Vähähiilihydraattinen pihvilounas

Hellurei ja hellät tunteet pitkästä aikaa!

Onko siellä muitakin, jotka epäilevät omia keittiötaitojaan aina, kun pitäisi valmistaa iso köntti punaista lihaa? Käsi nousee ylös ainakin täällä. Punainen liha on varmaan lohen lisäksi meitsin lempparilihoja, ja kun sitä tekee mieli, turvaudun yleensä helppoon jauhelihaan, koska sen kypsyydestä voi aina olla varma värin perusteella. Maku harvoin tosin tyydyttää todellista lihanhimoa.

No, nyt päätin kohdata ennakkoluuloni ja pelkoni ja ottaa härkää, tai siis nautaa sarvista. Sain nimittäin mahdollisuuden osallistua Indiedaysin ja Lidlin pihvikampanjaan, jossa raaka-aineena ei ollut mikä tahansa pihvi vaan Dry Aged -menetelmällä kypsytetty irlantilainen naudan rib eye -pihvi. Dry Aged tarkoittaa kypsytysprosessia, jossa liha kypsyy ensin roikkuen 21 päivää, jonka jälkeen vielä 7 päivää vakuumipakattuna. Tuloksena harvinaisen murea ja maukas kuivakypsytetty pihvi. Paras ja oudoin osuus? Pihvi löytyy Lidlin kylmälaarista. Lidl! Ensin paistopiste ja sitten irlantilainen lihaperhe. Lidlistä on näemmä kuoriutumassa jonkin sortin kulinaarikilpailija ässälle ja koolle. Diggaan.

En ole ikinä ennen paistanut ns. hyvää lihaa, koska olen pelännyt että pilaan sen täysin joko kypsyttämällä sen yli, tekemällä siitä kuivaa tai jättämällä sen liian raa'aksi. Joko olen luonnonlahjakkuus, tai sitten nämä ovat erityisen helppopaistoiset pihvit, sillä (vaikka itse sanonkin) lopputulos oli harvinaisen moitteeton. Oikeastaan täydellinen. Niin omasta kuin kämppiksenkin mielestä, joka sattui paikalle juuri kun katoin pöytää kuvia varten. Näinkö helppoa se sitten oli? Nähtävästi. Mitä kaikkea olenkaan missannut!

Pihviaterian ei tarvitse aina olla raskas ja sisältää paljon hiilihydraatteja, jotka usein saavat olon väsyneeksi. Pihviä ei myöskään tarvitse perinteisesti nauttia illallisen merkeissä. Pihvin kaveriksi voi kypsentää kasviksia, jolloin ateria säilyy proteiinipainotteisena ja meneekin täten esimerkiksi kevyttä työtä tekevän lounaana, jonka jälkeen töitä jaksaa vielä tehdä vaikka pitkälle iltaan asti. Pihvin rasva ja proteiini ovat optimaalista ravintoa keskipäivään ja pitävät verensokerin tasaisena ja kiukkuilut kurissa.

 

Vähähiilihydraattinen pihvilounas

kahdelle

400g Irish Dry Aged Hereford Rib Eye Steak, 2 pihviä
2 porkkanaa
4 isoa lehtikaalin lehteä
pari kourallista vihreitä papuja
pieni pala inkivääriä
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Ota pihvit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.

Pese, kuori ja paloittele porkkanat ohuiksi siivuiksi. Revi lehtikaalista pelkät lehdet ja heitä paksu ruoto pois. Lorauta oliiviöljyä kuumalle pannulle ja raasta inkivääri sekaan. Lisää porkkana ja lehtikaali ja laske hieman lämpöä. Hetken kuluttua voit lisätä pannulle pari tilkkaa vettä, jotta kasvikset eivät kuivu. Lisää vettä aina sen haihduttua pois. Kasvikset kuuluu kypsentää vain puoliksi, joten jätä porkkanat rouskuviksi. Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan. Lopuksi lisää sulatetut vihreät pavut (pakaste), laske lämpö ykköselle ja jätä hellalle muhimaan.

Paista pihvit kuumalla pannulla tilkassa oliiviöljyä ensin 1 min molemmin puolin. Mausta pihvin molemmat puolet suolalla ja pippurilla. Tämän jälkeen laske lämpöä ja paista vielä 3-5 min riippuen kuinka kypsiä niistä haluat. Anna levätä muutama minuutti ennen tarjoilua.

 

Pihvikampanjaan lähti mukaan melkoinen lössi bloggaajia, ja meidän kaikkien reseptit löytyvät kamppissivulta. Samaan syssyyn käykää osallistumassa arvontaan, jossa voi voittaa 100 euron lahjakortin Lidliin. Sillä summalla saa jo melkoiset tamuskeet harrastaa kulinarismia. Ei muuta kun helmiä ja sikoja eli lihaisaa helmikuuta!

Kommentit

Vivegan

Jee, olipa kiva kun tuli postaus pitkästä aikaa :)
Innolla jään odottamaan, mitä paskamyrskykommentteja tähänkin tulee...

Matilda (Ei varmistettu)

Näin sitä vaan tulee kasuaali pihvipostaus melkein kuukauden jälkeen, ihan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Ja yllätys yllätys, sponsoroitu postaus! Kauankohan olisi mennyt uuteen postaukseen ellei ilmaistavaraa olisi törkätty eteen ja sillä ns pakotettu postaamaan...
Olet kyllä harvinaisen ylimielinen noin nuoreksi ja se huomioonottaen, että ilman lukijoitasi sinulla ei olisi ammattia. Silti ei kiinnosta edes mainita koko tauosta mitään. Tällä menolla sitä ammattia ei taida kohta tosiaan enää olla. Neidin teki taas mieli tehdä vähän töitä kunnes iskee uusi identiteettikriisi ja sitten taas oottelemaan.

Vivegan

En osaa päättää, oliko tää kieli poskella kirjoitettu vai ei, kun sisälsi 4/5 niistä asioista, joita näihin kommentteihin odottelin :D
Lopusta puuttui vaan se "hyvästi, tää lukija lähtee lätkimään".

N (Ei varmistettu)

Itse en jaksaisi valittaa ja tehdä tästä hirveetä haloota, mutta oon kyllä täysin samaa mieltä tän kommentin kanssa.

Eihän Kaisalla mitään velvollisuutta ja pakkoa ole postata jos ei halua, eikä ole pakko ilmoittaakkaan jos postauksia ei tule, mutta oon ehdottomasti sitä mieltä että se olisi ns. hyvien tapojen mukaista ja ennen kaikkea huomaavaista lukioita kohtaan.

Kaima (Ei varmistettu)

En yleensä provosoidu muiden teksteistä, enkä niin tee nytkään. Olen vain erityisen herkkä kiusaamis-pohjaisille kommenteille, joita kateelliset luuserit kirjoittaa. :)
En tiedä minkä ikäinen sinä olet, mikä sinun ammattisi on, missä asut jne, mutta tiedän sinun olevan hyvin kateellinen ja varmasti huonosta itsetunnosta poteva henkilö. Oikeastaan voithan olla ihan mukavakin tyttönen, mutta sinun julkisen persoonasi turvin voit verhoutua vaikka omiin heikkouksiisi haukkumalla täällä muita.
Se, ettet sinä saanut valitettavasti jotain yhtä mieleistä ja ns. ''helppoa'' työtä kuin Kaisa, ei oikeuta sinua rasismisiin kommentteihin täällä. Nyt kimmastut sanasta rasismi, mutta koska sinä todennäköisesti et ole käynyt lukiota, tai jos kävit ja suoriuduit siitä nipin napin, niin kerron sinulle: rasistista on myös muiden persoonallisuuden määrittely. Onko Sinulla, Vivegan, oikeus määritellä sinulle tuntemattoman tytön persoonallisuus? En usko.
Joten nyt, Vivegan, kun sinä mielesi pahoitit tästä Kaisan postauksesta, niin ole hyvä ja mene itseesi.

Ei minulla tässä sitten kai muuta. Ei muuta kuin adjö ja thumbs up sinunlaisillesi mukvisteille :)

mige (Ei varmistettu)

Musta on vähän koomista että aina kun joku ilmaisee kritiikkiä, niin jotkut kokevat työkseen tulla postaamaan jonkinlaisen puolustavan vastakommentin :D Me lukijat (ei lukiot) ollaan tämän palvelun kuluttajia eikä tätä palvelua olisi, ainakaan siinä mittakaavassa mitä nyt on, jos ei olisi meitä lukijoita joten meillä on oikeus (rakentavasti) ilmaista mielipiteemme postauksista tai niiden laadusta, sisällöstä tms.

ode (Ei varmistettu)

Kaisma, minä ainakin ymmärsin tämän niin että Vivega on samaa mieltä kanssasi :)nyt kun lähin tänne kirjottelemaan niin tällä hetkellä blogissa viihdyttävämpää on näiden kommenttien lukeminen :D

Matilda (Ei varmistettu)

Olikohan tämä nyt minulle tarkoitettu? :D
En ole aivan varma oletko tosissasi kommenttisi kanssa mutta toivon itsesi puolesta että et.
Ensinnäkin, mikä ihmeen juttu tämä kateuskortin vetäminen on? Aina kun on antaa jotain kritiikkiä niin ainut mahdollinen syy siihen on että on kateellinen "mulkvisti". Itsetuntoni on huipussaan, enkä millään elämäni osa-alueella ole kateellinen Kaisalle. Olen täysin normaali, onnellinen ja elämäänsä sekä työhönsä tyytyväinen ihminen joka (ja jolla on oikeus) esittää mielipiteensä ja antaa täysin aiheellista kritiikkiä. Ja mitä tulee koulutustaustaani - olen akateemikko (huomioonottaen ettet tiedä, mitä rasismi tarkoittaa, tuskin tiedät, mitä akateemikkokaan tarkoittaa, se tarkoittaa siis yliopiston käynyttä). Tässä vielä muutama sana käsitteestä rasisimi: (tulee sanasta "race" ja päätteestä -ism, race on suomeksi rotu, eli rotuismi). Kaisa taitaa olla yhtä kaukaasialainen kuin minäkin, eli eiköhän tässä olla ihan selvillä vesillä tuon rasismin suhteen. Anteeksi Kaisa jos loukkasin rotuasi :'D

Tipi (Ei varmistettu)

Voi sinua "Matilda". Akateemikko on arvonimi, jonka tasavallan presidentti myöntää erityisen ansioituneelle tieteen- ja taiteenharjoittajalle.

Matilda (Ei varmistettu)

Tipi taisi käydä Wikipediassa? Viittasin akateemikko-sanan merkitykseen yleiskielessä.

Akateeminen (Ei varmistettu)

Mihinkään muuhun kantaa ottamatta laittaisin sellaisen pienen termi-selvennöksen tiedoksi että yleisesti yliopiston suorittaneita kutsutaan akateemisiksi, eli akateeminen on oikea termi. Akateemikot ovat harvassa, mutta kiva jos olen väärässä ja ylläoleva on sellaisenkin arvotittelin itselleen hommannut, onnittelut siitä! ;)

Nanna (Ei varmistettu)

:D jos Viveganilla ei ole mielestäsi oikeus määritellä tämän bloggaajan persoonallisuutta, niin mikä oikeuttaa sinua tekemään samoin?

Oli meinaan pikkasen kärjistettyä tuo sinun oma postauksesi, meni ihan komiikan puolelle. Tämä oli kyllä niin koomisen paatoksellinen kommentti, että kiitos päivän piristyksestä! Niin, ja kannattaa varmaan tsekata se rasismin määritelmä vaikka googlesta ;)

Lämpimiä ajatuksia Kaisalle (Ei varmistettu)

Oi voi, surettaa ihmisten vihamieliset kiukuttelut.

Tiedän Kaisan tosielämästä vuosien takaa, ja olen lukenut myös hänen blogiaan alkuajoista asti. Jos joku ihminen on vastakohta ylimieliselle, hän on Kaisa. Blogin päivitysväleistä tuskin voidaan vetää johtopäätöksiä kenenkään luonteesta :/

Essi (Ei varmistettu)

Voi kun oot hassu! Sanaleikit - parasta XD

santra (Ei varmistettu)

Pihviä ei pidä pelätä, jos epäonnistuu ekalla kerralla niin toisella on jo paljon fiksumpi ;)
kiva yllätys oli saada uusi postaus!
toivottavasti inspiraatiota löytyy kirjoittaa pian lisää, sillä saisin siitä ehkä intoa huolehtia itsestäni hieman paremmin.
täytyy myöntää että nyt on huono kausi, jopa aina terveelliset syömiseni ovat joutuneet kärsimään koska kärsin ideoiden puutteesta ja uudesta innostumisesta. Kamalaa! sun reseptit innostaa aina kokeilemaan ja kehittelemään, kiitos siitä!

olisin iloinen jos sulta löytyis intoa ja ideoita kehitellä juttu retkieväistä näin talvella. eli mitä kivaa lämmintä voisi hiihtoladulle tai metsäretkelle ottaa termariin? :)

mukavaa kevään odotusta!!

Orvokki (Ei varmistettu) http://punainenorvokki.blogspot.fi/

Kaisan uutta postausta odotellessa, täällä olis yksi hyvä lämmittävä ja terveellinen retkieväs termariin :)
Kasvissosekeitto, jossa tofua antamassa täyteläisyyttä ja proteiinia!
http://punainenorvokki.blogspot.fi/

neljänollaneljä

Lidlissä on kyllä Suomen tulevaisuus, vaikkei nää piffihommat ihan mulle iskekään :) Kiva kuulla susta taas, vähän jo säikähin että jätit blogihommat sikseen (mikä ois sääli, koska sun juttuja on oikeesti tullut ikävä<3). Kaikkea hyvää sinne Kaisa!

Tessa (Ei varmistettu) http://fitterforlife.wordpress.com

Minulla on vähän kaksijakoinen suhde pihveihin ja punaiseen lihaan - toisaalta haluaisin olla vaikka vegaani kasvissyöjä, toisaalta taas lihanhimo valtaa välillä, ja olenkin yrittänyt siirtyä "vähemmän, parempaa, harvemmin" -kategoriaan tässäkin asiassa.

Jos saa vielä jakaa lisävinkkejä, niin suosittelen ehdottomasti käyttämään pihvien paistamiseen oikeaa voita ja valurautaista paistinpannua jos sellainen vain löytyy.

Omaan filosofiaani kuuluu myös, että pihvin syöminen ilman siihen sopivaa viiniä on eläinrääkkäystä, joten omat pihviateriani painottuvat harvakseltaan viikonloppuiltoihin :)

http://fitterforlife.wordpress.com

kata (Ei varmistettu)

Itse huomasin että ei sellaista "lihanhimoa" edes ole eikä tule jos syö muuten monipuolisesti. Muutaman kuukauden tai jopa viikon kasvissyönnin jälkeen lihan maku suorastaan kuvottaa. Kannustan kokeilemaan, olivat syyt sitten eläineettisiä, ekologisia tai terveydellisiä. :)
Mm. uusimmat videot ja kuvat lihatiloilta (jotka on todeksi julistettu ja eläinlääkäri "normaaliksi karjanpidoksi" julistanut) eivät ainakaan itseäni innoita pihviä puremaan.

sini (Ei varmistettu)

Voi Kaisa, tervetuloa takaisin! Oikein mukava, kun olit laittanut tähän postaukseen selkeästi omaa innostusta ja panostustasi mukaan, pitkästä aikaa. Ja tietysti oli vähän pakkokin jo kirjoitella, olihan tää kamppiskin nyt tässä juuri sopivasti.. heh. Ja te, jotka aiotte nyt henkeen ja vereen puolustaa Kaisaa: take a break amigos.

A-HA-HA (Ei varmistettu)

Kommenttiboksi tulee varmasti repeämään tämänkin postauksen alla... Mielestäni koko kommentointimahdollisuus on huono keksintö tämän tyyppisiin blogeihin. Jos joku lukija oikeasti haluaa antaa rakentavaa palautetta yms. voi hän osoittaa palautteen suoraan kirjoittajan ilmoittamaan sähköpostiin. Ei ole normaalia että palautteet ovat kaikkien näkyvillä ja uudelleen kommentoitavissa. Eikä kukaan oikeassa elämässä tule sanomaan päin naamaan toiselle "Oletpa itsekäs ikäiseksesi - vaikka en edes tunne sinua". Miksi näin voi sanoa netissä? Kommenttiboksissa kynnys kiusaamiselle on älyttömän matala. Täällä lähinnä vaan paska lentää, eikä kukaan pysy aiheessa (kuten näette - en minäkään).

Iiriss (Ei varmistettu)

"Mielestäni koko kommentointimahdollisuus on huono keksintö tämän tyyppisiin blogeihin." Itse olen aivan eri mieltä. Blogit ovat osa sosiaalista mediaa (paino sanalla "sosiaalinen") ja kommenttiosuus on iso osa niiden toimintaa ja mielenkiintoa. Muutenhan blogit olisivat kuin mitä tahansa aikakauslehtiä.

Ja tietenkin lukijat saavat antaa kritiikkiä, niin sen pitääkin olla. Valitettavasti mukaan mahtuu myös asiatonta kommentointia, mutta mielestäni esimerkiksi viimeaikaiset kommentit tässä blogissa ovat pääasiassa olleet melko kaukana asiattomista. Ymmärrän lukijoiden harmistuksen, olemmehan me blogin asiakkaita. Varsinkin jos ammattina on bloggaaja, on mielestäni kohtuullista ottaa lukijansa huomioon ja vastaanottaa palautetta.

Kasvissyöjää tämä blogipostaus ei erityisesti ilostuttanut, haha.

Iiris (Ei varmistettu)

Heippa! Kiva kun oot palannut.
Ihan sama, vaikka postaisit aina kuukauden välein. Tykkään silti.
Mukavaa kevään odottelua <3

Mirella (Ei varmistettu)

Etkö Kaisa ole mielestäsi lukijoillesi velkaa sen, että jollain tavalla kommentoisit, ehkäpä jopa pahoittelisit tuota taannoista hiljaiseloa? Moni oli jopa sinusta huolissaan.

Tämä sun välinpitämättömyys "ammattiasi" ja lukijoitasi kohtaan on jotakin käsittämätöntä. Eikö sinulla ole minkäänlaista ammattiylpeyttä? Tämä aihe varmasti herättää niin paljon tunteita, koska me lukijat olemme sinua tukeneet vuosien aikana, silti sinun on kovin helppo meille kääntää selkäsi. Itse aion jättää blogisi seuraamisen. Minulle ei vain riitä se, että postailet milloin sattuu ja mitä sattuu. Tasosi on laskenut, ja pidät aivan liian pitkiä taukoja julkaisujen välissä. Nettimon laadukkaita blogeja pullollaan, tulet varmasti huomaamaan tämän.

pöllistynyt (Ei varmistettu)

Niinpä! Olis todella ihan käytöstapojen mukaista pahoitella hiljaiseloasi, oot sen meille lukijoille velkaa.

Vola (Ei varmistettu)

Kaisa ei ole teille mitään velkaa. Te ette maksa blogin lukemisesta edes pierun vertaa.

Mate (Ei varmistettu)

Ei Kaisa tietenkään ole mitään velkaa. Se nyt vaan sattuu olemaan niin, että lukijat mahdollistavat bloggaajat työn, ilman lukijoita ei ole blogia. Nyt puhutaan ihan peruskäytöstavoista. Kuten tossa edellä sanottiin, monet oli vilpittömästi huolissaan onko jotain tapahtunut, kun tauko ilman mitään ilmoitusta venyi ja venyi. Tietysti freelancer tekee työnsä kuin huvittaa, mutta vois silti ottaa lukijat hieman paremmin huomioon.

Kemmi (Ei varmistettu)

Hei Kaisa, sun blogi on aina ollu ihan superkiva ja oon seurannu sitä pitkään. Mutta pakko ehkä vähän yhtyä tuohon että on aika harmi että et enää juurikaan postaile ja sit jos, niin se on joku yhteistyöjuttu, menny vähän maku. Mutta jos ei vaan kiinnosta kirjottaa nii minkäs sille voi!

Janina (Ei varmistettu)

Musta on käsittämätöntä, miten lukijat täällä väittää sua ylimieliseksi ja itsekkääksi tietämättä yhtään mikä postaustauon oikea syy on. Ootteko tullut ajatelleeksi, että Kaisan elämässä on voinut tapahtua jotain todella vakavaa esim. läheisen kuolema? Tuskin silloin on juuri kenelläkään kiinnostusta, saati voimia päivitellä blogia. Ymmärrän että monet kaipaa uusia postauksia, niin minäkin, mutta koitetaan silti muistaa, että bloggaajakin on ihminen. Lisäksi lukijoilla ei ole oikeutta esittää bloggaajalle vaatimuksia, sillä blogin lukeminen on meille täysin ilmaista.

Possu (Ei varmistettu)

Eli jos joku asia on ilmasta niin sulla ei ole oikeutta kritisoida sitä? Jos luet vaikka Hesaria ilmaiseks kirjastossa niin sulla ei ole oikeutta kritisoida sitä koska et maksa siitä suoraan?

Lukijat maksaa välillisesti Kaisan blogista. Oon samaa mieltä siitä että Kaisa ei ole lukijoille mitään velkaa sinänsä - ihan niin kuin mä lähärinä en oo velkaa asukkaille mitään - jos en ilmesty työhön niin en ilmesty ja joku toinen korvaa mua sit. Se on mun ja työnantajan välinen asia. Mut onhan nyt nii pirun kummallista että nimenomaan _julkista työtä tekevä_ (tää blogi on julkinen ja Kaisan esittelyssäkin lukee "täysipäiväinen bloggaaja) ottaa ilmoittamatta kuukauden breikin ja sit sitä ei sais lukijat, välillisesti maksavat asiakkaat, kritisoida???

Sitten yks nyky-yhteiskunnan tosiasia nyt vaan on se että bloggaajat on julkkiksia, halusi ne sitä tai ei. Mä en näe mitää eroa bloggaajien ja muiden julkisuuden henkilöiden asioiden kritisoimisessa ja kommentoimisessa. En nyt ota siihen kantaa kuinka eettistä tai moraalista se on, mut periaattessa musta on ihan sama asia kritisoida työkseen bloggaavan blogia (eli työn tulosta) kuin jonkun politiikon linjauksia.

Milli (Ei varmistettu)

Ja minä luulin, että tässä osiossa pitäisi kommentoida pihvejä eikä Kaisaa =D No mutta, eiköhän meillä kaikilla ole välillä muutakin elämää ja eihän se kellekään kuulu. Luulisi teilläkin olevan muuta elämää, mitä sitä valittamaan tällaisesta asiasta, valittaa sitten kun on oikeaa aihetta.
Olen hivellyt noita pihvilöitä Lidlissä, mutta en ole ostanut, kun suosinut suomalaista. Mutta kyllähän noita voisi testata, koska valmistusprosessi on ihan omaa laatuansa. Jos tosiaan tuo pihvin paisto onnistuisi eikä tulisi kuivaa lättyä.

sanni (Ei varmistettu) http://healthylifestyle-sanni.blogspot.fi

Mä oon monesti lidlissä meinannut ostaa noita pihvejä, mutta jostain syystä ne on aina jäänyt kaupan hyllylle. Näistä oon kuitenkin lukenut niin monesta blogista, joten ehkä mäkin ens kerralla uskallan yrittää valmistaa noista jotain.

Jeks (Ei varmistettu)

"Näistä oon kuitenkin lukenut niin monesta blogista..." Jep, tästähän näissä yhteistyöpostauksissa on kyse ;)
Itse ostan edelleenkin vain kotimaista lihaa.

Soile (Ei varmistettu) http://www.sisustusjasepustus.blogspot.com

Ei hyvää päivää! Mikä ihmisiä oikein vaivaa; miksi pitää tahallaan yrittää pahoittaa toisen mieli tuollaisilla mielestäni täysin turhilla kommenteilla :( Blogi on meidän bloggaajien julkinen päiväkirja, jolle ei ole kyllä kenenkään lukijan tulisi olla määräämässä mitä kirjoitetaan, milloin kirjoitetaan ja missä kirjoitetaan... siis, se on täysin bloggarin omassa vallassa ja ainoa kenelle Kaisa on ehkä jonkin verran tilivelvollinen on Indiedays. Lukijat saa lukea vapaaehtoisesti blogeja mikäli ne kiinnostaa tai olla lukematta jos ei enää kiinnosta. Bloggaaja bloggaa tyylillään ja lukija lukee täysin vapaaehtoisesti, mutta ei kyllä ole oikeutettu sanelemaan mitä ja milloin saa kirjoittaa. Aivan uskomatonta, että joku todellakin kokee oikeudeksi tulla tänne sanelemaan miten bloggaajan tulisi toimia. Lukijoita tulee ja menee ja sen me bloggaajat tiedämme. Jos alkaa noin kovasti pänniin jonkun bloggarin kirjoittaminen tai kirjoittamatta jättäminen, niin haloo; ei muuta kuin uusia blogeja lukemaan, josta saa sen mitä haluaa.

M (Ei varmistettu)

Kaisan tapauksessa kyse on työkseen bloggaamisesta, ei pelkästä pikku julkisesta päiväkirjasta, vaan blogista, jolla on varmasti päivittäin useita tuhansia lukijoita, ja kuuluu varmasti yhteen Suomen suosituimmista. Toki blogeja on nykyään joka nurkassa, lukemista kyllä löytyy, mutta Kaisan entisenä vakkarilukijana munkin täytyy myöntää hirvittävä pettymys tällaiseen. Kukaan ei pakota tekemään tätä työkseen eikä bloggaamaan jatkuvasti ja syystä tai toisesta pidetyt tauot on vähintäänkin ok. Olisin vain odottanut jonkinlaista selitystä, tai ehkä jotain muuta kun sponsoroitua mainospostausta. Pettymystä, ei sen kummempaa. Senkin voi ilmaista ihan rakentavasti.

Sanna (Ei varmistettu)

Cmon ja käyttäkää aivojanne, haukkujat. Suomessa kukaan ei varmasti saa blogistaan tarpeeksi rahaa elääkseen pelkästään blogituloilla. Vaikka kuinka olisi "täysipäiväinen bloggaaja", on silti tehtävä niitä oikeitakin töitä selvitäkseen taloudellisesti. Give the blogger some slack.

L. N. (Ei varmistettu)

Ai ei vai?

huhhuh (Ei varmistettu)

Jos blogi ei enään kiinnosta, älä lue! Kukaan ei pakota sinua lukemaan jos koet huonoksi blogiksi tai muuten ahdistut :D Ihmettelen suuresti sitä että mitä ihmiset luulevat saavuttavansa tälläisillä kommenteilla.. Jos aikanne on niin arvokasta ettette jaksa odotella uusia postauksia niin kuinka sitä riittää turhan päiväisiin vinkumis kommentteihin :D:D koittakaa nyt käyttää järkeä ihmiset!

Lukija (Ei varmistettu)

Minäkin ihmettelen sun pitkää postaustaukoa Kaisa, mietin jopa et onko sulle käynyt jotakin. Mun puolesta pidä vaikla vuoden postaustaukoja, mut näin lukijana ois kiva tietää et on tauko meneillään, eikä sit miettiä et onko sulle mahdollidesti käynt jotain.

Matilda (Ei varmistettu)

Sellainenkin aspekti tuli mieleen, että mikäs sen parempi tapa saada huomiota blogilleen kuin katoamistemput? Ehkä Kaisa itsekin on tietoinen siitä, että blogin taso on laskenut kuin lehmän häntä, ja nyt kun hän postailee kun lystää ja pitää kuukaudenkin taukoja ilmoittamatta mitään niin mitä tapahtuu? Juu, lukijat vierailevat täällä päivittäin, osittain katsomassa joko on postattu ja osittain pelkän kommenttiosion takia. Onhan se sinänsä nerokasta, väliäkö sillä mitä ne kävijät täällä tekevät, kunhan on kävijöitä. Niinkuin pikkulapsilla ja koiranpennuilla: negatiivinenkin huomio on huomiota ;)

jepjep (Ei varmistettu)

Valitettavasti, vaikka kuinka kuvittelisimme lukijoina olevamme jokainen mahtavia ja välttämättömiä. Emme sitä kuitenkaan ole, näin ollen blogin kirjoittaja ei ole meille mitään velkaa :D Hän kirjoittaa postauksia ja on hyvin kiitollinen jos blogia luetaan mutta, silti hän ei meille ole tilivelollinen yhtään mistään. Ja jos mielestäsi on typerää hankkia negatiivista huomiota, miksi lähdet mukaan ja annat negatiivista huomiota, kukkas silloin on typerä :DD

Jyyli
Spice 'n' Shine

"Kriitikot": oletteko miettineet, että ehkä te olette se syy, miksi Kaisa pitää postaustaukoja? Ei kenenkään pää kestä jatkuvaa negatiivisuutta.

Mulla ainakin on tarpeeksi muutakin elämää, joten mulla ei ole tarvetta ressata siitä, miksi joku bloggaaja ei ole kirjoittanut kuukauteen. Mun elämä jatkuu ihan normaaliin malliin, kirjoitti Kaisa tai ei :D Kurkkaan päivittäin blogiin uuden postauksen varalta, mutta jos sitä ei näy, klikkaan toiseen blogiin. Mikä tässä nyt on niin kauheen vaikeeta?

Kata (Ei varmistettu)

Juurikin näin! Ihan tulee paha mieli kun lukee näitä kommentteja. Kyllä varmaan blokkausmotivaatio kasvaa :( muista Kaisa että täällä on paljon tyyppejä, joiden päivää piristät usein, se tulee vain kerrottua liian harvoin. Tsemppiä :)

lukija (Ei varmistettu)

hahahaaaa, ei paljon kaisan hiljais elo häiritse kun tässä blogissa on koko ajan jotai uutta luettavaa: kommentit! Ei voi muutakun itekseen naureskella, kun täällä tapellaan siitä mitä Kaisa nyt ikinä saa tehdä ja mitä ei, vaikka ehkä sitä kuitenkin kiinnostais lueskella vähän laadukkampaa tekstiä, meinaan Kaisan tekstiä! :D

Jyyli
Spice 'n' Shine

Word! :D

Sara (Ei varmistettu)

Nyt oli kyllä harvinaisen törkeä temppu palata kuukauden tauon jälkeen näin casualisti raapustetulla postauksessa, selittämättä tai pahoittelematta yhtään. Ja postauksesta loistaa kilomerien päähän, että sponssin houkuttelemana kirjoitettu. Hyvä blogi perustuu suhteeseen, kuten hyvä palvelu tai brändi - ja täällä lukija-blogisuhteet on kyllä vakavasti vaurioitunut viimeisen katoamisesi jälkeen, oli syy mikä oli, olisi kivaa ja huomaavaista ees yhden lauseen verran viitata poissaoloon. :(

Gunagolu (Ei varmistettu)

Mun mielestä ei ole paljon vaadittu blogaajalta, joka sitä ammatikseen tekee, että edes yhdellä lauseella mainitsee, että nyt on tulossa kuukauden tauko. Tai sitten pitkän tauon jälkeen pahoittelee taukoa. Kuuluu hyviin tapoihin.

off-topic! katsoin eilen master chefiä ja sussa on kaisa todella paljon samaa näköä kuin kaisa liskissä eli siinä kiinteistökuningattaressa! :D ihan hyvin voisit olla hänen tyttärensä tai paljon nuorempi siskonsa :)

annie (Ei varmistettu)

Täällä on nyt aika useasti jauhettu että ilman lukijoita ei olisi blogia ja niin edelleen.

Ootteko te lukijat tulleet ajatelleeksi että - oho! - ilman bloggaajaa itseään ei olisi blogia eikä myös teitä lukijoitakaan? Tuntuu siltä että lukijat yrittävät jatkuvasti nostaa itseään jotenkin jalustalle. "Jos MUA ei olisi, myöskään sua ei olisi. Oot mulle urasi ja sielusi ja jumalauta kaiken velkaa."

Mistä lahtien lukija on ollut tärkeämpi kuin itse bloggaaja? Lukijat vain lukevat, saavat postauksesta jotain irti tai sitten eivät saa, ja lopuksi joko arvostavat tai eivät arvosta lukemaansa.

Itse en koskaan alkaisi bloggaajaksi ihan vain siksi koska minusta se ei olisi sen paskan arvoista. Kritiikin annon varjolla voi vapaasti moittia ja arvostella toista ruudun takaa ja mennä jopa ihan henkilökohtaisuuksiin. Ja siitähän ei saa pahoittaa mieltään koska hei, sehän on kritiikkiä. Kyllä bloggaajan se pitää kestää. Jos ei kestä, sinusta ei ole bloggaajaksi.

Jokainen kritiikin antaja voisi vastedes miettiä seuraavanlaisiä asioita. Ensinnäkin: mikä on kritiikin pointti? Mitä hyvää ja mitä huonoa löydät arvostelevastasi asiasta? Toiseksi: Miten perustelet mahdolliset risut ja ruusut? Pystytkö niin edes tekemään? Onko negatiivisen palautteen antamiseen hyvä syy? Huom; se koska sinulla on paha mieli ei oikeuta sinua haukkumaan toista.

Ja kolmanneksi: sen sijaan että arvostelet jotakuta turvallisesti ruudun takaa, pystyisitkö antamaan saman kritiikin suullisesti, päin naamaa ja kasvokkain jos tilanne niin vaatisi? Jos vastauksesi on ei, sinun tulisi miettiä uudelleen. Palautteesi on todennäköisesti sopimatonta tai muulla lailla perusteetonta.

haha (Ei varmistettu)

:D:D:D: hengitä hyvä ihminen!

Älä tee tästä noin isoa numeroa, tässähän vaan kohteliaasti ollaan pyydetty bloggaajaa ilmoittamaan että missä mennään :)

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.