Ladataan...

Itsenäisyyspäivänä, kun Iselin oli päiväkodissa ja minä pidin itsenäistä päivää, kävin siis Milanossa (mm. bra fittingissä). Yksi paikka, jonka ehdottomasti halusin nähdä oli vanha postitalo, josta Erasmus-vaihtokauteni aikana lähetin Suomeen kirjeitä ja paketteja, sillä Starbucks on vallannut talon!

Starbucks on avannut vanhaan postitaloon kahvipaahtimon, kahvilan, kaupan, baarin ja ravintolan. Kävin siellä ensiksi aamukahvilla ja pidin paikasta niin paljon, että palasin sinne vielä päivällä syömään lounasta. Ovat onmnistuneet luomaan tilan, joka tuntui hienolta, lähes luksuksenomainen, mutta jonne oli tervetullut olo ihan kenellä vaan.

 

 

 

 

 

Ladataan...

1. Hankimme Tunisialaisen ison vadin keittiöömme. 2. Kahvila, jossa tapaamme kavereitamme aamupalan merkeissä on ihanan turkoosi. 3. Sitruskausi! 4. Itsenäisyyspäivänä puin kimalletopin päälle, jotta olisi juhlallinen tunnelma koko päivän! 5. Onnennumeroni löytyi kadulta. 6. Tämä kasvonaamio oli aivan ihana, ja juuri sellaista kosteutta jota kasvoni kaipasivat. 7. Como. 8. Täti-Noemi kävi kylässä ja toi Iselinille ilmapallon. 9. Talvikukkia.

Ladataan...

Ladataan...

Italialainen ja Suomalainen joulukonsepti eroavat toisistaan kuin yö ja päivä. Kun Suomessa rauhoitutaan, Italiassa riehutaan. Kun Suomessa käytetään sanoja jouluaikoihin kuten harras, tunnelmallinen, rentouttava taas Italiassa sanotaan räiskyvä, värikäs ja hauska. Suomessa jouluvalot ovat suurimmilta osin kauniita, yksivärisiä, ja poltetaan paljon kynttilöitä. Italiassa valot vilkkuvat ja ovat värikkäitä.

Comossa on kuitenkin muutamia jouluun liittyviä asioita joista pidän. Yksi on aivan kamala jouluvalaistus, mutta jostain kumman syystä tykkään siitä! Pidän sitä rumana mutta ihanana. Varmaankin siksi, että Como kaupunkina on hyvin vanha ja siksi rakennuksia ei saa maalata/kunnostaa muuta kuin museoviraston sääntöjen mukaan joten kun koko keskusta valaistaan lapsellisen värikkääksi tuo se muutamaksi viikoksi jotakin hauskaa katseltavaa harmaisen kivirakennuksien sijasta!

Comon keskustaan pystytetään myös joulumarkkinat, jotka alkavat jo marraskuussa ja loppuvat loppiaiseen. Kojuja on tänä vuona entistä enemmän. Paikalliset yritykset myyvät tuotteitaan ja markkinat ovat joka päivä auki aamusta iltaan. Tarjolla on juustoja vuoristosta, villatuotteita, makeisia, laventelituotteita, keramiikkaa, käsitöitä ja muutamasta kojusta voi ostaa glögiä ja herkkuja paikanpäällä nautittavaksi.

Ja uudenvuodenaatto on Comossa kiva! Olemme olleet niinä vuosina Comossa kun olemme olleet uudenvuodenaattona Italiassa ja ilotulitteiden katsominen saa ihan uuden ulottuvuuden kun ne ammutaan keskeltä järveä. Pauke kaikuu laaksossa ja koska järvellä harvoin on aallokkoa toimii se peilinä ja ilotulitteet näkyvät kahdesti. Comossa on myös tapana lähetellä paperituikkuja ja ainakin muutama vuosi sitten niitä oli yli tuhat leijumassa ilmassa samaan aikaan. Kaunista!

Lunta tosin tänä vuona ei taida tulla. Viime viikolla oli päivällä 18 astetta lämmintä...

 

Ladataan...

Sain viime jouluna joululahjaksi bra fittingin. Tämä oli siis lahjakortti alusvaatteita myyvään Pati Jo nimiseen Milanolaiseen kauppaan, josta varattiin aika ja sen tunnin ajan, kun oli varattu aikani, koko kauppa oli kiinni ja sain myyjän kanssa sovittaa mielettömän määrän eri rintaliivejä. Ensin minut mitattiin ja aloitettiin jostakin tietystä mallista ja kerroin mistä pidin ja mistä en ja palautteeni perusteella haettiin lisää ja lisää sovitettavaa. Kaikki liivit joista pidin jätettiin henkarille roikkumaan ja sitten kun oli sellainen olo, että valinnanvaraa oli tarpeeksi sovitin niitä uudestaan ja katsottiin missä väreissä niitä löytyi.

Tämä oli yksi parhaimmista lahjoista tähän elämäntilanteeseen! Raskauden ja 10 kuukauden imettämisen jälkeen mitkään omistamani liivit eivät enää tuntuneet sopivilta enkä tiennyt laisinkaan mistä aloittaa uusien etsinnät tai edes milloin löytäisin aikaa lähteä sovittamaan alusvaatteita! Oli niin ihanaa kun joku ammattitaitoinen, jonka työ oli tarkistaa kehoa, rintakehää ja kuunnella palautetta löysi juuri täydellisesti sopivia liivejä!

Yleensä olen vielä hankkinut liivit valkoisina ja mustina "niin ne sopii lähes kaiken kanssa" mutta nyt etsittiin värejä, jotka sopisivat ihonvärini kanssa. 

Meillä oli myös mielettömän hasukaa! Minua auttava myyjä oli ihan kuin italialainen versio itsestäni ja nauroimme kuin kaksi parasta kaveria. Opin myös paljon informaatiota! Missä kaarien kuuluu olla ja tuntua, miten liivejä kuuluisi laittaa kiinni ja miksi ja miten tiukalla olkaimien pitäisi olla.

Hankin vielä urheiluliivit ja kysyin samalla milloin keväällä saavat bikinimalliston, koska haluan tehdä samanlaisen fittingin löytääkseni hyvät bikinit! Lurpakat kolmiot kun ei oikein pysy yllä kun Iselinin perässä juoksee. Maalla ja saaristossa kasvaaneena luonnonlapsena minua ei haittaisi yhtään olla ilman, mutta se selitys ei aina kelpaa Italialaisille....

Ostin siis kolmet uudet liivit ja ovat saaneet ihmeitä aikaan! Tunnen itseni kauniiksi ja ryhdikkääksi ja minulla on mielettömän mukava olo!

Ladataan...

Ladataan...
Haalistunut karttapallo

Tyttäremme Iselin Ingeborg on tänään 10 kuukautta vanha! Viime kuun aikana hän on saanut lisää hampaita ja tykkää irvistää niin että ne näkyvät. Iselin on edelleen hyvin iloinen tyttö ja hänen huumorintajunsa on taas kehittynyt. Hän tykkää edelleen mennä piiloon ja hypätä esille ja sitten hän kikattaa oikein kunnolla. Hänen mielestään on todella hauskaa jos muutkin pelästyttävät häntä. Hän myös laittaa esimerkiksi omaa ruokaansa meidän suihin ja nauraa sille kovasti. Meillä on vaikka kuinka monta videopätkää, jossa hän nauraa lähes hysteerisesti.

Viikolla Iselin käy päiväkodissa ja tykkää siitä kovasti. Päiväkodin jälkeen käymme usein keinumassa tai keskustassa kävelyllä ja loput illasta leikimme kotona. Iselinin jäljiltä löytyy mieletön sotku alta aikayksikön! Hänen lempipuuhaansa on vetää kaikki kuivumassa olevat pyykit lattialle..

Iselin on oppinut taputtamaan hyvin! 

Viime kuun aikana hän on käynyt vaikka missä matkalla ja monessa ravintolassa ja juhlassa. Hän on aina hyvin reipas ja tykkää "jutella" kaikenmaailman ihmisille.

Toscanassa meillä oli vuokrattuna talo, jossa ikkunat ylettyivät maahan asti ja ulkona leikki kaksi kissaa. Niitä Iselin seurasi monta tuntia peräkanaa! Jos hänelle nyt sanoo "miau" ilahtuu hän ja taputtaa käsiään.

Muuten Iselin on tullut isäänsä ja rummuttaa ihan kaikkea. Paitsi darabouka-rumpuja ja sähkörumpuja hän myös rummuttaa pöytiä, kirjapinoja ja seiniä.

Kävin Suomessa työmatkalla ja ostin Iselinille tuliaisiksi Muumi-maissinaksuja. Maissinaksuja ei myydä Italiassa, ainakaan meidän lähellä olevissa ruokakaupoissa. Niistä hän tykkää kovasti! Niistä lähtee ihanan rapea ääni ja uusilla hampaillaan niitä on ihana jyrsiä.

Onnea Iselin 10 kk!

Ladataan...
Haalistunut karttapallo

Olemme viime aikoina tehneet kaikenlaista ja olen valokuvannut paljon, mutten löytänyt aikaa istua koneen ääressä ja dokumentoida kaikkea. Kävimme esimerkiksi poimimassa kastanjoita ja syömässä vuoristossa sen jälkeen ihanalla maatilalla. Yhtenä viikonloppuna kävimme ystäviemme kanssa Barolossa ja Langhe-alueen kukkuloilla katselemassa kauniita maisemia ja juomassa todella hyvää viiniä ja syömässä tryffeliä. Sitten oli se yksi pitkä viikonloppu kun Francesco, Iselin ja minä vietimme muutaman yön Toscanassa. Toscana syysväreissä oli mitä kaunein! Pysähdyimme kaikenmaailman pienissä kaupungeissa ja joimme taas todella hyvää viiniä Montepulcianossa. Kävin vihdoin vuoden tauon jälkeen kampaajalla laittamassa värini kuntoon ja pätkäistiin 15 cm latvoista! Olemme myös käyneet katsomassa myynnissä olevia asuntoja ja taloja mutta haluamaamme ei vaan löydy! Olemme etsineet jo puoli vuotta ja niiden noin kolmenkymmenen talon joukossa, jota olemme nähneet on ollut ainoastaan yki varteen otettva vaihtohto. Se tosin myytiin nenän alta. Etsintä jatkuu! Tässä valokuvia viime kuukaudelta.

 

Ladataan...

Pages