Porin asuntomessut osa 1/2

Aurinkoista keskiviikkoa tyypit!

Meillä alkoi vihdoin loma ja viime perjantaina käytiin tsekkaamassa Porin asuntomessujen tarjonta. Olin aavistuksen pettynyt osaan asunnoista, sillä ne olivat mielestäni hiukan persoonattomia. Toki asunnot olivat sisustettuja messuja varten eivät asukkaiden asumia koteja, joten tämä toki vaikuttaa asiaan jonkin verran. Joka tapauksessa ehdottomasti vierailun arvoiset messut, joissa oli tosi paljon kivoja juttuja. Parhaat asuntomessut tähän asti, joissa olen itse vieraillut

Valmiiksi upeitakin asuntoja löytyi ja paljon kauniita juttuja oli sisustuksissa ja niin myös kauniita yksityiskohtia! Aivan ihania pihoja oli myös saatu tehtyä, vaikka kyseessä onkin tiheästi rakennettu asuinalue. Monessa pihassa oli kivoja pieniä soppia, joissa pääsee piiloon ja rauhaan naapureilta. Monessa asunnossa oli myös palju tai poreallas pihalla.

Oli ihanaa huomata, kuinka rohkeasti värejä ja kuviollisia tapetteja oli käytetty sisustuksessa asunnoissa. Valaisuun kiinnitin myös huomiota, sillä se oli osassa todella onnistunut. Monet asunnoista olivat aika kompaktin kokoisia, mutta kivoja pohjaratkaisuja oli saatu tehtyä pieniinkin koteihin. Keittiöihin tehdyt kattaukset hivelivät silmää monessa kodissa ja olisi tehnyt heti istua pöydän ääreen viettämään iltaa ystävien kanssa. Puuta oli käytetty asunnoissa rohkeasti ja isoina pintoina ja kylpyhuoneissa näkyi paljon mikrosementtiä ja betonijäljitelmälaattoja. Makuuhuoneissa monessa sängyt olivat korkeita ja petaukset muhkeita.

 Monessa kodissa oli aivan mielettömän upeita taideteoksia ja kauniiden maalausten katselu ei ainakaan helpottanut omaa maalausintoani. Messuilla nähdyt upeat taulut saivatkin minut suuntaamaan Clas Ohlsonille maalaustarvikkeiden ostoon ja oma tauluni lähtee pian työn alle. Saa nähdä mitä tuleman pitää sen kanssa!

Keräsin teille kasaan messujen kauneimmat keittiöt, kotoisimmat kylpyhuoneet onnistuneimmat olohuoneet, leikkisät lastenhuoneet ja parhaat pihat, sekä muita kivoja juttuja kahteen postaukseen jaettuna, sillä kuvia tuli niin paljon. Toivottavasti tykkäätte!

KEITTIÖT

Valkoiset keittiöt ovat edelleen suosiossa, mutta ne ovat saaneet rinnalleen nyt myös muita värejä, joista vahvimpana esiin astui musta. Vetimikdi oli valittu paljon nahkaisia ja kultaisia kahvoja tai sitten oli valittu kokonaan vetimettömät kaapit.

 

KYLPYHUONEET JA SAUNAT

Saunoissa ja kylpyhuoneissa oli käytetty paljon tummia sävyjä, rouheita pintoja, marmoria ja puuta. Lähes kaikissa saunoissa yksi seinä oli kokonaan lasia. Osa saunoista oli erillisinä rakennuksina talojen pihassa, mikä oli mielestäni ihana idea. Vähän kuin mökille menisi, kun sauna on oma pikku rakennus pihalla. Vaikka kylpyhuoneet olivat pääosin tummia oli monessa saunassa silti valkoiset/vaaleat lauteet. 

 

LASTEN HUONEET

Lasten huoneissa pääosassa olivat vaaleat sävyt ja hempeä tunnelma. Huoneet olivat lähes poikkeuksetta helposti muutettavissa lasten kasvaessa aikuisempaan makuun. Ihania yksityiskohtia olivat esimerkiksi pienet eames tuolit pöydän ympärillä, pallomeri ja söpöt pienet teltat.

 

MUUT TILAT

Tein muille tiloille oman kategorian, sillä asunnoissa löytyi muun muassa seuraavia: pukeutumishuone, joogastudio, musiikin kuunteluun tarkoitettu tila, lukunurkkauksia ja paljon muuta.

 

MAKUUHUONEET

Makuuhuoneissa pehmeät sävyt olivat suosiossa lasten huoneiden tapaan, petaukset olivat muhkeita ja runsaita ja sängyt korkeita. Ihania valaisimia ja petivaatteita löytyi huone toisensa jälkeen, eikä sisustustyynyjen määrissä oltu säästelty. Makuuhuoneet oli ihanan erilaisia ja niissä oli käytetty luovuutta. Monen sängyn päätyä koristi upeat taideteokset tai mahtavat sängyn päädyt.

 

 

Seuraavassa postauksessa pääsette näkemään upeinmmat pihat, ruokailutilat, työhuoneet,wc:t ja olohuoneet, sekä parhaat yksityiskohdat - joten pysykää kuulolla!

-Maria

Kommentit

Kee (Ei varmistettu)

Mikä kohde mahtaa olla kyseessä keittiökuvassa 5 (mustat kaapistot, laattalattia)?

Häämatka Portsaan

Moikka! Kyseessä on kohde 21 Jokilammi. Se oli kyllä upea koti kaiken kaikkiaan!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.