Pekoni-coleslaw (tää on ihan parasta!)

Hettinen

Tämä resepti syntyi aivan sattumalta. Cole slaw'n tekeminen oli ollut mielessä jo hetken aikaa, mutta pekoni löysi tiensä sinne puolivahingossa; olin ostanut sen aivan muuta ruokaa silmällä pitäen, mutta alkaessani valmistaa kaaliherkkua totesin mielessäni, että why the hell not? Pekonihan sopii melkein kaikkeen.

PEKONI-COLESLAW

  • pieni kaali (n. 600g)
  • 1 kevätsipuli ilman vartta
  • 1 purkki kermaviiliä
  • 1 dl valkosipulimajoneesia (käytin itsetehtyä: isoon mukiin 2 dl öljyä, 1 kananmuna, 1tl sinappia, pari valkosipulin kynttä ja tujaus valkopippuria sekä suolaa -huom! ainesten tulee olla huoneenlämpöisiä. Sauvasekoitin painetaan pohjaan, laitetaan päälle ja nostetaan hitaasti ylös, aikaa tähän menee n. pari sekuntia)
  • 1 pkt pekonia
  • reilusti tilliä (itselläni kuivattua)
  • mustapippuria
  • suolaa

Pilko pekoni paistinpannulle saksien avulla, paista rapsakaksi ja pane talouspaperin päälle, jotta ylimääräiset rasvat valuvat pois. Anna jäähtyä hetken aikaa. Raasta kaali pieneksi 'muruksi' ja pilko sipuli. Sekoita näiden joukkoon kermaviili sekä majoneesi.

Lisää joukkoon pekonimurut ja mausta suunmukaiseksi. 

Tarjoa sellaisenaan, lisukkeenä tai hampparin välissä, et pety ;).

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.