Lapsi halusi synttärit mutta ei juhlia

Pääsin vielä tosi helpolla kun ei ”tarvinnut” järjestää synttärijuhlia lapselle. Tosin eipä tällä kolmevuotiaalla ole edes monia kavereita vielä ketä kutsua, heh. Esikoisemme Luan ei ole vielä päiväkodissa, käy vain kerhossa ja sielläkin tykkää enemmän olla aikuisten kanssa. Kun kerroin hänelle tulevista synttäreistä hän katsoi minua epäileväisellä ilmeellä, hieman harmistuneenkin näköisenä ja sanoi, ettei hän halua "synttäreihin". Hän halusi ihan tavallisen päivän. Oli hän kuitenkin innoissaan siitä, että hän täyttäisi kolme ja saisi puhaltaa kolme kynttilää.

Luan koristeli kakun hymiöillä, ei kun emojeilla, milläs muullakaan tänä päivänä. Kävimme Seinäjoen, siis sen joen varrella laivaravintolassa syömässä pizzat. Valittiin ravintola sen kauniin ympäristön takia ja sen, että siellä on leikkimökki. Yleensä valitsen ravintolat sen perusteella, miten hyvin uskon lasten viihtyvän siellä koska se vaikuttaa eniten omaan viihtyvyyteeni. Siis kaikki ahtaat aikuisten paikat, bye bye!

Meidän Luan on (joskus liiankin) tarkka poika. Sukan varret, kauluspaidan napit ja kaikki siltä väliltä pitää olla millilleen. Hän rakastaa puhtautta niin itsessään kuin muissa. Häneltä et tahmaisia käsiä löydä. Luan on ahkera ja pitkäjänteinen. Hän rakastaa esimerkiksi pöydän pyyhkimistä ja kukkien kastelua.

Luan on urheilullinen ja herkkä. Tällä hetkellä hän haluaa päteä, väitellä ja pomottaa aikuisia. Luan rakastaa mennä nukkumaan aikaisin ja muistuttaa meitä jo seitsemän aikaan, että kohta mennään nukkumaan. Luan pitää rutiineista ja siitä, että hän tietää mitä tulee tapahtumaan. Kerron hänelle hyvissä ajoin mitä illalla, huomenna tai ensi viikolla tapahtuu.

Luan on luottavainen ja seurallinen. Kun hän tutustuu johonkuhun, hän antaa itsestään paljon. Luan tykkää viettää aikaa ihmisten kanssa, varsinkin jos hän ei ole isossa ihmisjoukossa vaan saa rauhassa seurustella yhden tai kahden aikuisen kanssa. Hän on utelias poika jota kiinnostavat hait, ötökät, tähdet ja kuu ja hän haluaa aina kuulla saman iltasadun siitä päivästä, kun äiti, baba, Luan ja Florian lähtivät Hop Loppiin ja mitä kaikkea siellä tapahtuikaan...

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.