Ladataan...
Heikunkeikun

Lupasin aikaisemmin täällä  laittavani kuvia nahkatöistä, joita tein Kankaanpäänopiston nahkatyökurssilla. Otti aikansa arjen pyörityksen keskellä alkaa laittamaan kuvia, mutta nyt viimeinkin... Itseasiassa tämän alla olevan laukun sain valmiiksi vasta kotona ja yhä edelleen sitä pitäisi hieman fiksata...mutta joo tässä joooku päivä...

Tämä laukku on yliolan laukku, erittäin pehmeää ja paksua kasviparkittua poronnahkaa. Pinta on ihanan pehmoinen ja luonnollinen, mutta ajan kansaa tummuu käytössä. Tummuminen ja patinoituminen tuo minun mielestäni mukavaa särmää ja on tämäntyylisen nahan ominaispiirre. Kuvion olen tehnyt itse ja jokainen kuvio on tehty yksitellen. Laukun sisälle tein taskun, johon mahtuu lompakko ja puhelin sopivasti. Laukkuun mahtuu hyvin pieni juomapullo ja tärkeimmät tavarat. Rakastan tätä pehmeää nahkaa. Olen tyytyväinen kokonaisuuteen ja laukku on saanut ihailua jo muiltakin.

 

 

Kurssin ensimmäinen ja vaativin työ oli lompakko paksusta naudan nahasta. Koska en syö itse muuta lihaa (ns. teollisesti tuotettua) kuin hirven- ja poronlihaa ja kalaa, minua arvelutti tehdä naudannahasta. Päätin kuitenkin tehdä tämän kurssityön, jonka melkein jokainen kurssilainen teki, koska se oli niin hyvä nahantyöstöharjoitus. Kaikilla kurssilaisilla tuli ihan omannäköiset ja toisistaan poikkeavat lompakot. Minä tarvitsinkin jo todella paljon uuden lompakon, koska vanha lompakkoni oli jo ihan rikki.

Tämän työstämiseen kului ainakin kolme kurssipäivää, koska lompakko oli työläs ja vaativa työ. Minulla meni aikaa myös kuviointikokeiluihin, koska innostuin siitä todella paljon. Tein kuvioinnin lompakon kanteen ja laukun läppään. Korttitaskut ja kokonaisuudessaan lompakon sisustan työstäminen vei aikaa kokemattomalta.

On kyllä luksusta käyttää tätä itse tehtyä lompakkoa! Se on niin ihana! VAIKKA ITSE SANONKIN... :)

 

Koska innostuin nahan kuvioimisesta, tein myös käsikorun, jonka koristelin kuvioilla. Kiinnitys toimii kahdella nepparilla. Materiaali on paksua keinonahkaa. Tästä alkoi poikia valtavasti uusia ideoita...mutta eipä niistä sen enempää...

 

Tässä kuva yhdestä kokeilusta...tein niitä enemmänkin, mutta en ole näköjään kuvannut kaikkia.

 

Tässä vielä yksi aikaisemmin tekemäni pikkuinen laukku. Tämä laukku on ollut minulla paljon käytössä. Siihen mahtuu sopivasti lompakko, puhelin yksi vaippa :) huulipuna ja jotain muuta pientä. Sisällä on puhelimelle sopiva tasku. Kaava on perinteisen lapinkäsityölaukun/sisnalaukun kaava, mutta toteutus ja nahka poikkeavat perinteisestä lapinkäsityöstä.

Haavailen uusista projekteista. Haluaisin tehdä itselleni hieman isomman laukun, vähintään A-4-kokoisen. Siihen haluaisin tehdä suuren mandala-kuvion. Mutta koska aikaa ei tähän puuhailuun nyt ole, täytyy tyytyä unelmointiin. Ihanaa kuitenkin, että pääsin kurssille!! :)