'Mullakin on vain kaksi kättä' -tunnelmia marssilta

Hettinen

Kello 18.00 olisi tarkoituksena startata Helsingin 'Vain kaksi kättä'-marssi Rautatientorilta. Tämä päiväkodin täti osallistuu työkavereidensa kanssa mielenilmaukseen ja näin koittaa omalta osaltaan olla vaikuttamassa hyvän varhaiskasvatuksen puolesta. 

Pyrin mielenilmauksen aikana päivittämään tähän blogitekstiin tunnelmia ja kuvia tapahtumasta. 

Itse olen työskennellyt viisi vuotta lastentarhanopettajana Helsingin kaupungilla, päiväkodin varajohtajana niistä neljä vuotta. Lasten kanssa työskenteleminen on lähes aina erittäin antoisaa, on ihanaa päästä osaksi pienen lapsen elämää, sen iloja ja suruja ja olla opettamassa lapselle uusia taitoja. Olen pyrkinyt tarjoamaan sylin ja avun aina sitä pyytävälle, olen pyrkinyt huomaamaan riidat, selvittämään ne, ennakoimaan lapsille haastavia tilanteita ja auttamaan niistä yli, auttamaan kenkien pukemisessa, pyyhkimään pyllyn, silittämään nukkumaan käydessä, antamaan lisää juotavaa, keinuttamaan.. Liian usein tänäänkin jouduin sanomaan lapselle 'odota hetki', 'ihan kohta'. Tuntuu, että kädet eivät nytkään aina riitä ja hallitus uuden pääministerimme johdolla kaavailee yhden lapsen lisäystä kasvattajaa kohden? Yksi lapsi saisi itselleen kahdeksasosa-aikuisen tarhapäivän ajaksi. Riittääkö se mielestäsi? Minun mielestäni ei ja siksi toivonkin, että tämän päivän mielenilmaus (sekä tietenkin nettiadressin tuhannet allekirjoittajat) saisi päättäjien silmät avautumaan. Itse ainakin haluan tarjota parasta mahdollista varhaiskasvatusta jokaiselle lapselle, joka hoitooni annetaan. 

klo 17:53:

Paikalta bongattu myös meidän päiväkodin lapsia perheineen :). 

17:58:

'Vain kaksi kättä'

18:03:

Poliisit valmiina johdattamaan joukkoa. 

18:08:

Nyt menoks!

Viimeiset vasta lähtivät, kun jonon alkupää oli jo kierroksensa tehnyt. Ihan mielettömästi jengiä hyvän asian puolesta, mahtavaa! 

18:47:

'Autovero takas, lapsi on rakas!'

18:52:

Marssiporukan loppupäätä odotellaan vielä Rautatientorilla. Tätä jengiä on ihan tajuttomasti! 

Lapsen suusta:

'Varhaiskasvatus on lapsen oikeus!'

'Ei lastentarhaukselle!'

18:58:

 

20:41:

Pahoittelut kuulumisten stoppaamisesta; puhelimen akku teki tenän juuri ennen puheiden alkua. 

Puheenvuorot olivat hyviä, jotkut tunnelmaa luovia, jotkut informatiivisia ja jotkut täyttä faktaa kentältä. Mutta viesti kaikissa puheenvuoroissa oli sama: lasten varhaiskasvatuksesta ei saa leikata! Se on karhunpalvelus koko Suomen tulevaisuudelle. 

Haluan kiittää tapahtuman järjestäjiä, puhujia, järjestysmiehiä ja jokaista joka osallistui marssiin,

MEITÄ OLI TUHANSIA!

Jo on kumma, jos päättävät tahot jättävät tämän mielenilmauksen huomioimatta. Lapsissa on tulevaisuus ja toivon, että se tulevaisuus on valoisa. 

Ugh, olen puhunut. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.