Krutonkeja vai korppujauhoja

Green Orange

Apua, nyt on kirjoittaminen totaalisesti jäänyt! Ei ole iskenyt sensuuri eikä laiskuus. Aika menee arjessa vaan tyystin muuhun. No siihen arjen pyörittämiseen. Nyt aion postata matalalla kynnyksellä ja vaikka sitten ilman kuvia. Kuvia saa helposti näkyville kun laittaa instagramissa seurantaan tilin: iamgreenorange.

 

Tänään olisi aiheena leipä. Meillä syödään leipää aika paljon. Neljän hengen perheessä jokaisella on myös mieltymyksensä.  Pakastimeen ostetaan leipää, sieltä otetaan sitä sulamaan joko koko paketti tai tarpeen mukaan, miten kukin nyt sitten tykkää. Leipä sulaa joko pussissaan, mikrossa tai suoraan paahtimessa.

Yritin oikein muistella milloin meillä olisi leipä mennyt niin vanhaksi leipälaatikossa että se olisi homehtunut tai kuivanut.. Tai että sitä sitä olisi muulla tapaa joutunut biojätteeseen. Ehkä kerran kahden vuoden aikana. 

Saati että sitä jäisi kuivaksi niin että saisi korppujauhoksi tehtyä. Ei kyllä kymmeniin vuosiin.

 

Vaikka meillä on leipälaatikossa välillä neljää erilaatua leipää ja hapankorput päälle, hävikkiä ei synny. 

 

Töistä jäi pussillinen leipää ja pelastin sen varmalta biojätteeseen joutumiselta ja tein siitä ruisleivästä krutonkeja perjantaina. 

Simppeli ohje: leipä kuutioiksi, kulhoon ja päälle oliiviöljyä ja murskattua valkosipulinkynsiä. Sekoitetaan ja laitetaan pellille. Uunin ylätaso ja 225 astetta ja 15min. Voilá.

 

Korppujauhoksi näiden pitää kyllä vielä kuivua lisää, vaikka tietty se olisi onnistunut (jälkiviisaana) uunissakin. 

Pilkoin ne pieniksi ja laitoin purkkiin odottamaan kuivumista. 

 

Korppujauhot olivat siis loppuneet ja lapsen broileripyöryköihin tarvitsin kipeästi korput.. Pyöryköistä tuli löysiä liian nesteen takia mutta maistuivat kuulemma. 

 

Kommentoi