Ladataan...

Ah! Kyllästyykö tuohon taianomaiseen hetkeen ikinä, kun tummat pilvet alkavat lähestyä aurinkoisena päivänä? Kun odottaa, milloin tulee ensimmäinen pisara ja katsoo ihmisiä, jotka tuntuvat pakenevan pilviä kuin tsunamia.

Ja sitten kirkas valo katoaa ja ylhäällä näkyy vain tummaa. Tilanteen kruunaisi kunnon ukkosmyrsky, mutta sitä ei tänä iltana saatu. Nyt näkyy vain harmaita pilviä, ei enää niin tummiakaan. (Huoh, maailma - harvoin tarpeeksi dramaattinen minun makuuni.)

Yllättävissä kesäukkosissa on jotain taikaa. En osaa pukea sitä sanoiksi, mutta ne muistuttavat jostain jännittävästä ja ihanasta. Ja tuntuvat tulevan aina oikeaan aikaan. Aina tietyssä mielenmaisemassa. Mitähän ne kertoo? Varoittaa vai rohkaisee? Vai luovatko ne vain tunnelmaa?

No nyt paistaa taas, perhana. Ehkä se kesäukkonen sieltä vielä jonain päivänä tulee. Missähän olen silloin? Toivottavasti ulkona tietämättömänä säänmuutoksesta. Ja sitten märkänä sisälle ja kuivaa päälle. Teevesi kiehumaan ja puhelu jollekin tyypille, joka on ollut mielessä. Niin minä teen.

Ladataan...

Käsillä syöminen on sitten tyydyttävää. Siinä on jotain ihanan rehtiä ja alkukantaista. Kaikki se sormien nuoleminen ja ruuan eri koostumuksien tunteminen jo sormenpäissä ennen kuin kieli pääsee niihin käsiksi. Aijettä.

Suolaisia asioita, kuten vaikkapa sipsejä, dippaillaan huoletta paljain käsin kermaviileihin, mutta jostain syystä makeat jutut ovat pyhää haarukka-veitsi-osastoa. Miksi? Kuka muka ei haluaisi ottaa sotkevan sipsin sijasta kätöseensä pehmeää ja sileää pannukakkua?

Tosi kaakaoiset suklaapannarit

2 munaa

1 banaani

vajaa 1/2 dl raakakaakaojauhetta

ripaus suolaa

5 tippaa steviaa (tai muuta makeutusta)

Surrurruu kaikki blenderissä/sauvasekoittimella sekaisin. Sitten pienten lettujen paisto kuumahkolla pannulla kookosöljyssä.

Mansikkapirtelödippi

1 prk rahkaa

8 isoa pakastettua mansikkaa

5 tippaa steviaa (tai muuta makeutusta, vaikka hunajaa!

Blendaa mansikat rahkaan sauvasekoittimella tai blenderissä. Sauvasekoitin aina kätevämpi. Lisää stevia ja sekoita.

Voilá!

Ai vitsi että lapset tykkäisivät tästä!

Pages