanoi, että idea on varjo tulevaisuuden fyysisestä todellisuudesta. Eli saamamme ajatus/unelma on jo olemassa konkretian tasolla, ei tosin tässä hetkessä, vaan tulevaisuudessa. Tuppaamme myös ajattelemaan 3D-päissämme, että aika olisi lineaarinen vain, koska olemme keksineet ajanmääreet. Oikeastihan mennyt, tuleva ja nykyhetki ovat kaikki läsnä päällekkäin jokaisessa hetkessä.

Jos energia-asiat tuntuvat vierailta, saman voi ajatella myös "järjellä". Kun säännöllisesti kuvittelemme itseämme tavoitteessamme, totumme siihen, ja saatamme jopa alkaa käyttäytymään kuin se olisi totta. Jos toiveena on olla huippu-urheilija ja alkaa uskoa olevansa huippu-urheilija sekä käyttäytymään kuten huippu-urheilija käyttäytyy, huippu-urheilijuus on todennäköisesti paljon lähempänä, kuin silloin, jos käyttäytyisi kuten vaikkapa taiteilija, opiskelija tai äiti.

Unelmien affirmointi kannattaa ajoittaa meditaation yhteyteen, heti sen jälkeen tehtäväksi. Tällöin affirmointi lähtee valmiiksi aika hyvästä paikasta, sillä olet rauhassa, läsnä ja yhteydessä maailmankaikkeuteen ja itseesi. Jo yksi affirmointikerta saattaa tuoda tuloksia, mutta parhaiten se toimii, kun sitä tekee säännöllisesti. Esimerkiksi kerran päivässä on aika hyvä, sillä sen ylläpitäminen on suhteellisen helppoa.

Lue myös: Meditaation ABC

Hyvä myös muistaa: Suuren laivan käännökset ovat hitaampia kuin vesiskootterin. Mitä suurempi tavoitteesi/unelmasi siis on, sen kauemmin sillä saattaa kestää tulla luoksesi. Ole siis kärsivällinen, kuten minä tätä paistia paistaessani olin:

Palataan alun kysymykseen. Onnistuimme siis affirmoimaan itsellemme kämpän, jossa olemme itseasiassa juuri tänään asuneet kuukauden ajan. (KAISAMBULA 1 KK!!) Kerroin kämpän affirmoimisesta enemmän täällä. Kauanko meidän sitten piti affirmoida tätä? Alle viikko. Eikä kämppä ole ainoa asia, jonka olemme saavuttaneet mielen voimalla.

Mielellä (ja elämällä) on kiva leikkiä, eikä näitäkään juttuja kannata ottaa kauhean vakavasti. Loppujen lopuksi koko elämä on yhtä peliä. Ollaan monesti mietitty, että miksi jotkut pelaa tietokone- tai puhelinpelejä, kun voi pelata elämää! Se on hassua, kun sen oivaltaa.

Mitä te olette onnistuneet saamaan affirmoimalla?

PS. Kuvassa isäni metsästämä hirvi ja elämäni ensimmäinen hirvipaisti, josta riivin itse kalvot ja roippeet pois, marinoin ja paistoin. Muistan, kuinka minua pienenä ällötti, kun isä käsitteli veristä lihaa keittiössämme. Nykyään enemmän ällöttää pakkauskaasuun pakatut kanasuikaleet, kuin vapaana elänyt hirvi. Lihasta tuli tosin vähän kuivaa, eli taisin olla vähän liian kärsivällinen. Ei näin vaikea ruoka voikaan onnistua ekalla kerralla, lohduttelin itseäni, johon Sambu totesi että jep, mun vanhemmat ei vieläkään osaa paistaa joulukinkkua.

Kommentit

Minja (Ei varmistettu)

Mistä saa unelmia? Mul ei oo yhtään. Ei haaveita, suunnitelmia, ei sitä "omaa juttua". Haahuilen vaa elämässä. Toisaalta sekin iha ok, kaikki menny iha hyvi tähäki asti.

Kaisa Merelä

Affirmoi omaa juttua ja unelmia! :D Tietty jos oot ollu onnellinen, ni ei kai sitä kaikkien väkisin tarvi unelmoida :D

Elsa (Ei varmistettu)

Hienoa että saitte noin nopeasti affirmoimalla unelman toteutettua itse hain keväällä kymmenettä kertaa taidealalle, tällä kertaa affirmoin pääsykokeissa jokaisena päivänä aina kun kerkesin, kolmen viikon aikana lähes joka päivä affirmoin koulupaikasta ja kyllä, pääsin kouluun. Selvisin myös muutamassa kuukaudessa vakavasta sairaudesta affirmoimalla terveydestä viime vuonna. Olen ollut niin lumoissani että en ole vielä affirmoinut tietoisesti sen "pienemmistä" asioista mutta varmaan toimii jos tiedostaisin ja kokeilisin.

Kaisa Merelä

Vouu, impressive! Aion käyttää tota seuraavan kerran ku kroppa pragaa :D Ja onnea taidealalle pääsystä, melkonen suoritus! Itse hain 2 kertaa ja se oli siinä :D

Rebekka (Ei varmistettu)

Alotin aikoinaan aarrekartan avulla ja myöhemmin affirmoiden; koulutuspaikka aukesi sekä myös vaihtokoulupaikka mielikuvaharjotuksilla. Joskus myös tullut kokeiltua tiettyyn henkilöön ja hänkin tuli sitten kuvioihin, mutta olin itse jo siirtynyt elämässä eteenpäin :) Helpointa aloittaa on affirmoida jotain todella arkista; että tietty henkilö ottaa yhtäkkiä yhteyttä tai että tulet törmäämään tiettyihin symboleihin / merkkeihin jotka ovat yhteydessä sinuun. Teinpä myös lovelistin vuosi sitten ja muistin sen juuri kun olin kamppaillut viimeisen eroni kanssa; listalla olevat asiat kuvastivat 95% tätä henkilöä ja vahvistivat että voit affirmoida ihmisiä elämääsi. Mutta vasta kun olet itse valmis vastaanottamaan heidät.

Kaisa Merelä

Ah ihanasti sanottu. <3 Niin siistiä kuulla jengin kokemuksia affirmoinneista. Ne kun ihan oikeasti toimii. Sambu itseasiassa affirmoi meitsin sen elämään! Sillä oli kans lista, joka on hämmentävän pelottavan tarkka kuvaus musta :D

Helmi S (Ei varmistettu)

Kiitos postauksesta! Itselläni edessä todella vaikeapääsyisen alan pääsykokeet ensi keväänä ja oon ilmeisesti tiedostamattani (onkohan tää nyt edes oikea ilmaus tähän?) käyttänyt tätä metodia jo jonkin aikaa :D siistiä että sille on joku nimityskin! Pitää alkaa tekemään tätä vielä enemmän.

Kaisa Merelä

Joo todellakin! <3

Karoliina (Ei varmistettu)

Kiitos postauksesta, se tuli tarpeelliseen saumaan! Oon saanut työpaikan ja opiskelupaikan affirmoimalla :)

Kaisa Merelä

Bossss! ;)

meitsi (Ei varmistettu)

Moi! Pakko kommentoida, että uskon todellakin, että ajattelun voimalla voi saada haluttuja muutoksia elämään. :) Itse olen sen todistanut aika pelottavan tarkastikin. :D Olen laittanut kännykän taustakuvaksi kuvakollaasin asioista, joita haluan saavuttaa suht. lähitulevaisuudessa (heti-6kk sisällä). Jotkut unelmat niistä oli oikeasti sellaisia, joihin en voi hirveästi vaikuttaa, jotkut taasen olivat järjellä ajateltuna mahdottoman tuntuisia saavuttaa, mutta laitoin ne silti siihen ja päätin katsoa mitä tapahtuu... No, kannattaa miettiä tarkkaan mitä unelmia toivoo, koska mulla on käynyt lähes jokainen unelma niistä toteen, jouduin jopa kuukauden jälkeen tekemään uuden taustakuvan, koska suurin osa unelmista/tavoitteista oli jo saavutettu. Joidenkin toteutuminen voi olla tuuria, mutta joidenkin toteutumista ihmettelen. Laitoin esimerkiksi ensimmäiseen karttaan koiran kuvan, vain siksi, että olen haaveillut koirasta monta vuotta, mutta ajattelin ettei se nyt vielä voisi toteutua, mutta laitetaan nyt kun se on ollut pitkään unelmana.... No, nyt minulle on vihdoinkin tulossa koira ensi kuussa, monien sattumien ja onnenkantamoisten jälkeen. Uskomatonta! <3

Saanko kysyä, että miten suhtaudut, kun asiat ei menekään kuin toivot? Unelmoin yhdestä työkeikasta paljon, käytin sen affirmointiin aikaa ja energiaa, mutta työkeikka ei toteutunut. Toki ajattelen, että näin oli tarkoitus tapahtua ja parempaa on luvassa, mutta en voinut sulkea suurta pettymystä pois kokonaan. Miten sä suhtaudut pettymyksiin tai siihen, jos affirmointi ei toimikaan?

Kaisa Merelä

Vau siistiä! Mäkin haluan puhelimen taustakuvaks kuvakollaasin! Hmm, no mä näen nuo pettymykset niin, että oon pikkuruinen ihminen, joka ei tiedä paljoa eikä varsinkaan näe isoa kuvaa :D Eli jos mä haluan tai luulen haluavani jotain, enkä saa sitä, niin tottakai mun ihmismieli on sillei että mitä vittua yäää ärsyttää itkettää, mutta juuri miten itse mainitsitkin, sitten se ei ole tarkoitettu tapahtuvaksi vielä, eli käytännössä en ole vielä valmis sille unelmalle. Koska affirmointihan toimii aina, mutta me saadaan se vasta sitten kun me ollaan valmiita siihen. Ja me voidaan luulla olevamme valmiita, mutta koska me ei tiedetä mitä se unelma vaatii (esim just tuo koiran kasvatus), niin me ei oikeestaan voida tietää ollaanko me oikeasti sille valmiita. Universumi tietää aina täydellisen ajoituksen kaikkeen. Eli pettymyksissä luotan vaan lisää. Kuuntelen, hyväksyn ja katson mihin mua seuraavaks ohjataan, jos kerran ei siihen suuntaan, mihin halusin/luulin haluavani. :)

taru (Ei varmistettu)

Mahtava postaus! Itse pidin tällaista joskus ihan huuhaana, mutta perkule sentään kyllä se on toiminut pienessä mittakaavassa omassa elämässänikin! Saas nähdä kuinka käy kun aikaa kuluu hieman lisää...:)

Taru
stuffabout.fitfashion.fi

Kaisa Merelä

Joo todellakin, isompaa vaihetta vaan silmään! <3

Hellen (Ei varmistettu) http://hhappyheart.blogspot.fi/?m=1

Viime kevättalvesta affirmoin itselleni roolin kesäteatterista. Tilanne oli siis se että mua nyppi kun aikaisemmin olin ajtellut että kesä olisi tämän kerran teatterivapaata aikaa mutta sit alkoikin kiinnostaa olla josskin proggiksessa mukana... Noo sitten yhden illan vietin affirmoiden ja seuraavana päivänä soitettiin ja tarjottiin roolia. Sen jälkeen affirmoin opiskelupaikan, ja koulusta löytyikin sitten myös poikaystävä jota olin myöskin pitkään affirmoinut. Ja tässä vain muutama esimerkki asioista joita olen affirmoimalla elämääni saanut. Huh välillä on vaikee itekkään uskoa että on oikeesti affirmoimalla tuonut kaikki nämä asiat elämään, on se mieli voimakas...

Kaisa Merelä

On niin siistiä kuulla mitä kaikkea jengi on affirmoinut! Ja siistiä että täällä on myös muita teatterityyppejä!! <3

Asd (Ei varmistettu)

Maksatteko myös vuokran meditoimalla? Persaukisilla ei yleensä ole isoja summia käytettävissä asumiseen.

Kaisa Merelä

Haha! Rahalla maksetaan vuokra, mutta se miten tähän tilanteeseen on päädytty, on affirmoinnin ansiota. Affirmoinnilla siis voidaan saada haluamia asioita käymään toteen - tavalla tai toisella. Upean kämpän affirmoimisessa on siis monta erilaista tapaa toteuttaa se. Ihminen helposti ajattelee suorinta reittiä, eli että tarvitsen paljon rahaa asuakseni hienossa kämpässä. Ok, universumi voi siis ohjata sinulle paljon rahaa affirmoituasi, tai se voi ohjata sinulle käsittämättömän halvan ja upean kämpän, tai se voi ohjata sinulle vuokranantajan, joka haluaa antaa sinun asua ilmaiseksi tai halvalla asunnossaan, tai se voi ohjata sinulle lottovoiton tai perinnön, tai se voi ohjata sinut asumaan au pairina jonkun perheen luona, joka asuu upeassa kämpässä. Meidän unelmillamme on niiiin monta eri reittiä käydä toteen, ettemme pysty keksimään kaikkia niitä tapoja toteuttaa haaveitamme. Siksi onkin niin siistiä affirmoida, ja antaa universumin hoitaa palaset kohdalleen ;)

vibes (Ei varmistettu)

Massamaailma on kokoajan tulossa lähemmäs ns hippiajatuksia, mikä on super jees. Ymmärrän kuitenkin miks tunnet tarvetta laittaa hippivarotuksen, koska liian syvälliset energiavoimanlähderakkaus pohdinnat saattaa karkottaa ihmisiä, jotka ei oo koskaan niistä kuullu eikä osaa samaistua yhtää. Tykkään miten just kirjotat kaikille. Saan ite voimaa blogista , vaikka mulle mikään ei oo liian outoa, mutta uskon et moni, joka ei pidä itteensä hippiajatteli, saa kans yhtälailla voimaa. Tää on nimenomaan wellness-blog kaikille <3 ihanaa, kiitos ja NIIIN inspiroiva affirmointitarina!!!!!!

Saana Väliheikki
LAVLI

Hei ja kiitos paljon inspiraatiosta jonka tekstisi on aiheuttanut minussa, haaveissani ja kirjoituksissani. En ollut kuullutkaan tällaisesta aiemmin ja minun täytyy myöntää että mun kyynisiin korviini kuulosti alkuun hyvin paljon hippi-rajani ylittävältä, mutta ystäväni avulla aloin ymmärtää ajatustasi tämän jutun taustalla. Kirjoitin aiheesta omaan blogiini ja lisäsin linkin minua inspiroineeseen tekstiisi (toivottavasti se on ok). Voit tsekata postauksen tästä: https://lavliblogi.blogspot.fi/2018/01/haaveita-ja-hokkuspokkusta.html

Pahoittelut myös jo etukäteen hölynpölyistä ja hokkuspokkuksista.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.