Ladataan...

Viimeisimmät kuulumiset Italiasta.

Nyt on maha täynnä sitä maailman parasta pizzaa jossa rapeus, pehmeys ja taivaallinen mozzarella kohtaavat. Tämän ihanuuden sinetöi suussasulava, tuhtiakin tuhdimpi suklaajäätelö. Voisinko jäädä tänne ja kirjoitella blogiin vain millaisen pizzan milloinkin söin ja kuinka hyvää espressoni tänään oli?

Olemme viettäneet koko Italian lomamme kotosalla pieniä pyrähdyksiä lukuunottamatta. Kuin asuisimme täällä. Toiset korttia pelaten, kuka milloinkin lapsia hoitaen ja kokkaillen. Lapset ovat olleet kipeinä joka on aiheuttanut huolta, erityisesti kun pienin on vasta kolme kuukautta. Niin pieni olento. Niin rakas että ihan sydämestä ottaa. Kun lapset ovat kipeinä, ei mielessä ole muuta kuin heidän parantuminen. Onneksi kyseessä ei kuitenkaan ole mitään vakavaa, varsinkin kun toimii ajoissa. Äitiys (ja isyys) on yhtä iloa ja huolta.

Asiasta aivan toiseen: kokeilin täällä yksi päivä aivan uudenlaista hoitoa, ”dry needlingiä”. Onko se sitten Suomeksi kuivaneulaus? Onko kukaan kokeillut? Hoidossa akupunktioneulat laitetaan tarkoin valittuihin pisteisiin kuin akupunktiossa, mutta tässä hoidossa neuloja liikutellaan ylös ja alas (kuin dippaisi neulaa lihakseen, yyh). En ole asiantuntija joten en osaa sen enempää kertoa. Mutta luoja, että se tuntui tehokkaalta! Jumissa olevat lihakseni hartioissa alkoivat sätkiä ihan ihmeellisesti neulan laiton jälkeen ja koko kätenikin säpsähteli itsestään. Neulat jätetään paikalleen hetkeksi. Lapaluun alla olevat kipeät paukamat saivat myös pistoksen. Koska kestän kuulemma hyvin kipua, voimme tehdä ensi kerralla astetta ”rankemman” hoidon. Saavunkohan paikalle...?

Heti hoidon jälkeen käteni tuntui ainakin sata kiloa painavalta. En meinannut pystyä pidellä hammasharjaa kädessä. Seuraavana päivänä käsi tuntui kevyeltä ja elpyneeltä ja jumit todella tuntuivat vähentyneen. Tätä hoitoa kokeilisin ehdottomasti uudestaan, koska imetys ja huonot asennot ovat aiheuttaneet aikamoiset jumit jollaisia minulla ei ole ennen ollut. Pitäkää selkänne suorassa ja joogatkaa hyvät siskot ja veljet! Yritän samaa, pikku hiljaa.

Vielä muutama päivä lomaa jäljellä jonka jälkeen palaamme jouluiseen Suomeen.

 

 

Ladataan...

¡Hola ja ciao!

Espanjan matka tehty ja Italian matka aloitettu. Espanjassa kohteemme Corralejo tarjosi aurinkoa ja upeat hiekkadyynit. Corralejo on myös mahtava surffauspaikka. Meidän porukalle siitä ei ollut erityisemmin hyötyä. Mutta lapset nauttivat kun saivat olla kerrankin koko päivän ulkona ja läiskytellä lasten altaassa. Meidän hotelli oli todella lapsiystävällinen ja sitä kaipasimmekin nyt kun lapset ovat pieniä. Iloiset lapset on yhtäkuin iloiset aikuiset.

Ehdimme nukkua yhden yön Suomessa ja heti aamulla vaihdoimme uikkarit neuleisiin ja suuntasimme kentälle. Nyt ollaan Italian Veronassa. Täällä olin viimeksi kaksi vuotta sitten kun Luan oli ihan saman ikäinen kuin Florian on nyt. On ihana nähdä perhettä ja nauttia kaikesta siitä mitä Italialla on tarjota. Täytyi taas todeta, että täällä on kaikista tyylikkäimmät ihmiset ja paras ruoka. Kaikki asiat ei ehkä suju kuin Suomessa mutta esimerkiksi Italian kielen kuuleminen on vaan niin ihanaa ja jollakin tapaa tuntuu ihan vähän kotoisalta, onhan Italiassa tullut vietettyä aikaa. Niin ja siihen voi luottaa, että kahvi on kunnon kamaa.

Ehdinpä tänään tehdä pienen pyrähdyksen joogamatolle. Totesin, että tiedän taas vähän paremmin miltä asennot voivat jollekin tuntua. Siitä, että on nyt vähän jäykempi on siis hyötyä! 2-vuotiaan Luanin mielestä ”soturi 2” asento näytti supersankarin asennolta ja hän yritti itsekin tehdä saman äänitehosteella. Ehkä joogatöihin palatessani nimeän asennot Batmanin, Spidermanin ja muiden supersankareiden mukaan.

Arrivederci.