Muista itsesi

Täytyisi noudattaa happinaamarisääntöä useammin: auta ensin itseäsi ja sitten vasta muita. Mutta ei se aina ainakaan vauva-taapero arjessa onnistu.

Kun imettää lukuisia kertoja vuorokaudessa, kantaa vauvaa, nostelee taaperoa ja hoitaa kotiaskareita samalla EIKÄ joogaa tai pidä kehostaan sen kummemmin huolta, on vastassa selkäkipuja ja todella jäykät hartiat. Vaikka arki on ihanaa ja todella nautin vauvan ja taaperon hoidosta, on päivät samalla yhtä suorittamista: vaipanvaihto, aamupala, tiskit, vaipat, pukeminen, ulos, sisään, ruoka, nukutus... repeat! Siinä voisi vaikka itsensä unohtaa. Kotona olossa on kuitenkin näiden ihanien lapsukaisten lisäksi sellainen kiva puoli, että voi tehdä mitä haluaa, milloin haluaa. Minusta on täysin OK sanoa, jos kotona olo ei ole oma juttu tai jos se tuntuu rankalta. Koska onhan siinä hommaa. Minäkin haluan myöhemmin töihin.

Jotta arki sujuu mahdollisimman mukavasti, on vanhempienkin voitava hyvin. Minulle kunnon yöunet ovat se mistä kaikki alkaa. Niistä joutuu kuitenkin karsimaan kun vauva tulee taloon, joten vähintä mitä voi itselleen tehdä on levätä silloin kun siihen tarjoutuu rako. Tämä on sellainen ”note to self” juttu. Nukkuminen kun vauva nukkuu on kultainen ohje, jos on vain yksi lapsi.

Lapset tarvitsevat hyvinvoivan aikuisen. Erityisesti mielestä huolehtiminen on minulle se, josta hyvä arki kumpuaa. Myös omien unelmien ja tavoitteiden ajattelu antaa minulle virtaa. Nyt oikeastaan tuntuu, että pääni on täynnä tulevaisuuden suunnitelmia ja halua toteuttaa ne, innokas kun olen. Tärkein tapahtuu kuitenkin nyt.

Kun vauva syntyy, perhe saa usein lahjoja vauvalle: vaatteita, leluja, rättejä ja tutteja. Niitä tarvitsee, mutta mielestäni hyvä vaihtoehto olisi myös miettiä mitä äiti voisi haluta: lahjakortin hemmotteluun, ruokalähetyksen ovelle (samalla voi viedä roskat) tai vaikka nätin imetystopin piristämään imetysmaratoneja jos sellainen on meneillään. Pienetkin jutut on suuria.

Legojen keskeltä kuitaten (kirjoitan tietysti blogia samalla)... 

<3

Kuva Helen Hawi

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.