Ladataan...
Hettinen

Tässä on tullut kaksi päivää maattua sohvalla ja katseltua Netflixiä tuntitolkulla sekä tietenkin omia 'klassikkofilmejä' (kuten Komisario Palmua, Titanicia ja Sex and the Cityä). Tänään oli siis korkea aika lähteä liikenteeseen ennen kuin uppoan tonne sohvaan lopullisesti (tai siis tähän sohvaan; tässähän tätä tulee pötköteltyä parhaillaankin, turha sitä esittää aktiivisempaa kuin oikeasti on ;) ). 

Olen jo pidempään halunnut käydä tsekkaamassa Hakasalmen huvilan 'Musiikkia! Kaupungin soivat muistot' -näyttelyn. Huvilahan on Helsingin kaupunginmuseon alainen yksikkö ja sen näyttelyt ovat ilmaisia. Sama näyttely on aina esillä useamman kuukauden ajan, ja itse ainakin olen tykännyt vierailla niissä useamminkin kuin kerran; itsekseni ja eri kavereiden tai kummilasten kanssa. Tämänhetkinen näyttely on pystyssä 8.1.2016 asti. 

Hakasalmen huvilan näyttelyiden estetiikkaan on aina panostettu, eikä tämä nykyinenkään ole poikkeus tässä suhteessa. Musiikkia!-näyttely on erittäin visuaalinen kokemus. Jokaiseen tilaan on luotu aivan oma maailmansa eri musiikkityylejä kunnioittaen ja uskon, että tämän näyttelyn pystyttäminen on vienyt satoja ellei jopa tuhansia työtunteja. 

Esineitä, ääniä, tunnelmia ja kävijän osallisuutta, niiden avulla käydään läpi Helsingin musiikkielämän monimuotoisuutta muutaman sadan vuoden ajalta. Suosittelen erittäin lämpimästi vierailua täällä, muista varata tarpeeksi aikaa; tästä ei välttämättä alle tunnin selviä! Itse ainakin aion viedä täällä kyläilevät ystävät tuonne käymään :). 

Samalla reissulla voi kahvitauon hoitaa Huvilan kahvilassa; kahvikuppi maksaa vain euron + paakelssit ovat gluteiinittomia. Ei pettänyt tälläkään kertaa. 

(tässä kohtaa muutama kuva ei todellakaan kerro totuutta vaan näyttely tulee kokea itse ;) )

- Halasalmen käväisin vielä Ateneumissa ja Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa, niistä lisää myöhemmin!

Huomenna avautuu kauan odotettu Kehärata ja lähden sen korkkaamaan heti tuoreeltaan, livekuulumisia luvassa sieltä ;). 

Ladataan...
Hettinen

Kadriorgin puistokaupunginosasta, lyhyen raitiovaunumatkan päässä Tallinnan keskustasta, löytyy taidemuseo KUMU, joka on suosittelemisen arvoinen vierailukohde kaikille taiteen ystäville. KUMUssa on esillä virolaista taidetta 1700-2000-luvuilta ja se on Viron taidemuseon päärakennus, Viron kansallisgalleria sekä nykytaiteen keskus eli tässä on kolme kärpästä samassa paketissa. 

KUMUun astuessa sisään saa hyvin vahvat Kiasma-fibat; paljon betonielementtejä ja liuskoja. KUMUn onkin suunnitellut suomalainen Pekka Vapaavuori (ja Kiasman taasen yhdysvaltalainen Steven Holl, tarkistin Wikipediasta ;) ). Rakennus on aika vaikuttava kokonaisuus. Museossa on useampi eri näyttelytila, jossa on esillä joko eri aikakauden, aihekokonaisuuden tai taiteilijan töitä. Alla kuvia itseäni kiinnostaneista töistä. 

'Head' Kun teosta kiersi, niin pystyi saamaan 'näkyville' eri profiileja. 

Alla olevissa kuvissa omasta mielestäni aivan järjettömän puhutteleva taideteos. Tilaan oli koottu seinille sekä jalustojen päälle lukemattomia rintakuvia ja siellä kuului koko ajan joku nauhoitus. Itse en saanut nauhoituksen puheesta mitään selvää, epäilen että oli puhuttu eestiksi (?), mutta jostain syystä sain erittäin vahvan mielikuvan Hitlerin puheista kansalle; siitä kuinka hän puhui mahtipontisesti ja kansa kuunteli ottaen kaiken vastaan. Nauhoite ei kylläkään siis ollut pätkä Hitlerin puheesta, mutta varmaan sen äänenpainot tai rytmiikka toi tämän vahvan mielikuvan natsivallasta. Tuolla tuli istuttua hetken aikaa ihan vain kuunnellen ja rintakuvia tutkiskellen.  

Sieltä löytyi myös lokin rintakuva ;).

Alla useampi kuva omasta mielestäni KUMUn tämän hetken hienoimmasta näyttelystä. Teokset ovat virolaisen Marko Mäetammin ja yhdysvaltalaisen Raymond Pettibonin tekemiä. 

Kaiken kaikkiaan oikein hieno näyttelykokonaisuus, täältä löytyy varmasti kaikkien makuun jotain. Pääsylippu aikuiselle kustansi kuusi euroa eli erittäin kohtuuhintainen museo. Tänne uudestaan!

Muut kesän 2015 Tallinnapostaukset:

Kalev Spa -kylpylähotelli
Vegaaniravintola Vegan Restoran V
Kadriorgin puistoalue ja palatsi

 

 

 

Pages