Ylös, ulos ja kahville

Kun kahvihammasta kolottaa, eikä kahvivehkeiden kanssa jaksa alkaa säätämään samalla kun pui kaverin kanssa puhelimen välityksellä asiaa X, on hyvä idea lähteä yhdessä ulos kahville. Näin toimiessa saattaa myös saada astetta parempaa kahvia ja vikkelämmän keskustelun aikaan kuin viestimillä.

Myimme "tavallisen" kahvinkeittimemme joitain kuukausia sitten pois. Sille ei oikeastaan ollut enää käyttöä aeropressin ja chemexin astuessa talouteen. Joinain hetkinä kyllä toivoisi, että kahvia saisi edelleen nappia painamalla.

Polkaisin toiselle puolelle lahtea Töölöön. Määränpäänä oli Freese, jota muuten suosittelen jokaiselle jotka arvostavat laadukasta kahvia. Kahdesta eri pavuista valmistetut kahvit oli nimetty hauskasti "mukavaa" ja "jännittävää", mikä oli uutta viime kerrasta. Siitä saa sitten jokainen päättää onko mukavalla vai jännällä päällä. Tai sitten valita sen mukaan, tykkääkö hedelmäisemmästä vai kenties karamellisemmasta kahvista. Tilasin karahvin mukavaa kahvia, sillä edellisen illan Taiteiden yö oli tuonut jo sopivasti jännitystä elämään.

Siellä sitä sitten istuskeltiin ulkosalla ja puitiin asiaa X ja vähän asiaa Y:kin. Vieressämme istui kaksi mitä herttaisinta rouvaa, jotka ihmettelivät ensin korkokenkiäni yhdistettynä pyöräilyyn, ja sitten tiedustelivat olinko "jokin julkimo", kun pällistelin kahvilan edessä kuvattavana. Kun rouvat poistuivat, he totesivat toisilleen: "Mennäänhän toiseen kahvilaan." Aloin haaveilemaan eläkevuosista, jolloin päiväjärjestykseni olisi leppoisaa kahvilasta toiseen käpöttelyä ystävättäreni kanssa, kunnes tajusin, että eipä minua tälläkään hetkellä mikään estelisi. Paitsi tietty ystävien ei-niin-vapaa arkiaikataulu.

Freese on pikkukahvilana aika erilainen kokemus. Tunnelma on intiimi ja baristat juttelevat ja kertovat mielellään kahvista. Ja vähän muustakin. Siellä tuntee olonsa aika tervetulleeksi. Mitkä ovat teidän lempikahviloita ja miksi?

Kommentit

Sissi (Ei varmistettu)

Freeseen en ole vielä ennättänyt, vaikka suunnitelmissa on! Suosikkikahviloitani Helsingissä ovat Cafe Kokko (raakakakut!), Johan & Nordström, The Exhibitionists ja Fratello. Ja uusi tuttavuus Kahvi Charlotta Kampin tylsällä puolella Autotalon takana. Siellä oli ihana palvelu ja viihtyisää, ja tietty hyvää kahvia.

Kaisa Merelä

Kokko on ihana :) Täytyypä testata nuo pari viimeistä mainintaasi!

Maria (Ei varmistettu)

Kahvilahetket on parhaita mutta käy lom pakon päälle...
Täytyy antaa sulle vähän kritiikkiä näin terveellisiä elämäntapoja edustavana ihmisenä olin aika pettynyt kun näin sut tupakalla keskellä kirkasta päivää...
kirjoitit hyvin paheiden sallimisesta ym. Nautinnoista elämässä mutta olin hyvin yllättynyt näin epäterveellistä tavasta :(

hyi =(

Kaisa Merelä

Ei kannata pettyä/pahoittaa mieltä toisten toiminnasta, ihan turhaa semmoinen :) Jokainen elää omaa elämää, emmekä voi tietää mitä pinnan alla kytee. Keskitytäänhän siis vaan omiin valintoihimme ja ollaan tuomitsematta! :)

paheensakullakin (Ei varmistettu)

hahahhahhahah.

Raakakakkuihin hurahtanut (Ei varmistettu)

Moikka Kaisa! Oon tässä jo hetken (tai no siis siitä lähtien kun julkaisit postauksen ylppäreistäsi, heh) kuolannut niitä raakakakkuja mitä sulla oli tarjolla! Olisiko jollain lailla mahdollista saada reseptiä niistä? (: kiitos jo valtavasti etukäteen, olen täysin hullaantunut raakakakkuihin ja kaikki reseptit ovat tervetulleita! :D

Kaisa Merelä

Moikka! Ääh, voi kuule. Pitkää säilytin reseptejä aikeissa julkaista ne, mutta sitten se jäi ja nyt ovat reseptit hukkuneet. Nyyh. Oon tosi sori! Mutta googlettelemalla löytyy varmasti hyviä samantyyppisiä, eipä ne kamalasti eroa :)

Se sama raakakakkuilija (Ei varmistettu)

Asia selvä! Kiitos vastauksestasi(:

ssanni (Ei varmistettu)

Moi!
Kiva postaus! Olisin tosi kiitollinen jos tekisit postauksen nykyisestä ruokavaliostasi verrattuna esim. vuodentakaiseen ja miten ruokavaliomuutoket on vaikuttaneet sun hyvinvointiin:)

Kaisa Merelä

Kiitti toiveesta. Katsotaan :)

Luz (Ei varmistettu)

Ei liity postauksen aiheeseen, mutta mistä toi ihana neuletakki on?! Tarvitsen samanlaisen :)

Kaisa Merelä

Gina tricotista ihan vaan :)

Minna (Ei varmistettu)

Mistä noi sun kengät on? :) ne on ihan täydelliset!

Kaisa Merelä

Itseasiassa ne on ihan h&mstä! Yllättävän kestävät ja hyvät jalassa :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.