Ladataan...
Heppatic

En olekaan hetkeen päivittänyt kuulumisia kuntoutuspuolelta, vaikka töitä tehdään sen suhteen edelleen. Olen nyt päässyt aika vapaasti liikkumaan ilman suurempia rajoitteita, mikä siis käytännössä tarkoittaa, ettei mun tällä hetkellä tarvitse välttää mitään tiettyä treenitapaa tai jonkin lihasryhmän aktivoimista, vaan voin tehdä mitä huvittaa, kunhan muistan huollon ja tiedostan sen, ettei minusta ehkä ehjää tule koskaan. Eli tietty varovaisuus pitää säilyttää nyt ja aina. Olen testaillut kunnon salitreeniäkin jalkaprässeineen kaikkineen, vaikka vielä vähän aikaa sitten reisien aktivoiminen oli kielletty, sillä lihakseni ovat toimineet väärin ja aiheuttaneet paljon harmia lantio-osastolla. Olen käynyt mm. Sh'Bamissa riekkumassa ja lenkkeillyt niin koiran kanssa kuin ilmankin, ja kaikki tämä on onnistunut ilman suurempia harmeja. No okei vähän venäytin vatsalihasta ja penikkaoireet kertovat välillä siitä, että lantio on vinossa, mutta sehän nyt ei ole mitään uutta ja sitä varten on jäsenkorjaaja.

Tässä pari viikkoa on tullut nyt pidettyä taukoa ahkerammasta treenistä, kun on pitänyt mm. muuttaa ja tehdä isoa työprojektia toisen työn ja heppailun sekä normielämän ja tavaroiden purkamisen ja nyt vielä uuden remontin uhan lisäksi. Olen lipsunut syömisissäkin kiireen vuoksi taas vanhaan tuttuun suunnittelemattomuuteen ja se kyllä ärsyttää. Ei saisi olla niin kiireinen etteikö muka ehtisi suunnitella syömisiään. Siihen "vähän" stressiä päälle ja kyllä muuten väsyttää ja kiukututtaa - ihan turhaan. Mutta toisaalta positiivista on se, että olen saanut oikeasti oppia ruokailuiden suhteen ja tiedän osaavani toteuttaa senkin osa-alueen hyvin ja oikein. Kai kaikilla välillä tulee niitä kausia, että vaikka kuinka tietää paremmin, tarttuu silti siihen välipalaleipään ja siirtää nälkää, että ehtisi tehdä vaikka työt loppuun aikataulussa.

Ei tässä nyt aivan ongelmitta edistytä ja välillä myönnän unohtavani sen pitkäaikaisen ja säntillisen kuntoutuksen merkityksen. Kun menee suhteellisen hyvin, on helppo jättää joku huoltokerta väliin ja sitten saattaa jäädä pian toinenkin jne. Sitten sen taas muistaa, kun alkaa kääntyä huonompaan suuntaan. Helppohan se on aina teoriassa sekin tietää, että pitäisi ja pitäisi tehdä sitä ja tätä ja tuota, mutta käytännössä varsinkin tällaisten viime viikkojen kaltaisina aikoina tuppaa unohtumaan pienet mutta tärkeät teot oman hyvinvoinnin eteen, kun joutuu keskittymään vain aikataulujen pitämiseen ja niistä ahdistumiseen. Onneksi ne yleensä on vain lyhyitä pätkiä elämässä, vaikka mulla tämä stressi vielä toistaiseksi jatkuu (voit lukea lisää vesivahingosta, muuttamisesta ja päin peetä tehdystä remontista Hannaticin puolelta). Luotan silti siihen että pian olen taas normielämän syrjässä kiinni ja ehdin keskittyä itsestä huolehtimiseen enemmän.

On mulla nytkin raivostuttava fasettilukko niskassa, mutta pää sentään kääntyy, niin ei sitä tavallaan edes lasketa. Pääasiassa mulla menee kuitenkin aivan mukavasti ja parastahan on se, että on vuosien varrella käynyt nämä yleisimmin esiin pompsahtelevat vaivat jo useampaan otteeseen läpi, joten osaa jo suhtautua. Kipu nyt aina on kurjaa ja kyllähän tuo niska on kipeä, mutta kun ei se sen ihmeemmin häiritse elämää, osaan kyllä elää sen kanssa. You live, you learn.

Oho on kohta puoliyö! Ajattelin että ehkä kymmenen pintaan. Siirrytäänpä tästä siis iltapalan suuntaan, mars. Illalla ei saisi ruveta kirjoittelemaan, kun aika häviää jonnekin aina salaa ja jään jumiin koneelle.

Ladataan...
Heppatic

Kesämoodista syysversioon on siirrytty. Loppukesä meni helteiden ja ukkosten seassa loikkiessa ja yrittäessä löytää sopivia ratsastusaikoja ettei saa joko lämpöhalvausta tai salamaa päähän. Yleensä kävi niin, että juuri kun sai sujahdettua Pikeureihin, kuului taivaalta jyrinä ja lopulta treenit jäi väliin. Ei mua sade haittaa, mutta ukot ei inspiroi ulkoilemaan. Vaan toisaalta, eipä noita kisoja sitten ole päässyt siunaantumaan kun kaikki on peruttu tai siirretty, niin vähän on ehkä tavoitteellisuusmotivaattori ollut hukassa. Eihän treeni ikinä hukkaan mene, mutta kyllä se vähän syö, kun suunnitelmat menee mönkään. 

No syksyllä on vielä kisoja jäljellä, ainakin olisi tarkoitus pari aluestarttia nyt vielä saada meriittilistalle. Valmennuksissa on keskitytty kokoamiseen ja vielä haluaisin lisäyksiä käydä läpi kunnolla. Kun tiedän kyllä kaikki oikeat periaatteet, mutta jotenkin se toteutus ei vaan aina natsaa. Tiedän, että ajattelen ihan liikaa ja ratsastan ihan liikaa. Pitäisi vaan päästää hevonen liikkumaan, mutta kun esim. keskiravi on usein rikkoutunut laukalle niin päähän iskeytyy apuamitäteen-moodi, heitän ohjat pois kädestä ja sitten ihmettelen että mites toi poni on vähän etupainoisen oloinen. Kokoaminen sen sijaan sujuu vallan mallikkaasti, kun mulle tässä vaiheessa elämää kerrottiin että Sipe pitää viritellä hyväksi että sen saa töihin kunnolla. Olen heinäkuun loppuun asti siis elänyt sellaisessa käsityksessä että vähän varovasti pyytäen ettei lähde mopo käsistä. Sitten kun virittelyn tarve kävi ilmi (toki valmennuksen päätyttyä jne.), ollaan Sipen omistajan kanssa käyty asiaa läpi ja nyttemmin osaan jo mielestäni aika hyvin saada sen pörhistymään. Alkuun tuumasin että no miksette te ennen ole sanoneet että pitää tolla lailla tehdä, mutta toisaalta ehkä parempi niin että on ainakin tutustunut hevoseen kunnolla ennen kuin alkaa prässätä sitä kovemmin. Ettei mene sukset ristiin jos heti alkuun nappuloita tuntematta vaatii enemmän!

No mites toi kuvapuoli, sehän olisi kiva näin bloggaamisen kannalta? No kävi tuossa kerrankin valmennusreissulla ilmi että muistikortti olisi kuvaamisen kannalta ihan kiva. Ja sitten noin muuten vaikka koko kameran mukaan ottaminen. Ja niin edelleen. Eikä tuo Marikaan ole viitsinyt raahautua laitteistojensa kanssa tallille mun kanssa. Niin ei sitten laiteta kuvia blogiin! Tämän jaoin Instagramissa (@hanskaglove), verkataan siinä noin 32 asteen lämpötilassa valmennusta varten (eikä viritelty vielä tällä kertaa tarpeeksi!). 

Mutta me jatkamme nyt harjoituksia ja asetamme nenän kohti Kauhajokea sitten seuraavaksi.