Kemikaalikuormani

_20190225_222455.JPG

Vihjailin instagramin puolella että kirjoittaisin minkälaisia tököttejä käytän itseeni ainakin viikottain. Eli tässäpä esittelen käyttämäni tuotteet.

Vuoden aikana ne ovat muuttuneet todella rajusti. Yritän välttää ympäristön kuormittamista ja muovin ostamista. Haluan jatkossa tehdä mahdollisimman paljon itse tuotteita.

ENNEN: shampoo oli aina muovipullossa ostettua. Juurikaan en välittänyt merkeistä. Marketeista tai kampaamoista ostettuja.

NYT: palashampoo. Aivan ehdoton. Suosikkini on Flow Rasulsavi ja suolasaippua. Ostin ensimmäisen saippuan keväällä 2018 ensin toiselle lapselle, mutta päädyin käyttämään sitä itse. Palaa on jäljellä hippusen verran. Sanoisinko että riittoisa! Alussa vaahdotin palaa vähän liiankin paljon, mutta pieni hankaus kosteisiin hiuksiin riittää. Yleensä uusin pesun ja pesen koko vartalon. Minun karhealle ja hieman kiharallekin hiuslaadulle tämä sopii.

ENNEN: hiusten hoitoaine: kaikenmaailman kosteuttavat ja sähköisyyttä poistavat on kulutettu. Tahmasta hommaa.

NYT: oikeastaan tytärtä kiitettävä tästä. Hän halusi paremman kuin kaupan litkut ja netistä tämän ohjeen kaivoin. 1/5 osaa omenaviinietikkaa, 4/5 osaa vettä. Suihkepulloon tai pumppupulloon. Hiuksista tulee pehmeät. Omaan nenään aluksi etikka haisi, tietysti laittovaiheessa, mutta n. 5 minuutin hoidon jälkeen huuhtelu vie hajun mennessään.

ENNEN: kasvovoiteet: kaikkia markettien ja kosmetologien voiteet kokeiltu. Huom! mikään ei oikeasti tehoa ryppyihin! 🙂 En ole tähän ikään mennessä löytänyt iholleni sopivaa päivä- tai yövoidetta.

NYT: PURE ekovista skin care, shea butter. Rasvaista mutta parasta. En tiedä myydäänkö tätä nimenomaista purkkia enää ruohonjuuressa mutta tämä varmaan kestää minulla pari vuotta. Ei tule finnejä ja imeytyy hyvin ihoon.

ENNEN: dödöt ja antiperspirantit. En ole ollut mikään suurhikoilija ikinä mutta dödöissä oleva alumiini säikyttää ainakin minua.

NYT: Joten jos tunnen että liikunnassa tulis hiki, sipaisen kristallidödöä kainaloon. Ei ole minulla pettänyt vielä.

ENNEN ja NYT: hammastahna. mikä on sitten paras hammastahna? Käytän edelleen tavallista hammastahnaa mutta toisinaan sipaisen hampaille itsetehtyä tahnaa, jonka joka kerta muistan sylkäistä roskikseen. Ainakin vähemmän menee tavallista eikätarvitse ostaa niin usein.

ENNEN ja NYT: vielä en ole ehtinyt tehdä itselleni kasvojenpuhdistusaineita, tällä hetkellä käytössä micellarvesi ja vuohenmaitosaippua joka on kyllä todella hellivä. NURME-sarjaa.

Meikkivoidetta käytän silloin tällöin enkä ole vielä ehtinyt hankkia muuta kuin mikä on vielä kaapissa. Naturellina mennään!

 

Millaisia ajatuksia näistä tuotteista? Mitä olet jo kokeillut, mitä voisit ajatella kokeilevasi?

Kommentit (2)
  1. Jos oikeasti olet huolissasi dödöjen alumiinista, niin kannatta hankkitua eroon siitä kristallideodorantista. Käytännössä kaikki kristallideot perustuvat kaliumalumiinisulfaatin kristallisoituneeseen muotoon, jonka alumiiniosaa yritetään häivyttää markkinointipuheessa puhumalla kaliumalunasta tai potassium alum -mineraalista. Eli toisin sanoen, kristallidödön toiminta perustuu aivan yhtälailla alumiiniin.

    Shea eli voipuurasva on kyllä erinomaista iholla, aivan suosikkini huulirasvana! Labellot on jääneet kauppaan jo monen vuoden ajan ja huulet ovat ehjät eivätkä riekaleina, kuten aiemmin talvella oli tapana.

    1. Hei, kiitos oikaisusta. Kyllä aina oppii sitten uutta.

Kommentointi suljettu.