Ladataan...

Blogi on nukkunut talviunta mutta minä en. Nyt kyllä raapustan vuoden viimeisen postauksen. Pohditaanko kliseisesti mitä vuosi 2016 on tuonut tullessaan?

Tänä vuonna sukelsin aivan uuteen ammattiin. Minusta tuli doula, vaikken olekaan ihan vielä valmistunut. Aloitin koulutuksen kevät-talvella. En tiennyt paljon mutta minua kiinnosti sitäkin enemmän. Kuuntelin haltioituneena kouluttajaani ja menin kotiin tietäen, että minusta tulisi doula. Mutta mistä ihmeestä löytäisin asiakkaita? Kadullako huutelisin?

Tein kotitehtävät hullun kiilto silmissä. Hain tietoa doulan työstä, kivunlievitysmenetelmistä ja haukan lailla kyttäsin raskaana olevia kaduilla. En kuitenkaan viitsinyt hyökätä heidän kimppuunsa vaikka samalla ajattelin, että vitsi kun kaikki raskaana olevat tietäisivät doulista. Halu tehdä tätä työtä oli kova ja vihdoin ensimmäinen asiakkaani löytyi, yllättäen perheestä. Kolme päivää ja yötä vaadittiin, että vauva Leonard, meidän oman poikamme ensimmäinen serkku syntyi maailmaan: "väärinpäin". Kun hän on iso poika kerron hänelle, että olin paikalla heti kun hän syntyi. Mikä alku meidän suhteelle.

Leonardin syntymän jälkeen synnyttäjiä löytyi muutamille sormille ja olin onnesta soikeana. Ja olen vieläkin. Muistelen jokaista synnytystä usein. Ne ovat työpäiviä jotka eivät unohdu koskaan. Joogasta on ollut valtava hyöty doulan työssä ja toisinpäin. 

On vuosi 2016 ollut muutakin. Parasta on ollut seurata omaa, kohta puolitoistavuotiasta pikku naperoa jota ilman ei oikein voisi olla. Tää penska on tuonut niin monelle ihmiselle iloa ja valoa.  Eräänä pimeänä ja sateisena iltana meinasin pökertyä, kun poikaystäväni kosi minua. Olemme nyt siis kihloissa! Vietimme kihlajaisiltaa Kämp hotellissa (kerran elämässä sielläkin) ja söimme aamupalan sängyssä kuin mitkäkin kuninkaalliset. Sanoin, että tämä tuntuu jo vähän "liialta". Mutta voisin tottua. ;) 

Syksy ja talvi on kulunut suurimmaksi osaksi Helsingissä ja kohta on aika suunnata kotiin Seinäjoelle. Siellä on monia odottamisen arvoisia asioita kuten uusi koti, jalkapallokentät tälle meidän jalkapallohuligaanille ja tietysti ihana arki.

Oli siis aika hyvä vuosi. Toivottavasti teilläkin. Kiitos, että olette olleet mukana tavalla tai toisella. <3 Vuodelle 2017 toivon samoja asioita mitä toivoin tällekin vuodelle ja ne ovat niitä tärkeimpiä, eivätkä koskaan itsestäänselviä.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!