Porin asuntomessut osa 2/2

Ihanaa sunnuntaiaamua!

Tässäpä teille katseltavaksi asuntomessuilta postaus osa 2. Tässä postauksessa esittelen teille onnistuneimmat ja mielestäni kauneimmat olohuoneet, pihat, ruokailutilat, wc:t, työhuoneet ja kasan kauniita yksityiskohtia. Kuvia tuli tosiaan otettua messuilla aika liuta ja on ihanaa päästä jakamaan ne teidän kanssanne. Löytyikö edellisestä postauksesta ideoita teille koteihinne?

 

OLOHUONEET

Olohuoneissa oli kovin erilaisia kokonaisuuksia - oli runsaita ja pelkistettyjä, vaaleita ja tummia, tuoleja ja sohvia. Kasveja näkyi paljon olohuoneissa ja muissakin tiloissa ja ne tuovatkin raikasta tunnelmaa tilaan kuin tilaan. Puuterisia sävyjä ja ruskeita nahkasohvia oli useammassa olohuoneessa. Hakolan sohvat olivat ylivoimaisia suosikkejani, etenkin tuo ruskea nahkainen. Upeita taideteoksia oli useammassa olohuoneessa ja ne olivat todellisia katseen vangitsijoita. Marmoriset sohvapöydät miellyttivät kovasti omaa silmääni ja taidanpa laittaa sellaisen etsintään yläkerran olohuoneeseemme samalla, kun jään haaveilemaan samettisista raheista ja Hakolan sohvista. Ihania kotoisia mattoja oli monessa olohuoneessa ja samoin aiemmassa postauksessa esittelemissäni makuuhuoneissa.

 

PIHAT

Pihat olivat messujen parasta antia, monessa pihassa oli käytetty luovasti kaikkia nurkkia hyödyksi ja tiheään rakennetulle asuinalueelle oli saatu kivasti omaa rauhaa pihoihin. Monessa asunnossa oli erillinen piharakennus, jossa oli sauna. Istutuksia pihoissa oli aika niukasti, mutta asukkaiden muutettua niitä varmasti tulee lisää. Istutusten sijaan pihoilla oli valtavia terasseja porealtaineen ja sehän sopii ainakin minulle. Näillä helteillä olisin mielelläni ottanut uima-altaan omalle pihallemmekin.

 

 

RUOKAILU

Ruokailuryhmät olivat kaikki yhdistettynä keittiöön tai olohuoneeseen, eikä erillisiä ruokailuhuoneita ollut. Tästä pidän itsekin, sillä mielestäni on kiva olla avarammassa tilassa ruokailemassa ja myös kokin osallistuminen keskusteluun muiden istuessa pöydän ääressä onnistuu tällöin paremmin. Mielettömän ihania kattauksia näkyi messuilla paljon ja niissä käytetyt astiat olivat ihania - mahtuisiko vielä muutamia uusia lautasia kaappeihimme? Ruokapöydissä oli paljon erilaisia ratkaisuja -  löytyi saareketta, pitkää pöytää ja pyöreitä pöytiä. Materiaaleista suosituin oli selkeästi puu. Istuimina oli penkkejä ja tuoleja, sekä niiden yhdistelmiä.

 

 

TYÖHUONEET

Työhuoneissa oli kaikissa ihana harmoninen tunnelma ja värimaailmat. Tuo tummansininen seinä oli aivan ihana ja sopisi mielestäni myös makuuhuoneeseen tai lasten huoneeseen valkoiseen yhdistettynä. Tilan käyttö oli järkevää, eivätkä työhuoneet olleet turhan suuria, mutta eivät myöskään ahdistavan pieniä. Jälleen huoneissa oli ihania mattoja, joista en nyt näköjään pääse yli - ehkä makuuhuoneemme kaipaa tuollaista tai vastaavaa mattoa kuin kuvassa 1 on.

 

 

WC:t

Vessat asunnoissa olivat raikkaan vaaleita tai tummia. Kovin moni wc ei miellyttänyt minua kokonaisuutena, mutta monessa oli kivoja yksittäisiä materiaaleja, kaapistoja, valaisimia, altaita tai muuta. Tuossa tummassa wc:ssä oleva kultainen allas oli ihana, mutta en ole varma kyllästyisikö siihen jossain vaiheessa. Se yhdistettynä rouheaan betonipintaan olisi täydellinen match! Myös nuo wc.t, joissa seinän on maalattu "sekaisesti" olivat omaan mieleeni, seinät ovat kuin taideteos itsessään. Marmoria näkyi edelleen paljon ja se ei taida kyllä koskaan mennä pois muodista, mikä sopii kyllä minulle, sillä se on yksi omista ikisuosikeistani, jolla ei voi mennä vikaan.

t

 

 

YKSITYISKOHDAT

Loppuun vielä kasa kauneimpia yksityiskohtia, jotka bongasin messuilta.

- Maria

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.