Yliopisto-opinnot, täältä tullaan!

Hain kaikessa hiljaisuudessa keväällä yliopistoon (se klassinen salainen projekti, joka piti minua blogihiljaisuudessa) ja niinhän siinä kävi, että paikka napsahti! Alaksi valitsin taiteiden tutkimuksen, jota katselin jo toissakeväänä, mutten vielä hakenut. Opintosuunnaksi ajattelin valita luultavimmin yleisen kirjallisuustieteen, koska no, kirjoittaminen ja kirjallisuus kiinnostavat. Myös estetiikka ja teatteritiede kiehtovat, mutta niiden työllistymisnäkymä ei houkuta yhtä paljon, kuin kirjallisuustieteen. Saas nähdä, mihin tässä vielä päädytään! Edessä on viisi vuotta ihan uudenlaista elämää, mikä on tosi vaikeaa vielä kunnolla tajuta.

Moni varmaan voi allekirjoittaa sekä eroprosessin että pääsykoeprosessin olevan rankkoja juttuja, mutta kun nämä kaksi osuvat päällekkäin, ollaan oikeasti melko epäinhimillisessä taistelutilassa. Nyt tuntuu ihan älyttömältä ajatella, miten sitä jaksoi rankan talven jälkeen keväällä kaivaa itsestään niin paljon poweria, että pystyi laittamaan tunteet ja draamat pauselle lukemisen ajaksi. Ja minähän luin, kuusi tuntia päivässä ainakin. Olisin voinut myös eron kourissa ajatella, että nyt on huono sauma lukea pääsykokeisiin ja lykätä hakemista ensi keväälle, mutta tahdonvoima, päämäärätietoisuus ja suomalainen perkele-asenne riitti pitämään minut kasassa ja tulevaisuudennäkymän kirkkaana niin, että haldasin molemmat prosessit.

Valmistuin ylioppilaaksi vuonna 2014 ja sen jälkeen olen toiminut yrittäjänä kirjoittaen blogia, sekä opiskellut vuoden näyttelijäntyötä kansanopistossa. Olen aina aika-ajoin miettinyt yliopisto-opintoja, muttei sopivaa alaa ole tuntunut löytyvän. Tänä vuonna päätin, ettei sopivaa alaa luultavasti ikinä löydy, joten haetaan nyt jonnekin, mikä liippaa edes läheltä omia intressejäni. Harmi, ettei Suomessa löydy esimerkiksi yliopistotasoista seksuaalisuuskoulutusta! No, tilanne ajoi minut taiteiden ja kirjallisuuden pariin. Enkä kyllä valita. Ainakin pääsykoematskut olivat todella mielenkiintoiset, joten odotan opintoja innolla.

Tuntuu, että kesä on ollut niin ratkiriemukasta positiivisten uutisten tykitystä, että yksi opiskelupaikan lohkeaminen oli ihan että "ai, kun kiva!" No, luulen tämän uutisen realisoituvan viimeistään syyskuussa, kun astelen kampukselle.

Yksi asia tosin harmittaa. Lupasin itselleni helmikuussa, että mikäli en pääse yliopistoon, lähetän itseni lohdutuspalkinnoksi koko talveksi ulkomaille. Nyt en saa lohdutuspalkintoa! No, sitä suuremmalla syyllä nautitaan nyt tästä hemmetin upeasta kesästä! Suunnitelmissa on ainakin lähteä pian kreisikesäilemään Hankoon kaverin kanssa.

Sincerely yours, tuleva fm - ehkä äikänope, kirjailija, kriitikko tai joku muu taidealan boss ass bitch

Kuvat: Tiia Nyholm

Kommentit

Anretta (Ei varmistettu)

Hei paljon onnea!! Saako udella minkälaisilla arvosanoilla kirjoitit ylioppilaaksi? Itseni puolesta kyselen, sillä menin vähän hätiköidysti aikoinaan ammattikorkeaan semmosella no opiskellaan nyt jotakin -asenteella ja suoraansanottuna kaduttaa, etten pysähtynyt miettimään, mitä oikeasti haluan. Pointti siis että haluaisin kanssa ehkä hakea uudestaan ja nimenomaan yliopistoon, mutta pelottaa, ettei menneisyyden arvosanat riitä enää mihinkään...

Kaisa Merelä

Kiitos paljon! No, mun yo-todistuksesta näkyi hyvin mun persoona :D oli pari laudaturia ja eximiaakin yksi, mutta sitten toisaalta myös C:tä ja pitkästä matikasta jopa A! Eli ne aineet, mitkä kiinnosti, kiinnosti oikeasti, ja ne mitkä ei niin ei sitten yhtään. :D

Hae ihmeessä yliopistoon! Ensikertalaisuutta sulle ei kai enää suoda, mutta kyllähän sinne muutenkin pääsee. :) 

Anretta (Ei varmistettu)

Mistä aineista kirjoitit ne paremmat yo-arvosanat? :)

Elssi (Ei varmistettu)

Sut jos olis lukiossa saanut äikänopettajaks, niin olisin kyllä ollut äärimmäisen aktiivinen oppilas! Lähestymistapasi kieleen ilmaisumuotona on tätä hetkeä ja oot pysyny koko blogiuras läpi tekstin ajankohtaisimmalla hermolla. Onnea!

Kaisa Merelä

Voi että, kiitos! Aivan ihanaa kuulla! <3

Sartsaa (Ei varmistettu)

Onnea Kaisa! Kuulostaa huipulta! Odotan innolla että pääsen lukemaan juttujasi yliopistoelämästä. Nauti opiskeluelämästä täysillä ja muista tehdä opiskelun lisäksi muitakin kivoja juttuja(suosittelen järjestöhommia)! Ja voit hyvin lähteä vuodeksi ulkomaille vaikka vaihtoon(ehdottomasti kannattaa) tai vaikka harjoitteluun!

Kaisa Merelä

Voi kiitos! <3 Joo, eritoten vaihto olisi kyllä ihan huippu!

Nanna_ (Ei varmistettu)

Onnea! :) Yksi parhaista jutuista yliopistossa oli mun mielestä se, että pääaineen lisäksi sai käydä mielin määrin kiinnostavia kursseja vähän kaikesta muustakin ja siinä vähän kartuttaa yleissivistystä :D Eri asia toki, riittääkö aika, mutta itse olen näin jälkikäteenkin todella tyytyväinen siihen, että psykologiopintojeni lisäksi olen opiskellut yliopistossa myös mm. viestintää, estetiikkaa (vahva suositus kokeilemaan, oli supermielenkiintoista!), sosiaalipsykologiaa, filosofiaa, sukupuolentutkimusta ja kieliä :)

Nanna_ (Ei varmistettu)

P.S. Ja valmistuin silti tavoiteajassa, mahdollista sekin ;)

Kaisa Merelä

Tuo juuri on mahtavaa yliopistossa! Itse ajattelin puolestaan ottaa sivuun sukupuolentutkimusta ja psykologiaa, mikäli ehdin ja onnistuu. :)

Funke (Ei varmistettu)

Harmi ettei kaikissa yliopistoissa ole mahdollista opiskella mielin määrin muita opintoja. :c

Tuuliaella (Ei varmistettu)

Eikä! Onnea ihan sikana tuleviin opintoihin, törkeen mielenkiintosen olonen ala. Ite alotan nyt syksyllä poliisikoulun ja oon niiiiin innoissani et pääsen opiskelemaan niin kiinnostavaa alaa ja ylipäätään siitä, et pääsen taas kunnolla opiskelemaan ekaa kertaa lukion jälkeen!

Kaisa Merelä

Voi, kiitos ja onnea sinnekin, kyttä to be!! <3

esf (Ei varmistettu)

Juhuu, hurjan paljon onnea! Mä taas oon syksyllä valmistumassa maisteriksi (ihan eri alalta kyllä), mutta muistan ihan elävästi kuinka jännää ja kivaa opintojen aloittaminen ja oikeastaan koko opiskeluaika oli. Suosittelen etenkin vaihtoon lähtemistä ja järjestöhommia jossain vaiheessa opiskeluja, ne antavat paljon. Ootan innolla sun tekstejä opiskeluelämän aloittamisesta, voin sitten ite haikeena muistella näin valmistumisen kynnyksellä :D

Kaisa Merelä

Kiitos paljon! Eiköhän tekstejä opiskelustakin synny, kun elämä alkaa kietoutua sen ympärille! :) Onnea sulle syksyn valmistumiseen ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Onnea koulupaikasta!

Mä sain kans tänä aamuna tiedon, että pääsin haluamaani opiskelupaikkaan! Oon niin onnellinen, että pääsen aloittamaan ihan uudenlaisen vaiheen syksyllä. Jee!

Toivottavasti jatkat bloggailua edelleen :) Tai no, toivottavasti oikeasti teet ihan miten susta hyvältä tuntuu ennen kaikkea heh, mut näin itsekkäästä näkökulmasta ois siistiä voida lukea sun juttuja jatkossakin :)

Kaisa Merelä

Moikka! Kiitos paljon :) Bloggailu jatkuu kyllä, ei huolta! <3 Onnea sullekin opiskelupaikasta, huippujuttu!

Nettanen

Ihan mahtavaa, onnea opiskelupaikasta! Viihdyin tosi hyvin Helsingin yliopiston humanistisessa tiedekunnassa ja sen ihanalla kampuksella, melkein on ikävä! :D (vaikka on töissäkin nyt opiskelujen jälkeen kivaa!)

Kaisa Merelä

Ihanaa kuulla, odotan niiiin innolla! :) Ja kiitos <3

Ep (Ei varmistettu)

Jee, onnea hurjasti! Susta tulee varmasti vielä huippu taidetieteilijä. Vaikka yliopiston peruskoulutuksen puolella ei ole seksuaalisuuslinjaa, niin eihän se tarkoita, etteikö asiaa voisi alkaa myöhemmin valmiina maisterina tutkimaan ;)

Kaisa Merelä

Niinpä! Kiitos paljon :)

Tiiavoitto (Ei varmistettu)

Onnea! Omia täällä viellä jännätään... No huomennahan kaikkien pitäisi viimestään tulla.

Kaisa Merelä

Toivottavasti kävi hyvin! :)

veeveeee (Ei varmistettu)

Hei mitä suurimmat onnitteluni!! Aivan mahtavaa! Siehän oot kyl jo aika boss ass bitch ;)

Täytyy muuten vaan mainits, että aivan ihana toi sun uus banneri! Fierce woman!!

Kaisa Merelä

Haha ihana, hei kiitos! <3 :)

Stepa (Ei varmistettu)

Hei loistavaa! Onnea &lt;3 Eikös ole jännä juttu, mistä ihminen saa kaivettua tahdonvoimaa ja päättäväisyyttä hankalassa elämänvaiheessa :D Jos ei jopa boostia! Itse pääsin vuosi sitten yliopistoon taisteltuani elämäni pahimman traumavuoden läpi, parisuhdekriisiä, kuolemantapaus ja uusi vaativa työ..kaiken keskellä ponnistelut koulupaikan eteen ja mikä mahtava tunne, kun kova työ palkittiin ja vihdoin paskan jälkeen tuli jotain hyvääkin &lt;3 Niin kiitollinen itselleni edelleen tuosta selviytymisestä! Tsemppiä opintoihin ihanuus :)

Kaisa Merelä

Huh, siis elämä kyllä osaa ajoittaa välillä näitä juttuja! Kiitos :)

nels (Ei varmistettu)

Moikka! Ei mulla muuta kuin isot onnittelut ja pikainen kyssäri, että onhan Lisa Hiltonin Maestra jo luettu? ;-) Seksuaalisuutta, girl bosseilua, taidetta ja älyä ja aika paljon hömppää kevyeen pokkariin pakattuna.

Kaisa Merelä

Kiitos! Ei ole luettu! Vaikuttaa ihanalta kesälukemiselta, taidan laittaa varaukseen... ;)

Opiskelija (Ei varmistettu)

Onnittelut opiskelupaikasta!

Toivottavasti muistat sitten syksyllä opiskelun keskellä sen blogipostauksen jossa kirjoitit yrittäjän kiireestä ja siitä kuinka opiskelijoilla on niin helppoa ja paljon vapaita viikonloppuja. Huomaat ettei asia todellakaan ole niin ja ehkä sitten ymmärrät opiskelijoita paremmin.

innkku (Ei varmistettu)

Ei sitä ulkopuolisena tajuakaan, miten paljon yliopisto vaatii. Emmäkään tajunnut, ettei opiskelijana ole koskaan ns. vapaalla. Aina joku deadline väijyy nurkan takana.

Kaisa Merelä

Heh :D #ainaisetväärinkäsitykset En ole tarkoituksellani vähätellyt muiden ongelmia saadakseni omani näyttämään isolta, vaan puhuin kyseisessä postauksessa yrittäjän elämästä. No, nytpä sen sitten näkee millaista on olla sekä yrittäjä että opiskelija!

Tiia - Littlebigthings (Ei varmistettu) http://www.littlebigthings.fi

Jee, onnea paikasta! Täällä lähtee syksyllä kolmas vuosi kirjallisuudella :)

Kaisa Merelä

Jeah, kiitti! :)

Larissa Aleksandra (Ei varmistettu) http://teekutsuilla.blogspot.fi

Voit todellakin nostaa hattua itsellesi, pääsykokeet ja ero ei tosiaan ole se helpoin yhdistelmä. Itselläni oli sama tilanne, erosin juuri pääsykokeiden kanssa samoihin aikoihin ja lukeminen takkusi sen kriisin keskellä pahasti, mutta niin vaan sain paikan ja aloitan syksyllä suomen kielen opinnot! Onnittelut sulle opiskelupaikasta &lt;3

Kaisa Merelä

Kiitos paljon ja hei, onnea sullekin taistellusta opiskelupaikasta! 

Sydän huokaa

Voin niin allekirjoittaa tuon eroprosessin ja pääsykoeprosessin päällekkäisyyden vaikeuden. Siihen lisäksi sairastaminen niin haastetta on kerrakseen. Minä en päässyt opiskelemaan, mutta uutta hakemusta vaan vetämään seuraavassa haussa. Onnea opiskelupaikasta!

Kaisa Merelä

Kiitos! Ja vuosi menee nopeasti, ei muuta kuin uudelleen vaan :)

iidis
Varpain jaloin

Onnea opiskelupaikasta! Mä valmistuin maisteriksi jo 2012, mutta omana aikanani viihdyin tosi hyvin Helsingin yliopistossa taiteiden tutkimuksen parissa :) Pääaineena mulla oli teatteritiede ja sivuaineina kotimaista kirjallisuutta, kasvatustieteitä ja kursseja paljonmyös musiikkitieteen, historian ja logopedian puolelta sekä kieliopintoja. Muistan lämmöllä myös unisporttia. Uskon, että sulla tulee olemaan tosi kivaa yliopistolla.

Kaisa Merelä

Ihanan monipuolisen kuuloinen paletti. Itse haaveilen myös, että voisi opiskella vähän sitä sun tätä. Kiitos paljon! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Isosti onnea ja tsemppiä tuleviin opintoihin!

Kaisa Merelä

Kiitos paljon! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei! Onneksi olkoon! :) Olen seurannut blogiasi säännöllisen epäsäännöllisesti ja nähnyt sut pari kertaa- viimeeksi viime viikon tiistaina, 35-vuotissyntymäpäivänäni Kalasataman metriksellä. Siinä vilahti silmieni ohi oma itseni 15 vuotta sitten- biletystä, sporttia, opiskelua... Ja sitten paluu nykyhetkeen menossa juhlimaan omaa syntymäpäivääni kahden lapseni kanssa Korkeasaareen Pointtini oli siis sanoa, että nauti tästä elämänvaiheesta täysillä! Erityisesti ilahduin myös opiskelupaikastasi. Opiskeluaika on oikeasti ihan huikean ainutlaatuista ja hauskaa aikaa eikä sitä rallia enää 35-vuotiaana jaksa (etenkään jos on sattunut perustamaan perheen..) All in ja syksyä kohden! T. Hymy

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.